Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt sorunundaki gelişmeler üzerine 2 köşe yazısı.

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Viktor said:

gunahim kadar sevmem ama ahmet hakan dogru yazmis

dat wise beardman

Hale bak. Forumda yarattığınız karşıt görüşü aforoz etme akımından kendin bile korkuyorsun.

Sadece "Ahmet Hakan doğru yazmış" demeye bile cesaret edemiyorsun. Aman ha es kaza biri seni aşağılık satılmış liboş sanar. İyi etmişsin "günahın kadar" sevmediğini başına ekleyerek. Neme lazım bi sakatlık çıkmasın..
Sosyal ağlarda paylaş

sg1

cidden şuraya bişeyler karalarken okuyanlar yazılanları anlıyorlar diye baştan kabul ederek yazıyoruz.

"ulusalak" ifadesiyle, insanlara lakayıtça liboş diyebilmenin ne kadar çarpık bi durum olduğunu karikatürize etmeye çalıştığımı görememişsen zaten diyecek bi şeyim yok. görüp de ona rağmen yazıyorsan yine diyecek bi şey yok.

her şartta:

Sosyal ağlarda paylaş

ozellikle

"a. hakan" said:

Teröristi ehlileştirmek için sevecen adımlar mı atmak istiyorsun?

O zaman...

Önce attığın bu adımların yadırganmasını önleyecek bir ortam oluşturmalısın memlekette...

kismina pek cok katiliyorum. ama tabii bunu sadece tayyipin yapabilecegi birsey olarak goruyor degilim ben. o elinden geleni yapmakla yukumlu olsa da, bir chp de, bir dtp de, bir mhp de bir o kadar yukumludur bu cabalari baltalamayip insanlari kiskirtmayacak girisimler / aciklamalar yapmakla

gelgelelim su ana kadar akp ve tayyip disinda hepsi, ama hepsi epic faillere imza attilar benim onlarin yukumlulukleri olarak gordugum konularda

akp nin acilim konusundaki basarili tutumu benim gozumde ergenekondaki rezilliklerini, veya turban konusundaki hatali tutumlarini, ozellestirmelerdeki dikkatsizliklerini, ya da ne bileyim asiri tarafli burokrat atamalarini hakli gostermiyor, ya da temize cikartmiyor; elestirdigim kesimden 'farkli' (isteyen kendimi daha ustun gordugum anlamini cikartmakta serbest, nasil olsa hazir cikartilmisi var yukarida insanustu bir cabayla) olarak yanlisa yanlis, dogruya dogru diyebildigime inaniyorum diyene bakmadan. tabii ki inanclarim fikirlerim olcusunde yapiyorum bunu. benim her soyledigim mutlak dogru degildir, ama musaadenizle farkli bir fikre duzeyli bir sekilde ikna edilene kadar dusuncelerimin dogru olduguna inanacagim

elestirdigim nokta zaten farkli fikir duymaya, buna bagli olarakta dusunmeye, degismeye tamamen kapali olmak

Devilmanta said:

Bizim topraklarımızda özgür olmalarına rağmen "eziliyoruz, özgür değiliz" diye vıyaklayan hainlerin fikirlerine

gibi mesela. nereden biliyorsun adamlarin soylediklerinde haklilik payi olup olmadigini? ne okudun, kimi dinledin konuyla ilgili? kendin gibi dusunmeyen bir tane adamla tartismisligin var mi mesela? hayir buradaki gibi 'tartisma'lardan bahsetmiyorum, ciddi anlamda fikir alisverisini kastediyorum. hangi istatistiklere, neye dayanarak soyluyorsun bunu? mahalle kahvesindeki 'benim kurt arkadaslarim var, senden benden daha fazla turk milliyetcisi' tadindaki soylemler haric, dokuman olarak sunabilecegin birsey var mi mesela?

en basitinden, ortada bir sekilde haksizliga ugradigini, esitsizlikler yasadigini, haklarinin cignendigini soyleyen ve bunlari savunmak ugruna daglarda kanun disi yasamayi, vatana ihanetle yargilanmayi, sorgusuz sualsiz vurulmayi goze alan insanlar var

daha onemlisi, bu insanlar iki uc gundur, 3 -5 aydir dagda degiller; 25 seneden daha uzun bir gecmisten bahsediyoruz. hicbir temeli olmayan, ya da sadece bahaneden ibaret soylemlerle 25 sene gibi bir sure dagda kalabilecek kadar guclenecegin bir destege sahip olamayacagina gore, bu iddialarin en azindan bir temeli, veya en basitinden az veya cok halk destegi var

dogrudur yanlistiri tartismiyorum, pkk teror orgutu degildir soyledir boyledir demiyorum; bence yanlistir cunku terorun her turlusune karsiyim, bence teror orgutudur cunku eylemleri bu dogrultudadir, ayri (ben de hemen vatan haini damgasi yemeden altyazi geceyim, gerekli madem)

ama amerika destegi, israil destegi, siyonistlerin oyunu, ingilterenin halt etmesi vs.. soylemler nereye kadar mantiga oturtabiliyor sence 'gercekte var olmayan bir sorun icin kurulmus bir teror orgutu'ne saglanan destegi, yurtici ve uluslararasi sempatiyi? kaldi ki bu sadece bize ait bir sorun da degil; kurt sorunu suriyenin de sikintisi, iranin da mesela; onlar da mi meshur turkiye karsiti dis mihraklarin oyununa geliyor?

gerci kurt sorununun 25 yil once pkk yuzunden ortaya cikmis yapay bir problem olduguna inaniyorsan, bunlara da inanman cok olasi, onun farkindayim

yeri gelmisken lazlar da daga ciksin, cingeneler de, ben de cikayim anasini satayim zirvaligina da degineyim bari, geldik buraya kadar. buyrun cikin cikabiliyorsaniz, ama monitorun arkasinda oturup ohoo ne kolaymis bu isler demekle bitecek bir olay olsaydi zaten hepimiz daglardaydik su anda o veya bu nedenle. ben mesela en basta internetin kisitlanmasina neden olan ve iletisim ozgurlugunu kisitlayan cagdisi yasalar nedeniyle bayragimi kapar cikardim =P

kesinlikle kahramanca veya gerekli veya hakli veya dogru veya erdemli birsey oldugunu savunmuyorum birakin teroru, tek basina daga cikma kavraminin bile: ama kimse de ciddiye alinmak istiyorsa kalkip oo ne kadar kolaymis bu is, keske bilseydik argumaniyla gelmesin artik. az makul arguman uretin, bir caba olsun bari icinde

ortada 16. yy dan bu yana cozulememis, surekli ustu ortulmus, yok sayilmis, bolgede egemen olan o anda her kimse onun lehine yorumlanip resmi tarihe gecirilmis bir sorun var. bu son pkklinin kursuna dizilmesiyle de bitecek degil, aponun asilmasiyla da, ikinci kurtulus savasiyla da. ha belki etnik temizlige giderseniz bir ihtimal cozulur, ama o bile pek olasi degil gen havuzunu ortadan kaldirsan bile gunumuzde ve gelecekte bunun hesabini vermek zorunda kalacagin icin

ne olur; acilim macilim kasmayiz kendimizi, onu asar bunu kursuna dizeriz, yasalari agirlastirir resmi ideolojiye aykiri hicbir dusuncenin dile getirilmesine, yazilmasina cizilmesine izin vermeyiz, kurtce bolge / koy / sokak isimlerini degistirip bundan sonra dogan cocuklara kurtce isim konulmasini yasaklariz, kurt diye bir millet yoktur deriz, kurtce dil degildir deriz, boylece kardesce, huzur icinde yasariz. en azindan bir daha elimizde patlayana kadar unuturuz sorunun varligini, mis

oh wai..
Sosyal ağlarda paylaş

Görüyorum ki hala kendinizi aklama çabası içindesiniz,

alınmaktan dem vurmuş nefr, şöyle söyleyeyim, siz liboştan ne kadar alınıyorsanız ben de faşistten o kadar alınıyorum, siz vatan haini satılmışlardan ne kadar alınıyorsanız ben de ırkçıdan o kadar alınıyorum, siz "gözü boyanmış"tan ne kadar alınıyorsanız ben de "daha çok kan dökülsün mü istiyorsun"dan o kadar alınıyorum.

Siz kabul etmeseniz de zihninizde yarattığınız benden/bizden bir farkınız yok.

ve horde lafı güzel olmuş,
biri facepalm koyduktan sonra arka arkaya facepalm koyulması anında güzel bir horde örneği olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

Devilmanta said:

Bizim topraklarımızda özgür olmalarına rağmen "eziliyoruz, özgür değiliz" diye vıyaklayan hainlerin fikirlerine

gibi mesela. nereden biliyorsun adamlarin soylediklerinde haklilik payi olup olmadigini? ne okudun, kimi dinledin konuyla ilgili? kendin gibi dusunmeyen bir tane adamla tartismisligin var mi mesela? hayir buradaki gibi 'tartisma'lardan bahsetmiyorum, ciddi anlamda fikir alisverisini kastediyorum. hangi istatistiklere, neye dayanarak soyluyorsun bunu? mahalle kahvesindeki 'benim kurt arkadaslarim var, senden benden daha fazla turk milliyetcisi' tadindaki soylemler haric, dokuman olarak sunabilecegin birsey var mi mesela?

en basitinden, ortada bir sekilde haksizliga ugradigini, esitsizlikler yasadigini, haklarinin cignendigini soyleyen ve bunlari savunmak ugruna daglarda kanun disi yasamayi, vatana ihanetle yargilanmayi, sorgusuz sualsiz vurulmayi goze alan insanlar var

Dağdaki terörist özgürlük için ölüyo dimi?
Peki...
Amerikanın Almanyanın Fransanın Ermenistanın kışkırtmalarında oluşan şerefsizler deildir dimi?
Peki...
Açlar o yüzden dağa çıkıyolar, dağda daha iyi imkanlar var eğitim, barınma sosyal yaşam dimi?
peki...
Dağda bu kadar imkanları zaten kendileri nasıl sağlıyorlarsa artık altınmı buldular ne yaptılar bravo adamları tebrik ettim. [u]Altın da beyazmış[/u] orda çıkardıkları altın.
peki...
Bu adamları... (Adam demeye gönlüm el vermiyor ya) madem diğer ülkeler böyle yaşatacak kadar, silah hibe edecek kadar çok seviyolar benimsiyolar, o zaman alsınlar ülkelerine nie dağda yada Türkiyede, Allah'ın unuttuğu çöl gibi topraklarda, dağda taşta yaşatıyor? Çünkü Atatürkün yıllar önce söylediği gibi Türkiyeyi bölmek parçalamak ve yönetmek için kullanmıyorlar değilmi??
peki güzel kardeşim peki...
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

gerçek yüzünüzü gösterince nasıl saçmalamaya başladınız,
ulusalak diyenler mi...

şunu da merak ettim. hadi diyelim benim sakladığım bi gerçek yüzüm vardı... neydi o sakladığım yüz ve neydi göstermeye çalıştığım sahte yüz? ve sen nerede ne zaman bunları gösterdin de haberim olmadı. bi de benim bilmediğim daha kaç yüzüm var? veya var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

devil; oraya kadar mi okudun abi? cok uzun olmus wot evet, birikmis biraz, o bakimdan zaten okunmayacagini tahmin etmistim hedef kitle tarafindan, ama sg1 daha cok parca parca alinti yapar en azindan bir kismi okunur diye umuyordum =P

sg1; bu arada biri sana direk saldiri amacli fasistsin, irkcisin sg1 dediyse yaptirim uygulayayim

peki ayni sekilde vatan haini, libos, satilmis diyenlere de uygulayayim mi yaptirim? direk cogunlugu 'biz' ele geciririz cok degil 5 topice baksam =P

diyecegim o ki, gerek modlar, gerek adminler olarak kismen hosgoru gostermeye calisiyor olsak da, lutfen bu sucu bucu hedeci hodocu konusunda zorlamayin yonetimi. tartisirken illa karsidakine etiket yapistirmak sart degil; sadece dusunceyi elestirmek de mumkun. hatta en guzeli sadece o topicteki veya mesajdaki dusunceyi elestirip, sen gecen 3 ay once boyle demistin zaten muhabbetine girmeden, veya 'x simdi gelir boyle der lol' zevzekligine kapilmadan, 'konu icinde' tartisabilmek

sg 1, sozum meclisten disari; seni kastetmiyorum, hasa

yanlis anlamaya yol actiysam ozur dilerim

ayrica ciddi bir mesaj icerisinde geyige kaymak icin seni kullandigim icin de ayrica ozur dilerim =]

edik; oncelikle ozur dilerim, gec oldu bu aciklama. bu mesaji sg1 e hitaben yaziyorum, cunku cevapladigim mesajinda sanki ona buna etiket takmanin yanlis oldugunu vurgulamis gibi anladim, kendisine katildigim icin ona hitaben yazmaktayim
Sosyal ağlarda paylaş

"Bekir Çoşkun" said:

Açılımın açılmışı...
Bekir Coşkun yazdı...

22.10.2009 16:18
NE olduğunu bilmeden, sırf iktidara yalakalık yapmak için “Açılımı destekliyorum”
dediniz.
Ne olduğunu şimdi öğrendiniz.
Demek ki şöyle oluyormuş açılım:
PKK militanları daha sınırdan içeri girer girmez mahkeme, sınır kapısına kadar
ayaklarına gidiyor...
Onlara “Pişman mısınız?” diye soruyorlar...
Onlar “Hayır, pişman değiliz” diyorlar...
Ve karar veriliyor:
“O zaman beraat...”

Ben size bu açılımı çok açmayın, sonra kapatamazsınız demiştim...
Şimdi nasıl kapatacaksınız?..
ABD‘nin PKK’yı “uyuşturucu taciri” saydığı günün ertesi, onları bando-mızıka ile
karşıladığınızı...
Ya da:
Yıllarca AB ülkelerini “PKK’ya hesap sormamakla”, “ortalıkta dolanmalarına izin vermekle” suçladıktan sonra, hesap sormadan ortalıkta dolanmalarını “ulusal zafer” ilan etmenizi nasıl anlatacaksınız?..

Şimdi anladınız mı açılım ne?...
Şöyle oluyor:
Vali elinde çiçekle koşuyor...
Kaymakam da arkasından, elinde çikolata...
Vali arada bir “Koş İhsan, geç mi kaldık ne?..” diyor...
PKK’lıları karşılıyorlar...
Tarihimizde ilk kez, yola düşüp sanığın ayağına giden mahkemede soruyorlar:
“Pişman mısın?...”
“Hayır...”
“O zaman beraat...”

İşte açılım...
Siz bunu desteklediniz...
Ne olduğu bilinmeyen bir “açılım” soytarılığını, sırf iktidara hoş gözükmek için
destekleyen aydın-sanatçı-yazar-çizer olmanın ahmaklığı içinde öyle bakarsınız artık, açılımın açılmışına...
Sosyal ağlarda paylaş

bociye, tartisma sirasinda 'karsit fikre kufur etmeden saygisizlik etme'nin bu guzel ornegi icin tesekkur ediyorum

mesela bu tur soylemler, mesajlar hos karsilanmayan seyler. olmasa kimse birsey kaybetmez, hatta ortam gerilmeyecegi ve daha duzeyli tartismak daha bir mumkun olabilecegi icin, boyle iceriksiz, sadece laf atma amaci tasiyan mesajlardan uzak durmakta fayda var

normal kosullarda ilgili mesajin silinmesi ve benim bu mesaji yazmiyor olmam gerekirken, ornek teskil etmesi acisindan birakiyorum

konuyu dagittigim icin ozur dilerim

@devil: kimsenin tekisini cekmekten cekinmeme gerek yok, boyle bir cekincem olsa laf anlatmak icin bu kadar uzun wot lar yazmakla ugrasmazdim zaten. ilgili aciklamalar, senin yaptigini dusundugum ve baskalarinin da yapacagina emin oldugum gibi, soylediklerimin carpitilmasini veya saga sola cekistirilmesini onleyip, dusuncelerimi daha acik ifade edebilmek amaciyla yazilmis seyler
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

siz liboştan ne kadar alınıyorsanız ben de faşistten o kadar alınıyorum, siz vatan haini satılmışlardan ne kadar alınıyorsanız ben de ırkçıdan o kadar alınıyorum,

şöyle olmalıydı:

siz liberalden ne kadar alınıyorsanız ben de faşistten o kadar alınıyorum, siz resmi ideoloji karşıtından ne kadr alınıyorsanız ben de ırkçıdan o kadar alınıyorum

çünkü;
liboş=hakaret
liberal ve faşist=hakaret değil
vatan haini ve satılmış=hakaret
ırkçı=hakaret değil

yani birisi bana dese ki "sufi senin gibi liberaller hede hödö"

buna diyeceğim bişey yok. en fazla, felsefemin tam olarak liberalizm olmadığını anlatmaya çalışırım ihtiyaç duyarsam.

ama "senin gibi liboşlar..." diye başlandığı zaman lafa iyi niyet aramanın veya tartışma üslübu üzerinde konuşmanın da gereği kalmıyor.

faşist veya ırkçı kelimesini eğer ki bi yerlerde birileri için kullanmışsam da asla ve asla "senin gibi faşistler" gibi bir kalıp içinde kullanmamışımdır. en fazla "bu türden faşist düşünceler..." gibi bir şekilde kullanmışımdır (üşendim arama yapmadım) ki şu iki başlangıç arasında dağlar kadar fark var.

sırf şu başlıkta bile iki yüzlülükten tut vatan hainliğine kadar kaç tane hakarete maruz kaldık. ha derdim değil. isteyen istediği kadar hakaret etsin ben yine de "senin gibi faşistler..." diye başlayan bir cümle kurmam. terbiyem izin vermez.
Sosyal ağlarda paylaş

yoo konu güzel gayet. senelerdir burda
sen x dedin o zaman a'sın sen,
sen y dedin o zaman b'sin sen

diyeceğinize

sen x dedin ama bak bu böyledir şeklinde yaklaşsaydınız olaya attığınız postun yarısı kadar post atacaktınız ama belki birbiriniz anlayacaktınız. bak şu ne dedi oo liboş, oha ne demiş vay faşistle bi yere gelinmeyeceğini ne zaman nasıl anlayacaksınız?
Sosyal ağlarda paylaş

@kartan; gercekten mi?

takribi 8 sayfa a4 uzunlugunda yazi yazdik fikirlerimizi ifade edebilmek icin, karsiliginda 'tiksindim dusuncelerini okurken' ve 'anca vik vik' cevaplarini aldik

hakikaten yok mu hicbir fark?

sg1 i tenzih ederim, onun mesajlarinin bir icerigi var, bana gore yanlis ve hedeften hayli sapmis olsalar da

@fede; sagduyu adina tesekkuru borc bilirim
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...