sir Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 pekaziz bi kere kullandığın jargon başlı başına kısıtlı, verimsiz ve basmakalıp. belli keywordler var, onları giriyosun sırayla, herşeyi açıklıyosun, her argümanına bunları eklemezsen olmuyo. "işbirlikçi, gerici, emperyalist, abd, cia". arada yenileri ekleniyo "fetullahçı gladyo" falan gibi. ittihatçı ideoloji yeni bişey değil, bu devletin derinliklerine kadar nüfuz etmiş bişey. insanlar değişebiliyo, örgütler değişebiliyo, olaylar da değişebiliyo, ama sağcısında da solcusunda da şu "kutsal devlet" düsturu, şu "vatan-millet-sakarya" edebiyatı, resmi ideoloji ve resmi tarihi mutlak doğru kabul edip diğer herşeye gözünü kapama-dahası farklı bişey söyleyeni zorla susturma çabası-malesef bu zihniyette bir süreklilik söz konusu. ordusundan polisine, meclisinden belediyesine, yargısından eğitim kurumlarına kadar devletin her kademesinde az veya çok var bu zihniyet: "önce devlet!". ve bu partiye göre değişiklik de göstermiyo, dtp hariç hemen her partide var. dtpde de başka hastalıklar var, o ayrı. ha bu zihniyet illa kötüdür kakadır, kökünü kazıyalım demek değil, elbette faydalı yanları, önemli argümanları vardır. ancak, mutlaklaştırılmaması, aşırı kutsallaştırılmaması ve eleştiriye açık olması gerekiyor. çünkü keyfe keder "ulusal çıkar" veya "vatanı koruma" bahanesiyle insan haklarını ihlal etmek, devletimiz için sıradan bir olay ve sayısız örneği var şu kısacık tarihinde. benim istediğim, bütün inanç ve ideolojilerin üstünde bir ortak değerler bütünü tanımlamak. devletin de bütün inanç ve ideolojilere tarafsız kalarak bu ortak değerler üzerinde (örn insan hakları, demokrasi, gerçek laiklik) yeniden örgütlenmesi.
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 sg-1 said: Horizon said: Said-i Nursi zorunuzamı gitti ? :) , uzaydanmı getirmişler acaba nedir ? şu mantığın da hastasıyım ya çivici katil de uzaydan gelmedi, salalım gitsin. Said-i nursi katilmiymiş ?
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 sir said: pekaziz bi kere kullandığın jargon başlı başına kısıtlı, verimsiz ve basmakalıp. belli keywordler var, onları giriyosun sırayla, herşeyi açıklıyosun, her argümanına bunları eklemezsen olmuyo. "işbirlikçi, gerici, emperyalist, abd, cia". arada yenileri ekleniyo "fetullahçı gladyo" falan gibi. ittihatçı ideoloji yeni bişey değil, bu devletin derinliklerine kadar nüfuz etmiş bişey. insanlar değişebiliyo, örgütler değişebiliyo, olaylar da değişebiliyo, ama sağcısında da solcusunda da şu "kutsal devlet" düsturu, şu "vatan-millet-sakarya" edebiyatı, resmi ideoloji ve resmi tarihi mutlak doğru kabul edip diğer herşeye gözünü kapama-dahası farklı bişey söyleyeni zorla susturma çabası-malesef bu zihniyette bir süreklilik söz konusu. ordusundan polisine, meclisinden belediyesine, yargısından eğitim kurumlarına kadar devletin her kademesinde az veya çok var bu zihniyet: "önce devlet!". ve bu partiye göre değişiklik de göstermiyo, dtp hariç hemen her partide var. dtpde de başka hastalıklar var, o ayrı. ha bu zihniyet illa kötüdür kakadır, kökünü kazıyalım demek değil, elbette faydalı yanları, önemli argümanları vardır. ancak, mutlaklaştırılmaması, aşırı kutsallaştırılmaması ve eleştiriye açık olması gerekiyor. çünkü keyfe keder "ulusal çıkar" veya "vatanı koruma" bahanesiyle insan haklarını ihlal etmek, devletimiz için sıradan bir olay ve sayısız örneği var şu kısacık tarihinde. benim istediğim, bütün inanç ve ideolojilerin üstünde bir ortak değerler bütünü tanımlamak. devletin de bütün inanç ve ideolojilere tarafsız kalarak bu ortak değerler üzerinde (örn insan hakları, demokrasi, gerçek laiklik) yeniden örgütlenmesi. Parmaklar için üzüldüm gerçekten, çünkü benim dediklerimle alakasız şeyler yazmışlar. Ben din bugün ülkemizde emperyalizmin bir aleti haline gelmiştir diyorum sen ittihatçılar diyorsun. Cidden zihinsel takıntın olduğuna inanmaya başladım.
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Şu anda değil ama 30 sene önce din batı tarafından kömunizme karşı ön plana çıkarıldı. Bugün emperyalizmin dini nasıl kullandığını açıklar mısın ?
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Fethullah Gülen ne iş yapıyor? Tarikatları aracılığıyla Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı bir nesil yetiştirmiyor mu? Ve de bunu ABD kontrol etmiyor mu?
huun Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 kişisel sataşma gibi olmasın ama pekazizin meşrebi belli. onun için dünyada olumsuz herieyin sebebi başta emperyalizm ve abd'dir hehe
Boci Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 pekaziz said: Fethullah Gülen ne iş yapıyor? Tarikatları aracılığıyla Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı bir nesil yetiştirmiyor mu? Ve de bunu ABD kontrol etmiyor mu? Doğrudur...
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 pekaziz said: Fethullah Gülen ne iş yapıyor? Tarikatları aracılığıyla Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı bir nesil yetiştirmiyor mu? Ve de bunu ABD kontrol etmiyor mu? Tut ki Amerika Fethullah Güleni kullanarak cumhuriyet rejimini yıkıp şeriat düzeni kurmayı amaçlıyor. Bu durumdan ne gibi bir kazanç sağlayacak ? Ortadoğu da şeriatla yönetilecek bir ülke, özellikle anti sebateist&israile karşı agresif davranışlar sergileyecekse Amerika bunun olmasını ister mi ?
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 huun said: kişisel sataşma gibi olmasın ama pekazizin meşrebi belli. onun için dünyada olumsuz herieyin sebebi başta emperyalizm ve abd'dir hehe Abi niye bana bok atıyorsun, dediklerim yanlışsa onları çürüt. Wispy said: pekaziz said: Fethullah Gülen ne iş yapıyor? Tarikatları aracılığıyla Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı bir nesil yetiştirmiyor mu? Ve de bunu ABD kontrol etmiyor mu? Tut ki Amerika Fethullah Güleni kullanarak cumhuriyet rejimini yıkıp şeriat düzeni kurmayı amaçlıyor. Bu durumdan ne gibi bir kazanç sağlayacak ? Ortadoğu da şeriatla yönetilecek bir ülke, özellikle anti sebateist&israile karşı agresif davranışlar sergileyecekse Amerika bunun olmasını ister mi ? Ama bölgede sadece İran yok. ABD kuklası onca Arap devleti de var.
huun Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 pekaziz said: kişisel sataşma gibi olmasın ama pekazizin meşrebi belli. onun için dünyada olumsuz herieyin sebebi başta emperyalizm ve abd'dir hehe Abi niye bana bok atıyorsun, dediklerim yanlışsa onları çürüt. öyle bir niyetim varsa şerefsizim. vallahi seviyorum sizleri. dünya gerçeklerinden kopuk ama gönül adamı olarak görüyorum sizi. ha fettullah konusunda, samimi söylüyorum ben çözemedim o adamı. hoşuma gitmediğini söyleyebilirim sadece. eah olmadı. nese
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Açıkçası Türkiyenin islami bir rejime dönüşmesinin ne Amerika'ya ne de İsrail'e bir fayda sağlayacağına inanmıyorum. Ekonomik olarak bağımsız değiliz. Savunma sanayimiz adamların elinde. Sözlerinden çıkmıyoruz. "Stratejik Müttefiğiz" Ayrıca amerika'nın gerçekten de ortadoğu coğrafyasında diktatörlük veya islami rejimle yönetilen devlet kalmasını istemediğine inanıyorum.
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 huun said: pekaziz said: kişisel sataşma gibi olmasın ama pekazizin meşrebi belli. onun için dünyada olumsuz herieyin sebebi başta emperyalizm ve abd'dir hehe Abi niye bana bok atıyorsun, dediklerim yanlışsa onları çürüt. öyle bir niyetim varsa şerefsizim. vallahi seviyorum sizleri. dünya gerçeklerinden kopuk ama gönül adamı olarak görüyorum sizi. Senin fikrin tabi ki bu. Ben de kendimi siyasetin tam göbeğinde görüyorum çoğu zamanımda, ne yapacağız?
huun Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 illa bişe yapmamız gerekiyor mu?= sen öylesin, ben böyle. bence anlaşabilriz bu durumda bile.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 diğer devletlere örnek ILIMLI İSLAM DEVLETİ TC. olucaz farkında değilsiniz ha. ama bok yeyip yanlış yapıyolar yine irandada aynı olayı yapmaya çalıştılar ip ellerinden kaçtı ne hale geldi iran.
midye dolma Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Wispy said: İnsanların tembelliğini, aymazlığını, cehaletini dine yüklemek ne kadar doğru ? Bu dine mensup Harezmi (bkz El Cebir / Algebra), İbn-i Sina, Farabi, Ali Kuşçu matematik, astronomi, tıp üzerinde çalıştıklarında dinden mi çıkarıldılar, idam mı edildiler, yoksa çalışmalarını inkar etmeleri için işkence mi gördüler ? Bu adamlar buluşlarını İslam'a borçlu değiller ki. Ama koskoca İslam dünyasından 1400 yılda sadece 5 tane bilim adamı çıkmışsa bunda bir sebep aranabilir, bulunur veya bulunmaz. Koskoca İslam doktrininin içinden bilimselliğe dair 1-2 tane cümle çıkıyorsa zaten bu cümleler içleri rahatlatmamlı. İslam kendiyle çelişen bir doktrin, birbirini takip eden surelerde "kafirlerin hepsini öldürün" diyip sonra "ama fazla aşırıya kaçmayın, onlar geri çekilirse siz de çeki,lin" diyebilen bir din. Bu din vahşi diyemesinler diye bir barış çiçeği serpiştirmişler, bu din bağnaz diyemesinler diye ilim irfan lafı etmişler bir iki kere de.
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Ya yazılanları neden anlamamak için diretiyorsunuz. O quoteladığın şeyde, ben o bilim adamları IMAN POWER'la mı yaptılar o çalışmalarını demişim ? Adamları var bilimsel çalışmaları, ne öldürülmüşler, ne dinden çıkarılmışlar, ne işkence görmüşler demişim. Demek ki yokmuş islamın bilimle alıp veremediği. Katolik engizisyonu gibi bir baskı yoktu islamiyette, insanlar bilime yeterince üzerine düşülmediyse bu dinin mi suçudur ? Çok zorluyorsunuz bazen
sir Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 pekaziz said: Parmaklar için üzüldüm gerçekten, çünkü benim dediklerimle alakasız şeyler yazmışlar. ilk paragraftan sonrasını sg-1 için yazmıştım, sürekli sana mı çalışıcaz =) belki ayrıca belirtsem iyi olurdu.
midye dolma Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Wispy said: Ya yazılanları neden anlamamak için diretiyorsunuz. O quoteladığın şeyde, ben o bilim adamları IMAN POWER'la mı yaptılar o çalışmalarını demişim ? Adamları var bilimsel çalışmaları, ne öldürülmüşler, ne dinden çıkarılmışlar, ne işkence görmüşler demişim. Demek ki yokmuş islamın bilimle alıp veremediği. Katolik engizisyonu gibi bir baskı yoktu islamiyette, insanlar bilime yeterince üzerine düşülmediyse bu dinin mi suçudur ? Çok zorluyorsunuz bazen Ben öyle dedin demedim ki, dinin inhibitör olabileceğini söyledim ama bu inhibitörlük illa kafa kesme şeklinde olacak diye birşey yok.
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Wispy said: pekaziz said: Fethullah Gülen ne iş yapıyor? Tarikatları aracılığıyla Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı bir nesil yetiştirmiyor mu? Ve de bunu ABD kontrol etmiyor mu? Tut ki Amerika Fethullah Güleni kullanarak cumhuriyet rejimini yıkıp şeriat düzeni kurmayı amaçlıyor. Bu durumdan ne gibi bir kazanç sağlayacak ? Ortadoğu da şeriatla yönetilecek bir ülke, özellikle anti sebateist&israile karşı agresif davranışlar sergileyecekse Amerika bunun olmasını ister mi ? amerikan karsiti antisemitist (sebateist degil lol) olmiyan ama musluman halka da batici ve laik olmiyan kabul ettirebilicekleri kismi demokratik bir model lazim turkiye o model olamiyor laik oldugu icin, problemde o zaten ahmet altan efendinin dedigi gibi, amerika islam dunaysina kendi yaninda olan ulkenin nasil model olabilicgeini gostermek istiyor ne hikmeyse sovyet rusya karsiti propagandada surekli guney kore ornek verilirdi gene ne hikmetse halide edipin mustafa kemale yazdigi "madanayi kabul edelim" mektubunda amerikanin flipinleri nasil yoal getirdigi ve kohnemis avrupaya karsi nasil bir model gosterdiginden bahseder bizim 100 sene gecicek ama bizim liberallerin akli hep ayni yerde amerikanin yarattigi bir model olalim calismadan uretmeden subvanse ile paraciklar bize aksin cifors alalim ayfon gelsin peeeeeeeeeki
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 hımmm viktorla ilk kez aynı düşüncedeyiz galiba.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Horizon said: sg-1 said: Horizon said: Said-i Nursi zorunuzamı gitti ? :) , uzaydanmı getirmişler acaba nedir ? şu mantığın da hastasıyım ya çivici katil de uzaydan gelmedi, salalım gitsin. Said-i nursi katilmiymiş ? hiçbirimiz uzaydan gelmedik. sir said: ittihatçı ideoloji yeni bişey değil, bu devletin derinliklerine kadar nüfuz etmiş bişey. insanlar değişebiliyo, örgütler değişebiliyo, olaylar da değişebiliyo, ama sağcısında da solcusunda da şu "kutsal devlet" düsturu, şu "vatan-millet-sakarya" edebiyatı, resmi ideoloji ve resmi tarihi mutlak doğru kabul edip diğer herşeye gözünü kapama-dahası farklı bişey söyleyeni zorla susturma çabası-malesef bu zihniyette bir süreklilik söz konusu. ordusundan polisine, meclisinden belediyesine, yargısından eğitim kurumlarına kadar devletin her kademesinde az veya çok var bu zihniyet: "önce devlet!". ve bu partiye göre değişiklik de göstermiyo, dtp hariç hemen her partide var. dtpde de başka hastalıklar var, o ayrı. ha bu zihniyet illa kötüdür kakadır, kökünü kazıyalım demek değil, elbette faydalı yanları, önemli argümanları vardır. ancak, mutlaklaştırılmaması, aşırı kutsallaştırılmaması ve eleştiriye açık olması gerekiyor. çünkü keyfe keder "ulusal çıkar" veya "vatanı koruma" bahanesiyle insan haklarını ihlal etmek, devletimiz için sıradan bir olay ve sayısız örneği var şu kısacık tarihinde. benim istediğim, bütün inanç ve ideolojilerin üstünde bir ortak değerler bütünü tanımlamak. devletin de bütün inanç ve ideolojilere tarafsız kalarak bu ortak değerler üzerinde (örn insan hakları, demokrasi, gerçek laiklik) yeniden örgütlenmesi. her taşın altında ittihatçılar var yani. Ha bu arada viktor'a teşekkür ederim, liboşluk bundan daha güzel özetlenemezdi.
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Wispy said: pekaziz said: Fethullah Gülen ne iş yapıyor? Tarikatları aracılığıyla Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı bir nesil yetiştirmiyor mu? Ve de bunu ABD kontrol etmiyor mu? Tut ki Amerika Fethullah Güleni kullanarak cumhuriyet rejimini yıkıp şeriat düzeni kurmayı amaçlıyor. Bu durumdan ne gibi bir kazanç sağlayacak ? Ortadoğu da şeriatla yönetilecek bir ülke, özellikle anti sebateist&israile karşı agresif davranışlar sergileyecekse Amerika bunun olmasını ister mi ? İster,çünkü ABD nin getirmek istediği; vatandaşların kul köle düzeyine indiği,istediği gibi at oynatabileceği,her dediğini eksiksiz yaptırabileceği bir yönetim.Türkiyede ABD-Fetocan destekli bir darbe olursa yönetim iran gibi değil daha çok Vahabi suudiler gibi olur. Suudlar israilin aleyhine en ufak bir girişimde bulunmadılar şimdiye kadar. Ayrıca ABD sebateist&israili zerre umursamaz çıkarlarına ters düşmedikçe.ABD yi yahudi lobisi yönetiyor palavralarına girmiyorum
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Ülkemizin yetiştirmiş olduğu tüm çağdaş yazarları, aydınları, uluslararası ünvan sahibi olmuş öğretim görevlilerini, yokluklar içinde dünya rekoru kırmış sporcuları filan geçtim, o kısa sürede sayılmış bir sürü isim içinde sadece ulu önder Atatürk'ün olmaması bile arka plan düşünce hakkında yeterlidir.
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Ardeth said: o değil de moleküler biyoloji gerçekten şahane bir şey. kim yaptıysa bu hücreleri helal olsun. şöyle açıklayayım bizim daha süper bilgisayar kullanarak 1 seviyesinde çözemediğimiz şeyin 10000000000000000000 seviyesi her hücremizde teker teker her an oluyor. nasıl bir olay bu evren nasıl bir hesap makinesi, çok ilginç. elektromanyetik alanın ışık hızında hareket etmesiyle mi ilgili? olabilir düşünmek lazım sdffolding@home tarzi platformlar var sagolsun. insanlik dediginin son5-6 bin yilini biliyoruz tas catlasa, yazidan oncekilerden hicbir sey aktarilmadi zaten. asil gelisme son 200-300 yilda oldu. 100 sene icinde her seyin en guzeli insan uretimi olacak, olumsuzluk falan filan hepsini biz bulucaz. kici kirik gunumuz bilgisayarlarinin performansinin bi onemi yok :)
Öne çıkan mesajlar