Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt sorunundaki gelişmeler üzerine 2 köşe yazısı.

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Sufi said:

sg-1 said:

siz liboştan ne kadar alınıyorsanız ben de faşistten o kadar alınıyorum, siz vatan haini satılmışlardan ne kadar alınıyorsanız ben de ırkçıdan o kadar alınıyorum,

şöyle olmalıydı:

siz liberalden ne kadar alınıyorsanız ben de faşistten o kadar alınıyorum, siz resmi ideoloji karşıtından ne kadr alınıyorsanız ben de ırkçıdan o kadar alınıyorum

çünkü;
liboş=hakaret
liberal ve faşist=hakaret değil
vatan haini ve satılmış=hakaret
ırkçı=hakaret değil

yani birisi bana dese ki "sufi senin gibi liberaller hede hödö"

buna diyeceğim bişey yok. en fazla, felsefemin tam olarak liberalizm olmadığını anlatmaya çalışırım ihtiyaç duyarsam.

ama "senin gibi liboşlar..." diye başlandığı zaman lafa iyi niyet aramanın veya tartışma üslübu üzerinde konuşmanın da gereği kalmıyor.

faşist veya ırkçı kelimesini eğer ki bi yerlerde birileri için kullanmışsam da asla ve asla "senin gibi faşistler" gibi bir kalıp içinde kullanmamışımdır. en fazla "bu türden faşist düşünceler..." gibi bir şekilde kullanmışımdır (üşendim arama yapmadım) ki şu iki başlangıç arasında dağlar kadar fark var.

sırf şu başlıkta bile iki yüzlülükten tut vatan hainliğine kadar kaç tane hakarete maruz kaldık. ha derdim değil. isteyen istediği kadar hakaret etsin ben yine de "senin gibi faşistler..." diye başlayan bir cümle kurmam. terbiyem izin vermez.

faşist ve ırkçı kelimelerinin hakaret anlamında kullanılmadığını mı söylüyorsun?

sir said:

ayriyeten milliyetçilik kakadır. ırk üzerinden bireylere kişisel özellik atfetmek de ırkçılıktır.

al, adamın düşüncesi bu, ben ne yapabilirim?
Ben kendimi Atatürk milliyetçisi atfederim, ama otomatikman kaka adam oldum işte.

eh, eyvallah, hakaret olmadığına inanıyorsan inanmaya devam et.

Yine de kendini aklama çalışmanı saygıyla karşılıyorum, zaten senden "bu türden faşist düşünceler..." diye başlayan cümleler bile duyduğumu hatırlamıyorum, neden üstüne alınıp cevap verme gereği hissettin o halde, onu da anlamış değilim.

Bu forumda kuran kursu yıkıntısı altında ölen kız çocukları için üzülmediğimi, aslında kurtulduklarını söylediğimde ne hayvanlığım kalmıştı ne barbarlığım,

herkes birbirine bir kulp takarken liberalcanların (aslında uzun uzun liberal yazmak zor geldiği için liboş yazıyorum çoğu zaman, bunun dışında ben de kimseye ağır hakaret etmiş değilim, nefr'e duyurulur, eğer istiyorsa bu topikte bahsi geçen her türlü lafa yaptırım uygulayabilir, ayakta kalacak birkaç kişiden biri olurum) kendilerini zeytinyağı gibi üste çekme çalışmalarını hayretle karşılıyorum.

eh güneş balçıkla sıvanmaz, her gün oturup yazışıyoruz, ben de gaipten gelen bir patiyi okumuyorum herhalde ekranımda.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bak sg-1 önyargı demişsin, işte bekir coşkunun yazdığı yazı yine ortada, yine demagojiler, acındırmalar, ve yine "niyet okumalar" had safhada. hiç yanıltmıyo yani malesef.

e ahmet altan'ın yazdıkları demogoji, acındırma ve niyet okuma içermiyor mu?

"ezilmiş kürt halkının onurlu mücadelesi" modunda yazdığı yazılar birer demogoji, acındırma değil mi?

yani laf atıyorsunuz, ama aynaya bakmıyorsunuz maalesef.

İşte kaç sayfadır anlatmaya çalıştığım şey bu.

Sir birebir kaç mesajdır örnek ve kanıt sunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

insanlara direk "terörist" ya da "terör destekçisi" ya da "hastalıklı düşünce" teşhisi koymak bu kadar kolay, ama herşey siyah-beyaz değil di mi? ok.

ama "darbe yapacaklardı, ortalığı karıştıracaklardı, ergenekon terör örgütü" teşhisi koymak çok kolay, değil mi?

hey allaam.

yine sir...
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

sir said:

ayriyeten milliyetçilik kakadır. ırk üzerinden bireylere kişisel özellik atfetmek de ırkçılıktır.

al, adamın düşüncesi bu, ben ne yapabilirim?
Ben kendimi Atatürk milliyetçisi atfederim, ama otomatikman kaka adam oldum işte.

eee? zaten ilk alintida adam kafam kadar irk uzerinden diye yazmis?

ataturk milliyetciligini ne ara irka bagladin ben onu anlamadim; yani hem irk uzerinden bireylere kisisel ozellik atfetmeyi savunup, hem ataturk milliyetcisi oldugunu iddia ediyorsun anlami cikti o mesajdan da, o bakimdan sordum. yanlis anladiysam ozur dilerim

yalniz bir de dip not eklemek istiyorum; "'libos' hakarete giriyor, liberal diyecekseniz oyle diyin" diyen bir mesaja cevaben 'liberalcan' demeye baslarsan, nasil olacak bu isler?

edit; ha peki sen ilk cumleyi kastetmissin galiba, yanlis anlamisim ben. samimiyetimle ozur dilerim
edit2; akilaya lol demeyi unutmusum; lol
Sosyal ağlarda paylaş

nefr, zorla açığımı bulmaya çalıştığından şüpheleniyorum.
liberalcan deyince niye gücendin, neden alındın, hadi liboştan alınmanızı anlarım da, liberalcan bu yahu, can,
bundan mı alınıyorsun?

ayrıca Atatürk milliyetçiliğini ırka bağlamadım, direkman ilk cümle üzerinden yazdım mesajımı.

ha illa ki ikinci cümle ile ilgili de birşey yazacak olursam, şunu yazabilirim:

Sosyolojinin ana konusu toplumdur. Dar anlamıyla Sosyoloji toplumun yapısına, toplumsal kurumlar, toplumsal ilişkiler, sosyal grup, kültür ve bu unsurlardan meydana gelen değişme ve gelişmelerdir.
Sosyolojinin amacı, toplumların değişimini, gelişimini, yapısını araştırmak, yapılan araştırma ve açıklamaların ortaya çıkardığı bilgilere genellemeler yapmaktır.
Ferde ait sorunlarla ilgilenmez, pozitif bir bilimdir,toplumun bütünüyle ilgilenir, diğer bilimlerle bağlantı içindedir.

Irklarla ilgili araştırma yapmak, yorumlarda bulunmak yanlış değildir, sosyolojinin altındadır, ırkçılık olamaz.

ama patide halklarla ilgili genellemeler yaparken, yapılmış sosyolojik araştırmaları refere edemediğimiz sürece sözlerimiz karşımızdakini gücendirmekten öteye gidemez.

Geçen bir topikte "kürtler kaçak elektrik kullanıyor" dendi diye ırkçılık suçlamaları gırla gitti, halbuki kabak gibi harita vardı topikte.

edit: neyse, geç olsun güç olmasın. önyargılarından kaynaklanıyor tabi bu hatalar.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

sosyoloji ırklarla mı ilgileniyomu? ilginç valla. ben toplumlarla ilgileniyo diye biliyodum.

sizin anladığınız manada ırk=millet=toplum olduğu için birşey farketmiyor.

oysa hakiki ırk kavramına bakarsan dünyada beş altı ırktan fazlası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

hayır samimi bi hava oluşsun diye yazdım,

ama belli ki imkansız

İnsanların ismini değiştirerek hitap etmek veya takma isim kullanmak samimiyet oluşturmaz. Aksi yönde etki yapar.

Misal senin ismin ali olsa devamla sana birileri ALİŞ dese (bu birilerinin seninle fikir yönünden genelde anlaşamayan insanlar olduğunu da unutma) , kendini o insana daha samimimi hissetmiş olursun ?

Aynen böyle birşey. Çok mu zor ekleme çıkarma yapmadan kelimeleri kullanmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

sg-1 said:

hayır samimi bi hava oluşsun diye yazdım,

ama belli ki imkansız

İnsanların ismini değiştirerek hitap etmek veya takma isim kullanmak samimiyet oluşturmaz. Aksi yönde etki yapar.

Misal senin ismin ali olsa devamla sana birileri ALİŞ dese (bu birilerinin seninle fikir yönünden genelde anlaşamayan insanlar olduğunu da unutma) , kendini o insana daha samimimi hissetmiş olursun ?

Aynen böyle birşey. Çok mu zor ekleme çıkarma yapmadan kelimeleri kullanmak.

buna da niyet okuyuculuğu diyoruz zaten,
beni başkası ilgilendirmez, ben bu manada söyledim, ama sen öyle anlamak istemiyorsun,
demek ki seninle samimi bir hava oluşturmamın imkanı yok.

fede said:

benim anladığım manada ırk topluma eşit değil.

bunu kürtlerle ilgili en ufak lafa "ırççısınız oolum siz" modunda gelenlere söyle.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1

İstediğin kadar niyet okuyuculuğu diyebilirsin , ama bunun niyet okuyuculukla alakası yok , artı karşındakinin niyet okuyuculuğu yaptığını düşünüp bunu sana söylediğini görüyorsan o andan itibaren aynı şeyi yapman ters amaçlıdır ve bunun farkına varmış olursun.

Zaten burada olay senin ne anlamda söylediğin değil karşıdakinin nasıl anladığıdır. Çünkü muhattabın karşındaki insan. Doğal olarak onun nasıl düşündüğü senin nasıl düşündüğünden daha önemlidir bu konuda. İyi niyetli isen ona göre düzenlersin konuşmalarını ve davranışlarını.
Sosyal ağlarda paylaş

hm pardon, liboş ve liberalcan ve daha eskilerden ihanetler, iki yüzlülükler samimiyet olsun diyeymiş. ben yanlış anlıyormuşum. gel bi öpiyim o zaman da affet.

---

niye "böyle bir his uyandırıyor muyum acaba?" demek yerine savunmaya geçiyorsun anlamak zor da neyse geçtim. çok da önemli değil. dedim ya bütün aşağılamaları, bütün hakaretleri göze almamış olsaydım zaten kemikleşmiş resmi ideolojinin karşısına dikilmezdim. çok derdim değil yani bu hakaretler falan aslında. sadece o kadarla kalsın. kabulumdür. beni asmaya kesmeye kalkanlar oldu. isimle söyliyim: fedaykin ağa sağolsun benim gibi düşünenlerin sonuncusu öldürülene kadar bu savaşın devam edeceğini söylemişti. şimdi kendisi olmadığı için fazla deşelemiycem de beni en çok üzen mesajlardan biri olduğu için aklımda kalmış. irana sürülmeleri, şeriatla islamla o kadar da ilgim olmadını anlayanlar tarafından da ya sev yabadabadoo'lanmaları mı sayayım?

dedim ya liboşla sınırlı kalsın bana yapılacak seviyesizlik. razıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

önyargılar, yanlış anlamalar, derhal çekilen kalkanlar,

iletişim kurmak ne kadar zor.

bir de sizler her fikre açık, hoşgörülü, tahammüllü, barışçı olanlarsınız, di mi?

çok üzmüşüm sizi belli ki, apo'nun emriyle geldim, pişman da değilim, ama barış için geldim, affedin beni ya,
hani böyle yazarsam affınıza mazhar olurum belki, hoşgörünüzü kazanabilirim,
bakın beni affederseniz dasaa, bone, tenekeadam ve diğer arkadaşlar da gelecek benim arkamdan.

valla...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...