Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrim ders olarak okutulsun mu?

Laorx

Öne çıkan mesajlar

bizim zooloji profunun söylediği laf 'evrimle alakalı 100.000'i aşkın araştırma varken karşıtı sadece 3 görüş var, araştırma demiyorum görüş diyorum'

olmadığı savunan bilimsel belge yok. hakkaten yok. tartışılacak bir kısmı kalmamış birşey tartışılıyor. matematiğe inanmıyorum ben 'flghk' dicem bundan sonra rakamlara gibi birşey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

olmadığını kanıtlayan bilimsel belge olmadığı için zaten evrim teorisi diye bişey var.

eğer öyle bir belge olsaydı e'si bile olmayacaktı ama var ve tartışılıyor

ehe

az ekleyeyim:
senin o düşüncen de yanlış aslında baya
evrim teorisi şu ana kadar üretilmiş teorilerden bizi en çok ikna edebilecek (sunduğu bulgularla) teori olduğu için bu kadar önemli.

ama bu teorinin de kör noktaları var ve gerçekten %100 kanıtlanmamış bir şey.

demek istediğim asla din ne diyorsa odur susun lan, değil. aksine bambaşka bir bilimsel teori de çıkabilir evrim teorisine rakip olarak. böyle bir ihtimal var.

çok süper uzun bir süreç var şurda, biz 21.yüzyılda yaşayan belirli kısıtlı işlevleri olan ezik varlıklarız ve her şeyi kanıtlayabilecek bir noktaya henüz gelmedik

bu bilinci yitirmezsek ilerleyebiliriz

aksine, evrim teorisine karşı gelen yok artık bu kesin doğrudur hadi inanalım diyecek olursak; bu teoriyi de dogmalaştırmış oluruz bu da bizi karşı çıktığımız dogmaların karşısında ters köşeye yatırmış olur.

Kabataslak fikirler edinebilmek için "dünyanın en güzel öyküsü" okunabilir

edit2: yazarken genel olarak big bang teorisini düşünmüştüm ben ama temel olarak aynı kategorideler ve dediklerim hala geçerli sayılır :p
epey benzer konular zaten
Sosyal ağlarda paylaş

ahuahuahuah yok biyolojide de bunun yerine matris metod falan anlatsınlar..

aslında din kültürü, vatandaşlık falan artık lisede gereksiz ne varsa (mesela ilk başta felsefe vardı aslında lan.. din kültürü bile işe yarar felsefe yanında) silip yerine matris metod falan koyacaksın.

20sene sonra güney kore gibiyiz alimallah!

evrim mevrim boş işler bunnar. boş işler derkene, evrim var. ok. ama olup olmaması seni beni değiştiren ya da etkileyen bir şey değil. farkına bile varmıyoruz zaten varlığının..

boşverin gitsin..

ama matrix dediğin öle değil. ahanda bak ödev yapıyorum excel, matlab açıp. bayağı faideli..

kassan evrimi bile kanıtlarsın belki matrixler ile..

ama evrimle matrixi kanıtlayamazsın darwin'im benim
Sosyal ağlarda paylaş

Okutulmasın Okutulamazda zaten
Evrimin en koyu savunucuları bile birer birer yok böle bişi diyip pes ederken. Bunu nasıl kesinliği ıspatlanmış bilimsel bir gerçek diye çocuklara anlatacaklar ki.

Evrim adı altında bir teori var içeriği de budur. Darwin şöle demiştir böle demiştir. Böle oldugunu idda etmektedir. Şeklinde bir dersin içerisinde bahsedilebilir buda ancak bir dersin bir konusundan fazlasını almaz. Keza buda zaten yapılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...