dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Alınan üründe ölü piksel çıkarsa mal ayıplı mal statüsünde kabul edilir mi? (ölü piksel garantisi yok) Ölü piksel çıktığı taktirde alıcı ürünü aldığı yere 7gün içerisinde sebepsiz iade yapma hakkını korur mu? said: (4077 tüketici koruma yasası hakkındaki kanunun 9/a hükmü 8.maddeye göre: Cayma hakkı Cayma Hakkı Madde 8:Tüketici; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihte başlar. Sözleşmede, hizmetin ifasının 7 günlük süre dolmadan yapılması kararlaştırılmışsa, tüketici ifanın başlayacağı tarihe kadar cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar satıcı veya sağlayıcıya aittir. Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler ve tüketiciye anında teslim edilen mallara ilişkin sözleşmeler cayma hakkı ve kullanımına ilişkin hükümlere tabi değildir. Malın teslimi sözleşmeye taraf olan tüketici dışında bir kişiye yapılsa dahi tüketici cayma hakkını kullanabilir. Bu durumda satıcı malı 9 uncu maddenin dördüncü fıkrası hükmü uyarınca üçüncü kişiden teslim alır. Tüketicinin özel istek ve talepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen mallarda tüketici cayma hakkını kullanamaz. Ayrıca tüketici, niteliği itibariyle iade edilemeyecek, hızla bozulma veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallar söz konusu olduğunda cayma hakkını kullanamaz. Bu Yönetmeliğin 6 ncı ve 7 nci maddesindeki koşullardan biri eksik olduğu taktirde satıcı veya sağlayıcı en geç otuz gün içerisinde eksikliği giderir. Bu durumda 7 günlük süre, söz konusu eksikliğin giderildiğine dair bilginin yazılı olarak tüketiciye ulaştırıldığı tarihten itibaren başlar. Tüketicinin ödediği bedel kısmen veya tamamen satıcı veya sağlayıcı tarafından ya da satıcı veya sağlayıcı ile kredi veren arasındaki anlaşmaya dayanılarak karşılanıyorsa, cayma hakkının kullanılması halinde, kredi sözleşmesi de hiçbir tazminat veya cezai şart tutarını ödeme yükümlülüğü söz konusu olmaksızın kendiliğinden sona erer. Ancak bunun için, cayma bildiriminin kredi verene de yazılı olarak iletilmesi gerekir.) özetle yeni aldığımız lcd'de ölü piksel çıkarsa ne yapmamız doğrudur? acele cevap edit/bilgi: şu an ölü piksel sorunu olan bir ürün elimde yok. hemen alınacak bir ürünle ilgili ön çalışma diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 cevap veriyorum.. hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 paylaşım için sağol dostum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fasulyeah Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 en iyisi alır almaz mağazada denemek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 her modelin ölü pixel sınırı oluyor, genelde 3, 5 gibi. O modelin ölü pixel sınırına bak, sayı üzerindeyse değiştirtirsin. Yok altındaysa pixellerle arkadaş olmaya bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Magaza alir alinmaz denense dahi hic biryer odeme yapmadan kutunun acilmasina izin vermeyecektir. Evde acmakla da arada hic bir fark olmaz. Bunun disinda su siralar lcd panel alacaklar icin guzel bi uygulama vatan da yapiliyor. yine odemeyi yaptiktan sonra pixel testi talep edebiliyorsunuz, ardindan pixel sayisi, yogunluguna bakmadan degisim isteyebiliyorsunuz. bu tarz bi uygulama genelde sadece refurbished urunler icin uygulanir ama gecen hafta sogutozunde daha ulkeye henuz girmis 0 modellerde bile ayni uygulamaya sahit oldum. guzel birsey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Fasulyeah said: en iyisi alır almaz mağazada denemek 3-5 gün sora da çıkabiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaCk Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 ben vatan dan alırken lcd mi piksel testi yapacaksınız dimi dedim evet yapıcaz garanti veriyoruz her modele dedi.ödeme yaptık falan filan sonra aşağıda teknik bölüme gittik. dedim birleştirmeyin ben kendim toplicam monitöre bakın yeter.adam lcd yi çıkardı fişe taktı pc ye taktı görüntü var tmm dedi toplamaya başladı.dedim ya ölü piksel testi noldu.onu yapamıoz program yok die kırın mırın etti. öğrrğr dedim lan sıfır lcd zaten bozuk çıkma ihtimali ne kadar önemli olan ölü piksel nese evde baktım yoqtu ölü piksel ama olsaydı değiştiriyolarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 ölü pixel olayında marka falanda farketmiyor şans gibi sanki. Bir sürü markada (Asus, Philips, Samsung) ölü pixel gördüm ama 3 yıldır inca 20.1 sahibiyim 1 tane bile ölü pixel yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Hafta içinde Bimeks'ten Samsung LCD aldım. Mağazada yapmıyorlar test ama 3 gün içinde iade hakkı tanıyorlar 1 tane bile çıkarsa, bence evde bakmak daha iyi dikkatlice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Laptop'da 4 tane çıkmıştı. İade yada değişim almadılar, servise verdim. 1 ay sonunda lcd paneli değiştirip verdiler. olan 1 ayıma ve artık "eskiyen" bilgisayarıma oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 dasaa bi tane daha ölü piksel cıktı abi . <----------- bak =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 valla şöle sölim. bend e philipsin über bi monitörü var. zamanında 860TL ye aldıydım. ölü pixel hiç yok. sadece çok çok çok çok az renk değişimi oluyo. o da monitöre taaa tepesinden bakınca o kadar. sağdan soldan bakınca hiiç bişi değişmio.. <3<3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2009 ehh bizimkilerin zoru ile aldım bi tane lcd.. p2370 aldım bi sürü incelemeden sonra http://www.digitalversus.com/article-357-5568-36.html default gelen renk ayarı iyi değil. onu söyleyebilirim.. ölü piksel yok.. renk idi, piksel idi derken benim gözler piksel piksel görüyor artık! elimdeki ödenmiş faturaları, post itlere aldığım notları falan -bi şekilde- 19" monitörün altında saklıyordum.. ya da zamanla oraya doğru kaçıyorlarmış. bilemiyorum.. kaçıcak yer kalmadı garibanlara. üzüldüm onlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 beninki daha güzel hıh monitöde hiç tuş yok. açmak için ön konsola parmaklarımı yaklaştırıorum, açılıyo. kendinden apörlürü de var :) cd sinden programını kurunca dünya kadar ayar çekiosun fln. süper beninki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 güle güle kullan.. cd'sini falan kurmadım -ve hatta kabını bile açmadım vakumlu paketin.. yatayda geniş olunca sollu sağlı çift makale çalışıyorum.. mutlu etti. işte dün anca renk ayarı yaptım. standart renk ayarı feci. düzeltince çok iyi oluyor. ileride L modeli çıkacakmış bir de.. aslında 2-3sene sonra ledliler çok yaygınlaşır inşallah. kontrast oranları çok çok iyi olacak şimdikilere göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Dragonmax said: beninki daha güzel hıh monitöde hiç tuş yok. açmak için ön konsola parmaklarımı yaklaştırıorum, açılıyo. kendinden apörlürü de var :) cd sinden programını kurunca dünya kadar ayar çekiosun fln. süper beninki o monitör çıktığında ölü pixel garantisi vardı. 1 tane bile çıksa değişitiriliyordu satıcıya bakılmaksızın. philipsin perfect panel dalgası.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 sanıyorum laptop alma fikrinden şiddetle uzak durmam bu monitöre verdiim bi dünya para olsa gerek.. evet.. :( ne garip bilinç altım var nan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar