Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Netbook alacağım, eee pc mi NC10 mu?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Sanırsam şu anda alınabilecek en iyi iki tercih asus eee pc 1005HA veya samsung nc10

eee pc 1005HA

İşlemci: Atom N280
İşlemci Hızı: 1.66 Ghz
İşlemci Cache: 512 Kb cache
Sistem Belleği: 1024MB
Bellek Hızı: 667MHz
Ekran Büyüklüğü (İnç): 10"
Ekran Kartı Hafızası: 64 MB
Max Ekran Çözünürlüğü: 1024 x 600
Disk Kapasitesi: 160 GB
Pil Ömrü (Saat): 8.5
Dahili 3G Modem: Yok
Ağırlık: 1.27
Bluetooth2.1 + EDR

http://www.hepsiburada.com/asus-eee-pc-1005ha-intel-atom-n280-1gb-160gb-10-netbook-bilgisayar-8.5-saate-kadar-pil-omru/productDetails.aspx?categoryid=108495&productid=bd750256

NC10

İşlemci: Atom N270
İşlemci Hızı: 1.6 Ghz
İşlemci Cache: 512 Kb cache
Sistem Belleği: 1024MB
Bellek Hızı: 667MHz
Ekran Büyüklüğü (İnç): 10"
Ekran Kartı Hafızası: 64 MB
Max Ekran Çözünürlüğü: 1024 x 600
Disk Kapasitesi: 160 GB
Pil Ömrü (Saat): 8.5
Dahili 3G Modem: Yok
Ağırlık: 1.33
Bluetooth 2.0+EDR:

http://www.hepsiburada.com/samsung-np-nc10-ka04tr-intel-atom-n270-1.6ghz-1gb-160gb-10-netbook-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=108495&productid=bd73129

eee pc'nin işlemcisi bir üst model (N280), ama N270 işlemcisi ile hızlarında fark yok denecek kadar az (testlerde öyle okudum)... nc10 çok populer, şekli şemali sanırsam daha iyi. klavyeleri nasıldır bilmiyorum. Ayrıca hepsiburadada eee pc'ye 15 yorum, nc10'a da 140 yorum yazılmış. NC10 acaba çok daha mı kaliteli de bu kadar tercih ediliyor, stoklarda bile bitmiş?

nc10 alacak kaliteli yer bulamıyorum. Hepsiburada da stoklarda yok. Eksen Bilgisayarda var ama ekşide teknik servisi çok kötü diyolar. nc10 satıcıları şurada ve burada var ve izmirde oturduğumdan online almak zorundayım, mağaza alternatifim pek yok.

Hangisini alayım arkadaşlar?
Sosyal ağlarda paylaş

NC10 var bende, ağustostan beri ubuntu 8 ile kullanıyorum, her türlü pili 5 saat gidiyor en az.Tek sıkıntım websitelerindeki videoları izlemek bazen takılarak olabiliyor ve divx ilerken 10dkda 1 yaklaşık olarak 2snlik takılma olup, hiç sorunsuz filme devam ediyor.Bu ramden kaynaklı bir sorun olabilir diye düşündüm ama henüz 1gb ı 2gb a çıkartmadım, o sebeple çözüm oluşturmuş değilim ama amacın uzun süreli pille kullanım ise ve çözünürlük dert değilse al, mutlu olacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışından sipariş verme şansım var mı asus eee pc 1005ha'yı?

türkiyedekilerin bataryaları hep 48w yani 8.5 saatlik. 65wlik olanı var 10.5 saatlik.

nereden sipariş verilir? gümrük + kargo ne kadar gelir? amazona baktım fiyatı filan da iyi ama sadece US'e kargolama var diyor.

ne dersiniz? verilir mi değer mi? bir de nereden acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

1005ha çok daha iyi gözüküyor ya. 2009 haziranda çıkmış zaten, görüntüsü filan çok daha şık. kasası sanırım birkaç milim daha büyük ama touchpad'i filan da daha iyi gibi gözüküyor. dizaynı çok hoş. bataryası en az nc10 kadar gidiyor veya daha fazla. işlemcisi filan bir yeni model. hoş gözüküyor ya alacam sanırmı.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

ayrica linuxlu netbook fikrine sonuna kadar karsiyim, win7'nin en basic'ini bekleyin 1 haftaya cikiyor.

Neden karşısın ?
Neden 300 $ lık bi alete , nerdeyse bi o kadar da lisans ödesinler ? ( Gerçi yeni netbook lar win7 basic le gelir default ama , soruyu genel sormak amaçlı öyle söyledim , onsuz gelenlerde olmuştur / olucaktır da büyük ihtimalle )
Sosyal ağlarda paylaş

alet süper ya, eee pc 1005ha'dan yazıyorum şu anda çok memnunum tabi kurcalamaya devam edecem. bide işlemcisi filan çok iyi ya şimdiye kadar hiçbir yavaşlık hissetmedim.

asıl soruna gelince, bu xpyi ingilizce nası yapacaz? xp home geliyo içinde lisanslı tr. yapabilirmiyiz ing be?

edit: bide multi touch destekliyo touch padi. parmaklarım şekilden çekile giriyor :) mesela 2 parmakla touch padin neresinden yukarı aşaa yaparsanız yapın scroll yapmak oluyo :)
Sosyal ağlarda paylaş

yok sadece bataryası daha farklı bir batarya bu nedenle daha ince. ama daha az gidiyor tabi. ama baya da ince gibi gözüküyordu video incelemelerde. ama ben 1005ha'nın inceliğinden memnun kaldım, daha incesine gerek duymuyorum.

amma çok ama dedim ha.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...