Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

46" ve üzeri lcd tavsiyesi sony vs samsung

Scheriff

Öne çıkan mesajlar

an itibariyla evdeki tv mefta oldu...ztn tv almayı düşünüyorduk ama yarın falan gidip bir şey alıcaz muhtemelen o yüzden acil tavsiyelere ihtiyacım var
en az 3.5-4m den seyredilicek o yüzden daha küçük bir şey düşünmüyorum
sony bravia veya samsung düşünüyorum loewe fln çok gereksiz pahallı o paraya değicek bir fark yok muhtemelen

bikaç sorum var tabiki

-samsung led almaya değer mi? lcd ile aralarında ne kadar fark var genellike digiturk dizi maç dvd vs seyrediliyo konsol bağlamak gibi bir durum çok küçük bir ihtimal

-dvd kiralamak yerine 1080p filmleri indirip izleme olasılığım daha yüksek bu yeni tv lerde dahili hdd olduğundan dvd player almaya gerek var mı?

-hazır tv almışken ev sinema sistemi de kuralım diyorum ses sistemi ne önerilir?

-sony veya samsung arasında çok ciddi teknolojik farklar olmadığını düşünüyorum gidip baktığımda hangisinin görüntüsü güzel gelirse onu seçcem sanırım bu mantık ne kdr doğru? mağazada oynatılan yayınla digiturk görüntüsü çok farkeder mi?

-100hz yeterlidir diye düşünüyorum 200hz ekran almaya değer mi ps vs oynanmicaksa?

-kontrast oranı ne olmalı? siyahları adam gibi göstersin lütfen

ve son olarak nerden almalı? teknosa vs servisi ii mi yoksa istanbul bilişim'e mi gidelim
Sosyal ağlarda paylaş

dvd player almana gerek var mı, bu senin bileceğin iş. hani çok dvd'n varsa al tabii. ama genel eğilim ağa bağlı medya oynatıcılara kaymış durumda. üzerinde hdd'si olan, internete bağlanabilen ve hdmi üzerinden tv'ye bağlanıp torrentten indirdiği hd videoları tvde oynatabilen bu aletler senin işini daha çok görecektir diye tahmin ediyorum.
http://www.qnap-tr.com/Network_Kayit_Sistemi/Network_Multimedya_Oynatici_NMP/QNAP_NMP-1000/33/detay.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

Ustundeki harddisklerde 1080P film cekip oynatamassin genelde haberin olsun. (O codecleri dahili barinddiran TV de duymadim zaten daha) Media Player alman/yapman lazim oyle bisi icin. (DVD playerla 1080p ninde alakasini cozemedim)

sony ve samsung in iyi ve kotu modelleri var, review okumadan arastirmadan girmemeni oneriririm. Binlerce faktor var bir goruste goremeyecegin.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl yani samsung 5 serisi lcd tv ye usb flash belleğimi takığ mkv film oynatabiliyor muyum yani? 5 serisinde yok diye hatırlıyorum da ondan.

yani şöyle, codec i olmayan televizyon dahili hdd sinden oynatamıyorsa harici hdd/flash disc ten de oynatamaz mantıken. samsung 6-7 serileri bunu yapıyor diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, bende bilmiyorum.. hakli olabilirsin 7 serisi icin.

isi bilen biri varsa review cikarirsa sevinirim, merak ettim..

1080P oynatamiyorlardi direkt usb den yuksek kalite.. MKV olmasi zaten cok problem degil, o bi container sonucta codec degil.. Full codec support u olupta kaliteli 1080p oynatan tv yoktu ben arastirirken, cikmis olabilir tabii..
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Ustundeki harddisklerde 1080P film cekip oynatamassin genelde haberin olsun. (O codecleri dahili barinddiran TV de duymadim zaten daha) Media Player alman/yapman lazim oyle bisi icin. (DVD playerla 1080p ninde alakasini cozemedim)

dahili hdd'te codec olmadığını bilmiyordum sadece belli bir formatı oynatıyor olabilirler haklısın onu araştırmam lazım. 1080p ile dvd playerın alakası şu ki ya dvd'den film seyrederim ya da netten indirdiğim filmleri..dvd'den izlemiyorsam dvd player'a gerek yok gibi bir ilişkiydi o

fırsatı bulursam harici hdd ile gidip orda mağazada ufak bir test yapabilirim:)

bunun dışında genel olarak codec ve hdd kısmına yoğunlaşmış herkes onlar bir şekilde hallolur benim için daha önemli olan sorular led tv vs lcd, 100hz vs 200hz ve kontrast olayı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...