Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amerika vizesi mulakat için biraz yardım lütfen =/

nas

Öne çıkan mesajlar

ben ocak ayında tatil amaçlı gidicem ve göçmen olmayan turistik vize başvurusunda bulundum
16 kasım için de randevu aldım bugün
şimdi şöyle ki;
babam iç mimar ama şirketi yok bu yüzden onun adına pek bi belge götüremiyorum bankadaki hesabını da geçen hafta kapatmış bulunuyo
annemin belgeleri daha sağlam banka cüzdanı vs bide emekli şeysi var her ay 3000 e yakın para geldiini gösterebiliyorum
2 adet tapumuz var bizi bozca ada da arsa biri de etilerde bi ev
ben de öğrenciyim işte
daha önce de vize alıştık aileme 10 ar yıllık bana da 18 yaşından küçük olduğum için 5 yıllık vermişlerdi ama çıkış yapamadan süresi geçti o yüzden bidaha başvurucam şimdi
sizce bu belgeler yeterli midir destekleyici olarak ?
bir sorun çıkar mı ?
daha önce başvurmuş olan varsa yardım edebilir mi lütfen
çok stres oldum ben : /
orda kalıcağım arkadaşımdan da bir davetiye mektubu isticem ama nası yollanıcak ne yazıcak onu da bilmiyorum araştırdım ama hep iş için vs. çıkıyo karşıma
Sosyal ağlarda paylaş

Ben microsoftun (makyrosoft diye telaffuz edilmesi gerekiyor) yarışmasında 1. oldum dersen sorun çıkarmazlar.

Şaka bir yana, mülakatta abartı detaylı sorular sorabiliyorlar, nereye gittin neden gittin kime kaldın, nerede kaldınözellikle yurtdışına fazla çıktıysan daha önce. Panik yapma.
Turistik vize için çok kasacaklarını zannetmiyorum. Veriyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

2005 te 10 yıllık vermişlerdi bana da. elçiliğe giderken yalnızca davetiye mektubunu götürdüm yanımda, onu bile istemediler. sorular soruyorlar; niye gidiyorsun, ne iş yapıyorsun v.s gibi, sonra da trink veriyorlar vizeyi. gerçi yanımdaki bölmede vize başvurusu yapan bir kadına vermemişlerdi. kadın tutturup durmuştu yeğenim var orada, her sene giderim ben fln. diye. niye vermediler ben de bilmiyorum, gerçi biraz mezcupca bir hali vardı kadının. düzgün giyimli gidip, aklı başında konuştuğunda bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hic kafana takma sorun cikmaz.
mulakati ingilizce mi turkce mi istersin dediklerinde ingilizce de o bir arti olur.
ogrenci oldugun icin transcript goturmeyi sakin unutma, bu cok onemli.
annenin vizesinin fotokopisini gotur.
banka dokumu, yani maas girdigine dair birsey guzel olur, tapu da goturuyormussun zaten. bu en onemlisi bu arada, sadece buna bakiyorlar gibi birsey yani turist basvurusunda, turkiye'ye donmek icin bir nedenin olup olmadigina.
bir de son olarak niye gidiyorsun dediklerinde X'i ziyarete veya Y yapmaya gidiyorum diyebilmen lazim, bunun icin de davetiye veya gezi plani veya rezervasyon tadinda birseyler gerekiyor. Kafanda gidis donus tarihi belirle ki direk soyleyebil.
Davetiye de soyle oluyor, arkadasin bi paragrafta hemen "benim adim su, sifatim su, arkadasim benim yanima ziyarete gelecek" seklinde birsey iste, sana yollasin sen bastirirsin, oyle damgasi imzasi falan kastirmiyorlar. Ama yazinin altina ismini, adresini, telefonunu falan yazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2 veya 3 sene önce 10 senelik turist vizesi aldım, bu sene de 5 senelik F1 statüsünde öğrenci vizesi aldım. Mülakatlar sadece istanbul ve ankarada yapılıyor. izmirde olduğumdan birinde istanbul daha boş diye istanbul diğerinde de ankara daha boş diye ankaradan al dediler. turisti istanbuldan aldım öğrenciyi ankaradan. 2vizeyi de akademik nedenlerle aldığımdan belki tam istediğin gibi cevaplayamam. 2dk bile sürmeden veriyoruz diyip sepetlediler. fakat orda otururken birçok vize almak için kıvranan vatandaşı gördüm.

ingilizce, türkçe konuşma olayına çok fazla takılma. eğer heyecan yaparım ingilizce çuvallarım diyorsan hiç kalkışma. türkçe konuş ingilizcem iyi olmasına rağmen adam benle türkçe konuşmaya başladı öyle devam etti sormadan. sonra toefl skorun var mı diye sordu en sonunda. fakat çok sıra varsa ingilizce konuşurum diyorsan daha hızlı ilerliyor.

