Mortis Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 tatlı bence! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 yüz vermeyin şuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 ahahahah yeni gördüm avatarı çok iyi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 aklinizi alicam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Hadin iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Mühendislik alanında boğaziçini okuldan bile saymam kimse kusura kalmasın. Özel üniversiteler son yıllarda baya başarılılar ona da lafım yok mesela koç sabancı bilkent falan mühendislik alanlarında baya iyiler denebilir. Ama hiç bi zaman bir İTÜ ya da ODTÜ olamayacak bu okullar soribros. Evet İTÜ mezunuyum nitekim. 1773'ten beri var olan mühendislik alt yapısı olan tek yer Türkiye'de. ODTÜ den aşağısını denk kabul etmiyorum mezunlar arasından şahsen. Boğaziçinde Kimya müh. iyidir, bilkentte sabancıda işte CS iyidir, koçta şu iyidir bu iyidir ona lafım yok lakin toplam, geçmiş ve sunulan imkanlar ve projeler bazında ı ıh. Ama diğer dalları da düşünürsek mesela en iyi sosyoloji boğaziçinde!! helal team. en iyi psikoloji de odtüde mesela bak odtü ordan çakıyor itüye. itüde sosyal bölüm yok bi konservatu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Abet akreditasyonunu da ODTÜ ve Boğaziçi aşağı yukarı aynı zamanlarda başlattılar. Şu an en çok bölümünde ABET akreditasyonu olan okullar İTÜ ve ODTÜ diye biliyorum yine. Teknik üniversite bunlar çünkü böyle olması normal. Ama teknik üniversiteler arasında ilk 100 de görünmüyor bile olsalar güncel ve olabilecek en iyi imkanlar sunuluyor buralarda, o ilk 100'ler yayınlanan makalelere göre değerlendiriliyor. O tip makalelerin yayınlanması araştırma (fon yani para) da en çok (ezici üstünlükle) Amerika'da var. Ondan yarışılacak bir şey değil gizli sömürge ülkemiz şartlarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 UF yok nasıl liste dfgfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 ingilizce eğitimin yüzdesi arttıkça akreditasyon artmıyor mu :p boğaziçinin mühendisliklerini bilmiyorum çok açıkçası ama elektronikte iyi akademik geçmişli hocalar var onu biliyorum (bölüm geneli nasıldır bilemem) teorik fizik alanında (türkiye çapında) en çok araştırma yapan bazı hocalar da boğaziçinde. arada sırada ödül falan alıyorlar. amma velakin sabancı da mesela iyi. itü pek iyi değil sanırım itüde lisans okuyup buraya gelen arkadaşlar diyor (oranın da yüksek lisans programını biliyorlar zira). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 itü iyi değil derken teorik fizik alanında diye bir kez daha belirtseydin daha iyi olurdu. adsf ama normal, teorik değil itünün odtünün işi mühendislik, uygulama bildiğin gibi. ayrıca geçmişini inkar etme asdhh. abet'in standartları var ya. ingilizce öğretimle alakası yok pek. %30 la makina gibi pek çok bölümün akreditasyonu var mesela. bu arada %100 ingilizce eğitime karşıyım her türlü ya, sonra ingilizce terimlerle konuşuyorsunuz. türkçesini de öğrenme zahmetine girmiyor çoğunuz bizde kaynaklar ingilizce her türlü öğrendik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 ahaha avatar sahaneymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 "Pen Duick" said: Mühendislik alanında boğaziçini okuldan bile saymam kimse kusura kalmasın. bla bla bla bla bla Boğaziçinde Kimya müh. iyidir bla bla bla bla dostum o admin şu anda kimya müh değil bilgisayar müh de doktora yapıyor bence sen bilg müh de ekle maramra üniversitesi de ilahiyat konusunda çok iyi hatta en iyi hatta ve hatta tek iyi zaten başka ilahiyat fakültesi yok.. belki fatih üniversitesi açar bilemedim henüz gönderilmemeiş mesaja tezkip; ankara selçuk uludağ istanbul ve sakarya üniversitelerinde de varmış ilahiyat oh şit! ama olsun çünkü bizde HADİS DOKTORASI VAR!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 iktisat mezunu olup ilahiyat'ta master yapabilir miyim arkadaşlar??