Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Magic Mouse

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

multitouch, belli bir aparat'ın aynı anda birden fazla noktadan input alması.

...

Ergonomik olmadığını anlamak için kullanmama gerek yok. Sayısız mouse kullandım, farklı farklı şekillerde, bir mouse'un eli desteklemesi için nasıl olması gerektiğini kestirebiliyorum.

Calışmıyorlar cunku ne kadar bağımsız olsalarda, sen bi yandan track edip, bi yandan two finger swipe, veya two finger enlarge rotate yapamıyorsun. Ama su anda kullandığım mouse'la bi yandan track+wheel up,down/wheel left, right/double click/thump click/wheel click+right,left click+wheel up,down.... gibi sayısız kombinasyonu yapaibliyorum, hiçbiride tracking kapasitemi engellemiyo.

zor deneyin bi two finger swipe yaparken track etmeyi

birincisi, multitouch, sadece birden fazla input degil, birden fazla _rich_ input. yani alinan data binary click/noclick datasi degil, hareketin ivmesi, yonu, hizi, vs. normal bir mouse'u cikip da multitouch device diye siniflandirmak coooook hatali olur, ki eminim sen de bunun farkindasindir.

ama daha da onemlisi, sen normal mouse'la hicbir halukarda yapamadigin seyleri alip, magic mouse'ta ayni anda yapamadigini soyluyorsun. misal, niye two finger swipe ile track'i ayni anda yapmaya calisiyorsun? onun dengi normal bir mouse'ta zaten yok ki? (he yine de ben gayet yapilabilir bir kombo oldugunu iddia ediyorum, orasi ayri) scroll'sa derdin, single swipe + track normal wheel'i hareket ettirmekten farksiz. normal mouse'ta yapiyorsan magic mouse'ta da yaparsin.

magic mouse'un katkisi ise, zaten normal bir mouse'la yapabildiklerinden farkli olarak, bilegini biraz geriye alip tek elinle pek cok islemi kolayca yapmani sagliyor. misal sadece mouse kullanarak zoom yapiliyor mu?

ayrica son olarak da, ergonomik olmadigini anlaman icin kullanmana gerek var. cunku standart mouselar gibi mouse'un ustu tiklamiyor, alti tikliyor. ve apple'in iddiasina gore yapisi nedeniyle parmaklarin kavramasi gerekli degil. ben de magic mouse'u test etmedim, ergonomik oldugunu da dusunmuyorum ama daha denemeden yaftalamanin camur atmak oldugunu dusunuyorum.

tamam, apple'i sevmeyin, ama yigin hakkini da verin.
Sosyal ağlarda paylaş

Camur falan atmıyorum, verimsiz olduğunu düşünüyorum.

tabiki sırf mouse'la zoom var, zoomdan kastının ctrl wheel olduğunu düşünüyorumki, wheel click up/down işte.
swipe'da var, hemde trackingi kaybetmeden, wheel left/right.

mouse'un alt tarafına tıklanılcaksa iyice batıyoki zaten, hem kontrolü parmaklarla sağlıycaksın, hemde aynı parmaklarla multi touch yapıcaksın.

rich input cok goreceli bir kavram. touch screen lerin rich input olmalarının en büyük esprisi, input aldığı noktayı track edebilmeleri. Mouse zaten bulunduğu noktayı track edebilen bir arac, ihtiyacı yokki bo fonksiyona.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

ctrl wheel demedimki, wheel click+wheel up dedim.

ben cok insafsız değilim, onlar cok kendilerini büyütüyorlar.

ummm apple uretmis koymus reklam yapmis buyutenler kullanicilar ya da yerin dibine sokmayada calisanlar kullanicilar..

Bence guzel gorunen yeni bir mouse. Sence degil ama senin anlattigin kadarda basit degil olsaydi coktan yapilmis olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

cuce, eger ctrl+wheel'den bahsetmiyorsan, sadece mouse kullanilarak nasil zoom yapildigini aciklayabilir misin? misal photoshop'ta nasil zoom in/out yapicam sadece mouse ile?

abi yazdımya işte, iki kez.

wheel click+wheel up/down.
yan tuslarada atıyabilirsin istersen ctrl veya alt.

23905830495 milyon dolarlık arge calışması adam gibi sonuc vermiyor, sadece sısırılmış reklamsa, benım sucum değil.

apple bunu yıllardır yapıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide iphone yaptilar tuttu, macleri zaten iyi laptoplari guzel, oslari iyiymis denenlere gore, yeni kullanmaya basladik guzel rahat ve hizli.

adamlar su krizde deli kar eden tek sirket, demek ki bir seyleri dogru yapiyor adamlar.

tabii kisisel begeni sonucta. bende pc ciyimde, kullanmaya basladikca beyaz tarafa dogru akacak gibiyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

@Lucky Strike
patinin official güzeli adriana da apple kullanıyor dostum.

diğer yandan bu ürün kullanışsız olsa bile(diyelim) açacağı kapılarından ardından güzel bir şeyler çıkmayacak anlamına gelmez. ben ezilmek istemiyorum artık konsolların yaptıkları yenilikleri ağzım açık izleyerek. bi top eklediler adam akılldı bir de extra tuş o kadar(tamam lazer falan da oldu). ama mouse'un kaç yıllık geçmişi var, e geliş biraz

edit: araya mesajlar kaynamış
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...