Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prof. Dr. Ünsal Oskay'ı kaybettik...

Silmarwen

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 2 gün önce kaybettik kendisini. Fakat imkansızlıklardan dolayı yazamadım. Televizyonlarda filan da duyurulmuştu gerçi.

Kendisini geçen sene tanıma fırsatını yakalamıştım. Bir hocadan çok bir dosttu bizlerle. Eğer yaşasaydı bu sene İletişim Kuramları dersini alacaktım kendisinden. Keşke alabilseydim =/

Peki Ünsal Oskay kimdi? Ünsal Oskay, her şeyden önce hocaların hocasıydı. Türkiye'de 'İletişim'in atasıydı. Şeker hastası olmasına rağmen yemek yedikten sonra tatlı da yemeyi çok severdi. Bir aradayken edilen sohbetlerin tadına doyum olmazdı. Her kelimesinden hayata dair bir ders çıkarırdık. Kendisi istese bir milletvekili, bir bakan olabilecekken makam istemedi. Çok üst seviyede olmasına rağmen sürekli halktan birisi olarak kaldı. "Merhaba hocam, nasılsınız?" dediğimiz zaman soğuk bir 'merhaba' ile geçiştirmezdi bizleri. Yüreğinin derinliklerinden gelerek "Merhaba çocuklar. Siz nasılsınız?" derdi tüm sevecenliği ile. Hayatımda hiç bir hocamı bu kadar çok sevebileceğimi düşünmezken bir anda bu fikrimi değiştiren hocalarımdan oldu. Mutluydu her zaman ve hiç bir zaman yaşamayı ertelemezdi. Nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar, ne yapmak istiyorsa onu yapardı. Daha çok şey yazabilmek isterdim kendisi hakkında. Lâkin buna ne zamanım yeter ne de yüreğim dayanır.

Bugün öğlen namazından sonra toprağa verildi kendisi. Tek pişmanlığım varsa, o da Ünsal Hocamla daha fazla vakit geçirmediğim için, ondan ders alamadığım içindir. Tüm sevenlerinin, yakınlarının, öğrencilerinin ve iletişim camiasının başları sağolsun.

Ruhun şad olsun Ünsal Hocam... Nur içinde yat...
Sosyal ağlarda paylaş

Silmarwen said:

Peki Ünsal Oskay kimdi? Ünsal Oskay, her şeyden önce hocaların hocasıydı. Türkiye'de 'İletişim'in atasıydı. Şeker hastası olmasına rağmen yemek yedikten sonra tatlı da yemeyi çok severdi.

Abi Allah rahmet eylesin üzücü tabi ama afedersin gözün mü kalmıştı tatlısında? Profesör filan ya yani daha can alıcı bir giriş olsaydı sanki daha mı iyi olurdu?
Sosyal ağlarda paylaş

@bluebişey: Profesör filan ama bir dost gibiydik burada hep birlikte. Kaldı ki kendisi de belirli sınırlara bağlı kalmayı, belirli kalıplara göre yaşamayı sevmezdi. Ben de kafama göre bir giriş yaptım. Kim olduğunu tanımak için biraz araştırman yeterli gereksiz postlar atmak yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Silmarwen said:

@bluebişey: Profesör filan ama bir dost gibiydik burada hep birlikte. Kaldı ki kendisi de belirli sınırlara bağlı kalmayı, belirli kalıplara göre yaşamayı sevmezdi. Ben de kafama göre bir giriş yaptım. Kim olduğunu tanımak için biraz araştırman yeterli gereksiz postlar atmak yerine.

Prosörlük öyle filan ama diyerek geçiştirilemeyecek bir makam olduğundan öyle dedim.

Hem sevdiğin, kalıplara bağlı kalmayı sevmeyen birinin ardından taziyeden başka bir şey duyulması onun için o kadar da kötü bir şey olmasa gerek. Yoksa

edit: ruhuşadolsunfilan... (şimdi yeterince gerekli olmuştur umarım)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...