Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuran Kurslarında Yaş Sınırı Kalkıyor

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Onlarca kisi taniyorum benimle ayni yasta olup zamaninda bir yukardaki koye yatili kuran kurslarina gonderilen ve bize Ataturk dusmanligi ogretiyorlar diye kacan.

Tas catlasa 14-15 yaslarindaydik o zaman. Diger yandan her yaz dua ogreneyim diye duzenli olarak gonderildigim cami hocasindan boyle birseyi hic duymadim. Tam aksina adam hayayimda duydugum en iyi dusuncelere sahip vaazlar verdi ve hepsi de insan olmak ile alakliydi. Su gunah bu sevap seklinde degildi.

Bu is bu sekilde olmali ama sizin de cok iyi bildiginiz gibi bu sekilde degil. Kuran kurslari tarafli insan yetistirmekten ve insanlari manupule etmekten baska bir ise yaramiyor. Bosuna savunmayin o yuzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şimdi aklıma geldi. Sanırım prawler'dı, Fatihin bir mahallesinde elinizde bira şişesiyle dolaşın ne oluyor görün dedi.

GS'ın aldığı bir GS-FB maçı sonras Kadıköy'de GS forması giyip nasılda geçirdik diye dolaşan adamın sonu ne kadar farklı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Ayrıca şimdi aklıma geldi. Sanırım prawler'dı, Fatihin bir mahallesinde elinizde bira şişesiyle dolaşın ne oluyor görün dedi.

GS'ın aldığı bir GS-FB maçı sonras Kadıköy'de GS forması giyip nasılda geçirdik diye dolaşan adamın sonu ne kadar farklı olur.

Buna holiganlik deniyor ve hic bir yerde tasvip edilmiyor. Hatta yikici eylemler oldugu gerekcesiyle suc islemeye giriyor. Dolayisiyla normal birseymis gibi din ile karsilastirarark "ama buna izin vaaar" seklinde sacmaliyorsun su anda.

Holiganlik da toplum icin zararli, din ile beyin yikamak da. Kapis ?

edit : ha bir de "nasil gecirdik" diye dolasaninki de bariz kiskirtma ve terbiyesizlik oluyor ki dayak mustehak.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

ha bide kuran krusunun amacının arapca öğrenmek/öğretmek olduğuna inanıyormusun hercekten horizon.

Hanı sonuclarını gectim, sadece amacından bahsediyorum.

Şu an müftülüğün sitesinden kuran kursu ders programlarına baktığında , direk olarak din dersinin çok ötesinde bir eğitim programı mevcut.

Benim gördüğüm zamanda , küçülüğümde , camilerde hocaların verdiği kurslarda direk kuranın okunması öğretilirdi. Bu günümüzdeki arapçayı öğrenmek ile aynı şey değil. Kursların amaçlarını eğitimi veren insan değiştirir bence. Denetimini biryere kadar yapılabilir.

Şahsen ben küçüklüğümde öğrenmiş olmayı isterdim , böyle acaba şu mealmi iyi , şumu daha iyi gibi karşılaştırmalar yapmak zorunda kalmadan orjinalini kendim okuyup anlamaya çalışırdım. Çocuğum olsa ona sadece kuranı okumayı öğretmesi için kursa gönderirdim , dini veya bir ideolojiyi empoze etme amacı ile değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Gayet geniş bir çevrem var, arkadşalarım hep babalarının tuttuğu takımı tutuyor.
Demek ki senin durumun istisnaymış

koyu değil ama bjk'li babam var. sene 87'de bilmem kaç sene sonra gs şampiyon olunca gazetelerde boy boy haberleri vardı.

o ara babamın ofiste birisi sordu: "hengi takımlısın sen?" gazete okuyordu adam bir de, arka sayfa boy boy gs idi. okumyı da yeni yeni sökmüşüz o zamanlar, "galatasaray" diye çıktı ağzımızdan. fenerliler gibi doğumdan değil yani bizim sevdamız, kendi kararımızı verdik ehehe
Sosyal ağlarda paylaş

valla bence kasmaya hiç gerek yok.. bir çocuğun 14 yaşına kadar din bakımından aşırı bir bağlayıcılığı yoktur normalde. eğer yanlış bilmiyorsam islamiyette de bu böledir. 14ündan sonra din çocuğa bir daha anlatılır tanıtılır. daha ufak yaşlarda kuran kursu sadece yaz aylarını bişilerle meşgul ettiği bişeydir.

bana sorarsanız bu tür şeyler zorlayıcı ve baskıcı olduğu için çocukları küçük yaşta dinden soğutuyor. tabi benim görüşüm. ama kaldıki kuran kursu en 10 yaşından 100 yaşına kadar herkesin her yaşta gidebileceği birşey de olmalıdır. neden olmasın.. mzgürlük burada işte.. çünkü 7-8 yaşında rahibe olucak diye manastıra verilen küçcük kızlar var. rahibe gibi yaşayıp büyüyolar. vsvs.. eğer öcü kaka tü pislik bişey olsa, hristiyanlar yapmaz yaptırmazdı..

kendi dininizden kormayın arkadaşlar.. neyse o dur.. herkes kendi hayatını yaşar bir şekilde..
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Cuce said:

ha bide kuran krusunun amacının arapca öğrenmek/öğretmek olduğuna inanıyormusun hercekten horizon.

Hanı sonuclarını gectim, sadece amacından bahsediyorum.

Şu an müftülüğün sitesinden kuran kursu ders programlarına baktığında , direk olarak din dersinin çok ötesinde bir eğitim programı mevcut.

Benim gördüğüm zamanda , küçülüğümde , camilerde hocaların verdiği kurslarda direk kuranın okunması öğretilirdi. Bu günümüzdeki arapçayı öğrenmek ile aynı şey değil. Kursların amaçlarını eğitimi veren insan değiştirir bence. Denetimini biryere kadar yapılabilir.

Şahsen ben küçüklüğümde öğrenmiş olmayı isterdim , böyle acaba şu mealmi iyi , şumu daha iyi gibi karşılaştırmalar yapmak zorunda kalmadan orjinalini kendim okuyup anlamaya çalışırdım. Çocuğum olsa ona sadece kuranı okumayı öğretmesi için kursa gönderirdim , dini veya bir ideolojiyi empoze etme amacı ile değil.

iyide nasıl din ve ideoloji empoze etmek değil?
neden kuran öğrenmesini istiyorsunda, neden das capital değil, dispossed değil, La propriété, c'est le vol! değil'de kuran?

sence idolojik, veya ilahi bir secim değil mi bu yaptığın.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

ne alaka ya?....
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Dragonmax said:

sen das capital i okudunmu cüce ?

almancam yok =(((
türkçesini gönderiim ben sana. elimde var 3 cilt. das kapital bir iktisat kitabıdır. kitabın 1. cildinde daha parayı bulmadan para öncesi meta yı bulur. sonra parayı bulup kanıtlar. sonra karşılıklı parasal alış verişlerden girip gider de gider :P tek anlattığı ekonomi ve iktisattır..
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Wispy said:

Buna holiganlik deniyor ve hic bir yerde tasvip edilmiyor. Hatta yikici eylemler oldugu gerekcesiyle suc islemeye giriyor. Dolayisiyla normal birseymis gibi din ile karsilastirarark "ama buna izin vaaar" seklinde sacmaliyorsun su anda.

Holiganlik da toplum icin zararli, din ile beyin yikamak da. Kapis ?

edit : ha bir de "nasil gecirdik" diye dolasaninki de bariz kiskirtma ve terbiyesizlik oluyor ki dayak mustehak.

1- Tanışıyor muyuz ? Herkesle böyle bir uslupla mı konuşuyorsun ? Kapiş filan ?
2- Adama fiili saldırıda bulunmak, eğer meşru müdafa değilse her durumda suç. Adam bu adam beni içki içiyorum diye dövdü dersen alırlar içeri.
3- "ha bir de "nasil gecirdik" diye dolasaninki de bariz kiskirtma ve terbiyesizlik oluyor ki dayak mustehak". Bu cümleye gerçekten şahane olmuş. Fatihte yaşayan adama göre de içki içene dayak müstehak olsun ? Kim veriyor bu dayak için hmm bu durumda atılır, şu durumda atılmaz izinlerini ?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Dragonmax said:
eğer öcü kaka tü pislik bişey olsa, hristiyanlar yapmaz yaptırmazdı..

