Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teröristler Devlet Töreniyle Karşılanacak

sg-1

Öne çıkan mesajlar

sg-1

Birşey yazdığın yok kusura bakma , şöyle yapılması gerekirdi yapılmadı diyorsun. Cümle alem bunu biliyor.

Gerçekçi çözümler ortaya atmak , alternatifleri düşünmek varken 25 yıldır yapılmayan veya yapılamayan birşeyleri öne sürmek hiçbir yarar sağlamıyor. Kuru gürültü sadece.

Fantazilerle olmuyor bu iş , fantazilerimizi düşünürken gerçek hayatlar sönüyor memlekette bu illet yüzünden. O yüzden gerçekçi çıkar yollar bulmak önemli olan , uygulanabilir çıkar yollar.

Yoksa hepimiz heryer barış , çiçek , böcük olsun istiyoruz 4-4lük , ama 4-4 lük dünyada yaşamadığımızı unutmayalım. Asıl bulunduğun durumu , şartları , dünya düzenini yoksayarak kendi kendine mastürbasyon yapmış olursun. Olduğun yerde de saymaya devam edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

KAndili kuşatırsan en basitinden yola mayın kabusun biter. Kendi insanı da o mayına 3-5 çarptı mı bak bakalım bir daha o mayını koyabiliyor mu terörist. Ama elbette Kandil çözüm olmayacağı gibi bugünkü girişimde çözüm olmayacak.Olan gene 2-3 haftaya pusuya düşürülen askerlerimize olacak. Ne zaman benzer bir girişim olsa yani ateşkes vs vs hep büyük bir baskınla sona eriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

el kaide de baris elcilerini hazirlamis. kamplarda yasayanlardan bir grup bugun abd'ye giris yapacakmis.

baskan obama bunu "cok olumlu bir gelisme" diye degerlendirmis.
hatta talimat vermis, ozel televizyonlar yakinda arapca yayin yapmaya baslayacaklarmis.
devlet gorevlileri hazir bekliyorlarmis sinirda.

gelen ilk grup el kaide militani abd'yi tartacakmis. ellerinde bazi mektuplar varmis. bu mektuplari obama'ya sunacaklarmis, muhtemelen taleplerinde "usame bin ladin parti kursun, hatta baskan olsun o zaman silahlar susar" diyeceklermis.

yazarlar da desteklemisler. "11 eylul'u unutalim eger ki bu militanlar aksam evde icki kofte yerlerse bu miladi bir olay olur, silahlar susar" buyurmuslar.

falan filan...

simdi bu hikaye size masal gibi geldi degil mi? oyle ya, abd'de boyle birsey olabilir mi? velev ki oldu, halk ayaklanmaz mi? yani sizin akliniz aliyor mu?

ama masallar gercek olmaz demeyin. burasi turkiye. yakinda "apo basimiza gecsin silahlar susar" denilirse hic sasirmayin. bu baris grubu olayi iste aynen budur, bir masalin gerceklesmesi...
(falcon, 19.10.2009 09:10 ~ 09:32)
#17055844 fb şikayet et
Sosyal ağlarda paylaş

@horican,

ben bişey demiyorum zaten, konuşsam neye yarar sussam gönül razı değil

sg-1 said:

valla mandacılık yeniden popüler olduğuna göre siz gereklisiniz, sizin yolunuzdan gidicez zaten, kaçarı yok.

umarım bi beş on seneye haklı çıkarsınız da ne pkk kalır ne başka bi sorun, hep beraber amerikan muhipleri derneği üyesi oluruz, ben de tükürdüğümü yalarım.

hiç sanmıyorum ya.

ayrıca fantezi felan değil, gayet uygulanabilir, uygulanması gerekir bir yöntem,
bu olmadığı sürece terör bitmez/hızı kesilmez,
terör bitmediği sürece de hiçbir şey çözüme ulaşmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Kandili kuşatsan ne olacak anlamıyorsunuz.
Dağda artık adamlar aktif olarak yaşıyor mu sizce ?
Bütün Kuzey Irak köyleri, şehirleri adamların meskeni oldu artık.

Büyükanıt zamanında girdik mi Kuzey Irak'a ? Girdik.
Sizce bu Amerikanın izniyle yapıldı mı, yapılmadı mı ?

Amerika yeter artık askerlik oynadığınız oralarda dedikten sonra çıktık mı ? Çıktık.

Bu dünya üzerinde Amerika'ya rağmen birşey yapamazsın. Kuzey Kore gibi fakir ama gururlu bir devlet olmak istiyorsan başka.

