Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Local Area Server?

Rajinhear

Öne çıkan mesajlar

Server konusunda çok fazla bilgi sahibi olmamamdan dolayı Paticik bünyesindeki bu işten anlayan arkadaşlardan biraz tavsiye almak istiyorum.

Akınsoft Wolvox MRP II , Genel Muhasebe ve Ön muhasebe programları için bir server/sunucu almak istiyorum. Çok büyük çapta bir bilgisayar ağımız olmaması yanında 10 bilgisayar ön muhasebe ve MRP'e ve yaklaşık 15 bilgisayar içinde server/client türü ESET Nod32 antivirüs kurulacak. Ayrıca çok fazla kalem ürünümüz yok. Bir market kadar giriş çıkışta bulunmamakta. Şu anki kalem miktarı ortalama 700 civarlarında.

Bu gibi bir yoğunluk için benim ihtiyacımı giderebilecek serverın ortalama özellikleri ne olmalı ? Veya önerebileceğiniz memnun olduğunuz bir marka varmı? 1 2 gb lık 500$-1000$'lık serverlar işimi görürmü yoksa 8gb lık ortalama 2000$-3000$'lık bir makinemi almalıyım.

Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Jargona pek alışık değilim, 700 kalemden kasıt tam olarak nedir?

Server tarafına yaptıracağın işlem ve kullanacağın storage önemli, server ın kaç client a serve edeceği değil.

700 kalem lik işlemi özetlersen, daha spesifik bilgi verebilirim. Muhasabe ve benzeri nokta atışı yazılımlar da kullanacağın en başta storage ardından cpu gucu, zira paralel olarak 15 client server da işlem yapacak/yaptıracak.

Sonuçta kapsamlı bir ERP değil sanırım kullanacağın çözüm.

P.S: Bir de, bu tarz dimensioning analizlerini satın aldığın ürünün yapımcı firması (pazarlayan değil) önceden yapmış oluyor genelde, onların verilerine başvurmanda da fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ettim.

HP den workstation server tavsiye edeyim o zaman. 4000$ civarındaki fiat aralıklar var.

İhtiyacının üstünde evet, fakat yarın bigun file server, ftp server, yahu su reporting tool varmış pek güzel, e bi apache koyalım derken... eğer ki cok buyuk bir enformasyon atılımı yapmaz isen işletmede senin için yeterli gelecektir.

Anti-virus için de, client iş yapıyor sadece. License işlerini server tarafına yuklediğin license server sadece kontrol ediyor.

Ha birde, backup utility mutlaka edin eğer bundle olarak gelmiyorsa edineceğin server da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...