Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Return Of The Belge

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Öyle tabi. Demokrasiyi savunurum ben ama demokrasi özgürlük gibidir. Bazı kurallar olmak zorundadır yoksa kaos olur vs. Demokrasiyle şeriat getirilemez mesela bu ülkede. Bununla beraber yasalarda açık var. Bu ülkenin hassas noktalarından biri irtica tehlikesi. Bu yüzden de bir kişi şeriatı savunduğunu açık açık belirtmişse, siyasi yasak almalı ve o yasak ASLA kaldırılmamalı. Yasalarda öyle kötü bir açık var işte..

Tabii ki herkes sabıkalı, temiz politikacı yok gibi bir şey. Ama tek suçucebine para atmak olan adamın başta olmasını bu suçla beraber rejim karşıtlığı suçu olan adamın başta olmasına tercih ederim mesela. Onu diyorum :)
Mesaj tarihi:
yau hala mı şeriat, hala mı irtica? hala mı siyasetin sizin istediğiniz gibi işlemesi için ordudan medet ummalar?

emrinde yüzlerce silahlı elemanı olan bir kurum siyasete müdahale edemez kardeşim, siyasete müdahale planları da yapamaz, siyasi açıklama da yapamaz. öyle demokrasi de yok, özgürlük de yok. ha üniformanı çıkarırsın, paşa paşa siyasetini yaparsın o ayrı.

evet siteden "kağıt parçası" açıklaması kaldırılmış, ama kafalarda duruyo o açıklama, ordan kaldırılması zor olucak biraz =)
Mesaj tarihi:
Silahlı kuvvetlerin siyaseti yönlendirme zamanının bittiğini ve bu tarz girişimlerden elini ayağını çekmesi gerektiğini öğrenmesi lazım artık.

Aksi taktirde kim hangi haberi yaparsa yapsın , kurum kendisi zarar görüyor.
Mesaj tarihi:
PEki horizon, sir size soruyorum. Böyle bir durum yok ama tut ki AKP şeriat gelsin diye referandum yaptı sonra şeriat getirdiler bu ülkeye. Ordu bu ülkenin değerlerinin ve rejiminin koruyucus olarak buna müdahale etmeyecek mi?
Mesaj tarihi:
Nipel öyle zorlamaya kalkarsak dünyada herşey "olabilir" :). Paranoya var işin içinde. He tamam paranoya olması için bazı sebepler var ama sonuçta devletin olmazsa olmaz bazı dinamikleri var.
Mesaj tarihi:
halamın bıyığı olursa eniştem olabilir

Atatürk ülkeyi gençlere, bize emanet etti, TSK'ya değil. dolayısıyla ülkenin değerlerinin ve rejiminin koruyucusu, ve hatta belirleyicisi TSK değil, halktır. TSK, hükumetin emrinde bir kurum olarak kalmalıdır.
Mesaj tarihi:
Bu halk isterse şeriat tabii ki gelecek demiş abi adam, ben buna "'nuff said" derim oradan indiririm mesela genelkurmay başkanı olsam. Onu oraya çıkartan yasada kabahat.

Her neyse çok rahat geçiriyo adamlar saçmasapan yasaları demokrasi diye ağlayarak, o da olabilir bence :D

@sir: Belirleyicisi değiliz sadece koruyucusuyuz. Koruyuculuk görevini halk beceremezse, ülke sahipsiz değil ya, ordu becerir
Mesaj tarihi:
egemenlik, kayıtsız şartsız milletin değil o zaman. ülkenin sahibi ordu mu yahu? yapmayın, bu kadar güce tapmayın be.

hangi saçma sapan yasalar? ülkeyi şeriata yaklaştıracak bitane yasa göster. yasayı da geçtim bi tane mahkeme kararı göster.
Mesaj tarihi:
O tartışmalara hiç girmeyelim abi çok tartıştık o yasaları zamanında sayfalarca :)

Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse eğer, bu ülkenin rejiminin falan hiçbir anlamı yok. Milletler cehaletle birlikte çok rahat kandırılıp kontrol edilebildiği için demokrasinin bir sınırı vardır.
Mesaj tarihi:
Sen çocuğun eline oyuncağı vermezsen hiçbirzaman nasıl oynayacağını öğrenemez. Bizim millete yıllarca yapılan bu. Bunlara bırakamayız hiçbirşeyi diyen bir sistem...
Mesaj tarihi:
Ya en çok güldüğüm şey, FG evlerinde silah mühimmat ve CIA, Mossad malzemesi/dökümanı bulunmasını sağlamak nedir ya. Lol.

Eski tartışmalardan söylenen bir yazı 1-2 rötüşla bayağı uydu bu konuya ya. Hakaretleri ve agresif cümleleri sildim.

... said:

Bir devletin muvazzaf subayı olduğunu söyleyen şahıs, başka bir devletin iktidar partisine yönelik karanlık faaliyetler içine girmiş.

AKP'yi bitirmemiz lazım artık, medya manipulasyonuyla partiyi karalama kampanyası başlatmamız gerek diyor.

Ayrıca Genelkurmay, bazı basın yayın organlarının maksatlı ve taraflı yayın yapıyor demiyor mu? Eee bu muvazzaf subay'da medyayı maksatlı ve taraflı biçimde gizlice bir partiye karşı nasıl propoganda amaclı kullanır ?

Bu kadar mı duyarsızlaştık? Nasıl bir subay olduğu söylenen birinin siyasete böyle üstü örtülü bir şekilde müdahale etmesinden rahatsız olmazsınız.

Mesaj tarihi:
Nipel , Ama sen sürekli , bu halka şeklinde başlayıp en kötü yapılabilecek şeyleri sıralıyorsun. Ona bakarsan silahı ile başımızda bekçiliğimizi yapsın dediğin ordunun içindeki insanlar aynı halktan geliyor.

Ordunun 4-4 lük herşeyi iyi düşünüp yaptığını söyleyebilirmisin ?
Mesaj tarihi:
Nipel , Dediğin konularda güveniyorsun , birçok insan güvenebilir. Peki ya siyaset ? Siyasette böyle kurumların işi olmaz , böyle kurumlar siyasete girdiği an o kurumun bittiği andır.
Mesaj tarihi:
Tamam siyasete karışsınlar demiyorum zaten. Ama bu ülkeye siyasetçiler tehdit oluşturuyorsa, onlara karışmaları lazım. Bu zate ekstrem bir durumdur. "Ordu Partisi" diye bi parti olsun mu dedik sanki? :D
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Tamam siyasete karışsınlar demiyorum zaten. Ama bu ülkeye siyasetçiler tehdit oluşturuyorsa, onlara karışmaları lazım. Bu zate ekstrem bir durumdur. "Ordu Partisi" diye bi parti olsun mu dedik sanki? :D

İşte şu belge ile ordunun parti kurmaktan beter şekilde , siyaset üzerinde istediği gibi ayar çekme girişimi ortada. Ülke için tehtid var ise , ülkenin yargı kurumu var. Asker yargılama , hüküm verme yapamaz.
Mesaj tarihi:
Hayır :D

Yargı zaten asla iyi çalışmadı bence de sonuçta açık açık bu ülkenin rejimine karşı olduğunu ve değiştirmek istediğini söyleyen bir adama ömür boyu siyaset yasağı verilmeli. Bunun "Padişah olacam" diyip sonra başbakan olmaktan farkı yok.
  • Yeni Oluştur...