Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses

Olivies

Öne çıkan mesajlar

Simdi bi ses kaydiyla sesimi kaydediyorum.
Sonra ona baska bi konusma daha ekliyorum, tabi karisiyo iyice. Sonra 1 tane daha 1 tane daha..
1 milyar kadar ses eklentisi yapiyorum ust uste. Veya daha da fazla.
sonra dinleme tusuna bastigimde ne cikar ortaya? Sonsuz sayida sesi ust uste eklersek.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle ses in ne olduğunu anlamak lazım
havada ilerliyen bir wave olduğunu gözünün önüne getirirsen (grafiksel olarak radyo dalgası gibi frekansı vs var)
ve sesin nasıl oluştuğunu da düşünürsen (bir objeyi belirli bir süratte sana hareket ettirirsem,
Objenin sana yaklaşma sürati amplitude, yani sesin dalgasının yüksekliği, sesin yüksekliği basitçe
objenin hareket ettiği mesafe de ses dalgasının frekansını vs belirliyecektir (tabi frekans olması için, objeyi geriye çekip tekrar sana itmem gerekir ki ikinci bi wave daha olsun)
Sonsuz sesi üst üste eklersen, sonsuz bir süratte sana yaklaşan bir objenin yarattığı dalga olacaktır.
Fakat bu objenin, hareket ettiği mesafe/süre, üst üste eklenen seslerin ortalamasına göre olur diye tahmin ediyorum, malum aynı frekansta 2 sesi üst üste koyunca frekans değişmiyor, amplitude artıyor olması lazım.

Bidefa sonsuz miktarda sesi gerçekten ekleyebilseydin basınçtan patlardık, sonic boom bunun gibi bişey ve sonsuz falan değil. Ama spectrum olarak random ses eklersen, white noise gibi bişey elde ediceğini uyduruyorum bu saatte.
Ama mesela, frequency olmasa, ortamın sadece basıncını arttırıyor da olabilirdin, sana gelen obje gelmeyi durdurmasa, devam etse, pistonda havanın sıkışması gibi olurdu, wave gelir ama wave in içinde kalırdın, etrafındaki bar artardı falan.
Sosyal ağlarda paylaş

konuşma seslerini üst üste eklersen sonunda konuşurken çıkardığın frekansların tamamını dolduracak bi white noise elde ederdin diyorum ben, amplitude artabilir, aynı da kalabilir, iki konuşma da da aynı frekansta olan şeler amplitude arttırdığından çünkü tamamen random olmayacaklar aynı frekanslarda olacaklar genelde falan, artar diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

uğultu dediğimiz şey oluyor işte,
sonsuza gittikçe de noise tırıvırısından

sesi sinüsodiyal dalga seviyesine indirirseniz (bissürü sin dalgası aslında tek bir insanın sesi yine kabaca ama sonsuz insan var zaten, np) sonsuz tane farklı frekanslardan oluşan şeyler bildiğiniz a
veya çocukken karenin içini boyayın dediğimizde random çiziktirmeye başlayıp çiziktire çiziktire kare dikdörtgen poligon vsi dolduran bir alana sahip oluyoruz ya, öyle de düşünebiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...