Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne Mutlu Türküm / etnik ayrımcılık

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

sir said:

farinal, demicekler çünkü zaten buraya herkes türkiye diyo, osmanlı zamanında da bu topraklara türkiye deniyodu. üst kimlik türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı olsa, ülkenin birlik beraberliğine zarar vermekten ziyade, katkı sağlar.

tatarramazan, sen bul bana bi frank mıdır frenk midir neyse onlardan birini, nerde yaşarlar, naparlar, nece konuşurlar, kültürleri nasıldır falan bi anlat, öyle konuşalım. bul derken, günümüzde diyorum, 2000 yıl öncesini değil.

buranın halkınada türk deniyor ona bakarsan osmanlı zamanındada türkler geliyor diye tırsmıyormuydu avrupalılar? içinde bir sürü etnik köken olan osmanlı ordusu geliyor mu diyorlardı
Sosyal ağlarda paylaş

ZaCk said:

sorma o kadar adamın beynini yıkadık bi sam kurtuldu :D

bir işe yaramadığı ortada çünkü sen ne kadar insanlara küçüklükten vatan sevgisi aşılamaya çalışsan da bugün imkanı olan bir çok insan fırsat olursa yurt dışına gidip orda çalışıyor. demek ki işe yaramıyormuş bu bir. ikincisi evet beyin yıkamak çünkü televizyonda sürekli bir markanın logosunu görüp de o logoyu benimsemek ve o markanın kalitesi hakkında hiç bir fikre sahip olmamana rağmen o markaya kendini yakın hissetmekten çok farkı yok. insan beyni bu adaptif ve dinamik bir sistem, bu şekilde zorla eğitilebilir ve bazı kavramlar benimsetilebilir. buna beyin yıkamak denir. beyin yıkamak illa sizin karşı olduğunuz ideolojiler için geçerli değildir bunu da bilin.
Sosyal ağlarda paylaş

pardon bi de sen kurtulmuşsun.bu arada saol bildiim şeyleri tekrar duymak iyi gelir bana.edit:
ya o deilde nese işte bırakın 2dk bu işleri bi anımı anlatayım.tüm ayrıntılarını anlatnicam çünkü sadece ana hattı önemli.hepinizin başına gelmiştir.arkadaşıma (anne,baba,dede fln da olabilir) derim ki ya bak bu böle olmaz yanlış yapıyosun sağlığa zararlı(veya başka bişi) 10 defa anlatsam yok bildiğini okur.ama ne idüğü belirsiz doktor ünvanı almış bi adam (adam süper iyi bi insanda olabilir konumuz o değil)tv ye çıkıp benim sölediklerimi sölediğinde hemen bak işte bu böyleymiş der deli olurum ya.paylaşasım geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım allah la aranda ne geçti bilmiorum da her konuya girip nie allah yok yazıosun.bi başkası her konuya girip allah vardır yazsa dengesizlikle suçlanır di mi bi düşün istersen.edik: alttaki arkadaşa :ben sana sormadım ki bi de nie dinle ilgili düşüncelerinizi devamlı paylaşma isteği içindesiniz arkadaşım bu devamlı kendini haklı olduğuna inandırmaya çalışma çabası gibi geliyor bana hem burda o mu tartışılıyor.ben hayatımda toplasan 1 kişiyle din sohbeti yapmışımdır o da 3 cümle herkes inancını kendi içinde yaşasa olmaz mı.ama olmaz diceksin biliyorum çünkü inancın yeterince güçlü olsa dağa taşa yazmana gerek olmaz.(bu son cümle konuya da uydu aslında yazmayım diyordum yazdım öff ne gıcık adamlasınız ya)
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

20-30 sene sonra çocuklarımız bu antlara falan bakıp ya da okuldaki Atatürk büstlerine falan bakıp, " Amca, bu sözü niye koymuşlar ya da bu büst neden her okulda var?" falan diye sorduğunda kimse adam akıllı bu çocuklara cevap veremicek .
cevab veremedi

altına cevabı da yazılır o zaman, "çünkü annenin annesinin annesinin annesi 5 babadan 10 çocuk doğurmuş olabilirdi yavrum, onu hatırlayalım diye koymuşlar" mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

şu ucuz söylemi de zamanında aklıevvel bi şair çıkarmış, millet de mal bulmuş gibi peşinden gidiyor. adamakıllı ikna edici bir söylemle gelemeyince böyle böyle olmasaydı annemizi skerdi gavurlar demekten başka çare kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana kalırsa dunyada ulus devlet anlayısı bir sure sonra yok olmaya mahkum . cunku milliyetcilik gittikce güc kaybeden bir ideoloji (avrupadaki gocmen dusmanlıgını saymazsak ki o ayrı bir olay).

Individualizm insanlar arasında gittikce yaygınlasıyor . Insanlar tarihte hicbir zaman olmadıgı kadar once "ben" diyor. Kendi varlıgını uluslara yada ülkelere armagan etmek 1930'larda kaldı bence.

Bundan 100 sene once insanlar dogdukları ulkelere nerdeyse bagımlıydılar. Simdi ise basitce cogu insan karnımın doydugu yer vatanımdır diyip en iyi sartlarda yasayabilcekleri ulkeleri tercih ediyorlar. Sirketler ve dolayısıyla ekonomiler gittikce globallesiyorlar. Turkiyeden cıkan bir insan yeterli ozelliklere sahipse dunyanın butun gelismis ulkelerinde sirketlerde is bulabilir . hicbir sirkette sen turksun olmaz demez. cunku onlarda kendi cıkarlarına bakıyorlar . isi yapabiliyorsan bitmistir.

Biz ise hala kurttu turktu bunlarla ugrasıyoruz. Almanyada senelerdir okullarda turkce ogretiliyor. Bir suru turkce gazete ve televizyon var. Kreuzberg gibi bir mahalle bile varken almanlar bunu (asırı sagcılar haric) problem etmiyorken ; bu ulkeyi beraber kurdugumuz ,kurtulus savasinda yan yana savastigimiz bir millete bu hakları vermekten kacınıyoruz. Hala onlar yokmus gibi davranıyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
tatarramazan, sen bul bana bi frank mıdır frenk midir neyse onlardan birini, nerde yaşarlar, naparlar, nece konuşurlar, kültürleri nasıldır falan bi anlat, öyle konuşalım. bul derken, günümüzde diyorum, 2000 yıl öncesini değil.

Frankreich (almanca fransa demek), France, French kelimelerini bir incele bakayım, belki anlarsın Frank'ın nerden türediğini.
Franklar bugünkü Fransa'nın kurucu ve ana toplumudur, tıpkı Türklerin ülkemizdeki durumu gibi.
Benzer şekilde Türk kelimesi ilk kez Göktürklerle ortaya çıkmış ve sonra Gök atılıp kısaca Türk denmiştir. Ondan önce İskitler, Sarmatlar, Hunlar gibi nice dev kavim gelip geçmiştir. Ama tarih sahnesinde kalıp Avrupalıların en çok hatırında kalan Göktürkler, yani kısaca Türkler olmuştur. Yani sandığının aksine Türk kelimesi tüm Orta Asya kökenli yörük veya göçer geçmişi olan kavimlerin asıl adları değildir. Bu ismi Avrupalılar, Romalılar genel bir ad olarak kullanmıştır ve böyle yerleşmiştir.
Şu an devlet olan Azeri, Kırgız, Kazak, Tacik gibi kavimlerden de bunu anlayabilirsin, tabii anlamak işine gelirse.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaCk said:

gelir fikirlerini sölersin eyvallah ama istiklal marşını yazan şaire hakaret etmek şerefsizlikten başka bişi diil buna da şu forumda katılmayan yoktur heralde.ayrıca suçtur sanırım proxy kullanıyon mu sen.

Bildigim kadarıyla Mehmet Akif Ersoy kökten dinci ve ümmetci bir zatdır. O kadar ki sapka devrimi sonrası türkiye'yi terkedip mısır'a yerlesmistir. Devlet ölümü sonrası resmi bir tören bile düzenlememistir. Bu nedenden dolayı Mehmet Akif Ersoy'un annesine bacısına bile sövsen birsey olcagını sanmam (:

Ayrıca Ne mutlu Türküm diyene sözünü MAE'mu demis diyorsun anlamadım ?
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadım bilmemne filan deme bana şimdi arkadaşım ciddi olalım dalga geçer gibi ne mutlu türküm lafını mehmnet a.e. mu söledi sanıyosun deme 5 yaşında değilim adam şaire hakaret etmiş oku bak şair demiş, ben de onu demişim.istiklal marşını yazan adama siz saygı duymak zorundasınız kişisel yetenekleri özellikleri için değil ortaya koyduğu şey için.ama boşa yazıyorum gerçekten boşa çünkü karşımdaki insanlar sadece dierleriyle dalga geçmek yada kendisini çok bilgili göstermeye çalışıyor.burda adam ne başlığı açmış biri gelmiş allah yok demiş diğeri gelmiş m.a.e a hakaret etmiş diğeri gelmiş bana cahil muamelesi yapıyor ben gidiyorum tamam mı daha da yazsanız gelmem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...