Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Euro-Ro Server Kuralları


Korax

Öne çıkan mesajlar

Lütfen oyun içinde bu kurallara uyalım.
Uyalımki Oyunun Seviyesi yüksek kalsın.


Euro-Ro KURALLAR
Tüm üyelerin eşit olduğunu, Rune Midgard'daki herkesin eşit haklara sahip olduğunu, hepsinin eğlenmeye hakkı olduğunu düşünerek Rune Midgard'ta ki tüm üyeler ve oyuncular tarafından uyulması gereken bazı kurallar ve etiket belirledik.
I. BİRİNCİL KURALLAR
1. Diğer kişilerin haklarına saldırmadığı sürece ve bu kurallara uyduğu sürece her Rune Midgard sakininin kendi karakterini istediği gibi geliştirme hakkı vardır.
2. Bu kurallardan bağımsız olarak bütün kullanıcılar eşittir.Bayan ve erkek karakterlerin hepsi eşittir. Kimse cinsel, ırk, din, dil tercihleri, inanışları, yaşadığı yer ve politik görüşleri dolayısıyla eleştirilemez, ayrım yapılmaz.

3. Herkesin düşüncelerini sözlü, yazılı veya resimsel olarak özgürce ifade hakkına sahiptir. Herkesin kamuya açık kaynaklardan bilgi edinme hakkı vardır.

4. Gençleri koruma ve oyuncularla karakterlerin kişisel ayrıcalıklarını koruma konusundaki hakların kısıtlamaları aşağıdaki "genel kural"larda ve etiketle belirtilmiştir.



--------------------------------------------------------------------------------

II. GENEL KURALLAR
1 Uygulama
(1a) Prontera Tourism Office bu kuralların uygulanmasından sorumludur. Prontera Tourism Office Game Master'lar (GM'ler), GM Manager, Ürün Müdürü, Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür'ü temsil eder.
(1b) Bu kuralların ihlali sonucunda GM'ler ceza verecektir. GM'ler oyuncuları hapise gönderebilir veya oyuncuya oyunu belirli bir süre/tamamen yasaklayabilir.

(1c) Kalıcı bir süre yasaklanan oyuncunun yaptığı ödemeler zamanaşımına uğrayacaktır.(Lütfen şartlar ve kurallar bölümüne bakınız.) Karakter dondurulacaktır ve eşyalarıyla zenyleri iptal edilecektir.

(1d) Şartlar ve kurallar'da belirtildiği üzere kalıcı bir süre oyundan yasaklanan oyuncu, ödemiş olduğu ücreti geri talep etme veya tazminat talep etme hakkı yoktur.

(1e) Geçici süre oyundan yasaklanan oyuncu, yasakladığı günün ertesinde cezasını alabileceği gibi, yasaklama zamanını 14 gün içinde veya ödemesini yaptığı bir sonraki dönemde seçme özgürlüğüne de sahiptir.

2 Duruşma/Appealing
(2a) Yönetim veya Prontera Tourism Office tarafından haksız bir duruma düşürüldüğünü düşünen her kişilere GM Manager (aşağıdaki bölümde açıklanmaktadır.) ile duruşma yapma hakkı verilmiştir.

(2b) Duruşma için başvuran kişi detaylı bir başvuru hazırlamalı ve durum hakkında screenshot ve olayın tanımını (elektronik formatta) hazırlamalıdır.

(2c) GM Manager tarafından verilen kararlar son karardır ve sorgulanamaz.

3 GM MANAGER
(3a) Her ülke için görevlendirilmiş bir GM Manager vardır. Bu GM’in adı websitesinde yer almaktadır.

(3b) GM Manager Midgard'ın düzeninden sorumlu GM'lerden sorumludur. GM'ler Prontera Tourism Office'in üyeleridir ve belirli yetkileri vardır.



--------------------------------------------------------------------------------

III. ETİKET
Oyuncuların Rune-Midgard'da daha sorumluluk sahibi davranmaları açısından -çünkü Midgard onların ülkesi-, kuralları "iyi davranış etiketleri" olarak değiştirdik.
Aşağıdaki listede "yapmanız gerekenler"i, "yapmamanız gerekenleri", "yapılabilenler"i ve "yapılması yasak"ları bulabilirsiniz.

Midgard'da herkesin eğlenmesini sağlamak için, bu etikete bağlı kalmanızı kesinlikle öneriyoruz. Etiket bir kanun değildir ancak, iyi davranış rehberinde bulunan maddeleri önemsememek, sosyal cezalara (oyuncular tarafından verilen) ve GM'lerin cezalandırmasına kadar gidebilir.

Biz Prontera Tourism Office olarak, kurallarımızı oyunculara kanun gibi empoze etmemeye özen gösteriyoruz. İnanıyoruz ki, hemen bir GM çağırmak yerine, oyuncuların problemini önce kendi başına çözmesi gerekir.

Eğer tüm oyuncular etikete uyarsa, hepimiz oyunda çok daha fazla eğleniriz.

Lütfen unutmayın: Etiketin kurallarının değiştirilmesi, kural ve ceza olmadığı anlamına gelmez. Bunun amacı oyuncunun kendi yaptığı hatalar için sorumluluk almasını sağlamaktır.

Ayrıca, GM'lerimiz ve MGM'lerimiz kötülük etmeyi amaç edinmiş durumlarda ceza vermek adına tüm yetkilere sahiptir. Cezalar, hapse atmaktan, konuşma engeline veya ban'e kadar varabilir. Etikette bulunan davranışlara kasten karşı gelme durumunda tolerans göstermeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Böyle durumlarda sert cezalar verebiliriz.


YAP, YAPMA
I. GENEL DAVRANIŞ
1. Başkası gibi davranma: Lütfen kendin ol, başka bir oyuncu, kişi veya karakter gibi davranma. Özellikle bir GM veya DBR, Gravity, BHI-OE, DADA veya Clarance'de çalışan biriymiş gibi davranma.

2. Küfür etme ve aşağılama: Arkadaşça bir oyun için, diğer oyunculara, karaktere, kişiye, hiçbirşeye küfür etme veya aşağılama. Bu herkesin arkadaşça davranmasını sağlar. Eğer biri size küfür eder veya sizi aşağılarsa, onu önemsemeyin. Münakaşa çıkarmayın. Sizde küfür ile cevap vermeye ve aşağılamaya başlamayın. En fazla onunla bu konuyu konuşmaya çalışın.

3. Söylentiler yayma: Her zaman
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
said:
Lind3r0th, 15 Mayıs 2004 17:42 tarihinde demiş ki:
Ahuhau bencede fazla abartmasnız yanı nerdeyse heal dien adamı atacaksınız -,-


bkz. Kural 5. Kurallar sadece siz oyuncuların rahatı/iyiliği için. Elbette "heal" istedi diye kimse cezalandırılmıyor. Kimsenin bir başkasını rahatsız etmeye hakkı olmadığını hatırlatmak isterim. :yapma:[signature][hline]GM Manager
Prontera Tourism Office
--------------------------------------------------
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
ee güzel gorlog kardesım daha gecen gun bana yalwarıordun al su ıtemı sımdı ben gelıcem senden alıcam lutfen fılan die biz kendı aramızda konusuruz benım yada arkadasımın sana bir saygısızlıgı oldumu? olmadı ben 1 kere saygısızlık yaptım onda da uyarıldım saten ama kendı aramızda konusmalarımıza da kımse karısamaz sanırım sende az cok bılıorsun lag sorunu war bu aralar benım de tepem atıp bazı laflar edebılıorum ama gidipte suana kadar kımsenın kısılıge bır laf etmedım etmemde ki sende bazen bole laflar edıosun bende senı goruyorum yanı kısaca bız absurd ınsanlar deılız bende ailemden yeterı kadar terbiye aldım en azından bırısı selam werdıgı zaman karsılıgı werebılen bır kısılıgım mevcut bırde o serverda benım kadar kımse bırısıne ıyılık yapmamıstır lütfen bilip bilmeden konusmayalım.Saten 3-4 gundur lag yuzunden oynayamıorum verdıgım parayamı yanim senın laflarınamı.Bu türkler nedende her b... birbirlerini cekemıyorlar ilginç[signature][hline]RagNorak<=>Shindei_TR==>> LvL 47/35 Swordman
Lag Sux Turk Telecom Rox T.T
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.Adamın biri(assasin)birine yardım ediyor.Sonra onları gördüğümde assasin yukarı doğru koşuyor arkasındada yaratık.Ne düşünürsünüz?Ben swordmandim bu arada.Ben ilk önce hayda assasin gelişmiş nasıl kaçar bu falan dedim ama yardım amacıyla yaratıkları öldürdüm.Adam ks yapıyorsun bir daha olursa şikayet ederim dedi.Tamam anladık haklısın.Sorry dedim ben sadece yardım etmeye çalıştım dedim.Adamın cevabı 'Rofl nasıl öldürsünler beni' tarzında burun havada modunda.Sonrada aşağılamaya maruz kaldım ve açıkçası yardım amacıyla yaptığım bir olay zararıma oldu.İnsanı yardımdan soğutan olaylar bunlar ve bir daha help deseler bile bir şey yapıp yapmamayı ciddi ciddi düşündürüyor.Çünkü adamlar gelmiş son vuruşta help diyor e kardeşim ne yapmamı beklersin ki o zaman?Kurtaramayız tabi ve o zamanda mahçup oluyoruz.Tuhaf bir ikilem...[signature][hline]Darkness crushes the world...

