Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 tarih bolumunun tartisma standartlari yuksektir, basliklarada karismiyorum bolum gidisatiyla ilgili bri sikayetin veya talebin varsa bana eger benle ilgili bri sikayetin varsa adminlere bildiriyorsun zaten gelsen takilsan seni 7 gun barindirmaz bizimkiler, ne adamlar harcandi o bolumun tozlu sayfalarinda dasaa sende coplerini bolumume atmaya calisma lutfen :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 tarih bölümü vahşi bir orman gibidir. 20 kişi girer, 3 kişi geri çıkabilir. gerisi viktorun da dediği gibi harcanır gider. allah gani gani rahmet eylesin isimsizlere.. bu arada biz (sözde) ermeni soykırımını da tartışmıştık sanırım tarih bölümünde.. edit/ ve evet eklemek istiyorum tarih bölümünde bu konu bu şekilde tartışılamaz. bölümün kurallarına ve geleneklerine ters düşer. kaynak göstermeden tartışma büyük ölçüde yasak zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 said: dasaa sende coplerini bolumume atmaya calisma lutfen ne çöpü argadaşım! sizi sinek avlamadan kurtarmaya geldik! demokrasi getiriyorum istemiyorsun bak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Viktor said: tarih bolumunun tartisma standartlari yuksektir, basliklarada karismiyorum bolum gidisatiyla ilgili bri sikayetin veya talebin varsa bana eger benle ilgili bri sikayetin varsa adminlere bildiriyorsun zaten gelsen takilsan seni 7 gun barindirmaz bizimkiler, ne adamlar harcandi o bolumun tozlu sayfalarinda dasaa sende coplerini bolumume atmaya calisma lutfen :( baaa mı didin? baaa? şikayetim yok hiçbişeyden, takılın abicim madem 3-5 kişisiniz, zor olmuyordur zaten senin için de. bilmediğim konularda tartışmaya girmeyi sevmem, tarih de belli başlı bikaç konu dışında hiç ilgimi çekmez, yani zaten barınamayacağım bir yere gidip de takılmam. evet dasaaa atma bizi öbür çöplüğe, herkes kendi çöplüğünde ötsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 sg-1 said: sir said: sanırım protokolün mecliste onaylanacak olması tam olarak budur sg-1 =) ahah hani şu iktidar partisinin kaldır-indir yaptığı yeri diyosun sen. Hayır, şu bilgiyi bilmiyor olmanıza imkan yok, ama işinize gelmeyince böyle "işte emcliste onlanacak, daha ne istiyorsunuz eki eki" diye karşımıza çıkabiliyorsunuz. ayrıca orada onaylanacak olduktan sonra akp'nin hiçbirşeyi, tekrar ediyorum, HİÇBİRŞEYİ muhalefete, sivil toplum kurumlarına, kanaat önderlerine sormasına gerek yok ki. hani bi aralar ortada adı olan ama kendi olmayan birşeye "gelin katılın, katılmazsanız topsunuz" diye ısrarla propaganda yapmaya çalıştılar ya (gerçi o da balonmuş söndü gitti bile), o bakımdan diyorum. el insaf, adam meclisi beğenmiyo =) kardeşim devletler arası protokol imzalıyosun, meclis de devlet katında millet iradesinin temsil edildiği en üst düzey yer, artık orda onaylandıktan sonra sivil topluma sormaya gerek var mı? ki ermenistanla ilişkilerin normalleşmesini isteyen biçok stk-kanaat önderi vs var zaten. bunun da yanısıra karabağ sorunu çözülmeden protokolün görüşülmeyeceğini hem başbakan hem egemen bağış söyledi. insaf artık cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 ahaha cuma cuma çok eğlendim yav, sen meclisi çok beğeniyosun galiba bu haliyle, meclis milletin iradesiymiş, anti-klişe adamlarını üzerine salmak lazım tam burada. İngiltere, Fransa veya ne biliyim Yunanistan'da felan olsak neyse diyecem de, bizim ülkemizde milletvekilleri millet iradesini mi temsil ediyor sence? yoksa genel başkan iradesini mi? hadi diyelim ki, genel başkan sultasını ve %10luk barajı felan unuttuk da türkiyede meclis gerçekten halk iradesidir dedik. kürt açılımı ve ermenistan açılımı adı altında hükümetin takındığı iki zıt kutuptaki tavrı nasıl oluyor da onaylayabiliyorsunuz, aklım almıyor. bu ne perhiz, bu ne turşu. Birinde ortada hiçbir şey yok, "hadi hoppa gelin destek olun, herkesin fikrini alacağız, destek olmayan şöyledir böyledir" diye içi boş laf salatası bir olay, diğerinde gizli kapaklı