Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 o da onun görüşü, salla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 saçmalamak = endüstrinin üstüne sosyoloji yükseği yapmak istemek tamam mühendisliği bitirirsin meslegi begenmezsin olur da, okurken daha sosyoloji yükseği düşünmek ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mortis said: @pen: hahaha hiç bi fikrin yokmuş Sosyoloji hakkında . Oku bakiim herhangi sosyoloji kitabını da anlio musun bakalım Baktım da olayın kişiselliğe dönüştüğü cümle burada. Anlamıyorum ben sosyoloji kitaplarını gerizekalıyım baya. Mühendisim altı üstü neyim ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 "Pen Duick" said: Bir daha baktım da, ilk çıkış benden gelmiş. Adamın olayı baya gerdi sosyologlara patlamışım doğru. Doluyorum bazen bazı şeylere doğrudur. hee tamam o zaman. Sen olayı kendine "dolmuşum meğersem" diye açıklıyorsun da, uzaktan baya kompleks yapmışın gibi duruyor ve hoş gözükmüyor. kişisel bişeyim yok uyarmak isterim sadece Mortis'in dediklerini savunmuyorum da, adamın zevkle okuyup üstüne güzel işler döndürmeyi düşündüğü bir alana durduk yere bu kadar attırınca ne diyeceğini şaşırmış olabilir :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 abi sosyologlara giydirmeniz falan biyere kadar kabul edilebilir de-her mesleğe giydirilcek bişeler bulunabilir- nerdeyse sözel olan bütün bölümleri 2 dkda silip fedenin deyimiyle sosyal bilimleri "kapatmanız" okuyup geçerim diyip dünyayıda alet edevat,makine üzerine kurma özleminiz harbi komikmiş. edit Mortis said: @pen: hahaha hiç bi fikrin yokmuş Sosyoloji hakkında . Oku bakiim herhangi sosyoloji kitabını da anlio musun bakalım evet burdan sonra sidik yarışına dönmüş bariz.söylenmemesi gereken şeyler söylenmiş. yanlız mühendisler mühendislik hakkında çok hassas olabiliyolarmış ben bu topikten bunu aldım, tschüss pa pa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 @yav Ben de uyduruk sosyoloji kitaplarını anlamayacağım ithamı karşısında dolup attırırken adamın sen işçi olacaksın ben üstüne yönetici ehehehe diye zırvalaması normal görünüyor yani. Dışardan nasıl göründüğü umrumda olsa umrumdaymış gibi yazardım merak etme. Ayrıca ben ne olduğumu biliyorum herkes de bilse sorun olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 yanlış anlamışsın sen anlatılanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Zep said: abi sosyologlara giydirmeniz falan biyere kadar kabul edilebilir de-her mesleğe giydirilcek bişeler bulunabilir- nerdeyse sözel olan bütün bölümleri 2 dkda silip fedenin deyimiyle sosyal bilimleri "kapatmanız" okuyup geçerim diyip dünyayıda alet edevat,makine üzerine kurma özleminiz harbi komikmiş. Yazılanların hepsini oku derim önce. Yok öyle bir şey diyen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ayrıca sosyologlar olmasaydı bi değişiklik olmazdı hayatımızda. Doktora gidemeseniz görürdüm nolurdu. Arada fark yokmuş gibi konuşup hasta etmeyin siz de insanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 abi tıpla sosyolojiyi kıyaslamakta bambaşka bişe ama.ordan biyere varamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Atatürk'ten sonra gelen tüm devlet adamlarını Atatürk'le karşılaştırmak gibi bişey sdffds hepsi ölsün abi çok gereksizler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 konu nerelere varmış lan. bırakın birbirinizle kapışmayı, konu dağılmasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Ben de onu diyorum. "Mühendislikle sosyolojinin mesleki açıdan ne alakası var" ı anlatmaya çalışıyorum başından beri. Biri iskender kebap öbürü peynirli yımırta. Yımırtanın iskender üstünde ne işi var. Kırılıp düşmüştür anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 "Pen Duick" said: Ayrıca sosyologlar olmasaydı bi değişiklik olmazdı hayatımızda. karl marxdır, max weberdir, foucaultdır bunlar olmuş olmamış ne farkedecek. dünyada tek önemli şey çünkü hayatta kalmak, internete girmek daha hızlı çamaşırını yıkamak, makieneler biligsayalra yaratmak insanlar robot zaten toplummuş , düzenmiş vs gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarantababu Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 konu nerelere gelmiş .. "baştan söyleyeyim tüm mesajları okumadım" evet endüstri ile sosyolojinin ne alakası var diyebilirsiniz? Bana kalırsa; istenirse bir çok araştırma konusu çıkartılabilinir. Ayrıca; olm ne işin var mühendis adamsın sosyoloji okuyup napacan gibi tavırlar çok ağır geliyor bana.. lisede sayısal okumaya mecbur edildim..Şimdi ise asıl idealim olan işi yapmak istiyorum . Bunda yadırgayacak bişiy yok... ayrıca sosyal bilimleri, sayısal bilimlerden çok daha önemli gören biriyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mortis said: "Pen Duick" said: Ayrıca sosyologlar olmasaydı bi değişiklik olmazdı hayatımızda. karl marxdır, max weberdir, foucaultdır bunlar olmuş olmamış ne farkedecek. dünyada tek önemli şey çünkü hayatta kalmak, internete girmek daha hızlı çamaşırını yıkamak, makieneler biligsayalra yaratmak insanlar robot zaten toplummuş , düzenmiş vs gerek yok. Ben de tam olarak bundan bahsediyorum. Saydigin adamlarin etkisi cok buyuk, ama gel gor ki onlarin goruslerini geveleyip ornek gostermekten ote geceb sosyolog yetismiyor gunumuz turkiyesinde. Ondan "bugun" olmasaniz kimseye bisi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Hukukta ezber yok, kanunla giriyoruz sınavlara zaten neyi niye ezberleyelim =P Mühendislik mezunu adam mühendis olacak diye bir kaide yok, mesela bansheee demiş hukuk masterı, çatır çatır olur abicim. O sözleşmeler hazırlanırken teknik mevzuları sözleşmeyi düzenleyen hukukçu her şekilde gider o teknik bilgi üzerine hukuk bilgisi de olan adama sorar düz mühendis yerine. Ki parası da iyi bildiğim kadarıyla. Ki adam ayrıca mühendis zaten, illa sadece danışmanlık yapacak diye bir şey yok ki. Endüstri üzerine sosyoloji de gayet olur bence. İki alana da tam olarak hakim değilim ama iyi kötü çevremdeki sosyoloji okuyanlardan nedir ne değildir biliyorum, ha Pen'i dellendiren mühendislik okunmuşken nispeten daha kenar köşe bir alanda uzmanlaşılması olabilir, o konuda da kendince haklı bence. Ama sadece mühendislik okuyup bırakanlar açısından memlekette fazlalık olduğu da ayrı bir gerçek sonuçta. Her yer mühendis lan, böyle yan alanlar daha işe yarayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 beyler sahibi geldi. hak verelim, okudugu bölümden memnun değilmiş. saygı duymak gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 aynı mantıkla bugün senin olmaması gerektiğini düşündüğün sosyolog oranında mühendis de olmasa işler yürür. nasıl olsa önceden icat edilmiş, bulunmuş teknikleri kullanıyosunuz çoğunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Fistan inşaat mezunu değil miydin abi sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 mühendisler de gauss un söylediklerini geliştiremiyolar o zaman. böyle saçma bişey mi var yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Griswold said: Fistan inşaat mezunu değil miydin abi sen? eet. fede'nin dediği gibi çok mühendis olmasa işler yürür diye bişi yok. mesela az inşaat mühendisi olsa baya baya işler aksar evler yollar köprüler yavaş ilerler ya da projeler geç başlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 sosyologlar da öyle bana göre. yeterli sosyolog olmazsa, toplum bilincinin gelişmesi yavaşlar. ha ama bu benim dediğimin ideolojik yönü olduğu ve nispeten soyut olduğu için kabul görmesi zor, inşaat mühendisliği örneğine nazaran Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 e bu kadar olmasına da gerek yok. etrafımda biton mühendis "abi bölümden çıkınca bişi bilmiyoruz. herşeyi bize ustalar ööretiyo" diyolar. adam teori bilmiyo ama çatır çatır pratik var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Hayır zaten biliyorum da hani işini yapıyor musun manasında sordum hehe. Türkiye'de bildiğim kadarıyla mühendis fazlası var neredeyse her alanda. Yani demek ki bir şekilde dikkat çekmezseniz iş bulamayabilirsiniz. Veya bulursunuz da hani yani, beklentiler karşılanmaz falan. O yüzden bana kötü bir fikir gibi gelmiyor sözel alanlara yönelmek, gene alanınla alakalı olacaksın ama sözel bir alanda da uzmanlığın olacak sonuçta. Ki sosyoloji zannedildiği kadar kolay bir bölüm değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar