Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL: Galatasaray - Trabzonspor 18.10.09 @ 20.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

harrykewell said:

Sevgili Revenge,

benimle ve Galatasaray ile ilgili tespitlerine büyük oranda katılıyorum.

tabiki reykard ve ekibine zaman tanımak lazım. zaman çok etkili bir silahdır. Fakat zamanı doğru planlamak, kurgulamak ve kullanmak çok önemli. reykard bu noktada başarısız olmuştur bana göre. çünkü gün geçtikçe takımdaki birlik ve beraberlik yıpranmakta, futbolcular mutsuzlaşmakta ve son maçlarda ise en ufak bir olumsuzlukta tamamen disiplin ve konsantrasyonu yitirmektedir. ( misal dünki maçta skor 2-2 olduktan sonra çok kısa bir süre içerisinde trabzonun çok etkili 3-4 atağı olmuştur ). İlk günlerdeki reykardın forma dağıtımındaki adaletine olan güven gün geçtikçe yok olmakta, bu da klübedeki adamları fazlasıyla huzursuz etmektedir. bütün bunları bir maçı televizyondan seyrederken bile futbolcuların gözlerinde görebiliyorum, sahada oynayan futbolcuların paslaşma ve yardımlaşma ( MA )larında yakalayabiliyorum.

bütün bunların yanında reykardın elinde olan futbolcular ile maçın gidişine göre alternatif oyunlar oynatmaması, sürekli geriye veya kanatlara top oynanması rakiplerin Galatasarayı çok rahat çözmesine yardımcı oluyor. Bilmiyorum farkında mısınız Galatasaray'a etkili pres yapabilen her takım çok rahatlıkla maçı açık skor farkı ile kazanabilir.

Ben ise burada yorum yaparken her ne kadar serin kanlı olmaya çalışsamda duygusal bir Türk insanı olarak zaman zaman kontrolümü kaybediyorum, haklısın.

Tespitler doğru gene.Yalnız,takımın bu görüntüsü hep vardı.Rijkaard'dan önce Feldkamp,Skibbe ve Bülent zamanında da takım bu haldeydi.Bireysel isimler takımdan hep ön plandaydı.Bu da biraz takımdaki futbolcuların ve ülkemizin kafa yapısından kaynaklanıyor.İstediğin teknik adamı getir bu gene kısa vadede böyle olur.Sen kendini teknik adam yerine koy,Ayhan'a durması gerektiği yeri defalarca gösteriyorsun,Sabri'ye yaptıgı hataları anlatıyorsun,ama adamlar maça çıkınca gene aynı hataları yapıyorlar.Teknik adamın etkisi de bir yere kadar..Eline joystick alıp pes oynamaya benzemiyor ki bu.
Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

Noyanh said:

barış ın girmesi çok mantıklıydı ya cok da güzel asist yaptı sen iyi saçmalamışın da neyse .

barış oynatılsın diye haftalardır kendimi yırtıyorum burada.
ama kewellın çıkartılması hatalıydı o dakikada, maç zaten 2-2, zora girmiş, gol atabilecek kapasite sahibi adam lazım.

leo franco çıkıp nonda girmeliydi bence,gole yakın bir oyuncu nonda,leo'nun ise gol attığını daha hiç görmedim.

ne yazık ki kaçırdığın bir nokta var harrykewll,6 tane gole yakın oyuncuyla oynarsan daha fazla gol atıcaksın diye bir şey yok. bir taktiğin bir düzenin olmalıki gol atasın.reykardın yapmaya çalıştığıda buydu.
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili razu & doruk,

bakınız ben diyorum ki, barışın oyuna girmesi doğru
yanlış olan çıkan futbolcu, çıkması gereken kişi ayhan ya da sarp olmalıydı
çünkü ikisi de birbirinden fazla saçmalıyordu

kewell da çıkabilir tabi, çıkmaz diye bir şey yok, ama yerine elano girseydi çok daha mantıklı ve makul bir değişiklik olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de arkadaş öndeki 4 oyuncunun hamallığını 2 oyuncu çekiyor orta sahada. neyi bekliyorsun onu anlamadım? bende isterim xavi iniestamız gibi 2 adamımız olsun orta sahada ama elindeki kumaş bu kadar. şu sistemde orta sahayı kaldırabilecek türkiyede oynayan 2 adam say o zaman.