Başka çözüm önerin varsa kırmızı hapı içmiş olarak, buyur konuşalım. Yoksa kuru kuru eleştiriye devamsa, have fun.
Sosyal ağlarda paylaş

mavi haptan kastım tam olarak buydu işte,

"amerika'dan bağımsız bişey yapılamaz" ne demek,
yaparsın, karşılığında biraz acı çekersin, tu kaka derler, kötülerler (zaten kötü bilmiyorlar mı bizi).

biz alışmışız uşaklığa, zor geliyor dikine gitmek.

bak adamların türkiye'den ırak'a girişine izin vermedin, ne oldu? senden ne kadar vazgeçebilirler?

sen direnmezsen, her dediklerine eyvallah dersen, elbette sırtına semeri vuran çok olur.

@antimodes,
IRA bir örnek,
misal bi de ETA örneği var, her istediklerini verdi ispanyol hükümeti, ama 2006'da mıydı neydi, onlarca kişiyi öldürdü adamlar bi treni bombalayıp.

IRA da örnek ETA da örnek.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Bu dünya üzerinde Amerika'ya rağmen birşey yapamazsın. Kuzey Kore gibi fakir ama gururlu bir devlet olmak istiyorsan başka.

Bahsettigimiz ulke dunyanin madenine sahip, stratejik konumu yuksek ve yapilabildigi takdirde is gucu maksimuma cikarilabilecek bir ulke ama bundan bi habersin sanirim ?
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

Neyse yok bir şey.
yok okudum ben yazdigini.

yaziyi begendigim icin koydum, adamlarin terorunun tabani bizimkinden cok farkli, ama benim icin ikisi de terorizm ve ikisiyle de ayni sekilde bas edilir. abd'nin ve bizim sorunumuzun cozumu tabi ki cok farkli, bunu yaziyi koyarken de dusunuyordum simdi de dusunuyorum, bi iddaam yok aksi icin.
fakat, elinde 30 bin insanin kani bulunan, coktan idam edilmis olmasi gereken bir adami muhatap almazsin anlatabiliyor muyum, hucresinden orgutu yonetmesine izin vermezsin. 2 paralik bir adamin parti kurup pkk'nin arka bahceligini yapmasina izin vermezsin. elinde 30 bin insanin kani olan birine sayin dedirtmezsin, gotunden kan alirsin onu soyleyen adamin (gerci basbakan soylemis bu herif soylese ne olacak da). en onemlisi de, binlerce sehidin, binlerce masum sivilin kanini dokmus bir orgutun hareketine baris hareketi demezsin, PKK'yla baris kelimeleri ayni cumle icinde dahi gecemez. bu adamlari muhatap alip ellerinde mektuplarla TBMM'ye gitmelerinin senaryosunun kurulmasina dahi hot dersin. gelenleri 4 saat icinde salivermezsin, rehabilitasyondan gecirirsin, terore destekten cezalarini cektiklerinden de emin olursun.
ahmet altan gibi denyolarin "bu adamlar aksam annelerinin evinde yemek yerlerse teror cozulur" gibi angut angut konusmalarina izin vermezsin, annesinin evinde yemek yemek yerine bu adamlar yuzunden mezarda su an takla atiyor olan binlerce TC vatandasi var cunku.

bu acidan bakarsan, yasadiklarimiz en az o entrydekiler kadar absurt.

dipnot olarak, IRA ile PKK ayni sey degil gozunu seveyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok amacım zaten asla IRA ile PKK'yı birbirine benzetmek, karşılaştırmak değildi. Sadece, eğer illaha bir karşılaştırma yapılacaksa, illaha birini diğerine benzetme durumu varsa, Amerika'nın terör tabanını Türkiye'ninkiyle karşılaştırmaktansa, Türkiye ile İngiltere'dekini karşılaştırmanın bir çok açıdan nispeten daha sağlıklı ve yerinde sonuçlar vereceğini düşünüyorum.
Yazdığım şeyi silmemin sebebi de Paticik'te artık doğrudan reelpolitik konuşmaktan çekinmeye başlamış olmam. Yoksa biliyosun Feysbuktan zaman zaman musallat oluyorum senin status'larına ilkecim :)
Sosyal ağlarda paylaş

neyi tartışıyorsunuz hala anlamış değilim
demokratik açılımı anlamak için 10 yıl oncesine bakın ilk ozaman ecevit tarafından yapıldı
apo yakalandığında iyi niyet gösterisi olarak bir grub pkk lının teslim olmasını istedi
ilk grub dağ kadrosundan 8 kişi teslim oldu 2.grub siyasi kadrodan
viyanadan 8 kişi geldi siyasi grub olarak ve teslim oldu
4 gün sorguda kaldıktan sonra en azı 12 yıl en fazlası 24 yıl ceza aldı
ondan sonrada dağ kadrosu teslim olmayacaklarını ve eylemlere devam ediceklerini açıkladı

şimdi neyi tartışıyosunuz hala bu af yasasının makul olup olmadınımı
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Baba lafı edeyim. Bu kadar bilenimiz konuşanımız varda kaçınız gidip siyasete girip Tuyrkiyeyi kurtarmaya yönelik konuşmak atıp tutmak dışında birtek şey yapıyor? :P
Ok baba mod OFF

yaşımız geçti baba,
az daha giriyodum ben lisedeyken gençlik kolları vs ayağına da, direkten döndüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Tepki gosterenlere sen ne yaparsin diye israrla soran 3-5 tip hala kendilerine yoneltilen sorulara cevap vermediler ?

Siz nasil hazmediyorsunuz olan bu olaylari ? Onbinleri katleden tipler hapisten teror orgutu yonetiyor, onlarin lafiyla oluyor hersey. Baska care yokmus gibi savunuyorsunuz siz de. Nedir cikis noktaniz ? Akliniz mantiginiz nedir bi anlatin bi cevap verin bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

mavi haptan kastım tam olarak buydu işte,

"amerika'dan bağımsız bişey yapılamaz" ne demek,
yaparsın, karşılığında biraz acı çekersin, tu kaka derler, kötülerler (zaten kötü bilmiyorlar mı bizi).

biz alışmışız uşaklığa, zor geliyor dikine gitmek.

Amerikanın çıkarlarına doğrudan zıt düşecek birşey yapıp da bunun faturasını ödemeyecek kaç tane devlet var?
Bu faturanın boyutunu bilebilir misin ?
Çiğ köftenin içindeki acıyı ne kadar kestirebiliyorsan bunu da o kadar kestirirsin.

Kuzey Iraktaki türkmenleri eğitmenin faturası kafamıza çuval geçirilip paketlenip sınırdışı edilmek oldu. Kuzey Irak'a tankla topla 2 seneliğine girmenin sonuçları ne olacak tahmin edebiliyor musun ?

En başından, bütün savunma teknolojilerimiz amerikan veya israil menşeili değil mi ? En basitinden o yazılımlarını paylaşmadıkları F-16'ları uçurabilecek miyiz bir kriz anında

Bir ambargoyu bu ülke kaldırır mı ? Allah göstermesin annen baban kanser olsa, ilaç bulamasan, yıkmaz mısın ortalığı ?

Bu ülke şu anda malesef yabancı sermayenin "sıcak parasıyla" dönüyor. O uluslararası fonlar bir gecede hadi bize eyvallah, al TL'ni, tahvilini, hisseni ver dolarımı ben yurtdışına çıkıyorum derse ne yapacaksın ?

Ama malesef dünyanın ne kadar çirkin de olsa bir düzeni var, dengeler var. Bu kadar kolaydıysa girseydik Musula Lozan'da ingilizleri karşımıza alıp. Neden yapmadık ?

Çıkıyorum işten, evde devam ederiz. Hadi kalın sağlıcakla.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi sözümüz gececek kadar gücleninceye kadar.
bunun için sineye cekceksin herşeyi, senınle onunrla serefile ilgili değil bu.

Turkiye güclü bir devlet değil once bunu farketmek lazım. dunyanın butun guclerinin elinde oyuncak bir devlet. Once bunu duzeltmen lazım.
basında teror belası varken bunu cozemezsin, sozdede olsa yalancıktanda olsa gecicide olsa once barısı sağlaman lazım.

Sonra adam gibi bi devlet haline geliceksinki, kandile operasyon bile yapmana gerek kalmıyacak. Operasyon yaparsan, başka bi yerde cöreklenmelerine kimse izin veremiycek sana olan korkularından.

Dunyanın carkları artık boyle dönüyor, onur şeref haysiyeti cocuklarına kazandırmak istiyosan sen feragat ediceksin.

Dunyada kimse sırf amerikaya meydan okumak için amerikanın avrupa birliğinin hatta birleşmiş milletlerin koyduğu ambargo varken türkiyeye bişey satmaz.

hayır bana bunları yazdırıyosunuzya cözüm diye, ben ona şaşar olmuşum zaten, ama bu siyasi akımlarla bu anlayışla cözüm budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...