Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

150 kişilik bi grup daha geliyormuş (pkk)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sam said:

UrsusMaritimus said:

E OHAAA AMA DAYANAMADIM ARTIK SAM 30 kişinin teslim olmasıyla olmuyo o yenilgi ne zaman kayıtsız şartsız silah bırakıp teslim olur o örgüt (tüm yönetim kadrosu ile birlikte ) işte o zaman teslim olmuş sayılır.

bunun bir devlet değil de terörist örgüt olduğunu siz söylemiyor muydunuz? devletlerin yaptığı gibi yürümüyor doğal olarak bu işler.

alakaya çay demle oldu bu olay
Terör örgütünden bahsediyoruz masaya oturup anlaşma imzalayacaklar demiyorum. silah bırakıp teslim olmaktan bahsediyorum. (kayıtsız şartsız o zaaman bilek öpme olayı olmuş olur. onun dışındakiler yanlızca kandırmaca ve şovdur.
Mesaj tarihi:
"terör örügütü üyesi olmak" suç kapsamından çıkarıldı sanırım. O zaman zamanında yolda azı burnu kırılanlar, sırf afiş asıyor diye aylarca içerde tutulanlarda suösuzduda haybeyemi hapis yattı?
Mesaj tarihi:
UrsusMaritimus said:

Sam said:

UrsusMaritimus said:

E OHAAA AMA DAYANAMADIM ARTIK SAM 30 kişinin teslim olmasıyla olmuyo o yenilgi ne zaman kayıtsız şartsız silah bırakıp teslim olur o örgüt (tüm yönetim kadrosu ile birlikte ) işte o zaman teslim olmuş sayılır.

bunun bir devlet değil de terörist örgüt olduğunu siz söylemiyor muydunuz? devletlerin yaptığı gibi yürümüyor doğal olarak bu işler.

alakaya çay demle oldu bu olay
Terör örgütünden bahsediyoruz masaya oturup anlaşma imzalayacaklar demiyorum. silah bırakıp teslim olmaktan bahsediyorum. (kayıtsız şartsız o zaaman bilek öpme olayı olmuş olur. onun dışındakiler yanlızca kandırmaca ve şovdur.

Dünyada kaç terör örgütü devletine ben ettim sen etme bütün hücre evlerimi dağıtıyorum, 25 sene hapis yatmayı kabul ediyorum, operasyonlarımı sona erdiriyorum demiş ?

Alem adamsınız.
Mesaj tarihi:
Wispy said:

Penthesilea said:

Horizon said:

Mahkemeye çıktılar , kararı savcı vermiyor. Tutuklama ile savcı mahkemeye gönderdi. Mahkeme de tutuklamadı serbest bıraktı. Ayrıntısını bilemiyoruz.
mesele de bu iste, ayrintisini bilmediginiz seyi koru korune savunuyorsunuz. kimse ruh hastasi degil burada teror devam etsin istemiyor, ama her seyin bir adabi, TC'ye yakisani ve bu teror yuzunden olenlerin korunmasi gereken bir gururu var.

Sen de ayrıntısını bilmediğin şeyi körü körüne eleştiriyorsun Penth, gel de buradan yak.
e elestiricem abi tabi ki, adamlar bize aciklamak zorunda ne yaptiklarini?
arama emri olan 5 adami saliverdiler, ben ne biliyorum bu adamlardan aileme arkdaslarima zarar gelmeyecegini ya? onlarca yil dagda yasamis, orgut propogandasi yemis, arkadaslari turk askerleri tarafindan oldurulmus adamlari 0 terapi, 4 saat sorgu ile halkin arasina saliyorsan bana bir aciklama borclusun yani, tabi ki elestiririm. savunulacak hicbir sey yok bu adamlarin hareketlerinde.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Demek ki bu gelenler ne örgüt üyesi ne de TCye karşı suç işlemiş insanlar yani PKK hava yollamış bize.

Çoğu Mahmur kampından gelenlerdi

Mahmur Kampı nedir diye sorarsanız, bir Birleşmiş Milletler Mülteciler Kampı. Bu kamp, 1990’lı yılların başında Türkiye’de ‘terörle mücadele’ adı altında yürütülen köylerin boşaltılmasına, faili meçhullerin ve yargısız infazların yaygınlaşmasına neden olan devlet uygulamalarından Kuzey Irak’a yani Kürdistan’a kaçan insanların oluşturduğu bir kamp.
Birleşmiş Milletler yetkililerinin bildirdiğine göre, kampın toplam nüfusu 11 bin 930. Bunun 5 bin 885’i çocuk. Bu çocukların çoğu göç ettikten sonra doğmuş. UNHCR Türkiye sözcüsü Metin Çorabatır, kampın sivil kimliğiyle çelişen iddialar üzerine şu açıklamayı yapmıştı: “Mahmur’un bir BM mülteci kampı olduğunu unutmamak gerek. Oradaki insanlar sivil ve bizim için mülteciler. Bu yıl başındaki nüfus sayımına göre yüzde 49’u çocuk, yüzde 51’i kadın. Zaten terörist olana mülteci statüsü verilemez.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

Horizon said:

Mahkemeye çıktılar , kararı savcı vermiyor. Tutuklama ile savcı mahkemeye gönderdi. Mahkeme de tutuklamadı serbest bıraktı. Ayrıntısını bilemiyoruz.
mesele de bu iste, ayrintisini bilmediginiz seyi koru korune savunuyorsunuz. kimse ruh hastasi degil burada teror devam etsin istemiyor, ama her seyin bir adabi, TC'ye yakisani ve bu teror yuzunden olenlerin korunmasi gereken bir gururu var.

Olanı başka yönlere çekerek çarpıtanlara karşı , olanı söylüyorum. Net olarak olanları eleştirseniz eyvallah , ama ayrıntısını bilmediğiniz bir olayda, dedikoduları gerçek kabul edip saldırdığınızda doğal olarak , ben şöyle değil böyle dediğimde savunmuş gibi oluyorum.

Savcı tutuklama istemi ile tuttu arkasından biyerden emir mi ne geldiyse salındı diyorsun. Öyle mi oldu ? Mahkemeye sevkedildi bu adamlar. Çok boş beleş konuşmayalım.
Mesaj tarihi:
Cassiline said:

Horizon said:

Yahu yürürlükte olan bir yasa var , yeni çıkmadı. Mahkemeye çıktılar , savcıların karşısına geçtiler. Sonrasında serbest bırakıldılar.

Hangi yasadan bahsediyorsun burada?

Ben buna cevap bekliyorum hala, gözden kaçtıysa.
Mesaj tarihi:
Hamile kadını, yaşlı adamı fark etmez. Gönderilen bu gruplar Türkiye için önemli bir seçim noktasının eşiği olarak algılanmalıdır.
Nitekim bu grupların Türkiye'ye gönderilmesi, devleti öyle ya da böyle bir hamle yapmaya itmektedir.
Devletin, Ecevit döneminde yaptığı gibi gelen bu PKK'lı grupları hapsetmesi durumunda tüm bu açılım söylemlerinin altının boş olduğu, sadece kamuoyundan oy toplamak amaçlı bir şov olduğu ortaya çıkacaktır.
Buna karşılık, devletin gönderilen bu grupları serbest bırakması durumunda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin açılıma karşı çıkan belli faşizan odaklara (açılıma karşı çıkan herkes faşizandır demiyorum, belli faşizan odaklardan bahsediyorum) ilk defa tavır alması, totaliter mantaliteye resmen karşı çıkması durumuna düşmesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bizzat, belki de en tehlikeli, bununla beraber toplumun çekirdeğine işlemiş bazı söylemler ve gruplarla bir yol ayrımına gitmesi anlamına gelecektir.
Bu anlamda gönderilen grupları sadece sürecin küçük bir parçası olarak değil, devletin tüm siyasi söylemlerin ardında bu konu hakkındaki gerçek tavrını ortaya koyacağı belirleyici bir an olarak ele almak doğru olabilir.
Mesaj tarihi:
Abi suca karisan adami tabi ki hapse aticaklar, sen hukuk okuyorsun bir de delirdin mi ya? Ecevit donemindekilerin spesifik suclari nelerdi bilmiyorum, arastirmadim, eger sucsuzlarsa da 25 yil yedilerse yanlis, ama teror operasyonlarina katildilarsa, bunlar icin bilgi sagladilarsa zart zurt, az bile.
Mesaj tarihi:
İyi de bu adamlar demezler mi sonra çıkalım dağa öldürelim bi sürü asker sonra dönüp teslim olalım nasılsa serbest kalıyoruz?

Hiç mi kafanız çalışmıyor bi benim mi aklıma geliyo yani bu.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

Abi suca karisan adami tabi ki hapse aticaklar, sen hukuk okuyorsun bir de delirdin mi ya? Ecevit donemindekilerin spesifik suclari nelerdi bilmiyorum, arastirmadim, eger sucsuzlarsa da 25 yil yedilerse yanlis, ama teror operasyonlarina katildilarsa, bunlar icin bilgi sagladilarsa zart zurt, az bile.

Nasıl yani bir terör örgütüne isteyerek katılıp ardından ben hiç suya sabuna dokunmadım ki diyen kişi kanunen suçsuz mudur?
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Cassiline , pişmanlık yasası. Önceki mesajlarda dile getirilmiş hatta ayrıntısı ile maddeler şeklinde yazılmış.

Eh iyi de, millete "Boş beleş konuşmayın" derken, bu gelen gruptan 1 kişinin bile pişmanlık yasasından yararlanmayı kabul etmediğini bilmeden konuşuyorsunuz sayfalardır.

Adamlar "Önderimiz Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine döndük" derken, sayfalardır tartışmadaki argümanlarınızı "Pişmanlık yasası"yla temellendiriyorsunuz.

Hakikaten boş beleş konuşma var bol bol.
Mesaj tarihi:
Wispy said:

PEnth arama emri olduğunu nereden biliyorsun abi?
haberlerden? ve pismanlik yasasini da kullanmadilar, saliverildiler. ne guzel ulke ya, terorist olmak lazimmis.
adamlar sorgu sirasinda abdullah ocalan'a onderimiz falan diyor abi, bi tane mi akli selim insan kalmadi turkiye'de nereye gidiyoruz biz? ustune bugun de catisma olmus siirt'te, siz nasil anlatirsiniz ya bunu birinin oglu, kocasi, kardesi olurse?
Mesaj tarihi:
Yahu olay en basit haliyle şudur;

Abdullah Öcalan "Gelin" diyor, 34 PKK'lı dağdan inip ülkeye giriyor, adam başı 10 dakika sorgulanıp "Pişmanlık Yasası"ndan yararlanmak istemediklerini ve "Teslim olmaya değil, demokratik sürece dahil olmaya" geldiklerini belirtiyorlar, aralarından 5 tanesi "Tutuklama talebiyle" mahkemeye sevkediliyor "Önderimiz Abdullah Öcalan bizi çağırdığı için geldik" şeklinde verdikleri ifadeler "Etkin Pişmanlık Yasası" dahilinde kabul edilip bunlar da sonradan serbest bırakılıyor.

Mahmur'dan gelenler "Örgütle bir alakamız yok" deyip sıyrılıyorlar, Kandil'den gelenler ise "Evet örgüte katıldık ama eylemimiz yok" diye kurtuluyorlar. Zira ortadaki tek "delil" adamların kendi ifadeleri.
  • Yeni Oluştur...