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 "Pen Duick" said: Abet akreditasyonunu da ODTÜ ve Boğaziçi aşağı yukarı aynı zamanlarda başlattılar. Şu an en çok bölümünde ABET akreditasyonu olan okullar İTÜ ve ODTÜ diye biliyorum yine. Teknik üniversite bunlar çünkü böyle olması normal. Ama teknik üniversiteler arasında ilk 100 de görünmüyor bile olsalar güncel ve olabilecek en iyi imkanlar sunuluyor buralarda, o ilk 100'ler yayınlanan makalelere göre değerlendiriliyor. O tip makalelerin yayınlanması araştırma (fon yani para) da en çok (ezici üstünlükle) Amerika'da var. Ondan yarışılacak bir şey değil gizli sömürge ülkemiz şartlarında.en çok bölümde abet akreditasyonu olmasının sebebi, bu okulların hacimce büyük olmaları. boğaziçinin tüm mühendislik bölümlerinin abet akreditasyonları var. abet bu sene tüm türk okullarına denetlemeye geliyor, haftaya da boğaziçindeler sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 abituru geçerek 55- Technische Universitaet Münih, TUM (Almanya) direk girebiliyorum elektroteknik bölümüne bilen var mıdır nası bişey o bölüm ? (tabi öncelikli tercihim o degil eheh) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Munih Teknik super okuldur da sen universite icin mi soruyorsun? kolay degil oyle 18-19 yasinda baska bi ulkede yasamak ayrica okul mukemmel de (gerci munih pek sorun olmayabilir o acidan) almanya'da turk olmak les bisey. (no ofens niljnms) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 abi yaşanır ya yaşanmaz degil zaten bizim okuldan giden bi ton adam da var 19un ortalarında olucam basladıgımda (UMARIM) oraya adaptasyon tabi zor olabilir almanca bilmedigim göz önüne alınırsa (derdimi anlatıcak integral alıcak kadar biliyorum dfgdf ) aachen la münih arasında kararsızım ben münihde yaşamak biraz pahalıya geliyo aachena göre (900€ civarı aylık) ayrıca haklısındır adamlar direk yabancı=kötü ~~ türk gözüyle bakıyolar bi çok yerde bavyerada olur mu bilmiyorum da aachenda filan olmadıgını biliyorum edit: tabi asıl sorum elektroteknik nasıl bir bölümdür bilgisi olan biri birinci agızdan filan araştırdıklarıma göre daha iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Elektroteknik kazık bir bölüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 makina elektrik bilgisayar karışımı bişey mi peki ? (mekatronik gibin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Değil. Elektronik haberleşme. Makinayla hiç alakası yok. Uzmanlaşabileceğin 20 den fazla alan var, mekatronik sadece bir tanesi. Mesela Aachen olmasada ; https://fachschaft.etec.uni-karlsruhe.de/component/option,com_weblinks/catid,104/Itemid,534/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Mekatronik ne güzel bişimiş Transformer gibi sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 robotik, endüstriyel otomasyon veya kontrol tipi şeylere ilgin varsa mekatronik iyidir candır. elektronik -elektroteknik almanya'daki karşılığı söylendiği gibi- okuyup lisans sonrası kontrol alanına yönelmek de mümkün, makina ve bilgisayar mühendisliklerinin sonrası için de aynı şey geçerli, eğilimler üç aşağı beş yukarı değişir sadece. o durumda da -eğer güç elektroniği alanına özel olarak yönelmeyeceksen- makina mühendisliği daha akıllıca olabilir. elektronikte lisans eğitimi baya daha farklı kalır. tu darmstadt maschinenbau'su da baya güzeldir diye biliyorum, giden tanıdık falan da vardı. aklında bulunsun orası da öyle bir ilgin varsa. ayrıca tum baya iyi okuldur, ama almanyaya çok kararlı olmadan gidip tutunamayanları oynamak az ihtimal değildir. aachen o açıdan biraz daha iyidir, daha bi öğrenci şehri bildiğim kadarıyla. bi ton insan olur etrafında senin gibi, kolaylaştırır durumu. münih pahalı derlerdi bi de hep. ama kararlıysan tum'a diyecek bi laf yok. elektroteknik nedir ne değildir bi öğren ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 kaspar sen sanırım iel mezunuydun msnimde olman gerek bi ara girince konusuruz :) şöyle bi liste buldum ben de global university ranking diye o biraz daha degisik http://en.wikipedia.org/wiki/Global_University_Ranking#Rankings ayrıca makina mühendisi olucam karar verdim dfgdfg Mechanical Engineering is the second highest paid profession in the UK behind medicine. A Mechanical Engineer with a CEng Status earns an average of £55,000 a year. It is also recognized that Mechanical Engineers are happy workers according to national statistics in 2006 average starting salaries being $50,236 with a bachelor's degree, $59,880 with a master's degree, and $68,299 with a doctorate degree Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar