Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NASA'nın yeni nesil roket sistemi

Laorx

Öne çıkan mesajlar

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'a insanlı yolculuklar için geliştirilen yeni kuşak roketi "Ares 1-x" füzesinin prototipini deneme amacıyla fırlattı.

Boyu 100 metreye ulaşan "Ares 1-x", 2015'ten sonra "Constellation" adı verilen program çerçevesinde uzay mekiğinin yerini alacak "Orion" adlı uzay kapsülünü uzaya götürecek. Uzay Mekiği(Space Shuttle) programı, bu aracın uluslararası uzay istasyonunun yapımının tamamlanması çerçevesinde 6 kez daha görev yapmasından sonra, gelecek yıl sona erdirilecek.

Başarılı geçen denemede iki dakikayı aşkın bir süre tırmanarak 45 kilometre irtifaya ulaşan ve ses hızının 5 katına yaklaşan bir hıza erişen roket, daha sonra paraşütle Atlas Okyanusu'na düşürüldü.

roket moket

Roket, ileride yapılabilecek Mars yolculuklarına yönelik de bir adım oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Görünüşü hakikaten şık olmuş.

Sosyal bilimlerle uğraşan ne kadar tip varsa savaş makinalarının şekillerini ya da böyle roketlerin şekillerini penise benzetiyor fakat bunun insanların iç güdüsüyle alakası yok.

Penis tipli şeyler üzerinde hava sürtünmesi az oluyor ondan diye biliyorum tabii bilimum fluid mechanics sorununu da çözüyordur yani insan doğasıyla bunun alakası yok, yaşadığımız gezegenin havası suyu nedeniyle en optimum araçlar bu şekilde çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu trollediğim için özür dilerim söz veriyorum daha fazla yapmıycam..

evet ayrıca nasanın yine başka bir çalışması daha var uzay yelkenlisi diye şeklinde böylece nerdeyse hiç yakıt masrafı olmadan sürekli artan ivmeli bir hareket elde edebilme yetisi olan uydular yapıyorlar. fotonların yelkende yansıması sonucu oluşan küçük itme kuvvetleri sürtürmesiz ortamda ivme yaratıyor
gerçekten bilim düynasında çok şahane şeyler oluyor

Sosyal ağlarda paylaş

EVIL_DeaD said:

yani uzay tamamen 0 boşluktan ibaret kabul edicez? 0 etkileşimli hiç gaz vs olmadıgını kabul edicez?

coil gun güzel bişimiş yapalım bari :p savaş yaparız kendi aramızda

Metrekarede 1 adet hidrojen atomunun "sürtünmesini" zannedersem önemsiz sayabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...