Ne diyecegimi bilemedim. Dalga gecme amaciyla yazdiysan bile uymadi yani.
tekrar aktariim madem.

türk > çocuunu kuran kursuna gönderio > hayvan dinci oluyo
avrupalı > çocuunu manastıra gönderi > kızları rahibe omg god bless you mükemmel bir aileleri var

oluyo.. nihayetinde ben çok da farklarını göremiyorum.. kaldki yanacılar direk yaşamlarını din üstüne kuruyolar bu anlamda. bizimkiler çocukken öğrendikleri şeyleri daha camiden çıakrken unutuyolar. korkulcak bişe yok yani..

kuran kursuna giden arkadşlarım olurdu, ciddi cidi onalrdan bilirdim. hoca paso baarıp çaarırmış. hiç sevmezlerdi. şimdi dinle alakaları yok allam yarebbim.

dediim gibi bu tür şeyler zaten itici bir baskı yapıo çocuklar üstünde. ama diğer yandan herkesin kendi özgür düşüncesidir. ve kesinlikle avrupadaki saygı burada da insanlar arasına olmalıdır
Sosyal ağlarda paylaş

@cüce

Hayır değil , şöyle açıklayayım;

Öncelikle ben kendimi müslüman sayıyorum ve islamı az veya çok benimsemişim. İslamın gerektirdiği şeyleri az veya çok yapmam tabiki bana kalıyor. Türkiyede yaşıyoruz , kabul edelim ya da etmeyelim çoğu insan müslüman veya müslüman gibi yaşamaya çalışıyor. Geleneklerimiz , göreneklerimiz din ile birbirine girmiş karışmış vs. Ben dinimin iyi olduğunu düşünüyorsam , doğal olarak çocuğumun ilk öğrenmesi ya da bakıp karar vermesi gereken din olarak islamı koyarım önüne.

Bunu da kitabı okuyarak kendi karar verecektir. Birçok meal var ve aralarında farklar mevcut , kafa karıştıracak şekilde hemde. Böyle sağlıksız bir şekilde okuyacağına , orjinalini dili ile okumasını isterim.

Kendine uygun görür görmez , bu onun kararı olur. Sonradan önüne alıp istediği kitabı okur. En azından ben kendi yaşadığım dini en doğru şekilde görmesini ve okumasını isterim , ona göre karar vermiş olur.

Çünkü birçok insan (sadece islam için değil tüm dinler için söyleyebiliriz) yaşanan dinleri sapkınları , fanatikleri , yozlaşmış hallerini görerek yanlış görebiliyorlar. Bu yüzden sağlıklı değerlendirmeler yapamıyorlar. İslamın teröristle bir tutulması gibi mesela..
Sosyal ağlarda paylaş

iyide başka dinlerin varlığından haberdar olmayani haberdar olsalar bile kesin yanlış olduklarını düşünecek ufak bir cocuk sence gönderdiğin kuran kursunda öğrendiklerini secenek olarakmı, yoksa kural/emir olarakmı algılayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada kuran asıl 24-25 yaşında bir insanın mutlaka okuması gereken bir kitaptır. çocukken değil (bence).. bu yüzden önümüzdeki günlerde açıp kuranı okumaya başlicam.

aga içinde ne yazıyor, ne diyor ne anlatıyor bu kitap? sorularımı anlayarak cevaplayabileceğim bir yaşta olduuma inanıyorum..

bence herkesin bu yaşlarda bir defa olsun kuranı okuması gerekir diye düşünüyorum. ha nedir. kurandan sonra incil ve tevrat ta okumak istiyorum kesinlikle. onlarda ne yazıyo onu da merak ediyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

iyide başka dinlerin varlığından haberdar olmayani haberdar olsalar bile kesin yanlış olduklarını düşünecek ufak bir cocuk sence gönderdiğin kuran kursunda öğrendiklerini secenek olarakmı, yoksa kural/emir olarakmı algılayacaktır.
işte ben de bambaşka bi yanına değiniyorum. sokakta top oynamak veya evinde bebeklerine çay kahve yemek ikram edip evcilik oynamak isteyen çocuklar, o güzelim gaz günlerinde, kendilerine bağırıp çağırıp anlamıdkları bir dilde birşeylker söyleyen bir hocadan ve anlattıklarından fazlasıyla soğur hale geliyorlar. ters etki yaratıyo. gözümle gördüm. arkadaşlarım gidiyodu. hiç sevmiyolardı. küfür ediyolardı..
Sosyal ağlarda paylaş

@cüce

Yani ben yaş belirtmedim , başlık altındaki ilk mesajımda zaten 15 yaşı kendim söylemiştim. Çocuğu 5 yaşlarında göndermeyi planlıyor veya destekliyor değilim zaten.

Sen arada post kasmak için veya parazitlik yapmak için mesaj atanların söylediklerine aldanma :). Yazdıklarım ortada.

@nileppezdel

Hepsini aynı anda önüne koyarsan , o çocuk lale olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...