bişeyler, önceden ufak ufak kokusu çıkan, ama kesin imzalanacağından son bi haftada haberimizin olduğu, kim ne itiraz ederse etsin, ne kadar destek olmak veya tartışmaya açmak istese de bu niyetine ulaşma fırsatı bile verilmeden son sürat mecliste oylanıp kabul edilip geçecek bir anlaşma. Özetle birinde hazırlık yok ama herkesten destek bekleniyor, diğerinde hazırlık var ama gizli kapaklı kimseye danışılmıyor, kimse bilmiyor. Halbuki olması gereken her iki durumda da hazırlanan tasarıların toplumda tartışmaya açılması değil midir? Egemen Bağış kraldan çok kralcı adamlardandır, sözüne pek güvenemiyorum, ama anlaşmanın geçerliliği Karabağ'la ilgili sorunun çözümüne bağlanmışsa iyi olmuş. Umarım Rasmussen olayı gibi olmaz. Sahi ne oldu, roj tv kapanıyodu, di mi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 ermeni açılımı bir dışişleri olayı, kürt açılmıysa içişleri. yöntemde farklılıklar olması normal. ama aslında iki açılımın da "vizyonu" kesişiyor-içerde ve dışarıda daha demokratik bir türkiye. akp anayasa taslağını hazırlayıp kamuoyuna sorduğunda ne olduğunu çok iyi hatırlıyoruz "bize danışmadan anayasa taslağı yaptılaar, cumhuriyetin kazanımları elden gidiyoooo" diye yırtınanlar mı istersin, "bu meclis anayasa değiştiremez" diyenler mi, yine öküz altında buzağı arayanlar mı.. bu sefer "taslak yapmıyoruz, sadece niyetimizi ortaya koyuyoruz, taslağı da beraber oluşturalım" dediler, muhalefetin tutumu ise "ee hani taslak, niye hiçbişey hazırlamadınız, biz neyi onaylayıp onaylamadığımızı bilmiyoruz, sürecin hiçbi şekilde parçası olmayız". bu tepkilerde bi tutarlılık olsaydı iktidardan da yöntemde tutarlılık bekleyebilirdiniz =) meclise gelince, akp'li vekillerin gökten zembille indiğine inanmıyorum doğrusu. parti içi demokrasi, seçim kanunu vesaire diyosan onu zaten hep söylüyoruz, ama evet mecliste epey bi "millet iradesi" temsil ediliyo buna rağmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 sir said: ama evet mecliste epey bi "millet iradesi" temsil ediliyo buna rağmen. Yai ciddi söylemedin umarım yokza OK THX LOL BYE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 OMG LOLLLLOLOLO WTFROFLBBQSAUCEKTHXBAI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 aklıma bi olay geldi.. bi gün bir yaşlı amca böle toplantı seminer gibi bişeye katılmış. erken gitmiş. en öne oturmuş. organizasyonu yapanlardan biri gelmiş. - amca bu koltuklar millet vekilleri içindir demiş gitmiş amca oturmaya devam etmiş - kız gene gelmiş, amca bu koltuklar millet vekillerinin, başka yere oturmanız gerek demiş - amca da gazetesini yana koymuş, kıza dönüp: evladım milletin kendisi burda, vekiline gerek yok, onları arkaya oturtabilirsin demiş.. sağlam laf sağlam düşünce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 @sir, zaten şu iki olayı birbirinden ayırabilecek tek şey iç ve dış olması, onun dışında bi farkları yok, gayet de aynı kefedeler ve devlet sırrı olabilecek derecede kritik uluslararası konular dışında ermenistan açılımının toplumla paylaşılmamasını gerektirecek hiçbir engel yoktu, ama paylaşmadılar. anayasa konusu bambaşka bir konu, memlekete bir anayasa hazırlıyorsan parti içinde hazırlamazsın, biz yıllarca belli birkaç kişinin yaptığı, hatta sizin deyiminizle söyleyeyim, dayattığı anayasalarla yaşamadık mı? Şimdi de bir partinin "çoğunluk bende, istediğimi yaparım" şeklinde hazırlattığı anayasaya mı kalacaktık? kaldı ki taslak, çerçeve felan da değildi, adamalr güzel güzel anayasa yazıyordu yahu. anayasayı meclis yapmalı, partiler değil. ama önce baraj düşürülmeli, şu haliyle yine olmaz. kürt açılımı ise mevcut anayasada veya muhtelif yasalarda bazı değişikler barındıran bir paket sadece, bu konuda elbette bir çerçeve hazırlanması gerekir, yani neyi değiştirmek istediğini belirleyecek "ben şu şu konularda yeni düzenlemeler istiyorum, siz ne düşünüyorsunuz" diye. ("Ben kürt açılımı yapmak istiyorum, ne düşünüyorsunuz" dersen biri de çıkıp "kürt böreği çok kilo aldırıyor, yasaklansın" der.) O zaman akp her yasada çıksın sorsun o zaman sağa sola, "böyle bi fikrimiz var ne yapalım" diye, mantıklı mı, hani bana uyar da, konjonktür öyle değil. ayrıca %47 oyla meclisin %60-70'ine sahip olmak millet iradesi değildir, bu her parti için geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 ben de aynı kefedeler diyorum zaten, ama dışişleri meselesi olunca ermenistanın tutumu da önemliydi. daha son dakkalarda bile çeşitli kesimlerden baskı geldi, nerdeyse imza atılmıyordu, konuşmalar iptal edildi vesaire. burada bizim olduğu kadar ermenistanın ve hatta anlaşmayı izleyen diğer devletlerin de biraz kapalı kapılar ardında çalıştığı anlaşılıyor. konu aşırı hassas, ve her iki tarafın kamuoyu da aşırı derecede duygusal tepkiler verebiliyo, bunların yatışması ancak ikili ilişkilerin diplomatik düzeyde başlatılmasıyla olur-tam tersi çok zor. anayasa konusunda da partinin "dayattığı" bi anayasa yoktu ki? hukukçulardan oluşan bir komisyon kuruldu ve adı üzerinde, bir taslak hazırlandı. hazır taslak üzerinden tartışılamaz mı? "şu şu maddeler tamam, ama şu şu maddeler yanlış" demek çok mu zor? muhalefetin görevi bu değilse ne? sorsan herkes anayasa değişikliği istiyo. e hadi yapalım deyince "olmaz, ülke gerilir, olmaz sen taslak yapmışsın hedehödö.". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Taslak hazirlanip mhp ve chp den toplanti talep edildi. Iki muhalefet partisi de toplantiyi reddetti dayatiyosunuz diye. Ulan neyin dayatmasi, gel goruselim diye toplanti isteniyor, adamlar ona bile dayattilar diyolar uzgunum ama muhalefetin yaptiginda savunulacak birsey yok. Hani adam gibi bir bahaneleri bile yok toplantiya gelmemek icin. Adamlar sadece kustum oynamiyorum diyip toplamda %30 civarinda oy aliyolar ya helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 @sir, mecliste onaylanması mevzusundan nereye geldi konu, farkında mısın? adamlar güzel güzel anayasa yazıyordu diyorum, sen bana hala atslaktı diyorsun. yav taslak bile olsa bu ülkeye anayasa yazıyorsun nassinisatiim, kendi başına kendince yazmak olur mu? Gerçi sen de haklısın, hiç hayatında anayasa yazmamışsın, hep birileri yazmış senin adına, budur demiş, o yüzden bilmiyorsun nasıl yazılacağını, öncekiler nasıl yaptıysa sen de öyle yapmaya kalkıyorsun. toplarsın meclise göre eş ağırlıklı bir kurul + hukukçular vs, herkesin görüşünü alarak, kurulun anlaşamadığını meclise, meclisin anlaşamadığını halka götürerek ciltler koyarsın anayasayı. kendi kafana uygun 3-5 kişiye sipariş verip sonra da muhalefete dönüp "aha şöyle bişey yaptık, kabul ederseniz ekime, etmezseniz şeyime kadar" deyip anayasa hazırlanmaz. yasa hazırlanır belki, zaten şu an meclis böyle çalışıyor, ama anayasa hazırlanmaz. kürt açılımı ise bir yasalar değişikliği talebidir ki, hangi yasalarda ne gibi değişiklikler yapılacağı bilinmeden bin kafadan bi milyon ses çıkararak yapılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 etmezseniz seyime kadar demediler, gorus almak icin diyorlardi toplantilara ha belki de toplantilardan sonra seyime kadar derlerdi, ama bu sefer de turkiyenin 3. muhalefet partisi olan anayasa mahkemesine takilirdi. ki gorusme talebini reddettikleri zaman da zorlamadilar. ayrica anayasayi da tayyip hazirlamadi, ismini unuttum simdi ama hukukcular hazirlamisti. hatta biri vardi, sivil bir anayasada ataturk ismi gecmemeli ole hazirlicaz filan diyordu. yarim yili gecti tabii ben de unuttum isimleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 sg-1 said: kurulun anlaşamadığını meclise, meclisin anlaşamadığını halka götürerek ciltler koyarsın anayasayı. o meclisteki en çok milletvekili olan ikinci partiye göre, cumhurbaşkanını halkın seçmesi sakıncalı bir ülkede yaşıyoruz. sen anayasayı halka götürmekten bahsediyorsun. hadi bunu aştın, bu sefer meclisin anayasayı değiştirmesi mümkün değil diyebilecek bir anayasa mahkemesi var memlekette. bu anayasa iyi böyle, şenlikli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar