Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İSTEK: Evde ramen yapmak...

ChemistryIsMyDestiny

Öne çıkan mesajlar

japon forumunda şöyle birşey buldum.

Aslında ramen ucu açık bir tarif. Bir japon arkadaşın gösterdiği gibi yapıyordum. Ama kendim bir şeyler de ekledim. Özellikle animelerde ve filmlerde gördüklerimi de kopyaladım. Biraz olsun yemek yapmayı bilen herkes için çocuk oyuncağı.

Bir paket ramen eriştesini tavuk bulyonlu suda ve geniş bir tencerede haşlıyoruz (göz kararı yaptığım için ölçü vermiyorum ama ramen şehriyeleri suyun içinde iyice gömülecek) Ayrı bir tavada isteğe göre tavuk veya kuşbaşı et (hatta tüketiyorsanız domuz eti) pırasa, havuç, turp gibi sebzelerle kızartıyoruz (sıvı yağda). Sizin için en uygun et soteyi de hazırlayabilirsiniz. Etler iyice pişip sebzeler ölünce ateşten alıyoruz. (etlerin üzerine kekik iyi gidiyor) Biraz soya sosuyla birlikte, yumuşamaya başlayan şehriyelerin olduğu tencereye hepsini boşaltıyoruz. (ben sebze bulyon da kullanıyorum) Bir süre birlikte kaynadıktan sonra derin çukur kaselere çorbası ve kendisini aynı anda servis ediyoruz. (süre olayını tadına bakarak ayarlıyorum zaten çok kolay fakat ateşin altını çok açmamak en iyisi)

Malzemeleri değiştirmek sizin elinizde. Kaplara aldıktan sonra biber, baharat, domates ... vs ile süsleyebilirsiniz. :orbasına ekstradan malzeme katabilirsiiz ama asla hazır çorba denemeyin. Ramenin en sevdiğim yönü bu. Bir gün balıklı diğer gün tavuklu, mantarlı ve sebzeli hatta hepsi karışık yapıp afiyetle yiyorum (mısır, yeşil soğan, wasabi, soya sosu, yeşil biber... bunlar yemeğinizi mükemmelleştirebilecek alternatifler)

Bu arada benim kullandığım ramen eriştesi yumurtalı olduğu için gerek duymuyorum ama eğer isterseniz kaynayan ramenin üzerine diğer malzemeleri koymadan önce yumurta kırabilirsiniz (evet suya).

Bu şehriyeyi makarna reyonlarında bulabilirsiniz. İçini iyi kontrol edin. Ambalajı şeffaf.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...