[Bu mesaj DARK-KNIGHT tarafından 30 Mayıs 2004 05:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu her ülkede olan bişey sadece Türk'lerde değil.[signature][hline]
_o_ _o_ _o_ _o_
..| ....|.....|.....|
./ ./ ../ ../
Tey,Tey,Teyyy..
Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları..
Powered bY Korax & Pascal.
Pati halay ekibi kurucuları ve başları..
Hakaret eden gereksiz şahıs

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Su kurallar bolumunde yazılan " insanların birbirinin eglenme hakkına saygı gostermesi" hususunda yazılan maddelerin cok gereksiz ve sacma oLMAdıgını dusunuyorum. Soyle ki, bunlar zaten kimseye terbiye ogretmek amacıyla degil tam tersine ergenlik cagında ona buna kufreden, kucuk kucuk heveslerle duzen bozan kardeslerimiz icin yazılmıs seyler. Zaten bu oyunu oynayan insanlar genelde kredi kartı sahibi olduklarından yas ortalaması da cok kucuk oldugunu zannetmiyorum. ( Bu konuda yanılıyor olabilirm anne babalarının kartlarını kullanaraktan cok fazla oynayan var mı yok mu bilmiyorum. ) Ama zaten yası belli bir olgunluga ulasmıs kisiler " yaa amaan ne sacma kurallar, istedigini yaz istedigini yap , kimse beni kısıtlayamaz" gibi yaklasımların hic de gercekci olmadıgını bilirler. Sahsen ben oyundaki saygı duzeyinden cok memnunum. Bu saygı duzeyinin yuksekligi kurallar mıdır bilemem ama Turklerden de yabancılardan da oldukca tatlı davranıslar gordum, hosuma gitti dogrusu. Beni oyuna baglayan etkenlerden birisi de bu oldu diyebilirim. Zaten bu kuralları gorup " amaaaaan istedigim gibi kufredip, onun bunun yaratıgını son anda oldurup, adam orada ugrasırken ben de yere dusen esyalarını toplayıp sonra da evde" ooohohooo nasıl da koydum ama !! diyemeyeceksem hic oynamiim kardesim" diyen adam ZATEN OYNAMASIN !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ragnorak oyununu oynayanların yas ortalaması 15 guzel kardesım bunlarda genelde ergenlık yaslarında oldukları ıcın bıraz agresif ben erkegım modunda oluyorlar ve ters konusuyorlar sonra senıde cıldırtıyorlar olay bundan ibaret ben suana kadar 1 kere sowdum onda da uyarı aldım 15dk chat olayım yasaklandı ondan sonra allah sukur bırsey olmadı bazen arada selam yazıpta ne var dıen turkler cıkıyor onlarında artık yaslarına yada aptallıklarına verıp hıc muattap olmadan gecıp gıdıyorum ama suan serverda 1. almanlar onların ustune tanımam adamlar ırkcının kralları dırek sana nerelısın dıo soruyor alman deılım dedınmı s.. cekıyorlar tabı hepsı deıl ama %50 bole dedıgım gıbı bunu yapanlarda 15 yasındakı bebeler aslında dusununce oyunun yas ortalamasını normal bunlar :P[signature][hline]Ragnorak<=>Shindei_TR==>> LvL 50/37 Swordman
LvL 51/37 Thief <=>Shindei-TR
Lag Sux Türk Telekom Rox T.T
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet almanların o huyunu ben de farkettim, ama cok fazla genellemek de dogru degil. Bir kac hafta once ant hell de dolasırken tipin teki takur tukur yaratık kesip kalanları da almıyordu. Birkac kere arkasından topladım sonra yanına gidip bıraktıgı esyaları toplamamın sorun olup olmayacagını sorayım dedim. Adam tabii ki dedi neden olmasın.. Sonra oturup 1.5 saat konustuk. Artık ben seni tutmiim falan dedim adama kac kere. Yok dedi onemli degil. Bayaaa muhabbet ettik. Konusmanın sonunda "smile mask" a kıl oldugundan adam cıkarıp goggles verdi bana. Bi de "slotu yok kusura bakma cok degerli degil" dedi. Hadi dedim acıdım bu seferlik bi dahaki sefere magician hat getir :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
said:
Lind3r0th, 12 Haziran 2004 18:00 tarihinde demiş ki:
ragnorak oyununu oynayanların yas ortalaması 15 guzel kardesım bunlarda genelde ergenlık yaslarında oldukları ıcın bıraz agresif ben erkegım modunda oluyorlar ve ters konusuyorlar sonra senıde cıldırtıyorlar olay bundan ibaret ben suana kadar 1 kere sowdum onda da uyarı aldım 15dk chat olayım yasaklandı ondan sonra allah sukur bırsey olmadı bazen arada selam yazıpta ne var dıen turkler cıkıyor onlarında artık yaslarına yada aptallıklarına verıp hıc muattap olmadan gecıp gıdıyorum ama suan serverda 1. almanlar onların ustune tanımam adamlar ırkcının kralları dırek sana nerelısın dıo soruyor alman deılım dedınmı s.. cekıyorlar tabı hepsı deıl ama %50 bole dedıgım gıbı bunu yapanlarda 15 yasındakı bebeler aslında dusununce oyunun yas ortalamasını normal bunlar :P


almanlar ırkçı din dil in allahıdır salak herifler otele gidiyorlar adam illa kendi dili konuşulmasını istiyor

what you want mister diyorum ich bin don2T spekeok english fln diyo siktir git dedim türkçe hemen şaktı bülbül gibi what :D[signature][hline]morning morning where are you going?
Sabah sabah nereye gidiyorsun?
Cable Mail
Aysikyu
Click Me And Type Something
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...