Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dizilerdeki/filmlerdeki gelecek/geçmiş zamanda yolculuk

zeawee

Öne çıkan mesajlar

modern fizik derslerinde zaman kavramından hiç haz etmedim. uydurma bir terim gibi. tanımı sürekli başka şeylerle bağlantılı düz bir zaman diye kavram yok. göreceli sana göre zaman farklı bana göre zaman farklı uzaydaki hızı mesefesi kütfesi farklı olan bir gezegen için farklı. bu yüzden geçmişe gittiğinde hangi geçmişe gideceksin? kimin geçmişine? yıldızlara baktığında gördüğün zaten geçmiş. belki o yıldızlar şuan yok ya da orada hayvani bir medeniyet kuruldu ve bizi düt dütlemeye geliyorlar.

bana daha çok insanların ve maddeyle alakalı bir terim gibi geliyor. saf enerji için zaman diye bir kavram olmasa gerek. onu biz uydurduk. hani dinde Allah her şeyi görür bilir deniyor ya. fiziksel olarakda mümkündür bence eğer tüm bu madde-hayat şeyinden bağımsızsanız ve yeterince uzaktan seyrediyorsanız her şeyin çoktan yaşanıp bittiğini bilirsiniz. bizim zaman yolculuğu olarak yapabileceğimiz tek şey yıldızlara bakmak olur. ya da bir yere çok hızlı bir şekilde gidip oradan dünyaya bakıp geri döneriz dünyanın geçmişini görürüz fln. döndüğümüzde de dünyanın geleceğine gitmiş oluruz. ki zaten sürekli zamanda yolculuk yapmıyor muyuz? sürekli geleceğe gidiyoruz :D
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbiri mantıklı değil. Yine Twelve Monkeys'de "Eğer biri gelecekten geçmişe gelmişse, gelecek onun gelecekten geçmişe geldiğinde yaptıklarıyla şekillenmiştir zaten" diyerek özetleyebileceğimiz deterministik anlayış fena değil ama yine de saçma. Kızın "seni hep böyle hatırlıyorum" lafı da direk film hatasıydı yani. Moronlar kız neyi nasıl hatırlasın Bruce gibi zamanda dolanmıyor ki o.

Geçmişe geleceğe yolculuk falan olamaz böyle bir şey bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...