Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yazılım projesi hakkında fikir yardımı

senko

Öne çıkan mesajlar

neden konu dışına açtınız derseniz, olayın yazılımın teknik tedayı ile ilgili bi olay yok :)
edik: gerekli görünürse ilgili bölüme taşınabilir tabii...
şimdik şöyle anlatayım. bizim bi software specifitaion and desing diye bir dersimiz var. bu derste herkez 5li 6lı gruplar oluşturarak bir proje yapıyor.

Ama projenin sadece documentation kısmını yapıyor. Biz grubu oluşturduk ama nasıl bir proje hakkında documantation yapcağımıza karar veremedik.

Doc. derken öyle basit bişi değil malesef. hemen hemen IEEE standartlarına yakın bir documentation isteniyor bizden, user reqler olsun, meeting reportlardır use case'lerdir diagramlardır fln ortaya 200sayfalık bişi çıkacak yani.Nerdeyse direk oturup kodlamaya hazır bi documentation olacak yani. EA kullanacaz zaten yaparken.

Aklımıza yatan 3-4 taneyi sayayım size, dvd store, stok takip gibi basit, daha doğrusu herkesin yaptığı şeylerden istemiyoruz. Biraz farklı olsun istiyoruz.

Aklımıza yatanlar
1. Otoyol otomasyonu (kgs vs biletli geçiş fln)
2. MR programı (mr cihazından aldığı bilgileri biyere gönderecek görüntüleyecek vs)
3.Sinema otomasyonu (mars sinemalarını bilirsiniz, sinebonus onların sistemine çok benzer bişi düşünüyoruz.)

aklımıza en çok yatanlar bunlar. Benim gönlümde traffic control system with gps veya flight control gibi bi proje vardı ama yapılmaları çok zor. Bir de bu projelerde gidip birleri ile yüz yüze görüşmemiz lazım user reqler için. Flight control alsak adnan menderes hava alanında bizi kaale alan kimse olmaz.

Neyse böyle aklınıza gelen abi bunu yapsanıza fln diyebileceğiniz bişiler varsa yazın.
Sosyal ağlarda paylaş

ya MR konusunda benim fikrim var az çok sağlık sektöründe staj yaptığım için de ekip arkadaşlarım soğuk bakıyor.
birde mr konusunda user req toplamak kolay olur hastane bol, biri işim var sizinle uğraşamam dese başkası yardım edebilir.

bitirme projesi değil bu arada 3.sınıf projesi :D
bitirme projesinde direk doc ile birlikte çalışan proce istiyorlar ehue
Sosyal ağlarda paylaş

mr bencede zorlar ama güzel gibi göründü bana
ya zaten zorlayacak mesela otoyol projesini geçen sene alanlar tüm servis noktalarını gezmişler, haritasını çıkarmışlar fln.
hatta girilmesi yasak noktalara bizim dekanlık dilekçe göndermiş, o şekilde özel izin alarak girebilmişler
yani hepsi zorlayacak zaten hangisini seçersek.

ha bookstore'nin stok takip gibi bişiyini seçersek zorlamaz ama öyle bişiyide grupça biz istemiyoru.z
Sosyal ağlarda paylaş

bence otomasyon işinden vazgeçin, ilerde yüksek-lisans fln yapmayı düşünürsünüz belki o yüzden mr gibi değişik projelere atılın. Mesela benim bitirme projem winapi mouse gesture'du. Uğraşması eğlenceli ve ileride geliştirebileceğin hatta cv'de güzel durucak birşeyler seçin. Sinema, otopark otomasyon sistemleri 10 sene önce yapılan şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

o da olabilir, ama onu kesin bizden önce alan biri çıkar. Hatta alınmıştır bile belki :D
herkese unique proje veriyorlar maalesef.

bide bizim okulun yeni sistemi bayaa bayaa güzel. hoca da zaten laf arasında okulun sisteminden daha iyi bişi üretemeyeceğiniz aşikar gibi bişiler dedi.

Ama düşünmüyor değiliz hala onu da...
Sosyal ağlarda paylaş

abi evet otomasyon dedin mi hem bayaa bayaa büyük çaplı oluyor hemde hepsinin milyon tane versiyonu yapılmış. gerçi daha önce yapılmış olması bizim için bir engel değil.

aquila senin son dediğini biraz daha açsana, çocukların çep telleri sayesinde ebebeynleri onları izleyebilecek onun gibi bişi mi?
Bide böyle bişiyi nası bir firma ister, user requiementsler için güvenlik şirketi ile fln görüşmemiz lazım heralde.

bu arada kafadan user req sallayamiyoruz :D hocalar ses kaydı, görüntü kaydı ve birebir yazıya dökülmüş conversationları istiyorlar maalesef...
Sosyal ağlarda paylaş

boyle kuck, anaokuluna filan giden cocuklar icin dusunmustum, kiyafetlerine veya ne biliim bi bileklik gibi biseye takican gps vericisini, aile isterse telefonadan, netten felan tam lokazyonunu (sdfDFS) gorucek cocugun. veya mesela servisle okula gidiyo cocuk, okula gidis yolu belli, eger cocuk o yolun disinda bi yerde olursa cepten mesaj gondericek senin oglan yoldan cikti diye. cep telefonuna da olabilir, daha ekstrem durumlarda deri altina filan da cakabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah bayağı zevkli birşeye benziyor :D
çocukların deri altına çakarız walla vericileri sdfsd
bide ana bana lokasyonu google earth'ten fln mı takip etcek? Veya bi navigasyon firmasnın haritasından mı?
bide böyle bişi seçsek muhattabımız kim olur? güvenlik firmaları mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

ben şey düşünüyordum bi ara. futbolculara takılacak bir bileklik yada deri altına enjekte edilecek ufak bir çiple mümkünse eğer futbolcunun belli sağlık değerleri kontrol edilecek maç sırasında. herhangi bir terslik varsa anında müdahale edilebilecek.

onun dışında topun içindede bir çip olacak. futbolcuda bulunan ve topta bulunan çip sayesinde ofsayt mı çizgiyi geçti mi geçmedi mi vs anında belirlenecek. tabi bunun için ofsaytı , çizgiği belirleyen saha içinde başka elektronik sistemler olacak.

tabi bu sizin projeye uygun mu bilemem. ama hep aklıma takılmıştır. milyar dolarların oynadığı bir piyasa için çok şey değiştirebilecek bir sistem olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

o kadar detay dusunmedim ben, onlari da siz bulun.

sdfsdf fikir verip kaçmak yok öyle :D
bide abi detay değilki yaf, detay büyük ihtimalle çocukların bileziklerinin içine takılacak chipin hangi standartları bellediği fln olacak sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

evin kapısına bir alıcı/verici her ne hikmetse ondan koyarsın mesela. çocuk eve geldiğinde kapı otomatik açılır.

Çocukların korkulu rüyası kapıda kalmaya ve garip kokular gelen komşuda beklemeye son! gerçi bunun için anahtar var tabi ama bu daha cafcaf lı :P

belki çocuk eve girince aile gelene kadar kapının kilitlenmesi, çocuğun evde olduğu bilgisi, çocuk evde yanlızsa doğalgazın otomatik kapanması vs.

çok mu bilim kurgu oldu :p
Sosyal ağlarda paylaş

la yok mu başka tavsiye verebilecek...
ekip arkadaşlarına anlattım bilezik olayını onların da çok hoşuna gitti ama user reqleri kimden toplayacaz işte, çocuklu anne bulup onla mı konuşcaz :D

büyük ihtimalle ya eczane girdi çıktısı ya da sinebonus sistemine benzer bişi yapacaz gibi görünüyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya cok karmasiklastirmayin benim tavsiyem. Sadece yenilikci birseyler ekleyin. Bizde de ayni ders vardi, gerrci bizde case study olarak gereksinimler vardi DVD Store olarak. Biz RFID sistemi implemente ettik ona, bayagi yaratici durdu. Alin klasik pbi rpojeyi gunumuze uydurun bence sizde.. Cunku cidden yaz yaz ciz ciz bitmeyen bir odev, kafayi yiyordum ben o donem. En zaman yiyen dersimdi.

Bizim iki odev vardi biri 80 sayfa falan tuttu, digeri 210 sayfa falan. Ustune prototip ini yazdik, Hepsi 3 ayda :)
Sosyal ağlarda paylaş

aslında nedenko senin dediğin en mantıklısı, farklı bişi alıp elimize yüzümüze bulaştırmakta çok mümkün.

Yüksek not istiyorum bu dersten bide, gerçi bu dönem her dersten yüksek not almam lazım. O yüzden acaba diyorum böyle klasik bi proje seçsek hoca az not verir fln, bi yandan da o yüzden biraz değişik bişiler arıyorum.

Sizin iyiymiş 210sayfa fln. Geçen seneki projelerden 500sayfanın altında olan az var bizde...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...