Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf Makinasının Objektifinin Tamiri Hakkında Yardım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Merhaba arkadaşlar . Öncelikle fotoğraf makinalarıyla en ilgili bölüm burası olduğu için yazıyorum . Dün nikon f501 analog makinemle fotoğraf çekerken makinemi arkadaşa vermemle merceğin parçalarını yerden toplamam bir oldu. Fotoğraftaki gibi kafası ( yada ne deniyorsa ) çıktı . Takılabiliyor fakat yerine oturmuyor . Netlik ayarıda yaparken sürekli sağa sola doğru kayma yapıyor ve yuvasında oynuyor. Bunun tamirinin pratik bir çözümü var mı ? Yada sirkecide falan illa yaptırmam mı gerekiyor ? Birde yaklaşık ne kadar tutar ?

Mesaj tarihi:
Hayyam pasajı'na (klasik) ya da Demir Han'a (hocapaşada burası) git, zaten sana tamir etmeden önce ne kadara patlayacağını söylerler. Yedek parça getirmeleri gerekmiyorsa makul bir işçiliğe hallediyorlar genelde.
Mesaj tarihi:
cok kaliteli bir objektif değilse tamirini tavsiye etmiyorum ben.

Tamir coğu zaman mükemmel hale getirmiyoi yakın paralara ikinci el yenı bir lens alabiliyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Lens ağır darbe almış, iç aksamının ne hale geldiğini tahmin bile edemiyorum, ama mercekler kırılmamış sanırım.

Tamir için fiyat al, ona göre hareket al. Ama ikinci el çok düşünme, multi-coating'i bok olmuş lensler çok piyasada. İşini bilen çoğu insan da lenslerin ne sürede mantar yapmaya başlayacağını bilip, o eşiğe yakın sürede sattığı için trajediler yaşanabiliyor.

Tanıdık dışında ikinci el lens almanı pek önermem.
  • Yeni Oluştur...