Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uydu net ip alamama

Vidar

Öne çıkan mesajlar

uydu net kullanmaya başladım ve çözemediğim bi problemle karşı karşıyayım. uydu net kampanyadan scientific atlanta marka kablolu bir modem veriyor, ondan aldım, önceden de ttnetin verdiği airties kablosuz modem vardı. Bir süredir uydunetin verdiği kablolu kablo modemi kablosuz modeme kros kabloyla bağlayarak kablosuz bağlanıyordum nete. O şekilde bir sorun yaşanmıyor. Ancak kablo modemi direk bilgisayara (düz kabloyla tabi, ya da kros da olması lazm farketmemeli) bağlayınca ip alamıyor. klasik sınırlı bağlantı falan diyerekten 169.254lü bi ip alıyor. on board ethernethimde bi sorun var herhalde diye düşünerek yeni ethernet kartı aldım. onda da aynı sorun. driverlar da güncel. evet. kafayı yedim.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi de ayrı bir cinslik, ip almasına rağmen nete çıkamıyor alet. Default gatewayi pingliyebiliyorum ama gatewaydan dışarısını pingleyemiyorum. bu dediklerim windows xp'de. aynı bilgisayar aynı mac ile ubuntuda ip aldıktan sora ise nete sorunsuz çıkabiliyorum. yine apışıp kaldım, bi anlam veremiyorum olanlara.
Sosyal ağlarda paylaş

eger ekstra ip rezervasyon parasi odemediysen ayri os/makine/router icin aldigin ip havuzdan dusene kadar max 3 adet ip cekebiliyorsun.

atiyorum kabloyu aldim, tasinabilirimde baglandim. sonra baska bir router a aldim, orda ip aldim. sonra gittim masaustumde ip alamam. 169 lu , yani gecersiz bi ip verecektir.

1. si ip release atmayi deneyebilirsin.
2. cisi arayip ip isteyebilirsin.
3. cusu havuzdan dusene kadar bekleyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

eger ekstra ip rezervasyon parasi odemediysen ayri os/makine/router icin aldigin ip havuzdan dusene kadar max 3 adet ip cekebiliyorsun.

atiyorum kabloyu aldim, tasinabilirimde baglandim. sonra baska bir router a aldim, orda ip aldim. sonra gittim masaustumde ip alamam. 169 lu , yani gecersiz bi ip verecektir.

1. si ip release atmayi deneyebilirsin.
2. cisi arayip ip isteyebilirsin.
3. cusu havuzdan dusene kadar bekleyebilirsin.

o ne demek ya
ole bisi duymadim hic
yane internal network ip ile internet ipnin alakasi ne
sen istiyosan 2000 tane makine bagla networke
192.168.1.2 den basla 192.168.255.255 e kadar git
hic bisi farketmez ki
hepsi disardan ayni ip ile cikar (whatismyip.com a girer bakarsin istersen)
ama icerde dhcp ayri ipler atar
Sosyal ağlarda paylaş

tek portlu modem herseferinde uydunetin router dan baglandigin nic ye gore farkli ip ataniyor uydunet merkez dhcp serverina gore.

ama router ozelligi olan kablomodem kullansan dedigin dogru. disardan tek external ip alir, bunu internal iplere boler, disarsini gateway belirler oradan cikar.

tek portlularda mantik farkli.

test edildi onaylandi.
Sosyal ağlarda paylaş

kabloyu sirayla cikartip takiyorsun ayri ayri cihazlara. sadece ip alma mantigina ornek vermek amacli o sekilde anlattim.

bu arada mesela tek portlu modemden switch e cikip, uydunetten 4 adet ip satin alip switch le ayri ayri bilgisayarlara bu satin aldigin ip leri atayarak hepsine ayri external ip vermis olursun. o dedigin de orneklenebilir. sitelerinde fiyat tarifeleri var hatta. ip basina 1 lira gibi bisey olmasi lzm.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
selamlar

konuyu hörtleteyim..netmaster kablo modem var ve bu us robotics wireless router'a bağlı. router'a kabloyla bir desktop bağlı, ve yerine göre 2 ile 4 wireless cihaz bağlanıyor.

sorun şu ki wireless aletler ağa bağlı gözükmelerine rağmen internete çıkamıyorlar. modeme restart atmam gerekiyor veya wireless aletin adaptörünü disable/enable etmem.

tam olarak kaç cihaz bağlı olduktan sonra bağlantı sorunu oluşuyor bilmiyorum. bazen modem gece açıksa ve sabah bağlanmaya çalışınca da benzer bir sorun oluşuyor.

kharon'un dediği gibi uydunetten ip satın alsam sorun çözülür mü? veya başka bir yöntem mi izlemek gerek
Sosyal ağlarda paylaş

sadece wireless olanlar..ağa bağlı gözüküp nete çıkamıyorlar. kablo ile bağlı olanda bir sorun yok. router'ı açıp kapatmam yetmiyor modem'i de açıp kapatıyorum

@Aluriel bu düzen yıllardır var ya. netmaster yerine motorola modem vardı o bozulunca bunu almıştım. çok güvendiğim bir marka değil zaten ondan almadım wireless modemini :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...