Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En iyi rifleman combosu

Foxx

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle aşağıda yazdığım şey sadece powerplayerlar ve pvp yapmak isteyenler içindir ve ŞU anki SWG kuralları çerçevesindedir ve zamanla değişebilirler. 2.si bazı şeyleri yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın. 3.sü de eleştirmeden önce siz kendiniz acaba gelip insanlar yararlansın diye böyle bir thread açtınız mı onu düşünün önce...

Şimdi kendi bulduğum bir rifleman template'i anlatıcam size. Full yapıp denemedim daha ama karakter yapım aşamasında denedim gayet güzel çalışıyor, teorik olarak tamamlandığında çok güzel olucak.

Neden Rifleman?
Çünkü oyunun şu anki durumunda mind pool heal edilemiyor, ve uzaktan mind'ı düşüren tek klas rifleman ve bounty hunter.Boşuna bounty hunter yapmayın, nedenini aşağıda açıklayacağım.

Neden uzaktan mind'a vuralım swordsmanle gidip vurmak varken?
birincisi adamın peşinden speed boost açıp sittin sene koşmak mı daha iyi yoksa adamın sana gelmesini beklemekmi, seçim sizin. Ben swordsman yaptım sinirlerim kaldırmadı bi süre sonra it kopuk gibi herkesin peşinde koşmaktan.

Neden bounty hunter yapma dedin?
Çünkü master bounty hunterın melee defense +2 , ranged defense +22 ve her önüne gelen vurur size. Haa pistoleer/bounty hunterda ise en fazla knockdown resist +50 olur ve sizi tka'lar çatır çatır harcar. Biliyorum çünkü ben tkm iken yenemediğim bounty hunter olmadı daha oyunda. ( Skill tapesiz, Armor attachmentsiz olanlardan)

Neden bu knockdown resist, posture change resist çok önemli?
Öncelikle riflemanlerin pvplerini defalarca izledim ve en çok nasıl öldüklerini araştırmaya başladım. En fazla ölüm ya knockdown, yada dizzy, posture change yedikten sonra oluyor bi de malum Combat Medic Poison'ı tabi.

Şimdi siz rifleman olarak sürekli koşmak zorunda kalıyorsunuz, özellikle oyundaki meleeciler direkt üzerinize geleceğinden, hani uzakta dururum ordan şişlerim falan diye düşünmeyin boşuna. Bu yüzden sizin hiçbir şekilde koşmanızdan mahrum edilmemeniz gerekiyor. Sizin koşmanızı durdurabilecek tek şey knockdown ve dizzy/posture change. Bu yüzden bu template'i yaparken bunları hiç yemeyen bir rifleman yapmak istedim, ona göre şekillendirdim.

Şimdi skillerimize bakalım ve neyi neden aldığımızı açıklayalım:

Master Rifleman
Teras Kasi 4/3/0/4
Pistoleer 0/0/4/0
Fencer 0/4/0/0
Novice Medic

Geriye kalan skill puanı: 0

Master Rifleman:
Professionımız bu olduğu için gerekiyor.

Teras Kasi 4/3/0/4:
1. slot: Meditation oyunda allahın emri. Bi kere wound heal ettirmekten deliriceksiniz bir süre sonra, yada yaratığın birinden poison/disease yiyip şehre ulaşamadan yolda gebermek de çok acı olur. Ayrıca Powerboost extradan %50 mind veriyor lezziz. Force of Will ile db yemeden tekrar kalktığınızı ( kalkarkende otomatik equlibrium atıldığını ) unutmayalım. Bence meditationın bu kadar avantajı olması buglı. Ama kimin umrumda, yapmışlar işte.

2. slot'u almanın esas amacı +20 Knockdown resist, +30 posture change alabilmek ama bunun yanında unarmed knockdown1 var, eğer bir bounty hunter veya Combat medicle karşılaşırsanız mutlaka bir kez knockdown deneyin %90'ı yer.

4.slottan ise +60 melee defense, +45 ranged defense alıcaz.

Pistoleer 0/0/4/0
Malum resistler

Fencer 0/4/0/0
Malum resistler + stun baton kullanabilite

Novice Medic
Gene her karaktere lazım olan bir skill, gerek npclerle savaşırken gerek stun batoncudan kaçarken bir yandan heal ediyorsunuz kendinizi. Kendini heal edemeyen birçok smuggler/pistoleer/tka şabanını unarmed leg hit 1 ile actiondan öldürdüğümü ekleyim buraya.

Karakter tamamlandıktan sonraki resistler:
Defense vs Knockdown +120 ( imkansıza yakın )
Defense vs Posture Change +100 ( çok çok zor )
Defense vs Dizzy +55 ( dizzy yesenizde boşuna, hiçbir şekilde posture change olmucaksınız nasılsa )
Defense vs Stun +65 ( bu da fena değil kullanan yok zaten fazla )
Melee defense +117
Ranged defense +134
One handed centre of being efficiency/duration +100/+26
Unarmed centre of being efficiency/duration +95/+25
Melee damage mitigation 2 (o kadar önemli değil armorunuz ve shield generator varsa)
Ranged damage mitigation 3

Değiştirebileceğiniz şeyler:
Medici bırakıp aim alabilirsiniz ranged supporttan ama ben hiç kullanmıyorum COB u çok yüksek olan bir adam çıkmadıkça karşıma. Bu arada ikidebir medici bırakıp aimi alabilirsiniz zaten medici tekrar öğrenmek 100 kredi, ranged support ise 300 combat xp zaten. İşinize göre değiştirin.

en iyi race:
En iyi race zabrak, equlibrium manyak güçlü birşey. Özellikle mind bufflı iseniz, düşmanınız zaten 3k mindi boşaltana kadar uğraşıyor siz bir tuşta tekrar dolduruyorsunuz. Human karakterde yaptım zabrakta yaptım, zabrak çok daha avantajlı.

Food ve drinkler:
Öncelikle şunu söyleyim, benim için food ve drinkteki en önemli şey zaman. 10 dakka kalan şeyi kullanmam ben. Çünkü en fazla 1-2 kişi ile pvp yaptıktan sonra bitiyo
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel açıklamışsın. İlk defa şu ol bu ol derken olayı açıklayanla karşılaştım.

Ben
Master Rifleman
Master Swordsman
4440 Fencer
0440 Brawler
4001 Marksman
düşünüyordum, ama çok beğendim yazdıklarını ve bu temp. ın aynısını yapacam sanırım.

Tek sorum, armor u olan bir melee savaşçı yanına gelince ne yapıcaksın? Ki herkesin armor olur genelde?
Bi gelsin de 20 haziran.[signature][hline]Penthesilea
My heart's a tart, your body's rent
My body's broken, yours is spent...
[/b]

[Bu mesaj penthesilea tarafından 11 Haziran 2004 19:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Senin için armor boşuna, senin işin birtek adamın helmeti ile, adamın helmeti neyse armoru odur öyle düşün. Yanına gelirken koşmaya başlıyorsun işte, koşarken sen ateş ederken o edemiyor, headshot3 bas sürekli bir süre sonra ölür.

Bu arada rifle olarak jawa rifle kullanırsan stun damage vurur , dxr acid, t21'in de energy vurur ama ArmorPiercing: heavy.

ben t21 ile jawa kullanıyorum genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
penthesilea, 11 Haziran 2004 19:51 tarihinde demiş ki:
Okay, güzel ya çok beğendim bunu. Koşarken ateş edebiliyorsun yani? (Marksman konusunda 0 ım)
PvP de bir Swordsman veya Fencer a denk gelice, bilee kuvvet deyip TKA konuşturmayacaz yani :)

hayır tka yi meditation icin aldık, medi olmasa hiç almam tka. Ama medi bozuk oyunda, inanılmaz güçlü.
Sosyal ağlarda paylaş

Suanda template yapmanin hic bi manasi bulunmuyor. bence meslekleri bi arastir hatta hic pvp yapma pve yap yeni sisteme kadar alabilecegin loot u al para yap. yeni sistem ne getirir belli olmaz. solo olayi kalkabilir ole umuyorum. combat revamp le bu template ler ise yaramiyacak buyuk ihtimal.

Master Fencer olmadan stun baton u kullanman pek bi ise yaramaz. Def.vs lerin cap i 100 olmasi lazim o +20 nin bi manasi yok. 100 lede zaten kd olmuyorsunuz.

Master Rifle Master Fencer Pistoleer 0 0 4 0 alirsaniz def vs kd dizzy posture change 100 oluyo melee ranged def 120 oluyo. yanina 15 puandan fazlasi kaliyor. Bu puanla novice medic vs alabilirsin cok iyi bi shift cikar meat olsun hide olsun scout alirsin hunting alirsin cok iyi para cikarabilirsin bu isten.

ya baska bi template. master pistoleer master fencer tka 4 0 0 4. bunuda yapan var ama baglantinin iyi olmasi lazim. krayt cok iyi bi geo olmadiktan sonra adamin pesinden kosman lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica pinginiz iiy degilse adami onunuzde gorseniz bile vuramiyorsunuz.
bence turkiye sartlarinda swordsman ancak PVE icin guzel bir profession olabilir. Gunduz vakti 300-400 ping ile adam pesinde kosturmak pek eglenceli degil.

Rodeo, Master Fencer, Master Pistoleer.

[Bu mesaj Rodeo tarafından 14 Haziran 2004 04:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi bir template olmuş ama sırf pvp için
ben hem pvp hem pvm olsun diye swordsman aldım
ilerde bayarsam sırf pvp ye dönüp ya cm yada böyle bişiler alabilirim.[signature][hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç belli olmaz. Combat revamp ile herbişi değişebilir. HAM a kadar herşey yani tüm combat sistemi. Belki onlarla da oynarlar.[signature][hline][b]Penthesilea, MSN = [email protected]
I feel peace within as your soul meets a new world
A world where you may step up to a higher learning
Take my hand and walk down the path of forgiveness
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
bence CM ye nerf gelmeli... gelmezse herkes cm kaynayacak etrafta ben bile cm oluyorum artık... master fencer master rifle pistoleer defansı vardı bende 1-2 hafta önce cm gelince bi anlamı kalmıyordu...[signature][hline]SWG Char : Ranitach
Guild : RIP
Faction : Imperial
Professions:
Novice Doctor 4-4-4-1
Master Rifleman
Novice Marksman 4-0-0-4
Master Medic

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...