Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Azerbaycan'la gaz krizi

Milamber

Öne çıkan mesajlar

Bak güzel kardeşim.

Prokotol ne demek sen onu öğren önce.

AKP gidiyor, Ermenistan'la imzaladığı metin için diğer devletlerin huzurunda "kardeşim ben bu imzaladığımız maddeleri meclisimden geçirip yasalaştırma konusunda size taahütte bulunuyorum".

Bu metinde sınır açılması var mı? Var. Karabağ işgalinin sona ermesi var mı? Yok.

O zaman yalan söylüyorsun evet.
Sosyal ağlarda paylaş

azerbaycan'dan 10 kat fazla gazı petrolü olan kazakistan, ben türkiye'ye verecem diyor gaz petrol. gitsinler satsınlar rusya'ya iran'a gaz.

sanki ermeniler'in ordusu vardı, karabağ'ı işgal edecek. rus askerleri önde, ermeniler arkada güle oynaya girdiler oralara. iran'la da çok yakın dosttur azeriler zaten. irandaki azerilere kültürel serbestlik vs isteye isteye savaş çıkaracaklar bir ara. bundan çıkmasa savaş, hazar denizinde boğacak iran ilk fırsatta azerileri petrol için.

eh bu durumda azerilerin ne kadar akıllı hareket ettiği de belli. ermenistan'la ilişkileri düzeltmek için adım atmamızsa eğer bunlara sebep, ben de dişimi kırarım.

90 yıllık rus meclisine seçilebilen 3 azeri kökenli rus'un birisinden duyduğum birşey var, ne derece doğru bilinmez. aliyev'in danışman kadrosu içersinde türkiye ile çeşitli dertleri olan kişiler çoğunluktaymış. konunun detayına girmek istemiyorum; çünkü hem spekülasyon hem de ciddi bazı ithamlarda bulunmak olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

İran'ın yarısı Azeri zaten, nereye boğuyor yavaş boğsun.
Horican sen de bir hava al gel oksijen gitsin yukarılara, saçmalamaya başlamışsın.
Akçılık gözünüzü öyle bir bürümüş ki, şaşıyorum bu holiganlığınıza, nasıl bir çıkarınız var merak ediyor insan.
Zira bunların Refah veya benzerleri gibi sadece takunyacılık olsun diye desteklenmediği ortada. Akçılık demek, bugün destek veren yarın ballı parmak yalar demek bir nevi artık. Bu parmak kimine şişkin ihale, kimine haksız iş, kimine peşkeş arsa-izin vs. olarak dönüyor nasılsa.
Sosyal ağlarda paylaş

araplarla olan derdini anlasak bi de. ufakken topunun arapların inşaatına kaçması mümkün olmadığına göre... hmm dur söyleme! türkleri, dinleriyle yozlaştırıp köle yaptılar di mi?

ayrıca iran'ın yarısı değil %20'si azeri kökenli denir. belki biraz daha fazladır, belki biraz daha azdır. nasıl burda sayımlarda türk müsün, laz mısın diye sormuyorlar; orada da azeri misin diye sormazlar.

iran'la azerbaycan arasında, hazar petrolleri konusundan dolayı gerginlik olduğu gerçektir. kim kimi boğar bilinmez tabii.

bayraklar geri gelmiş bu arada. belki diğer konularda da geri adım atarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben azerbaycanı sevmiyorum, ermenistanı sevmediğim gibi. İkisine de kapıları kapatalım bana uyar kendi kendimize takılırız fln askdkasd.

Benim rahatsız olduğum nokta ota boka sürekli doğalgazı ucuza alıyorsunuz diye triplere girmeleri. Yani şimdiye kadar desteklemişiz şimdiden sonra da destekleriz de onlar rusya ile ilişkileri sıkı fıkı yaparken biz bir şey diyor muyduk? nasıl bir politikadır bu küstüm sana doğal gazı kesiyorum zam yapıyorum fln, kardeşsen bayrak sokmaya çalışanları gör, fifa sokturmuyor diye bu milleti tehdit etme. bunlar 1 israil de 2 adamlar dizi için nota çekti ya?!!?! casus uçaklarımızı vermeyeceklermiş asdad

Bu asya devletlerinin her fırsatta doğal kaynakları tehdit olarak kullanması alternatif enerji kaynakları konusunda ne kadar çok çalışmamız gerektiğini bize gösteriyor. Bu adamlara güven olmaz... Nükleer enerji, güneş, rüzgar ne bulursak kullanalım da şunların triplerini çekmek zorunda kalmayalım. Birisi uzaklardan bıdı bıdı yapınca bizde amerikalı şovmenlerden öğrendiğimiz gibi "Who cares?" diyelim istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

o konuda aslında türkiye'nin abilik yapıp, gelin şu gaza zam yapalım demesi daha şık olur.

sonuçta bizim paramız daha fazla adamlardan. daha fazla paraya asatabilecekleri birşeyi bize ucuza vermeleri bir yere kadar olur. aynı ana babadan insanlar bile yeri geliyor 2 kuruşluk miras için birbirine giriyor. kardeşlik konusunu gazın fiyatı üstünden ölşmek mantıklı değil pek.

ayrıca dediğim gibi çok da dert değil azeri'nin gazı petrolü. çünkü çok ciddi miktarda kaynaklara sahip olmadıkları biliniyor. şu anda azeri petrolünün tek önemi, çıkarılmaya hazır olması. kazakistan'da yatırımlar son sürat devam ediyor. eni ve shell'in 50 MİLYAR DOLARLIK yatırımı var. tabii parça parça tek seferde olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan, Reuters ajansına verdiği röportajda, Dağlık Karabağ konusunun Ermeni-Türk ilişkilerindeki yakınlaşmadan bağımsız olduğunu belirterek, iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulması için Karabağ koşulunun öne sürülmesini reddetti

Dışişleri Bakanı Nalbantyan, Ermenistan-Türkiye yakınlaşmasının ve Karabağ meselesenin “iki ayrı süreç” olduğunu belirterek, “Bu yalnızca Ermenistan’ın görüşü değil, uluslararası camianın görüşüdür” dedi.

Müzakereler şubatta bitti
Türkiye ile Ermenistan arasındaki müzakerelerin şubat ayında sona erdiğine de dikkati çeken Nalbantyan, “Protokolleri uygulamayacaksak niye imzaladık? Bütün uluslararası camia protokollerin hızla onaylanıp uygulanmasını ve protokollerdeki anlaşmalara saygı gösterilmesini bekliyor. Eger taraflardan biri onay ve uygulama sürecini geciktirir ya da engeller çıkarırsa olumsuz sonuçların tek sorumlusu kendisi olur” dedi.

Olumlu dinamik yakalandı
Eduard Nalbantyan, tarafların imzalanan protokoller çerçevesinde sınırlarını açarak diplomatik ilişkileri kurmak için hızla harekete geçmekle yükümlü olduğunu ifade etti.
Ermenistan Dışişleri Bakanı, ABD, Rusya ve Fransa’nın arabuluculuğunda Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında Karabağ konusunda barış anlaşmasına varılması için gösterilen çabalarla ilgili olarak da, “olumlu bir dinamik” yakalandığını belirtti.
Nalbantyan bununla birlikte, kısa sürede anlaşmaya varılabileceğini söylemenin çok makul olmayacağını sözlerine ekledi.

milliyet.com

Nasil oldu bittiye geliyor gorelim
Sosyal ağlarda paylaş

hükümet karabağ sorununu protokole sokmamışsa zaten o konuda bir şart ileri sürdüğü söylenemez. biz ermenilerden uzun zamandır istediklerimizi aldık. tarih komisyonu kurulması soykırım iddialarından vazgeçtikleri anlamına gelebilir. bir diğer madde sınırların açılması ise ermenilerin topraklarımızdaki hak iddialarından vazgeçip kırmızı çizgilerimizi kesin bir şekilde tanıması anlamına gelir.
biz bu şartlarla yapılabilecek bir protokolü cumhuriyetin kuruluş yıllarından bu güne her daim imzalamaya hazırken bunun neden bu dönemde imzalandığını anlamak gerekir.
hükümetin oy kaybetmemek uğruna bu tarz söylemleri yeni yaşanan bir gelişme değil. bundan önce davos sürecinde de hükümet arabuluculuk (teknik olarak 2 tarafın da bu süreçte arabuluculuk statüsünü kabul etmesi gerekir) rolü oynamak istedi ne filistin ne de israil kabul etti başarısızlığı van minütlerle kamufle etmeye çalıştılar. ermeni protokolünde ise her ne kadar bence başarılı bir hamle yapılmış olsa da seçmen kitlenin tepkisinden çekinildiği için ortaya karışık karabağla ilgili talepler eklenilmeye çalışıldı.
diğer bir tribünlere oynama hamlesiydi, ne kadar başarılı oldu genel seçimlerde kendini gösterir.
keşke milletimiz, bu tarz populist hamlelere kanıp, "lan çok delikanlı adam" tavırlarından vazgeçip, her hareketine başarı kılıfı geçirmeye çalışan bu tarz hükümet/hükümetlerden daha iyilerini çıkarabilse ve seçebilse..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...