Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dayanamadım yeni konu açtım (son osmanlı)

UrsusMaritimus

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

bu arada bu osmanlinin teknolojik ustunluklerinin 650 sene surmesi felan dmeiste biri
o teknolojik ustunluk dediginiz macar topcu ustalari olmasin
ithal teknoloji yane
teknolojik basariyi degil yeni kitalara gitmekten kiyidan ayrilmaktan aciz teknede inatta gorebiliriz
millet kalyonlarla denizlere hukmederken (cenevizlisi olsun venediklisi olsun) osmanli kadirgalarda hala kurek cekiyodu
valla ithal dediğin türk yapmadıysa evet ama osmanlı kullandı mı kullandı...türkler açısından mı bakıyorsun osmanlılar açısından mı?

yeni ticaret yolu aramadıklarından kaşif yönü pek gelişmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

kullansa ne farke der, kullandıkları yine donemin en iyi silahları değildiki.

bu donem askere vincistir tüfek almışız, o ekipman aıcsından uzun bi süre fark yaratmış, ama sava teknolojisi dediğin şey ekipman kadar doktrinde, eğitimli subayda gerektirdiği için, biyerimize mönthéö etmişler vincistırları.
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:

BonePART said:

bu arada bu osmanlinin teknolojik ustunluklerinin 650 sene surmesi felan dmeiste biri
o teknolojik ustunluk dediginiz macar topcu ustalari olmasin
ithal teknoloji yane
teknolojik basariyi degil yeni kitalara gitmekten kiyidan ayrilmaktan aciz teknede inatta gorebiliriz
millet kalyonlarla denizlere hukmederken (cenevizlisi olsun venediklisi olsun) osmanli kadirgalarda hala kurek cekiyodu
valla ithal dediğin türk yapmadıysa evet ama osmanlı kullandı mı kullandı...türkler açısından mı bakıyorsun osmanlılar açısından mı?

yeni ticaret yolu aramadıklarından kaşif yönü pek gelişmedi.

abi ticaret yolu deil ki?
koskoca kita

onu gectim kalyon diyoruz ya kalyon
gemi bu
savastada kullaniyosun ticarettede
Sosyal ağlarda paylaş

ondan sonra osmanli donanmasi akdenizden bu ustun teknoloji ile yapilmis gemielr tarafindan supurulunce gemi siparislerimizi de avrupaya vermeye baslamisiz

torbalarca altin borc alinip donanma yapiliyor ancak abdulhamit "ya bana karsi kullanirlarsa bunu" diye halice kitliyor donanmayi filan

vanatnsever canim padisahlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...