Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bazı futbol terimleri ve kısaltmaları

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Birkaç tane aklıma geleni sorucam, daha sonra aklıma geldikçe ekleyip sormayı planlıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Bu terimlerin türkçedeki en sık kullanımlarını ve kısaltmalarını öğrenmeye çalışıyorum.

Intermediary round
Appearances (oyuncunun kaç maça çıktığı, ama unuttum türkçesini)
Eight finals
Round of 16
head to head record

ileride ekleyeceğim daha, teşekkürler yardım için
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:

Intermediary round = eleme turları, önelemeler falan gibi sanırım
Appearances (oyuncunun kaç maça çıktığı, ama unuttum türkçesini) = boy göstermek :P bence bunun için bodos bi terim yok çıktığıoynadığı maç sayısı falan demek lazım
Eight finals = hadi buna çeyrek final de diğeri noluyo bilmiorum :D
Round of 16
head to head record = bunu da basketbol da görüorum paso ben hiç futbol için görmedim ya
Sosyal ağlarda paylaş

Bence anlamlarını biliyo ama kısaltma soruyo. yoksa head to head record iki takım arasında tutulan çetele oluyo. Son 10 senede FB-GS head to head record'ı hiç güzel değil mesela bence :D

round o 16 çerek final öncesi

e appearence zaten işte kaç maça çıktığı falaan filan :D

edik: Ayrıca ön eleme turları preliminary round iye geçiyo sanırım..
Sosyal ağlarda paylaş

Ha abi valla bildiğim kadarıyla herşeye bişey demiyoruz :D

round of 16 grup maçlarıyla çeyrek final arasında oluyo ve bizde öyle denmiyo. Gruptan sonra ilk tur round of 16'se 2. tur diyoruz, işte gruptan sonra 2.tursa 3. tur diyoruz o tura vs. Grup aşaması 1. tur gibi düşünülüyo sanırım :/

intermediary round'u hiç bilmiyorum ama önelemeler preliminary diye eçiyo diye biliyorum o da fm'den :D

Appearances "forma giyme sayısı" olarak kullanılıyo genelde :D

Öyle işte :)

8 fnals da çeyrek finaldir olsa olsa diyorum ama ona futbolda da quarter finals denir yani 8 finals ilk kez duydum :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...