Kharon Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Mesaj tarihi: Mart 30, 2012 Bilmem ki yukarda USR yaziyor. Al birini vur otekine
gleoddyn Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Yeni konu açmak yerine buradan devam edeyim dedim, konun gidişatı benim sormak istediğime döndüğü için. Soruma gelecek olursak, uydunet'in verdiği netmaster cbw 700v modem var. Bunun wireless gücü çok dandik. Arka odalara wirelessı aktarmak için ne gibi bir şey almam gerek? Tercihim pahalı olmayan bir yöntem.
Scheriff Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Esh said: texas cipsetli olan us robotics router mı? fikrim yok..dandik mi oluyor bu chipsetli olanlar? olayın şifreleme ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum ama eve gidince kontrol edeceğim bana en mantıklı genel Kharon'un söylediği 3 ip sınırıydı. onu nası test edebilirim bilmiyorum. bu arada desktop bütün haftasonu açıktı döndüğümde dekstop da ip alamıyordu. modeme res atıp tekrar bağlanmam gerekti
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 hmm. bi access point in arkasinin fotografini ekler misin ? kablolari nasil bagladin gorelim.
Esh Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 boyle karemsi beyaz bi router. bi kaç firma daha kullanıyo onu. airties mesela. branding farklı çipset aynı. torrente dayanmıyor, tek kanal oldugu için wireless connect olayı berbat.
gleoddyn Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 benim soruma da cevap alsam ne güzel olur..
Scheriff Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 bağlantılar doğru orada bi sıkıntı yok başka türlü bağlama şansı da yok eldekiler bunlarken yıllardır bu şekilde kullanıyorum zaten :) yine de resimleri ekledim. sarı olan dekstop'a gidiyor, gri olan modem ile router arasındaki. son resimdeki 54g mode: automatic idi. onu da 802.11g yaptım ama automatic'e geri çekmeyi planlıyorum açıkçası şimdi ayarları kurcalarken 2 nokta dikkatimi çekti DHPC server'ın lease time'ı 1 gün olarak ayarlanmış. max 7 gün verilebiliyor, o şekilde yaptım şimdilik. bir de WAN bilgilerinde: Lease expires: 3 minutes, 21 seconds yazıyor. "renew lease" seçeneği var. en fazla 5 dk atıyor oraya. bu da hep böyleydi ve benim mi dikkatimi çekmedi bilemedim 1 http://img705.imageshack.us/img705/3819/img03581.jpg 2 http://img707.imageshack.us/img707/8297/img03591r.jpg 3 http://img849.imageshack.us/img849/3575/img03601i.jpg 4 http://img11.imageshack.us/img11/8959/wirelessl.jpg
Scheriff Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 o kadar uzun yazdım bi tepki alaydım :)
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 modem kablosuz olaydı iyiydi. router falan hep sıkıntı işte böyle asdfasd
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2012 ahah unutmusum tamamen boyle bir konu oldugunu =p wireless larin MAC adreslerine static ip verebiliyor mu o router acaba, lease i de 7 gun falan yapmaya gerek yok , lease suresi bitince yenilenir zaten. problemin orda oldugunu dusunmuyorum. kanali 1 veya 6 ya cek, channel bandwith i dedigim gibi 20/40 yerine sadece 20 veya sadece 40 a cekmeyi deneyebilirsin. Benim 3 ip siniri dedigim seye de cok takilmissin, o kablo modemin farkli farkli maclar ile alabilecegi max ip sayisi 24 saat diliminde. eger arada router varsa direk gecersiz bi onerme. switch ile kullananlar falan var mesela, onlar ayni anda cikamazlar dahi. veya sirayla farkli makine bagladiginda calismaz v.b. bu senaryoyla alakali degil. modem de ayrica kotu , muhtemelen aletler sisip patliyor. gorulmemis mevzu degil. @gleoddyn -modemin icin daha stratejik bi yer ayarlayabilirsin. -yuksek db li anten alabilirsin. -repeater modunda kullanmak icin bir AP satin alirsin. -komple daha iyi bir router alirsin, netmaster in kablosuzunu iptal edip sadece modem olarak kullanirsin.
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 benimde bi sorunum var başka yere konu açmıyım dedim 6-7 yıldır ttnet kullanıyorum, bugüne kadar yarıyolda bırakmadı gibi bişey, 2 saat önce internet gitti, aradım ttnet'i bisürü prosedür işlemi yaptırdılar, işte tekrar kurulum, kabloları çıkar tak, line hattını direk modeme bağla falan diye, hiçbiri fayda etmeyince, sizin modeminiz ip alamıyor, bu yüzden bağlanamıyorsunuz diyip arıza kaydı açtılar. Buna benim yapabileceğim bi çözüm var mı, yoksa bu arkadaşların şu an eline düştüm ve onlar arızayı giderene kadar beklemek zorunda mıyım? Bide bu kullandıgım kablosuz, bundan önceki kablolu modemi taktık ondada aynı olay var.
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 hallettiler, aradım ne yaptınız ne sorun varmış diye sordum, bağlı oldugum port arızalanmış benim gibi herkes arayınca farketmişler, şimdi başka bi porta aktarmışlar falan filan... ama 5-6 yıldır totalde 5 saat kesik kalmamıştır internetim, ttnet sux diyemem..
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2012 eheh yanan bir adef karti daha :)
Öne çıkan mesajlar