eğer ilerde böylesine büyük bir ofans güç yaratıyorsan mecburen birşeylerden feragat etmek zorundasın.nitekim top bizde değilken takım savunmasında zorlanıyoruz öndeki 4 lünün yeteri kadar ayhan ve sarpa yardım edememesinden dolayı.bunun nedeni de reykard falan değil. adamın elinde chelseanin barcelonanın kadrosu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

İlk günlerdeki reykardın forma dağıtımındaki adaletine olan güven gün geçtikçe yok olmakta, bu da klübedeki adamları fazlasıyla huzursuz etmektedir.

şu o kadar büyük bir iddia ki; son 2 ayda hiç idmanını kaçırmamış olman lazım gs'nin. var mı böyle bir olayın? de ki ben manyak gs'liyim basına kapalı idmanları bile izlerim birşekilde ya da benim mesleğim bu, mecbur izliyorum de.

varsa böyle birşey söyle biz de bilelim, yoksa üfürme lütfen.

ayrıca rijkaard basına kapalı idman uygulaması yapıyor mu bilmiyorum, bu konuda da bilgi lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

sarp çıksa ne serkan balcı kaleci ile karşı karşıya kalırdı, ne de tartışılan bir penaltı pozisyonu olurdu, yapmayın Allah aşkına, m. sarpı savunmayın artık, gerçeten maçları at gözlükleriyle seyrettiğinizi düşünmeye başlayacağım artık

şakasın.

abi lütfen banlayın artık ya. yeter ya.
Sosyal ağlarda paylaş

MacLeod said:

iyi de arkadaş öndeki 4 oyuncunun hamallığını 2 oyuncu çekiyor orta sahada. neyi bekliyorsun onu anlamadım? bende isterim xavi iniestamız gibi 2 adamımız olsun orta sahada ama elindeki kumaş bu kadar. şu sistemde orta sahayı kaldırabilecek türkiyede oynayan 2 adam say o zaman.

eğer ilerde böylesine büyük bir ofans güç yaratıyorsan mecburen birşeylerden feragat etmek zorundasın.nitekim top bizde değilken takım savunmasında zorlanıyoruz öndeki 4 lünün yeteri kadar ayhan ve sarpa yardım edememesinden dolayı.bunun nedeni de reykard falan değil. adamın elinde chelseanin barcelonanın kadrosu yok.

Galatasarayın ileri hattının bahsettiğin kadar kuvvetli olduğunu düşünmüyorum, teker teker baktığın zaman hemen hepsi kendi mevkinde bir yıldız olmasına rağmen takım olamadıkları için bu oyuna pek yansımıyor.

Orta sahadakilerin hammalığına gelince; oyun içerisinde o kadar anlamsız yere kendilerini yoruyorlar ki baktığın zaman gerçekten bir yapıyorlarmış gibi görünüyorlar, ama rakamlara ve neticeye bakarsan durumu çok daha net görürsün

Ayrıca ;

bir adam çok koşuyor diye sürekli geri pas yapıyor ise
bir adam çok koşuyor diye kafasını kaldırıp sahaya bakamıyor ise
bir adam çok koşuyor diye 2-3 m ye pas atamıyor ise
bir adam çok koşuyor diye her bastığı adam onu rahatlıkla geçiyor ise

bu adamda sorun vardır bence, sistemde değil
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

harrykewell said:

İlk günlerdeki reykardın forma dağıtımındaki adaletine olan güven gün geçtikçe yok olmakta, bu da klübedeki adamları fazlasıyla huzursuz etmektedir.

şu o kadar büyük bir iddia ki; son 2 ayda hiç idmanını kaçırmamış olman lazım gs'nin. var mı böyle bir olayın? de ki ben manyak gs'liyim basına kapalı idmanları bile izlerim birşekilde ya da benim mesleğim bu, mecbur izliyorum de.

varsa böyle birşey söyle biz de bilelim, yoksa üfürme lütfen.

ayrıca rijkaard basına kapalı idman uygulaması yapıyor mu bilmiyorum, bu konuda da bilgi lütfen.

ben bunu futbolcuların gözlerinde görüyorum, tavır ve davranışlarından seziyorum, sanırım onlar mazereti olmadığı sürece hiçbir idmanı kaçırmıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

buyrun canlı canlı izleyen reykard çok beğendiğiniz sarp için ne demiş ;

FANATİK said:

Galatasaraylı futbolcular, 4-3’lük Trabzon galibiyetinin sevincini yaşayamadı! Çünkü soyunma odasında sinirli ve gergin bir Rijkaard vardı. Kaptan Arda Turan’a, “Kramponlarını çok beğendim ama bu akşam içleri boştu” diyen Rijkaard, daha sonra ceza sınırında bulunan Mustafa Sarp’a yöneldi: Sarı kart görmemek için hiçbir şey yapmadın. Keşke sarı kart görseydin de top oynasaydın.

Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

buyrun canlı canlı izleyen reykard çok beğendiğiniz sarp için ne demiş ;

FANATİK said:

Galatasaraylı futbolcular, 4-3�lük Trabzon galibiyetinin sevincini yaşayamadı! Çünkü soyunma odasında sinirli ve gergin bir Rijkaard vardı. Kaptan Arda Turan�a, �Kramponlarını çok beğendim ama bu akşam içleri boştu� diyen Rijkaard, daha sonra ceza sınırında bulunan Mustafa Sarp�a yöneldi: Sarı kart görmemek için hiçbir şey yapmadın. Keşke sarı kart görseydin de top oynasaydın.

fanatik en son elano dunga telefon görüşmelerini yayınlamıyo muydu?

ayrıca amma filozofmuş rijkaard. kramponların çok güzel ama içi boş... ne kramponlar gördüm içlerinde ayak yok, ne ayaklar gördüm üstlerinde krampon yok... heyhey
Sosyal ağlarda paylaş

HINCAL said:

Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde Bülent Can ile yaptığı söyleşide şunları dile getirdi;

Galatasaray iki maç aradan sonra Trabzon karşısında galibiyete ulaştı. Bol gollü zevkli bir karşılaşma izledik. Seyirci açısından güzeldi fakat ortaya konulan futbol kalitesi konusunda eleştiriler var. Özellikle savunma hataları üzerine...
Siz nasıl buldunuz?

Rijkaard hakkında artık kafamda çok yoğun soru işaretleri oluşmaya başladı. Son konuşmamızda "İşi galiba ciddiye almıyor" demiştim ama yoğun eleştirilerden sonra, hele önünde Trabzon, Dinamo Bükreş, Fenerbahçe gibi çok önemli rakipler varken işi ciddiye almaması söz konusu değil. O zaman durum çok daha vahim. Rijkaard önünde oynanan futbolu okuyamıyor ve anlayamıyor. Ben bu kadar kötü bir kenar yönetimi görmedim. Sahaya ideal 11 çıkardı ve Galatasaray sezon başından beri en iyi futbollarından da birini sergilemeye başladı. Ancak arka arkaya hatalar başladı. O iyi futbolu gölgede bırakacak, hatta skoru değiştirecek boyutlarda hatalar başladı. Böyle bir durumda kenardaki tecrübeli hocanın oyuna müdahalesi beklenir. Galatasaray'da ısrarla hata yapanlar Mustafa Sarp ile Ayhan. Takım tam hücuma kalkmışken orta sahada topu kaptırarak, gollük akın yapamayan Trabzonspor'a kontratak pozisyonu, gol pozisyonu hazırlayacak hatalar yaptılar. 'Rijkaard bunu görmüyor mu?' diye düşünüyordum; Sabah gazetesini okurken gördüğünü anladım. Basın toplantısındaki cümlesi aynen şöyle: "Orta sahada kaptırdığımız toplar bizim için tehlikeli oluyor:" Peki bunu diyen hoca nerede değişiklik yapar, nerede yapmalı? Mustafa Sarp ya da Ayhan'ın oyundan alınması lazımken takımın en iyi oynadığı kanatlardan Kewell'ı ve Arda'yı çıkarıyor. İnanamadım. Birisi bunu bana izah etmeli!.. Galatasaray'ın aptalca hataları yüzünden, 4-0 bitebilecek devre 2-1 bitti. Peki devre arasında, soyunma odasına gittiğinde, 'Arkadaşlar siz geriden oyun kurmayı beceremiyorsunuz. Onun için geriden oyun kurmaktan vazgeçin, geri paslar yapmaktan vazgeçin, geride birbirinizle paslaşmaktan vazgeçin. Çünkü bu sırada topu kaptırıyorsunuz ve gol tehlikesi yaşıyoruz. Topu en hızlı şekilde hücum sahasına aktarın' demez mi? Hayır... Birinci yarıdaki hatalı, yanlış futbolu maçın sonuna kadar oynadı Galatasaray!.. Atılan 7 gole şöyle bir bakın, 7'sinde de Galatasaray var. Atan Galatasaray, yiyen de Galatasaray... Trabzon'un bütün ataklarında Galatasaray'ın kabahati var. Trabzon'un kombine bir akını sonucunda gelmiş bir gol yok ve de yenilen gollerin hemen hemen hepsinde Mustafa Sarp ve Ayhan'ın imzası var. "Orta sahada kaptırdığımız toplar tehlike yaratıyor" demesine rağmen Mustafa ve Ayhan 90 dakika oynadılar.

ARKA DİREK BOŞ

_Mustafa Sarp'ın Serkan'a yaptığı kontrolsüz hareket de Galatasaray'ı bitirebilirdi.
Serkan'ın kaçırdığı gol de vardı. Maçın dönüm noktası. O gol olsaydı Galatasaray 3- mağlup duruma düşmekle kalmaz, Fenerbahçe maçını da kaybederdi. Çünkü en az üç kişi kırmızı kart görürdü ondan sonra. Çok sinirliydi Galatasaray. 2-2 de bile darmadağın olmuştu, 3-2 geriye düşseydi, o ana kadar gösterilen sarı kartların çoğu kırmızıya dönerdi. Sonra 4-2 öne geçti. Yine Trabzon'u dağıtması gerekirken, yine dağılan Galatasaray oldu. Yine aynı sebeplerden... Ve maçın bitmesine saniyeler kala Tayfun'un topu direği sıyırdı. Tamamen şans eseri dışarı gitti. Yoksa 4-4 bitecekti maç. Galatasaray gibi bir takım son saniye Tayfun'un vurmasına izin verir mi? Bu nasıl savunma anlayışı? Savunmaya yerleşmeyi bilmiyor Galatasaray. Etrafa bakıyorsun sarı- kırmızı adam dolu, aralarda tek tük beyaz adam var ama beyazlar topu istedikleri gibi çeviriyorlar. Duran topta yediği gole bak Galatasaray'ın. Biri vurmasa, diğeri vuracak. Hâlâ bir duran topta takım nasıl yerleşir bilmiyor. Kornerden gelen ortaya Tayfun'un vuruşunda top direği sıyırdı. Kornerlerde o direğin dibinden Galatasaray kaç tane gol yedi. O direğin dibine hâlâ adam koymayı öğrenemedi. Kornerlerde kalecinin görmekte olduğu ön direğe adam koyuyorlar ama kalecinin görmediği arka direğe koymuyorlar. Arkaya gelen bütün toplar ya gol oluyor, ya da az farkla auta gidiyor. Buna rağmen arka direğe bir tane adam koymuyorlar. Bu takımın kaleci antrenörü yok mu, bu Neeskens ne işe yarar, bu Rijkaard ne işe yarar, bu Haldun Üstünel, Adnan Sezgin kardeşim ne işe yarar!.. Gidip demezler mi, "Hocam kornerlerde biz habire gol yiyoruz. Şuraya da bir adam koysana..." Adam kıtlığı mı var? 10 tane adam dolaşıyor orada boş... Frikik atılıyor Trabzon vuruyor, korner atılıyor Trabzon vuruyor o zaman ne işe yarıyor 10 tane adam!.. Bunların önlemini alamazsan, takımı sahaya yerleştiremezsen, oyunun yanlışlığını fark ettiğin halde düzeltemezsen sahada 3 tane gol de yersin, yenilirsin de!.. Top geride sürekli dolaşıyor. Gökhan'dan Servet'e, Servet'ten Gökhan'a, oradan tekrar Servet'e oradan dökülmekte olan Hakan Balta'ya... İleriye gönderen yok. Ben Hakan Balta'yı bu kadar kötü görmedim. Tacı bile rakibe atıyor. Hakan Balta bu kadar dökülürken, sezon içinde transfer ettiğin Caner kadroda yok. O zaman yanlış adam almışsın. Adam yedek kulübesinde bile yok. Bir maç evvel ilk 11'de, bir maç sonra yedekte bile yok, yerine oynayan adam da dökülüyor. Peki bu nasıl bir politika!.. Rijkaard'ın iler tutar tarafı yok.

