Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Merlin ile ilgili filmler sorusu

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar, bugün CNBC 'de gördüğüm Merlin filmini arıyordum orda burda ama bir sürü merlin çıktı karşıma. Bazıları;

Merlin's Apprentice (2006)
Merlin And The Book Of Beasts (2009)
Merlin and the War of the Dragons (2008)

Bunların arasında bu gördüğüm film yok. Şimdi sormak istediğim bu bi seri mi ? Merlin'i böle büyük bi büyücü olarak biliyorum ben ama hiç kitabını yada filmini izlemedim. Eğer bu bi seriyse yada değilse Merlin hakkında film tavsiyesi verir misiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

Merhabalar, bugün CNBC 'de gördüğüm Merlin filmini arıyordum orda burda ama bir sürü merlin çıktı karşıma. Bazıları;

Merlin's Apprentice (2006)
Merlin And The Book Of Beasts (2009)
Merlin and the War of the Dragons (2008)

Bunların arasında bu gördüğüm film yok. Şimdi sormak istediğim bu bi seri mi ? Merlin'i böle büyük bi büyücü olarak biliyorum ben ama hiç kitabını yada filmini izlemedim. Eğer bu bi seriyse yada değilse Merlin hakkında film tavsiyesi verir misiniz?

Merlin Britanya mitolojisinde efsanevi bir büyücü kahramandır. Kral Arthur ve yuvarlak masa şovalyelerinin yanında yer alan sarayın bilge büyücüsüdür. Kimine göre Roma'nın son devrinde(5-6. yüzyıl), kimine göre Vikinglerin İngiltere'yi işgali devrinde(9-10. yüzyıl) geçmektedir olaylar.
CNBC'de izlediğin bir dizi ve orada karakterlerin genç zamanlarına dair yeni yazılmış maceralar anlatılıyor.
Senin yazdıklarına ek olarak Kral Arthur ve Son Lejyon filmleri var son zamanlarda sinemalara gelmiş olan, ama Merlin karakterine ne kadar yer verdiklerini hatırlamıyorum tam.
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:

sam neil ın merlin i oynadığı bi mini seri vardı. o fena değildi. tv8 vermişti sanırım.

güzeldir o ya bende vardı...
Tavsiye ederim.
Pluton said:

Peki bişi sorucam, bu merlinin tüm hikayesini anlatan film, dizi, kitap(türkçe) bulabilir miyim?

Bu diziden sonra iyice sardım öğrenmem lazım :D

internetten arturian legend diye aratırsan baya bir şey çıkar
Bunun dışında kitap olarak mist of avalon var. Türkçeside vardı ismide avalonun sisi miydi neydi

Birde artur hikayeleri çok karışıktır. İnsanlar değişmezde insanların aldığı roller her versiyonda bayaa bayaa kavar. Mesela yeni çıkmış arthur filmi vardı orda merlin kötüydü falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...