parvus Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 @mumu: namusun dinle ne alakası var sorusuna üç kelimelik bir cevabım var: recm cezası var, aldatanlara eşine de beraber aldattığı kişiye de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Kur’an-ı Kerim’de bu anlamda “recm” ifadesi bulunmamaktadır. Bir ayette gaybı taşlamak” (el-Kehf, 18/22), başka bir yerde, “yıldızları Şeytanlar için atış taneleri yaptık” (el-Mülk, 67/5) ayetinde “atış taneleri” anlamında “rucûm” çoğul olarak gelmiştir. Zina edenin taşlanması Sünnet, ve icma delillerine dayanır. aynı cahilliği başka biri daha yapmıştı copy paste yaptım sağolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 o yazdığın yazılarda seks yapın yazmıyor ama öle yazan varsa getir okuyalım.100 farklı anlamı olabilir.zaten din hakkında sevmediğim şey yoruma açık olmasıdır.çokbilmiş insanlar dinden her istediğini çıkarabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 zaten garbage'da gibi yazıyorsunuz onun için farketmiyor. maaşallah her safsata var. kendim bulmuş gibi anlatmadım, rasyonel davranış şekli budur demek istedim; yani dediğin gibi 6 milyar insan böyle yapmalı. ama yapmıyorlar, neden yapmıyorlar, birtakım şeyleri kabullenmede sorun yaşıyorlar, bir şeyleri değiştirmenin yollarını bulamıyorlar, bu da gelenekçiliği ve dini körüklüyor. parvus da yazmış, daha bir sürü totem ve tabu var dinde. bu sebeplerinden bir tanesi, tabii ki bağdaştıracağım. edit: ayrıca başlığın niye kur'an a inanıyorsunuz değil de niye inanıyorsunuz olduğunu da unutmayın. yani bir dinde bir kural vardır diğerinde yoktur. özel örnekler vererek genel inanma psikolojisinden bahsediyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 e bak recm yokmuş adam açıklama getirmiş senin inandığın kim bilir kaç tane uydurma şey daha vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 evet 6 milyar insanın senin gibi olmayanları tu kaka çünkü dine allaha inanıyor, senin gibi olanları mis. ya lütfen daha fazla abuklama burada. çünkü sen dinlere falan yobaz derken kendin tam bir inanmayan yobazısın yani. körü körüne bağlanmış. içten içe inanır ama gizler, sağdan soldan birşeyler okur, google'dan kuran diye aratıp sureler yazar sonra gelir namusu bile dine bağlar. insanların zekasızlığını dine bağlaman çok saçma. git insanlara gerizekalı de o zaman namus için birbirlerini öldürdüklerinde. vay babam din yüzünden kestiler deme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 sorun kur'an da recm olup olmaması değil. iran'da, afganistan'da recm uygulanıyor mu? evet. sorun buradadır. inananların kitabı kafalarına göre yontmaları çok rastlanır bir şey ama dini toplumsal bir olgu olarak görmek lazım. din insanlara kuralları söylemiyor, insanlar dinin kurallarını belirliyor. ondan sonra da bu bana söylenmiş kurallar diyor. biraz şifozrenik bir durum aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 tekrar söylüyorum bahsettiğin şeyin ne olduğunu anlamadan yazı yazıyorsun. bahsettiğin şey insanın kusurları. yani beyin özürlü insanlar olması dünya üzerinde. recm kelimesi için de ayrıca bir açıklama daha getireyim, recm kelimesi taşlamak anlamına geldiği gibi kovulmak anlamına da gelir. bunu da unutma. sünnetlere dayalı olarak, eşi olan birinin eşini aldatması yani zina yapması sonucu recm uygulanır yani kovulur-ayrılınır-boşanılır vs vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ya fede nedemişti :) sen tersten yobazsın arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Mumu said: evet 6 milyar insanın senin gibi olmayanları tu kaka çünkü dine allaha inanıyor, senin gibi olanları mis. ya lütfen daha fazla abuklama burada. çünkü sen dinlere falan yobaz derken kendin tam bir inanmayan yobazısın yani. körü körüne bağlanmış. içten içe inanır ama gizler, sağdan soldan birşeyler okur, google'dan kuran diye aratıp sureler yazar sonra gelir namusu bile dine bağlar. insanların zekasızlığını dine bağlaman çok saçma. git insanlara gerizekalı de o zaman namus için birbirlerini öldürdüklerinde. vay babam din yüzünden kestiler deme. Bu kadar düzeysiz tartışma ve yansıtma yaptığını da bu kadar belli etme. Gılman yazdım, adam hani nerede diye sordu, ben de ayetini buldum ve yazdım. (Evet google'dan arattım yani) Yobaz bir inançtan emin olmak, ondan başka bir ihtimale inanmamak anlamına geliyorsa; bilime inanan insanlar yobaz olamazlar. Allaha inanmıyorum, allahın varlığını kesin olarak reddediyorum diye bir inancın yobazı olmuyorum otomatikman yani. Bu benim düşünce sistematiğimin sadece bir parçası. İnanç-zeka arasında bir korelasyon var demedim. Biraz olduğunu düşünüyorum aslında ama böyle demedim. Dine inanmanın bir etkenini söylüyorum sadece niye bu kadar rahatsız oldun. Anlat öyle değil de, ben kendi içimde harika bir insanım sadece mantıklı geldiği için inanıyorum de hımm bu da varmış diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Pavrus, koyduğun videonun ana fikri inanan ve inanmayan olmanın tamamen kişinin kendisiyle alakalı birşey olduğu, insanların birbirleriyle olan ilişkisiyle alakalı hiçbirşeyi olmadığıdır. Ama sen burda insanların neden inandığını sorguluyorsun açık bir şekilde. İnanan inanır, inanmayan inanmaz. Tartışmak, bu konuda konuşmak çok saçma. Tanrı'nın varlığını fiziksel verilerle ispatlayamadığınız gibi, olmadığını da ispatlayamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 cennette gay kullara da bisey vaadedilmesini neden/neye karsi bi koz olarak kullandin onu anlamadim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 valla aquila 1 sayfa önceki mesajı okuduysan anlamaman enteresan. dinin vaatlerinden bahsediyoruz işte. insanın bu hayatta isteyip elde edemediği şeyleri din vaadediyor, kabullenemediklerini değiştiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 yobaz benim için bir inanca ya da düşünceye körü körüne bağlı olan kişidir. başka hiç bir şeyi kabul etmeyen, başka hiç bir şeye inanmayan ve asla başka düşünceleri kabul etmeyendir. sen de tam olarak pis bir yobazsın kusura bakma ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 parvus said: vivavale said: parvus said: vivavale, özel mesaj attım. özelden devam edelim istersen, daha doğrusu devam etmek istiyorsan, çünkü burada tartışmayacağım. ilgin icin tesekkür ederim dostum.saygı duyuyorum özelden de uyanık kaldıgım sürece cevap vermeye calısacagım =) ama bir ricam olucak ilk postta yazdıgın kur an celiskili ve hatalı ibaresini degistirebilirsen memnun olurum. Üzgünüm değiştiremem, özel mesaj ile tekrar gönderdim ve uzunca açıklamalar ekledim, hala en başta ve ö.m.'de belirttiğim noktadayız matematik diyorum, siz ise çelişki noktasını savunuyorsunuz, bunu bu derece savunmanızın sebebinin tarafsız ve tamamen bilgiye, akla, mantığa dayalı olduğunu düşünmekte zorlanıyorum, sizce nedir bu konuda bu kadar hassas olmanızdaki itici güç ? hiç bir mantıklı sebebi var mı ? varsa buyrun ? ben de sana özel mesajla tekrar tekrar tekrar gönderdim cevabımı. ayrıca sen uzunca belirtmemissin cp yapmıssın. matematik diosun gecerli durumlarda gecerli matematigi yaparsın ben öldügümde benim mirasımın sartlarına göre matematikle gayet anlasılır sekilde hesaplarsın. ama ben ölmüsüm ve mirasımı mevcut duruma göre degilde kur an da yazılan bütün durumlara göre hesaplamaya calısırsan isin icinden cıkamazsın. tekrar yazıyorum ayetler de durumlar ''ise,eger,-se,-sa'' kullanılarak belirtilmis. gayet de savunurum inanıyorum cünkü.acıkca yazılmıs hangi durumlar da ne yapacagın ama sen anlamak istemiyosan ben bir sey yapamam. hassas olmam da ki olay da yaratıcı bana can vermis ruh vermis ben de ona olan vazifemi bana emrettigi sekilde elimden geldigince yapmaya calısıyorum. ayrıca @parvus düsüncelerine saygı duyuyorum,tesekkür ederim ama rica mı gerceklestirmeni isterdim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Konuya bende dahil olmak istiyorum. Şimdi elimizde iki çeşit insan modeli mevcut. Bunlar da inanan ve inanmayan. İnananlar diye başlık atarak grafik tablosu çizecek olursak bir çok kola ayrılıyor. Peki, inananlardan İslam dini hakkında konuşmak istersem; İslam ın kutsal olan yani Kuran-i Kerim kitabında belli başlı neler deniyor? En önemlileri şu; 1-Allah'ın birliğine inanmak. 2-Meleklere inanmak. 3-Kitaplara inanmak. 4-Peygamberlere inanmak. 5-Ahiret hayatına inanmak. 6-Hayır ve şerrin Allah'dan geldiğine inanmak. diğerleri ise 1-Kelime-i şahadet getirmek. 2-Namaz kılmak. 3-Oruç tutmak. 4-Zekat vermek. 5-Hacca gitmek. Şimdi, iman kategorisinde 6 tane şart koşulmuş. Bu şartlar (peki neden) sürekli inanmaya dayalı? ; çünkü bu şartları yerine getirdikten sonra Allah'ın yarattığı (kutsal kitaba göre) insanlara beden, can ve en önemlisi nefs vererek islamın şartlarını yapmaya veya yapmamaya özgür kılmıştır. Zaten bu şartların hepsini yerine getirdiğinde sana bir ödülde sunacaktır. Peki neden ödülü sunacaktır? Bu konunun asıl başlagıcı hatta ve hatta kutsal kitaba göre Allah'ın cehennemin ve bir nevi insanları yaratmasının da sebebi kısaca şudur; said: Allah, “Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?” dedi. (O da) “Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın” dedi. Allah, “Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın” dedi. Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver.” Allah da, “Sen süre verilenlerdensin” dedi. Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım.” “Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın.” Allah dedi ki: “Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi cehenneme doldururum.” “Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz.” Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: “Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı.” “Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim” diye de onlara yemin etti. Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rableri onlara, “Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?” diye seslendi. Dediler ki: “Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.” Allah dedi ki: “Birbirinizin düşmanı olarak inin (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardır.” Allah dedi ki: “Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve oradan (mahşere) çıkarılacaksınız. Yani Şeytan. Ya sonra? Allah'ın bize verdiği canın içinde yeterince düşünme kabiliyetine verdiği beyni zaten biliyoruz, biliyoruz ki burada din(ler)i kendimizde sorgulama ihtiyacını buluyoruz. İşte buda zaten kendimize olan en güzel cevap. Verilen can içinde bir yere kadar özgürüz. Ya evrenin içinde bulunduğu dünyada inanarak yaşayacağız (sonra cennet) ya da inanmayarak yaşayıp öleceğiz (sonra cehennem). Ama birde şunu düşünün; bir insan beyinini 100lük oran üzerinden yüzde kaçını çalıştırabiliyor? (şuana kadar benim bildiğim Einstein 'in Beyni en yüksek oranda çalışıyordu) Çok düşük bir oran değil mi? Peki ya bir insan beyninin yüzdelik oranının hepsini kullanabilseydi n'olurdu? Bir hadisi şerifte aklımda kaldığı kadarıyla şöyle anlatılır; (kendi dilimde yazıyorum) şayet insan tüm beynini kullanabilseydi zaten delirir ve doğa üstü güçlere sahip olur, bedeni dayanabilirse ölmez. (çok aradım ama bulamadım) Buradada (benim) inanmam için tek 2 sebep var. O da beynim ve kalbim. Kalbim aşkla Allah'a, beynim kitapta okuduklarımla Allah'a inanıyor. wall of text oldu gece gece kusura bakmayın :) ps: typolar olabilir uyku :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 yaw bırak parvus u adam benim başıma matematik prof u.bütün hayatındaki herşeyin anlamını matematikte mi arıyor acaba ben onu merak ettim.o zaman duygular da yok varmı duygularımızın matematiksel bi açılımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 kurandan 1-2 ayet bilip, buyurken ogrendiklerinizle mi inanc-din tartisiyosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 şu forumda kuranı baştan sona bir kez bile okumuş 3 kişi varsa çok afedersiniz taksim meydanında bağırıcam yok mu diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 anladigin dilde bi de, ezbere arapca degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 evet, okudum. geçen sayfadaki yazımıda sağdan soldan duyduklarımla değil, gözlerimle okuduğum (başka biryerle okunması mümkün değil tabi asdasd) yerlere göre yazdım. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ahahhahah ben de okudum.lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 3 oldu. Taksime kadar yorulma ya, ev arkadaşım var gay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 off mumu taksimde bagirsin diye gidip kuran okicam simdi. oh gerek kalmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ben de okudum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar