ChemistryIsMyDestiny Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Arkadaşlar evde ramen hazırlamak istiyorum. Lütfen Marketten Ramen alınır kaynar su dökülür yapılır yazmayın...
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 bakkaldan ramen alınır kaynar suyun içine dökülür
Cassiline Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Bakkaldan su alınır kaynar ramenin üstüne dökülür.
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 ramen yapmak zor bişey değil ki. sebzeleri kaynat, içine noodle ı ekle soya sosu dök al sana ramen.
Bella Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 japon forumunda şöyle birşey buldum. Aslında ramen ucu açık bir tarif. Bir japon arkadaşın gösterdiği gibi yapıyordum. Ama kendim bir şeyler de ekledim. Özellikle animelerde ve filmlerde gördüklerimi de kopyaladım. Biraz olsun yemek yapmayı bilen herkes için çocuk oyuncağı. Bir paket ramen eriştesini tavuk bulyonlu suda ve geniş bir tencerede haşlıyoruz (göz kararı yaptığım için ölçü vermiyorum ama ramen şehriyeleri suyun içinde iyice gömülecek) Ayrı bir tavada isteğe göre tavuk veya kuşbaşı et (hatta tüketiyorsanız domuz eti) pırasa, havuç, turp gibi sebzelerle kızartıyoruz (sıvı yağda). Sizin için en uygun et soteyi de hazırlayabilirsiniz. Etler iyice pişip sebzeler ölünce ateşten alıyoruz. (etlerin üzerine kekik iyi gidiyor) Biraz soya sosuyla birlikte, yumuşamaya başlayan şehriyelerin olduğu tencereye hepsini boşaltıyoruz. (ben sebze bulyon da kullanıyorum) Bir süre birlikte kaynadıktan sonra derin çukur kaselere çorbası ve kendisini aynı anda servis ediyoruz. (süre olayını tadına bakarak ayarlıyorum zaten çok kolay fakat ateşin altını çok açmamak en iyisi) Malzemeleri değiştirmek sizin elinizde. Kaplara aldıktan sonra biber, baharat, domates ... vs ile süsleyebilirsiniz. :orbasına ekstradan malzeme katabilirsiiz ama asla hazır çorba denemeyin. Ramenin en sevdiğim yönü bu. Bir gün balıklı diğer gün tavuklu, mantarlı ve sebzeli hatta hepsi karışık yapıp afiyetle yiyorum (mısır, yeşil soğan, wasabi, soya sosu, yeşil biber... bunlar yemeğinizi mükemmelleştirebilecek alternatifler) Bu arada benim kullandığım ramen eriştesi yumurtalı olduğu için gerek duymuyorum ama eğer isterseniz kaynayan ramenin üzerine diğer malzemeleri koymadan önce yumurta kırabilirsiniz (evet suya). Bu şehriyeyi makarna reyonlarında bulabilirsiniz. İçini iyi kontrol edin. Ambalajı şeffaf.
ChemistryIsMyDestiny Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 saolun arkadaşlar...
Lexius Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 ben bişiler yaptım :P tuto olarak yazıcam sanırsam :P
Mosquito Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 ne diye geçio bu ramen raflarda?hangi marketlerde bulabilioruz? küçük çaplı süper marketlere baktımda yok karfur tansaş fln mı bakmak lazım?
fede Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 erişte deyince 30 kuruş ramen deyince 3 lira
kermit Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 eriştenin susuz yapılanıda var lan ne gereksiz bişeydir
Marty Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 erişte=ucuz dandik yemek ramen=şekilli capon yemeği
Bella Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 o dandik dediğin yemeği bulamayanlar var senin haberin var mı çocuk?
kermit Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Marty said: PARDON BABS rüzgar dalı affetmemiş çünki dal rüzgarı kırmamış bi kere erişteye karşı saygılı ol
Marty Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 bi daha bi erişte görürsem öpüp başıma koycam yemeden önce
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 ben yapıyorum cok şahane oluyo. hemde super oluyo bole.
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 fede said: erişte deyince 30 kuruş ramen deyince 3 lira erişteyle ne alakası var ya, ozaman fiyonk makarnayla fettucine aynı şey. yapılış ve hazırlanış usulü farklı.
Öne çıkan mesajlar