Pluton Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 PHP'de takıldığım bi nokta var ve sormak istedim. Olayım şu 2 tane dizim var. $deneme = array(1,2,3,4,5); $deneme2 = array(1,3,5,7); ( Bu dizi postdan gelen verilerle oluşturuluyor ) şimdi istiyorum ki bu ikisini kontrol edeyim eğer yukarıdaki değerlerin dışında bi değer varsa $deneme2'de false dönsün yoksa true dönsün. Yukarda verdiğim örnekde "7" rakamı oldugu için "false" dönmesi gerek. Eğer "7" olmasaydı true dönecekti. Aradım taradım bikaç yere sordum "array_diff_key" söylediler ama ondada istediğim şeyi yapamadım. Nasıl yapabilirim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 benzer bi fonksyion bana da lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 array_intersect()'ten gecir, donen sonucun length'i karsilastirdigin (ufak olan) array'inkine denkse true dondur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 php syntax kafamda degil ama asagi yukari söyle yapabilirsin for döngüsü ve $deneme2-count yardimi ile olur. yani array icerigini $deneme2[x] benzeri digeri ile karsilastirabilirsin tabiki performans acisindan pek güzel degil. belki hazir bir fonksiyonda vardir php icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Kafanin karismadigi sey var mi ki diyecegim ariza cikacak. Demedim varsayalim =P =) if(count($deneme) >= count($deneme2) $count = count($deneme) else $count = count($deneme2); for($t=0;$t<$count;$t++){ // $deneme[$t] ile $deneme2[$t]'yi karsilastir istedigin gibi. } ?> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 di, senin yontemle (1,2,3,4) arrayi ile (2,3,4) u karsilastirirsan hic ortak uye bulmaz. eger manuel yapilacaksa deneme2'nin her uyesi icin in_array(deneme) yapip ona gore almak/elemek lazim. bir de, o bastaki if'i oyle yazagina soyle yazarsan daha okunabilir olur $count = count($deneme) >= count($deneme2) ? count($deneme) : count($deneme2) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Evet dogru diyosun. Uyuyorum ben hala =) in_array ile bir quick fix eklemeyelim evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 di said: Kafanin karismadigi sey var mi ki diyecegim ariza cikacak. Demedim varsayalim =P =) if(count($deneme) >= count($deneme2) $count = count($deneme) else $count = count($deneme2); for($t=0;$t<$count;$t++){ // $deneme[$t] ile $deneme2[$t]'yi karsilastir istedigin gibi. } ?> kafam karıştı demedim ki. Ayrıca yukardaki kod ile neyi kontrol ediyon sen ben onu anlamadım kafana göre bişiler yazmışın dicem kızıcan demedim varsay. //Bu array('Seçenek1','Seçenek2','Seçenek2'); şeklindeyse olur kontrolü gerçekleştirir. array_diff($dizi1, array_flip($dizi2)); Bu kadar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Dogru karisti degil takildim demissin. Yalniz yazdigim seyi anlamadiysan yine var bir sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 array_flip niye yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Büyük ihtimal htmlden geliyor 1=>true, 2=>true gibi o da key kısımlarını karşılaştırmak istiyor galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 phpnin sahane array fonksiyonlari var. cok ozel bisey yapilmiycaksa sirf karsilastirma icin for ya da foreach dondurulmesini pek verimli gormuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 function x ( $arr , $possible ) { if ( $arr ) foreach ( $arr as $v ) if ( ! in_array ( $v , $possible ) ) return false; return true; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Mum_Chamber said: array_flip niye yahu? Yukarıda arkadaş yazmışda yine açıklayım. Başlığı aratan bulan falan olur dumur olmasın. şimdi $deneme = array('Hoppala','Deneme','Paticik','Ah bu gençlik'); alanlar bu şekilde $deneme2 diziside array(1,2,3,4,5); olarak geldiği için ee normal olarak karşılaştırma yapamıyor array_diff(); Onun yerine $deneme'nin değerlerini yer değiştiriyoruz sonra karşılaştırıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 di said: Dogru karisti degil takildim demissin. Yalniz yazdigim seyi anlamadiysan yine var bir sorun. Evet ben anlamadım. Sen muhteşem ve şahane bir yol ile anlatmışsın zaten di abi özür dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 o zaman stringlerle de karsilastirma yapabilirsin. yok key'lerle yapacaksan array_keys daha hizli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 keyleri karıştırmamak lazım türkçe karakter olabilir gelen veride :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 İşte gelen veride integer'dan başka değer yok =) ... ... ... gibi gidiyo ordan biliyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 yazdığım fonksiyon o zaman işini görüyo olması lazım değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Brigand said: yazdığım fonksiyon o zaman işini görüyo olması lazım değil mi? Evet evet görüyor. Ben daha sonra aramaya inanan olurda aynı sorunla karşılaşan olur diye ekledim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar