Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

x360 20 gb hdd

ajmet

Öne çıkan mesajlar

Abi bunu bilmiyor olamazsiniz, hic mi yeni bilgisayar aldiginizda alip bakmadiniz, baya bi mb (veya gb daha yakin tarihte) eksik gormediniz de arastirmadiniz?
Her seyde boyledir bu, sebebi de bi pazarlama stratejisi.

Sana 20 GB lik hdd sattiklarinda, 20.000.000.000 byte lik hdd satiyorlar, cunku insan dilinde giga milyar demek. (kilo bin, mega milyon)
Ama bilgisayarlar 2 uzeri sistemde calistiklari icin, kilobyte 1000 byte degil, 1024 byte olmak zorunda, 1000'e en yakin o, 2^10. O aradaki fark da, 20.000.000.000'in (1024 x 1024 x 1024) e bolumunden kaynaklaniyor makine kac gb oldugunu hesaplarken.

Ha tabi internal program zart zurt onlar da vardir elbet, bu olay 18'e dusurur cunku
Sosyal ağlarda paylaş

20'nin 13'e düşmesi gayet anormal bir durum ben olsam ben de başlık açardım aldığım tüm bilgisayar veya hafıza taşıyan şeylerde hafızanın tam göstermediğini anlayıp bunu araştırdığımda insan dili ve makine dili arasındaki farkın buna sebep olduğunu bilmeme rağmen

ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Abi bunu bilmiyor olamazsiniz, hic mi yeni bilgisayar aldiginizda alip bakmadiniz, baya bi mb (veya gb daha yakin tarihte) eksik gormediniz de arastirmadiniz?
Her seyde boyledir bu, sebebi de bi pazarlama stratejisi.

Sana 20 GB lik hdd sattiklarinda, 20.000.000.000 byte lik hdd satiyorlar, cunku insan dilinde giga milyar demek. (kilo bin, mega milyon)
Ama bilgisayarlar 2 uzeri sistemde calistiklari icin, kilobyte 1000 byte degil, 1024 byte olmak zorunda, 1000'e en yakin o, 2^10. O aradaki fark da, 20.000.000.000'in (1024 x 1024 x 1024) e bolumunden kaynaklaniyor makine kac gb oldugunu hesaplarken.

Ha tabi internal program zart zurt onlar da vardir elbet, bu olay 18'e dusurur cunku

Ayni Hdd benim bir onceki xbox im halo editionda takili idi onda 20 gb olarak goruyordu onun icin baslik acma ihtiyaci hissettim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...