turist olarak gidicem dediğinde en çok orda akraban var mı diye soruyorlar. sonuçta mülakatların amacı turist veya dil okulu öğrencisi ayağına gidip kalma potansiyeli var mı yok mu diye bakılması. desteklemen gereken tek şey sadece turist olarak gitcem ahanda transkriptim burda okuyorum, ailem burda zart zurt. sonra orda kaçak çalışmaya ihtiyacın olmadığını gösterme açısından da finansal durumuna bakıyorlar. aslında önemli çünkü görüşme sırasında yanımdaki kızın birini direk fakirsiniz olmaz gibi reddetmişlerdi. inandırıcı ve en rahat olmaya bak çok telaşlancak birşey yok. bana kalırsa amacına ve biraz da tipine bakıp karar veriyorlar. sakallı falan gitme, üstün başın düzgün olsun. bu seneki mülakatta kişilerin %50si abercrombie nin zımbırtılarını giyiyordu sanki biri aberc. giyersen vizeyi çakıyorlarmış olm diye biri demişcesine.

not: önceden vizen varsa yarar çok yarar sağlar eğer hala kullandığın pasaportundaysa iyi hemde önceden almıştım süresi geçti dersin, eğer diğer pasaportundaysa da götür bence.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca arkadaşın amerikan vatandaşı değilse arkadaşından alacağın mektup pek işine yaramaz gibi geliyor, x yanıma tatile gelsin alemlere akıcaz sincerely yours tarzı birşey olcak sonuçta bi amaç yok gibi. fakat arkadaşın herhangi bir okulda öğrenciyse, okul gayet eş dost akraba ana baba için kendi yazışma kağıtlarında resmi davetiye yolluyor. o etkili olabilir belki.

edit: düşündüm de belki etkili olabilir çünkü nerde kalcan nerde ne yapcan diye soruyorlar. ahanda arkadaşım var boru gibi yanına gitcem sabit adresi burası, iletişim adresi burası gibi birşey olursa iyi olur gibi. davetiye yazıcaksa adı vs. adres telefon gibi şeyleri mutlaka eklesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:

Şimdi askerlik yapınca, dil eğitimi vs için vize almak zorlaşıyor mu ? "Bu herif ilişiğini kesmiş kesin iltica eder" felan diye ?

askerlik yapmışsan ki okulda bitmiş oluyor doğal olarak. eğer resmi olarak çalıştığını kanıtlayabilceğin bir işte de çalışmıyorsan, dil kursu ayağına gidip orda kalcak bu diye düşünmeleri çok olası. mülakatlar beleş değil, ayrıca f1 vizesi(öğrenci vizesi) alırken sevis için 150$ gibi birşey yanlış hatırlamıyorsam onun dışında DS belgesi de okuldan geliyor onun kargo parası vs var. durumun iyiyse, boş vaktin varsa ve cidden düşünüyorsan dene en azından içinde kalmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman sakal traşı olmayabilir. ayrıca birden fazla mülakatta bulunabiliyorsun fakat tekrar bankaya mülakat pin kodu için para yatırman gerekiyor o da iyi bir miktardı. dönüş biletini de aldıysan şu tarihde biletim var geri döncem de dersin. davetiye mektubunu ingilizce yaz bence ve düzgün ingilizcesi olan birine yazdır. çünkü elçilikte olanlar amerikan vatandaşı ve bazıları türkçe biliyor(türk çalışanlarda var tabii). vize başvuru belgelerini tekrar kontrol et yanlışlık olmasın boşu boşuna problem yaşama, düzgün bir yazıcıdan çıkart barkod kısmını okutmaları gerekiyor.

ayrıca çok komik tipler de geliyor mülakata laz mütahhit vardı bi tane. turist olarak gitmek istiyorum her sene antalya falan geziyorum bi bakayım yahu miami nasılmış methediyorlar demişti. baya bi sorgulamışlardı adamı kendi işin mi kaç tane işçi çalışıyor yanında falan sonra reddetmişlerdi ama özel bir form vermişlerdi bunu doldur tekrar sıra al diye o form neyin nesiydi hala merak ediyorum.

aklına takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

ayrıca benim okuldan aldığım davetiye mektubunu buldum benim okul bölüm kontak bilgilerimden sonra şöyle yazmışlar.belki kalıp olarak değiştirip kullanabilirsin.

said:
To Whom It May Concern,

Tarih

RE: Request for assistance to this student's visitor(s)

.
.okul adı adım bölüm vs vs.
.
.
This student wishes to invite his/her relative/friend for a short visit. Detailed information about the visitor(s) is given on the attached page(s).

We appreciate any assistance that you can give this/these visitor(s) in obtaining a visa/visas for this purpose.

Sincerely,
isim imza

adres telefon iletişim bilgileri
Sosyal ağlarda paylaş

mühim değil :) bu arada international students office'e bi gidip sorsun. adı başka birşey olarak geçiyor olabilir. vize için dökümanlarını hazırlayan birime mail atsın veya uygunsa gidiversin, onlar hazırlıyor çünkü. eğer lazım olursa benim davetiyenin orjinalini de yollayabilirim. arkadaşın hangi üniversitede merak ettim bu arada. kolay gelsin, bol şanslar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...