Eno Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Daha önce hızlı okuma teknikleri konusunda konuşmuştuk. Ancak çok sevgili arkadaşların topicde soldat oynamak için grup kurma çalışmaları nedeniyle konu tam olgunlaşırken kaybolmuştu... Hızlı okuma ile ilgilenenlerin düşüncelerini merak ediyorum. Ve kendilerini geliştirirken profesyonel bir kursdan mı yardım aldıklarını, bir kitap mı okuduklarını, yoksa kendi kendilerine mi hızlandıklarını öğrenmek faydalı olacaktır. Bu konuyla ilgili kitap okuyan arkadaşlar okudukları kitaplar hakkında görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim...[signature][hline]Profocio Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 hızlı okuma bence zamanla kazanılan bir yetidir . Ben çok hızlı okumasamda normalin üstünde okuyorum ve böyle düşünüyorum . Bence insan okudukça bunu kazanır .[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Adonis 1 lvl 32 Assasin [Bu imza zgrw tarafından 06 June 2004 01:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Doğru olabilir zgwr... Ama o süreci hızlandırmak mümkün olabilir.. dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 ama bide yolu yöntemi var hızlı okumanın. şeydi galiba, böle göz bi satıra baktığında aslında o satırın tamamını görüyomuşmuş öyleymiş. tabi pratikte lazım ama önce bi kursuna bilmemnesine gidip yöntemi öğrenmeli, sonra takatuka okumalı.[signature][hline]BabacumMostors, 15 Haziran 2004 04:22 tarihinde demiş ki: sanat için sevişirim yani hiç çekinmem ben sanat dostuyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 var evde bir kitap bu konu hakkında, bir ara göz gezdirmiştim, özellikle bölümüm sebepli birçok uzun ve yer yer gayet sıkıcı olabilen kitaplarla uğraşmam gerektiğinden. olayın ana teması konsantrasyon ve içten okuma. içten okuma derken, okurken dudaklar kıpırdamayacak. hatta ara ara hecelemelere de gidebilir insan bazen, onları azaltacak. ve çok kasış bir şey ama, arkadaşın da dediği gibi, bir bakışta 5-6 kelimeyi filan okumaya geliştirecek kendini. ben böyle denedim, açıkçası 1-2 sayfa okuduktan sonra ne okuduğumu anlamamaya başladım. ancak tabii kitabın içinde çeşitli metodlar vardı bu seviyelere ulaşmak için, günbegün uygulanması gereken. ben onları uygulamadan, sadece kitaptan öğrendiklerimi uygulamaya çalışmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeyir Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 hızlı okuma olayı gözün görme yetenei ile alakalı, ama işte gözüm bozuk veya düzgünlük deil geniş açıyı görebilmesiyle. Gözün görme hızı 1/4 sn dir. eer her bakışta bir kelime okursan 4 kelimeyi 1 sn de okursun.Ama her bakışta 4 kelime okursan 16 kelimeyi 1 sn de okursun. Eer bütün satırtı görebilecek kadar görüş alanını genişletirsen her bakışta 1 satır okumanla birlikte 4 sanırı 1 saniyede okurursun. En temel çalışma:Bir sayfa metni al her baş ve son kelimelerin altını kalın siyah bi kalemle çiz ve okumadan sadece hızlı hızlı altı çizili sözcüklere bakarak okurmuş gibi bir bir inerek gözünü çalıştır. okumayı yavaşlatan : dodak oynatma ,geriye dönerek okuma(genelde okuduunu anlamadııın zman olur). "Hızlı ve güzl okuma sanatı" adlı bi kitap olacaktı o kitabı al çok yardımcı olur yazarının ismini hatırlamıyorum ama bizim dersaneden bi hoxa yazmış kitabı. ben dersane nin hızlı okuma derslerine gittimde uzun zman dır derslere katılan lar vardı. Bir sayfayı 7 saniyede okuyanlar filan. orta okula giden bi kız vardı yıllardır geliyomuş derslere dakikada 37.000 kelime okuyodu.[signature][hline] Nice boys don't get girls pregnant ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 hızlı okuma teknikleri için en iisi ciddi kitaplar tabiki ama ufak tavsiyeler, içinden okumamak, kalemle parmakla takip etmemek, dudak oynatmamak zaten insana yetecek bir hıza ulaştırıyor :)[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hassand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 said: zeyir, 17 Haziran 2004 01:31 tarihinde demiş ki: orta okula giden bi kız vardı yıllardır geliyomuş derslere dakikada 37.000 kelime okuyodu. bu da ayri bi olay orta okula giden kiz dakikada 37000 kelime okusa ne okumasa ne? edit:nie kasmis o kadar o yasta onu annamadim yani:)[signature][hline]My Command is Your Wish [Bu mesaj hassand tarafından 17 Haziran 2004 02:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 ne oldu 37.000 kelime okudu sınıf mı atlattılar[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 aman tanrım dk da 37000 okuyabilsem varya alim olurdum :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Adonis 1 lvl 32 Assasin [Bu imza zgrw tarafından 06 June 2004 01:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 dakkada 37000 kelime saniyede 600 kelimeden fazla. Kız dediğiniz şey fotoğraf makinası falan olmasın?[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 ayşe yavrum gelde bi resmimizi çek :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Adonis 1 lvl 32 Assasin [Bu imza zgrw tarafından 06 June 2004 01:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hassand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 kiz saniyede bi sayfa okuo desek bi sayfada bile 600 kelime olamio yoksa oluo mu? yok yok olmuo[signature][hline]My Command is Your Wish [Bu mesaj hassand tarafından 17 Haziran 2004 02:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeyir Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 said: hassand, 17 Haziran 2004 02:24 tarihinde demiş ki: kiz saniyede bi sayfa okuo desek bi sayfada bile 600 kelime olamio yoksa oluo mu? yok yok olmuo hesaplama olayı: bir sayfayı 6 saniyede okuyosan o sayfada 350 kelime varsa. 6 çarpı on 60 saniye 350 çarpı 10 3500 kelime eder.[signature][hline] Nice boys don't get girls pregnant ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 saatte olacak o 37k kelime heralde. imkansız bir şey dediği ehheh. en son clark kent yapmıştı sanırım bunu eho. aslında saatte bile aşmış, saniyede 10 kelimeye filan tekabül ediyor; e oha. edit: ama zeyir'in yazdığına göre oha değil. bir bakışta 2,5 kelime okuyor demek olur saniyede 10 kelime dersek. [Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 17 Haziran 2004 02:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeyir Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 said: Diablo, 17 Haziran 2004 02:15 tarihinde demiş ki: ne oldu 37.000 kelime okudu sınıf mı atlattılar Sınıf atlamak la ne alakası var onu anlamadım. düşün ya dakikada 10000 kelime okuduunu düşün Ben önüme gelen her şeyi okurdum çok zaman almadan almadan bir sürü kitap okuyosun ya ne kadar bilgili bi insan olurdum. Bu arada çok önemli bişi daha var ki o da zamanın değeri..[signature][hline] Nice boys don't get girls pregnant ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hassand Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 walla ben biraz once kastim denedim okuduumu harbi anniarak en hizli okuduumda saniyede 4.8-5 kelime okuorum yani saatte 37000se arkadasin bahsettii eitimle cok da imkansiz diil harbi:)[signature][hline]My Command is Your Wish Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 abi saniyede 4,5-5 ne? arkadaşın anlattığına göre, bu bir bakışta 1,25 kelimeye tekabül ediyor. onu da okuyabilsin herkes yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 bombacı olay saat üstünden.. günlük deil canısı :) saniyede 1 kelime okuyamayan zaten okuma yazma bilmio demektir.. üstün bi teknik gerekmiyo yani :)[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2004 bir de şöyle bir şey var arkadaşlar. bu konuda belki geliştirebilirsiniz kendinizi ama. tespitlerime göre, çok sıkı olmak gerekiyor, zira bir oturuşta 100 sayfalık bir şey okuyacaksanız bu metodla, 5 bilemedin 10. sayfadan sonra eski ritminize dönebiliyorsunuz ister istemez. istikrar olayını tutturmak çok güç. ben derim ki acele bir işiniz yoksa, derslerle ilgili filan, sadece ilgilendiğiniz için bir kitabı okuyorsanız bu tarz metodlara girmeyiniz. zaten okudukça, hızınız da artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hassand Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 said: BombaciMulayim, 17 Haziran 2004 02:49 tarihinde demiş ki: abi saniyede 4,5-5 ne? arkadaşın anlattığına göre, bu bir bakışta 1,25 kelimeye tekabül ediyor. onu da okuyabilsin herkes yani. zaten ben o denemeyi yaparak normal bi insanin saniyede kac kelime okuyabilceeni orenmeye calistim(kendimi normal sayiyorum:)) yani ama bilmem kac yillik bi eitimle de bu hizin 2 katina cikabilceene inanmak cok da zor olmasa gerek[signature][hline]My Command is Your Wish Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 abi öyle olmuyor. orada bilgiyi veren arkadaş bir hata yapmış sanırım. kız eğer senelerce çalışmışsa, 37k saatte azdır. çünkü bu bir bakışta dediğim gibi 2,5 kelimeye tekabül ediyor. ancak göz attığımı söylediğim kitapta, bunun düzenli bir çalışmayla 6-7 kelimeye çıkarılabileceği söyleniyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 arkadaşın ilk mesajına tekrar baktım da, tek bakışta, yani 0,25 saniyede tek satır okumaktan bahsetmiş ehoe. hemen bir hesap kitap yapıyoruz: 50 satır var desek bir sayfada. böl dörde anacım, 12.5 saniyede bir sayfa. kitabımız 1000 sayfalık olsa, 12500 saniyede kitabımız bitiyor demek oluyor. bölünüz 3600'e, 3-3,5 saat arası bir şey demektir bu. ohannesburg demek istiyorum. 1000 sayfayı 3,5 saatte okuyacak adamı alnından öper, beynini al yirim. [Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 17 Haziran 2004 03:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 sn'de 8 kelime okudum valla.. 600 okuyanın alnından öpeerim :)[signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2004 kasınca snde 13-14 okuyorum normal okuyuncada 6 kelime falan okuyorum . o 37000/60 okuyan yaratık gelsin okusun bide bana okuduğunu nalatsın . eğer okuduğunu nalıosa healal valla :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Adonis 1 lvl 32 Assasin [Bu imza zgrw tarafından 06 June 2004 01:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar