Laorx Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'a insanlı yolculuklar için geliştirilen yeni kuşak roketi "Ares 1-x" füzesinin prototipini deneme amacıyla fırlattı. Boyu 100 metreye ulaşan "Ares 1-x", 2015'ten sonra "Constellation" adı verilen program çerçevesinde uzay mekiğinin yerini alacak "Orion" adlı uzay kapsülünü uzaya götürecek. Uzay Mekiği(Space Shuttle) programı, bu aracın uluslararası uzay istasyonunun yapımının tamamlanması çerçevesinde 6 kez daha görev yapmasından sonra, gelecek yıl sona erdirilecek. Başarılı geçen denemede iki dakikayı aşkın bir süre tırmanarak 45 kilometre irtifaya ulaşan ve ses hızının 5 katına yaklaşan bir hıza erişen roket, daha sonra paraşütle Atlas Okyanusu'na düşürüldü. roket moket Roket, ileride yapılabilecek Mars yolculuklarına yönelik de bir adım oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2009 boyutlar devasa. ses hızını aştığı fotoğraf da çok güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 neden bu roketlerin hepsi penise benziyor? insanlar uzaya ne gibi bir mesaj vermeye çalışıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Görünüşü hakikaten şık olmuş. Sosyal bilimlerle uğraşan ne kadar tip varsa savaş makinalarının şekillerini ya da böyle roketlerin şekillerini penise benzetiyor fakat bunun insanların iç güdüsüyle alakası yok. Penis tipli şeyler üzerinde hava sürtünmesi az oluyor ondan diye biliyorum tabii bilimum fluid mechanics sorununu da çözüyordur yani insan doğasıyla bunun alakası yok, yaşadığımız gezegenin havası suyu nedeniyle en optimum araçlar bu şekilde çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 BEN SOSYOLOG DEĞİLİM İNŞAAT MÜHENDİSİYİM! BANA APTAL DİYEMEZSİNİZ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 anladığım kadarıyla penis insanlık için büyük bir öneme sahip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 bilmiyorum farkındamısınız ama nasada çalışanların çoğu çinli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 penisleri küçük olduğu için devasa penisler projelendiriyorlar yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 konuyu trollediğim için özür dilerim söz veriyorum daha fazla yapmıycam.. evet ayrıca nasanın yine başka bir çalışması daha var uzay yelkenlisi diye şeklinde böylece nerdeyse hiç yakıt masrafı olmadan sürekli artan ivmeli bir hareket elde edebilme yetisi olan uydular yapıyorlar. fotonların yelkende yansıması sonucu oluşan küçük itme kuvvetleri sürtürmesiz ortamda ivme yaratıyor gerçekten bilim düynasında çok şahane şeyler oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 sürtünmesiz ortam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 vakum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 EVIL_DeaD said: sürtünmesiz ortam? uzay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 bide asıl yeni nesil bunlar değil valla yakında kilometrelerce uzunluğundaki coil gunlardan fırlatılabilen roketler yapılacak. türkiye şubeside benim bu işin nasayla aynı anda başladık araştırmaya http://forum.paticik.com/read.php?8,3753126,page=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 yani uzay tamamen 0 boşluktan ibaret kabul edicez? 0 etkileşimli hiç gaz vs olmadıgını kabul edicez? coil gun güzel bişimiş yapalım bari :p savaş yaparız kendi aramızda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 ne gazı var abi uzayda meteora falan sürtünür sürtünürse ben coil gun teknolojisinde çok ilerledim, yetişemezsiniz şu aşamadan sonra bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 metor parçalanmaları patlamaları gezegen çarpışmalarından vs oluşan gazlar vs. cok fena coil gun yaparım tehlikeliyim benden uzak durun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 coil gun yapın bana lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaap Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 EVIL_DeaD said: yani uzay tamamen 0 boşluktan ibaret kabul edicez? 0 etkileşimli hiç gaz vs olmadıgını kabul edicez? coil gun güzel bişimiş yapalım bari :p savaş yaparız kendi aramızda Metrekarede 1 adet hidrojen atomunun "sürtünmesini" zannedersem önemsiz sayabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 saymıyorsun da, güneşten aldığın etki daha yüksek, karşılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 uzayda ucusan hidrojen atomlarıyla atmosferdekilerin yaratıcağı surtunmeyi kaşılaştırmayın ama, sonucta o atomlarda relativ olarak sürtünmesiz hacımde. carpışmalar büyük ölcüde elastik olucaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 evt biraz araştırdım da elastik deformasyona ugrar anca parca o da cok küçük bir ölçüde dedigin gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2009 ses hazının 5 katımı bizim zamanımızda ampul yoktu be neler yaptılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar