soulberry Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 geçici olarak bi laptop'tayım. şey sormak istiyorum, televizyona bağlayabilir miyim bilgisayarı? yani şu giriş çıkış meselelerinden hiçbi şey anlamıyorum. tam olarak ne gerektiği ve nasıl yapıldığını ilkokul seviyesinde anlatırsanız sevinirim. çünkü bu kısımdan hiç anlamıyorum.
elesso Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 svideo çıkışı var ise laptopun televizyonunda svideo girişi varsa kolayca bağlayabilirsin. muhtemelen tvnin svideo girişi yoktur herhangi bi elektirikçiden svideo yu scarta çevirecek zımbırtıyı 3-5 liraya alabilirsin. svideo kablosuda lazım tabi
elesso Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 svideo böyle yuvarlak eski tip ps2 mouse girişilerine benzeyen bi giriş. çoğu laptopta oluyo.
elesso Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 bayansa neden olmasın. monitörümü getiririm gerekirse
elesso Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 http://techpubs.sgi.com/library/dynaweb_docs/hdwr/SGI_EndUser/books/O2PLUS_RG/sgi_html/figures/s.video.gif
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 evet baktım. ekran kartı olduğunu düşündüğüm yerde vardı öyle bi delik. monitörün takıldığı yer işte, ekran kartı yani belli.. gittim aldım kablo, 37 ekran tv ye taktım scart ucuyla. anlattı işte neyi nasıl takıcağımı, aynen yaptım. bilgisayar açılana kadar olan siyah ekranlar geliyo, görüyorum. ama sonra tam masaüstü açılcağı zaman görüntü gelmiyo. normalde bi şey çalışmazken mavi durur tv deki av kanalı. o şekilde duruyo yani masaüstü gelmeden. neden bilmiyorum, saçma bi şey. yani görüntünün geldiği belli, ama iş masaüstüne gelince çalışmıyo.
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 laptopta ekran çıkışını aktive eden bi tuş kombinasyonu olmalı. mesela benim acer'da fn+F5'e aynı anda basınca konfigrasyon şeysi geliyo. bir bak bakalım bu tuş hangisi sende.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 fn + F5 gibi bir tus kombinasyonu ile ikincil ekrani aktiflestirmen lazim F'li tuslarin ustunde ekran resmi ya da LCD/CRT yazisi araman lazim
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 laptop sağlam zaten ama ben asıl bilgisayarımı tv'ye bağlamaya çalışıyrum. masaüstü bilgisayar yani üstünde çalıştığım şey. laptop'ta hiç bi şey yok ki, memur laptopu. normal bilgisayarda da bi tuş falan var mı öyle?
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 denetim masasindan goruntu ozelliklerinde ikinci ekrani aktif etmen lazim
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 gecici olarak tasinabilir bi bilgisayar ustunde sanirim. monitorun girdigi yer falan tarzinda cumleler olduguna gore problem masaustu bilgisayarda. svideo dan cikmak icin masaustu sagklik, ozellikler, gelismis kisminda multiple display ayarlari olmasi lzm. ki zaten svideo direk tertemiz calismasi lzm. edit: ben yazana kadar ztn yazilmis.
elesso Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 güvenli kipte aç bilgisayarı çözünürlüğü ekran hz sini falan düşür.
elesso Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 tv 640 480 den başka çözünürlükte saçmalıyodu hatırladığım kadarıyla. 2. monitör falan aktif etmeden gelmesi lazım s videodan.
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 galiba uğraşmicam zaten. benim beklediğim tek şey "fişini takim ekrana görüntü gelsin" di. servise verip gelmesini beklicem artık. çözünürlük olayı doğru olabilir, benim masaüstü 1200x ... ötesi bi şeydi. yani maksimumdu.
Öne çıkan mesajlar