ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 aslı burda: http://www.yigitardaturkoglu.com/2009/10/bogazici-efsaneleri-devam-ediyor.html İki hikayem var size. 1-) Ortalama her sene 40 - 45 kişinin ders aldığı bir departmanda araştırma görevlisi ya da bölüm kurulu görevlilerinden birisiniz. Bu kadar insanın bölüm derslerini iki ayrı sectiona bölmeye karar veriyorsunuz, sorun yok. Diyorsunuz ki "yığılma olmasın, bölüm derslerini alanlar ya tamamını ilk sectiondan, ya da ikinci sectiondan alsınlar". Fikir olarak ne kadar güzel değil mi? Tarih, "süper fikir" denilip de uygulamada sıçan pek çok zihin aktivitesiyle yeterince dolu, bir tane de siz eklemeyin ne olur. Boğaziçi'nin çılgın kayıt sisteminde 10 saniye geç girince 200 kişinin gerisine düştüğünüz için, herkes de kendisine en çok uyan sectiondan ders almaya çalıştığı için kimse istediğini alamıyor. "Ders programı boş kalmasın" diye, bir sectiondan alamadığı dersleri diğer sectiondan alıyor insanlar. Böylece benim 3 dersimden ikisi 1. section, 1 tanesi 2. sectiondan oluyor ve "uzatma" görevlilerinden şöyle bir yanıt alıyorum: "Sen uzatıyorsun değil mi, gelecek sene alsana bu dersi". Tamam, en iyisini yapmaya çalışıyorlar; ama kayıtların üzerinden neredeyse 2 hafta geçti ve ben hala almam gereken dersi alamadım mesela. Okuldaki 8. dönemim ve her dönem bir problem çıktı, anlayamıyorum artık. 2-) Normalde pek hazzetmediğim, bana karşı da nötr / olumsuz arası hisler besleyen bir eğitim görevlisi var bölümden. Kendisinin verdiği derslerden itinayla kaçıyorum mesela; bu dönem de bölüm seçmeli dersi veriyordu ama onun dersi yerine istemeye istemeye saçma sapan bir ders aldım. Yeri gelmişken sorayım: 4. sınıfa kadar Japon kültürüyle ilgili hiçbir şey yapmayıp, 4. sınıfta "Japanese Culture in Translation" diye seçmeli ders açmanın mantığı nedir. Neden Japon? Neden kültür-spesifik bir ders? Neden bizim bir noktada bu dersi seçmemiz gerekiyor? Dersi veren hocamız Japon yerine Madagaskar kültüründe uzmanlaşmış olsaydı Madagaskar'ı mı keşfedecektik bir kez daha? Konuya geri dönelim: Japonlarla pek aşina olmak istemediğime ve diğer dersi veren hocanın bu dersteki performansından oldukça faydalanabileceğimi düşündüm. Sonuçta yazı kabiliyetimi geliştirmeye çalışıyorum, hataları ortadan kaldırmaya çalışıyorum ve yüksek ihtimalle de faydası olacak. Derse giriyorum bugün, hocadan gelen tepki: "Hayrola". Bravo ya. Arada konuşuyoruz, "Senin alttan derslerin var, 4. sınıf olgunluğuna erişmiş (yuh) öğrencilere veriyorum bu dersi sadece ben. İstersen misafir olarak gelebilirsin ama kayıtlı öğrenci olmazsan sevinirim." Kibarca kovulduk yani dersten. a- Hocanın meraklısı değilim. b- Bu dersin yerine alacağım seçmeli bu dersle çakışıyor, misafir öğrenci olamam. c- En önemlisi de, muhtemelen alttan kalan Etimoloji derslerimden ötürü kabul etmiyor dersi almamı. E o zaman sınıfa gelen öğrencileri alttan kalan dersleriyle darlamak yerine çak bir "prerequisite / önkoşul", Etimoloji'den geçemeyenler dersini alamasın. Nedir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yuco Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Her okul kendi içinde ayrı bir saçma. Kendi okulumun (İstanbul Üni. Mühendislik) saçmalıklarını saymayacağım. Bünye sindiriyor sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Arda birlikte mezun olacağız bebeğims. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Bilkent'te de benzer saçmalıklar vardı, resmen istediğim 2-3 dersi alamadan mezun oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 hocayla inatlaşma direk bırakır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 master yapıyorum kaydı 1 gün sonra yaptım bir sorun olmadı. + bölümdeki hocalar beni seviyor. dfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 aman hoca sıkıntısı bir dert, okul sıkıntısı ayrı.. boun'da hoca sıkıntısı çekmedim henüz ama önceki okullarda çektim benzerlerini.. bi dersimin üzerine diğer aldığım dersi getirip koydular mesela! ders saati, sınavlar hepsini çakıştırdılar dönem ortasında. ister istemez birisini sınava devamsızlıktan f getirmek zorunda kaldım. keza ikisi de telafi falan yapmıyorlar... netekim okul öle iğrenç bişi ki çocuum olsun okula göndermeeecem.. yazık garibanlara! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Kopya çekip kaldığın ders miydi etimoloji? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 yep, 14 yıldır aynı hoca veriyor, bu dersi vermeyen hoca da o hocaydı hatta jkasfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 abi komikmiş ama derse ön koşul koymak yerşne derse girince "sigigit" çekilmesi.. hoclar galiba herkesi mükemmel öğrenci oalrak bekliyor galiba hiç alttan dersi olmasın hep yıldızlı 5 pekiyi bröveyle geçsin.. yemin ediyorum marmara bu konuda iyi ya.. öğrenci dersi ikinci ekre alıyorsa biraz daha iltimas geçiyorlar "sınavda paniklemiştir" e gtiriyorlar konuyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
social butterfly Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 okurken ben gıcık oldum şu hocaya acaip küfredesim geldi ....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 ZaugnaKhaldun said: a- Hocanın meraklısı değilim. b- Bu dersin yerine alacağım seçmeli bu dersle çakışıyor, misafir öğrenci olamam. c- En önemlisi de, muhtemelen alttan kalan Etimoloji derslerimden ötürü kabul etmiyor dersi almamı. E o zaman sınıfa gelen öğrencileri alttan kalan dersleriyle darlamak yerine çak bir "prerequisite / önkoşul", Etimoloji'den geçemeyenler dersini alamasın. Nedir yani. e-) bize değil hocana anlat bunları. not: yani mantıklı olanı çözüm bulunması açısından. yoksa sızlanıp durmanın bi manası / faydası var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar