Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzaktan bilgisayarımı nasıl açabilirim?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
var. wake-on-lan ve wake-on-internet diye ararsan bulabilirsin

kisaca, once router'ini ayarlayacaksin. sonra bios'tan wake-on-lan'i acacaksin. sonra windows'tan ufak bir iki ayar yapacaksin. bittiginde wakeonlan.me'ye girip magic packet yolladiginda bilgisayarin acilacak =)
Mesaj tarihi:
laptopun wirelessı bozulduğu için, servisinde 500 lira istemesi nedeniyle (anakartı komple değiştireceklermiş (hp pavilion dv6000)) desktoplar için olan wireless kitlerinden almıştım airties. Onun da desteği olduğunu sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

nası ya ? şu anda adam dışarıda
bişiler yükleyecek ve evdeki bilgisayarını açacak öyle mi?

Mesela HP serverlarda ILO diye bişey var (international labour organisation değil bu tabii) mesela, onunla bırak açmayı istediğin gibi kullanıyosun makinayı. uzaktan. çook uzaktan.
Mesaj tarihi:
serverlarda olur tabi de
ben şimdi iş yerindeyim
burdan bişi indirsem nası açıcam ya evdeki pc yi ?
ona bi ayar gerekmiyor mu, IP adresini de bilmiyosun falan nasıl lan ?
Mesaj tarihi:
iste bilmen gerekir. router dan da disardan gelen belli paketleri filtrelenmesini onlersen wol yollayip acabilirsin. sonra torrent web interface falan artik ne lazimsa.

tabi ugras babam ugras.
Mesaj tarihi:
E modemini ve PC indeki NIC i ayarliyorsun iste, mis gibi oluyor. Neden olmasin ki ?

"LAN dan Wake Up yapabildigine inaniyorsun da, Internet'ten mi Wake Up yapabildigine inanmiyorsun.", demis Nasreddin Hoca.
Mesaj tarihi:
Ya biostan bulamadım ayarını (anakart asus p5kse) internetten bakayım dedim adam da bulamamış sonra şey yapmış olmuş. Aygıt yöneticisinden lan controllerı bulup gelişmiş özelliklerden Shutdown wake up özelliğini on yapmış olmuş. Bende öyle yapayım dedim, bir yaptım bilgisayar internete girmemeye başladı. Off yaptım tekrar bi işe yaramadı. Modem açık wirelessla laptoptan girebiliyorum ama desktop ethernetten bağlı olan modemi bile görmüyor ?
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

Fistan said:

nası ya ? şu anda adam dışarıda
bişiler yükleyecek ve evdeki bilgisayarını açacak öyle mi?

Mesela HP serverlarda ILO diye bişey var (international labour organisation değil bu tabii) mesela, onunla bırak açmayı istediğin gibi kullanıyosun makinayı. uzaktan. çook uzaktan.

ILO (integrated lights-out) çok tatlı bir nane, çok araştırdım ev kullanıcısı için mevcutmudur bu tarz bir anakart yada ek modul bulamadım.
  • Yeni Oluştur...