ÖNE GEÇTİ DAĞILDI

Fenerbahçe iyi takım değil ama Fenerbahçe, Trabzon'un kaçırdıklarını atar. Saracoğlu'nda Galatasaray 3-0 öne geçsin, hiçbir Galatasaraylı galibiyetten emin olmasın. Çünkü Galatasaray her zaman gol yemeye hazır bir takım. Rakibin atmasına da gerek yok kendi hazırlıyor. Rakibin golünü kendi hazırlıyor. Fenerbahçe'nin bu güne kadar oynadığı maçlara bak... İyi futbol oynayarak kazanmadı Fenerbahçe. Pozisyonlarda iyi vuran adamlarla kazandı. Serkan'ın, Tayfun'un pozisyonunu Fener gol yapar. Galatasaray devreyi 4-0, 5-0 falan bitirmeli ki Fener yetişemesin. Trabzon karşısında 2-0'dan 2-2, ardından 4-2 yapıyorsun artık kim dağılır; her seferinde 2 öne geçen Galatasaray dağıldı ve kenardaki Rijkaard, Neeskens gibi iki teknik adam bunun çözümünü bulamıyor! "Orta sahada kaptırdığımız toplar başımıza bela oluyor" diyen adamın Kewell ile Arda'yı değiştirmesini biri bana anlatsın.

Sosyal ağlarda paylaş

Ben de buradan bir yetkili olarak sesleniyorum,
eğer yazılarında bir kusur gördüğünüz kullanıcı var ise şikaet butonu ile gerekli şikayeti yapın(lütfen mantıklı bir gerekçe ile)
eğer yapılması gereken bir şey olursa bölüm yetkilileri ya da genel yöneticiler zaten yapacaktır
artık belirli kişilerin üzerine gitmekten vazgeçin, hedef göstermeyin, yoksa geri tepebilir
şikayet butonu dediğim için de insanı pişman etmeyin, gerekli gereksiz bütün mesajları şikayet etmeye kalkmayın sakın
Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell daha önceki topiclerde neler yazmış etmiş bilemiyorum ama,daha önce yazdıkları yüzünden,mesajlarına kişisel önyargıyla yaklaşarak,her yazdığı şeye "banlayın şu ufak hıncalı" demeyelim lütfen arkadaşlar.Adam burda kişisel yorumlarını paylaşıyor kimseye sataşmadan.Katılırsınız/katılmazsınız ama adama boş yere yüklenmeniz bence dışardan hoş gözükmüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...