Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ufak amfi önerisi

abvblizzard

Öne çıkan mesajlar

reddiye said:

goldbären said:

abvblizzard said:

drive i da açmaz bunun pek beni açıkcası.

abi 10 wattlık hangi amfinin drive'ı açar seni. bulursan göster ben alayım sana :o

senin 10 wattlık dediğin amfi marshall mg50 yi bastırıyor biliyor musun ?
Git alltube araştır bi
7watt ile albüm kaydeden ve konser veren ünlüleri öğren sonra foruma mesa boggie ısmarla

Ayrıca tavsiyem şudur ki
Line 6 nın güzel bir processorünü al ve 100 liraya ebayden güzel bir izolasyonu yüksek kulaklık al Krallar gibi takıl Xt öneririm Live almana gerek bile yok. Hem ses kartı olarak da kullanarak kayıt yapabilrsin İnanılmaz kullanışlı. X3 veya Xt 2.el 400 e bulabilirsin

Vox lar için de güzel diye duydum ama amfi-kabin simülasyonları ve ses kartı özellikleriyle ömür boyu iş görebilecek processorlerdir bunlar Parana kıy bence al

arkadaşta AVT 150 var, ondan sonra napsam 10 watt bassız gelir be abi, kızma :P

ama kaliteli prosesör kulaklık ikilisi tavsiyesi hakikaten doğru, hem kimseyi rahatsız etmez hem de güzel ton alırsın. efektlerini de bol bol dayarsın.

ha yalnız 7 watt ile albüm kaydedip konser veriyorsa ünlü değildir abi, ünlü olsa gider alırdı 300 400 watt bişeyler.

edit: imla

edit2: yurt odasında tüplü amfiyi sıfır sese yakın kullanırsanız tüplü olmasının anlamı azalır. tonunu alamazsın bir nevi. dediğin gibi kaliteli prosesör + kulaklık en iyi çözüm, üstelik ileride başka amfiler yine alabilirsin ve bunları yine kullanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären

git bi oku öğren diyim kibarca

mesela bak bi 2w lık amfi
http://www.turkrock.com/ftopic112487.html

bu da 5w seçenekli bir amfi
http://www.alpha-music.com/productcart/pc/catalog/1E501BTCOXL.jpg
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Express/5x50ComboEnlargement.jpg

Ses kalitesinin veya gücünün watt ile doğru orantılı olduğunu sanıyorsun ya ne diyim

Avt 150 combo değilse eğer tak bakim 12'' bir hoperlore hangi amfinin power katı zorluyor

konuşturmayın kötü kötü

marshall mg10 dan bahsetmiyoruz heralde

Sosyal ağlarda paylaş

reddiye bey şu saatten sonra tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. yahu 2-5-7 watt yeterli olsa adamlar canavar gibi amfiler yapar mı? bu amfiler hala satılır mı?

evet bu gösterdiklerin ev için çok performanslıdır, mg50 gibisine tercih edilebilir.

şu saatten sonra istediğini yaz, kaçtı diye avun, çıkıyorum polemikten.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw aslında kırmak istemedim pardon özrümü de özel msj atmak yerine buradan yazim dedim çünkü burdan saymış bulundum
sadece watt=yüksek güç anlayışından gına geldi de.özellikle benim amfiye 12watt diye 'aman ne ses çıkcak bundan' diyen tipler yüzünden böyle sivrildi heralde bu konudaki görüşlerim. Neyse sonuç olarak watt ile ses yüksekliği doğru orantılı değildir ve ben sert çıkışım için özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

O 5 watt secenegi olan mesa nın speakerlarıyla valbee nin speakerlar bir değil yalnız onu unutmayın =)

evt ztn watt tan önemli kriterler var diye demek istedim sonuçta bahsettiğim amfilerin hoperlorler 12'' veya 2w lık kafa için dünya kadar 4x12 dizilebilir neyse öyle işte buarada attenuatorun markası nedir ve satmayı düşünüyor musun ? (:
Sosyal ağlarda paylaş

hah böyle de ciğerimi ye:)

tabi ki amfi kalitesiyle watt gücü asla orantılı değil. mesela hepsi solid 50-100 watt amfinin tonunu, senin örnek gösterdiğin el yapımı ufak tüplü amfinin tonuna tercih etmem.

sen ADAMLAR SAHNE ALIYOR diyince yokluktan mini combo amfisini getirip önüne mikrofon koyan adamı bilirim ben.

dediğin doğru tabi, NE 12 WATT MI diyip esgeçene kulak vermeyeceksin tabi ki.

"150 watt arkadaş amfisinden sonra 10 watt kotarmaz" demem de, gerek amfinin lambalı olması, gerek güçlü çıkışı ve yeterli çapta speakerı bulunmasıydı, bir nevi senin örnek gösterdiklerinin abisi olmasındandı :)

konu da burada yurt odasından sesi taşmayacak çözüm olduğuna göre, kısık seste güzel bir amfiyi dinlemek yerine, biraz dijital olsa da kaliteli prosesör + kulaklık ideal çözümdür diye tekrarlayarak bu uzlaşma mesajını burada bitiriyorum. :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçte öyle değil. Bence fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Hybrid olayı da pazarlama stratejisinden başka birşey değil. Preamp katındaki kıytırık bir ecc83 lambadan birşey çıkmasını beklemiyorum zaten de sanki ahım şahım birşeymiş gibi anlatılması çok saçma. Lambalı amfiyi lambalı yapan zaten power katının lambalı olması. Tech21'in solidstate amfileri topunu gömüyor bunların. Başka pek biryere bakmayın derim eğer konu solidstate ise. TM30, TM60 çok güzel aletler.

Buarada watt tartışması yapılmış. Çok saçma. 100watt Dual Recto yu barda bile açsanız tavanını patlatır herhalde. Manyak güçlü aletler. Hayatınız boyunca onu tam güçte çalacak bir alan bulamayabilirsiniz. Attenuator ile adam edilebilir ama o da biyere kadar. All-tube amfi alınacaksa olabildiğince düşük watt'lı olması avantajdır Power katını zorlamak adına. Ayrıca 8-10watt all-tube amfi ile çok güzel bi şekilde sahne alınabilir. Çokta zevkli olur. (Eğer derdiniz clean headroom değilse tabi ki) Çoğu organizasyonda mikrofonlamadan da faydalanılacağını unutmamak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

katılıyorum
avt lerin ve power katı tüplü olmayan hybrid amfilerin de kesinlikle boşa verilmiş para ve alltube amfiye heves olduğunu düşünüyorum aslında. ama goldbaren e daha fazla ters gidiyor görünmemek adına birşey demiyorum :p
sanırım vox ların bazı hybrid lerinin power katları lambalı ama onlar da ingiliz değil diye hatırlıyorum
neyse ya alltube ya tm30
Çok prof. um çok süper alanım var ve zenginim ben diyorsanız tabi tutan yok
neyse konu nerden nereye geldi
Sosyal ağlarda paylaş

Peavey'in de eski bir modeli vardı sadece power katı lambalı olan. VOX'un da olması lazım. Ayrıca bu VOX'un valvetronix modelleri de gayet başarılıymış. Şahsen deneme şansım olmadı ama çok iyi şeyler duydum hakkında.

Demek istediğim Hybrid amfilere para dökmek doğru değil. Elbet iyi olanları da vardır, ama beklentileri yüksek tutmamak gerek. Zira solidstate amfiden pek bir farkı yok bunların. Hatta daha önce de dediğim gibi hybridlerden çok daha iyi tonlar alınabilen solidstate amfiler mevcut. O yüzden alltube dışında bir amfi seçimi yapılıyorsa, insanlar parasını bunu düşünerek harcamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...