soulberry Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 ben bi şey sormak istiyorum. bugüne kadar bi sürü orjinal albüm aldım. sevdiğim grupların albümlerinin çoğuna sahip sayılırım. bugün de taptığım bi grubun son albümünü satın aldım. ama merak ediyorum, ne şekilde destek oluyorum ben bu albümü satın alarak? yani müzik piyasasında para ne şekilde dönüyor onu merak ediyorum. müzik market nasıl kazanıyo, grup nasıl kazanıyo, kim kime ödeme yapıyo, kimin cebine ne kadar gidiyo, dolaylı yoldan mı kazandırıyorum, yoksa nasıl yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yuco Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Albümün yüzde 20si mi ne gidiyordu sanırsam sanatçıya. Ama sallamasyon bilgi benimki. Yani bir yerde okuduğumu hatırlıyorum sadece. O yüzden netten dağıtınca baya bir ucuza iniyordu. Ben bugüne kadar herşeyi netten indirmiş, çok az albüm almış biri olaraktan bugün alkımda falan yabancı sanatçılara bakarken hiç pişman olmadığımı anladım indirdiğim için şahsen. O fiyatlar ne öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Grupla yada muzisyenle yapilan anlasmaya bagli biraz. Produktör derki "sizin reklaminiz,albumunuz,studyonuz kaydiniz,herseyinizi karsilicam,album satislarindan para almicaksiniz,sadece book edildiginiz konserlerinizden para alacaksiniz" veyahut "herseyi karsilicam album satislari %50/%50" der %20 der dedigim gibi tamamen produktore bagli.Ama justin timberlake'sindir, albumu yaparim dersin satacagini bilirsin, produktor parasini alir, yapar ve satar castin paranin gözune vurur.Genelde yapilan anlasmalara bagli bu.Yani en ince detayina kadar bende bilmiyorum isin asli.Muzik markete verdigin para kime gidiyo mesela bilmiyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 sevdiğiniz gruplar daha ufak bir kitlenin dinlediği gariban gruplarsa, prodüktörün yanında ezik taraf onlar olur ve kaymağını prodüktör yer. öte yandan "çok azı onlara gidiyomuş" diyip almazsanız bidahakine prodüktör bulamazlar. yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar