Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 -007- said: her şeye sanat diyebilirseniz sanat kavramının tanımı olmaz, dolayısıyla sanat diye bişey olmaz. Şu cümlene ithafen varlığa girdim -007- said: Bi kavramın anlamını netleştirmezsen anlamı "her şey" olursa anlamı yoktur. O anlamı karşılayan kavram yerine "her şey" kelimesini kullanırsın. Her kavramın bi anlamı vardır yani. Şurada ki altı çizili kısma ithafende "anlam" düşünceni eleştiriyorum . Her kavramın bir anlamı var mıdır ? Bilemem bunu . Ancak her kavrama anlam biçebilme gibi bir yetimiz olduğuna inanmıyorum . Bu yüzden düşünceni eleştiriyorum . Her kavramın bir anlamı olması gerçeği bizim o anlama ulaşabileceğimizi göstermez(ki olup olmadığından emin değilim) . Biz sadece kavramları kendi sınırlarımız içerisinde anlamlandırırız . Ki sınırlarımız oldukça dar olduğundan bu da içinin boşaltılmasından farksızdır . Haksız mıyım ? -007- said: "(Tanımlayamıyorsak> )Yanlış tanımlarsak o kavramın içini boşaltmış oluruz" anlamında demek istiyorum. Yoksa demek istediğim şey "tanımlayamadığımız kavramların yalan olması" değil. Ki burada sende benim dediğim şeyi söylemişsin . Yanlış tanımlarsak o kavramın içini boşaltmış oluruz . Ancak tanımlayamamakla , yanlış tanımlamak aynı şey değildir . Tanımlamakta zorlanıyorsan belkide geri adım atmalısın . Herşeyi tanımlamak zorunda değiliz çünkü . Varlık çoğunlukla bulanık sınırlarla var olur . İnsan onu kendi aklının sınırlarına uymaya zorlar . Bunu yapmak yerine bulanık sınırlılığını kabul etmek kavrama daha gerçekçi yaklaşmamızı sağlayacaktır . Yani sanata tanım biçmek durumunda değiliz . Tanım biçmeyince her şey veya hiçbir şey olması , dolayısıyla anlamının içinin boşalması bir zorunluluk değildir . Gayet olduğu gibi kabul etmek seçeneğinede sahibiz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 bu entellektüel bir çabadır bence. adamın fikirleri siyasi vs olabilir. sonuçta kendi fikirleri. kendi fikirlerini oscar alabilecek şekilde anlatan bir adamı ben takdir ederim bizim toplumumuzdan çıktığı için gurur bile duyarım. pammuk gibi at şeyine kelebek bir açıklaması yok en azından. fikrim bu, fikrimi böyle anlattım diyip geçmiş adam. duymadım hiç gazetelerde, tvlerde bir beyanını adamın. ilk fırsatta filmi de izleyeceğim. cem yılmaz'ın yaptıkları hariç türk filmi izlememe kararı aldığım için izlemedim bugüne kadar. arkasında başka bir fikir de yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 @ Bodrack "her şeye sanat diyebilirseniz sanat kavramının tanımı olmaz, dolayısıyla sanat diye bişey olmaz." derken tanımını yapamamaktan bahsetmiyorum, o kavramın anlamının içinin boşaltılmasından bahsediyorum. Demek istediğim, sanatın ne olduğunu bilmeyen biri "her şey sanat olabilir" diyebilir olayıyla ilgiliydi. "Şurada ki altı çizili kısma ithafende "anlam" düşünceni eleştiriyorum . Her kavramın bir anlamı var mıdır ? Bilemem bunu . Ancak her kavrama anlam biçebilme gibi bir yetimiz olduğuna inanmıyorum . Bu yüzden düşünceni eleştiriyorum . Her kavramın bir anlamı olması gerçeği bizim o anlama ulaşabileceğimizi göstermez(ki olup olmadığından emin değilim) . Biz sadece kavramları kendi sınırlarımız içerisinde anlamlandırırız . Ki sınırlarımız oldukça dar olduğundan bu da içinin boşaltılmasından farksızdır . Haksız mıyım ?" Söylediklerine ben de katılıyorum, demek istediğim şey zaten kendi algı sınırlarımız dahilindeydi. Sanat kavramı da kendi algı sınırlarımız dahilinde, insanlık tarafından üretilmiş bi kavram. Eğer anlamını bilmiyorsak da "her şey sanat olabilir" gibi yanlış tanımlarsak sanat kelimesinin anlamının içini boşaltmış oluruz ve o kavramı yalan ederiz. Her kavramın anlamı vardır, ancak biz algı sınırlarımız içinde bu anlamı anlayamıyor olabiliriz ayrıca. Bu anlaşılamayan kavramlar bahsettiğim düşünceye dahil değil. O mesajda "kavram" kelimesini insan algısı sınırları içinde söylemiştim, yoksa "zaman" "evren" "Allah" gibi kavramlardan bahsetmiyorum. Sanat kavramında bulanık sınırlar olabilir, ancak "her şey sanat olabilir" demek bulanıklığı reddederek sınırları tamamen kaldırmayı gösterir, bu da anlam sınırlarını ortadan kaldırır ve koca bir anlamsızlık doğar, bunun sebebi de sanat kavramının insanlığın bir icadı ve doğal olarak anlamı ve sınırları olması. Bunu diyen adam o sınırları anlamamıştır işte. Sanat kavramı onun için bişey ifade etmediği için her şeyi sanat zanneder. "Tanımlayamamak" tan kastım anlamı bilinen bir kavramı anlamamak sonucu doğru tanımlamayı becerememek/yanlış tanımlamak anlamındaydı. "Tanımlamamak" değildi yani. "Yani sanata tanım biçmek durumunda değiliz . Tanım biçmeyince her şey veya hiçbir şey olması , dolayısıyla anlamının içinin boşalması bir zorunluluk değildir . Gayet olduğu gibi kabul etmek seçeneğinede sahibiz." Tabii ki herkes tanım biçmelidir diye bişey yok. Ancak böyle insanlık tarafından yaratılmış bi kavram varsa anlamı da vardır ve kesin olmasa da az çok bellidir anlamı. Bu anlam sınırlarını reddederek "her şey olabilir" demek bu kavramı bilmemeyi gösterir, çünkü insanlık kavramları için anlam sınırlarını reddetmek anlamsızlığı getirir, bu da kavramların içini boşaltır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 sanatın anlamı falan olmaz arkadaşım. en delikanlı geçinen adam bile 1 hafta sıksın hadi, 10 gün sonunda helaya gidip sıçmak zorunda. normal adamın hergün yaptığı bu olayı film, kitap, şiir konusu edip bugüne kadar benim aklıma gelmeyecek şekilde anlatabilen adam sanat yapmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 "Tabii ki herkes tanım biçmelidir diye bişey yok. Ancak böyle insanlık tarafından yaratılmış bi kavram varsa anlamı da vardır ve kesin olmasa da az çok bellidir anlamı. Bu anlam sınırlarını reddederek "her şey olabilir" demek bu kavramı bilmemeyi gösterir, çünkü insanlık kavramları için anlam sınırlarını reddetmek anlamsızlığı getirir, bu da kavramların içini boşaltır." Sanırım sanatın insan yaratısı olması onun anlamını bilebileceğimize inandırıyor seni . Ancak bence bu cümlede ki iki önermede kesin değil . Özellikle insan yaratısı olduğu için anlamını bilebileceğimizi düşünmek kısmı . İnsan yaratısı olması yanında hiçbir şey getirmez . İnsan tanımlayamayacağı şeylerde yaratabilir . Yaratısının gerçek anlamının farkında olmayabilirde . Yazarların yazdıkları kitapları sınırlandırmaması , onların kendi kendilerine varolan , yaratılmak için sadece aracı olarak kendi kalemlerini kullandığını iddia etmeleri gibi . Foucault'un çok iyi bir önsözü vardı ama kitap bursada . Olsa onu yazardım , okurduk filan peh . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 said: Böyle bir kabus gerçekleşirse cevap hazır; http://img80.imageshack.us/img80/6157/yrgit.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 -007- said: Bu haberi duyunca aklıma birden Orhan Pamuk'un nobel ödülü alması rezilliği geldi. Ödül almanın kolay yollarını herkes görüyor, artık ödüller artar.. http://img62.imageshack.us/img62/3982/lolork.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 ben güneşi görmedim lan.. neyse hayırlısı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 akademinin politk olmasıyla iligli bir örnek vermek istiyorum.. ne zaan bir filmde bir ibnenin ya da azınlığın dramı anlatılsa film kötü olsa bile oyuncu oscar alıyor milk.. kötü bir filmdi ama sean penn oscar aldı robert downey jr. bir "komedi" filminde zenciyi oynamıştır ve bu "komedi" filmindeki oyunculuğu ona oscar adaylığını getirmiştir ki ben onun alacaüğını düşünmüşümdür.. komedi filminde oynamanın yada komedi filminin kendisi olmanın akademi için eksi puan olması dahilinde bu adam aday olmayı başardı.. ve rolünü o kadar iyi oynadı ki "ulan bu beyaz makyajı yapılmış zenci olmasın yoksa?" dedirtti ama herhalde akademi komitesi r. downey jr ın aslıdna zenci değil beyaz olduğunu farketmiş olmalılar ki son dakikada adama ödülü vermekten vazgeçtiler :P ulan zaten 4-5 yılda bir birlieri çıkıp ibneyi oynuyıor da bir allahın kulu kalkıp zenciyi oynayıp bu kadar iannadırıcı olamıyor allahsız akademi verin o ödülü r d jr a :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 idmb yi kapattırdım ama oskar aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 imbd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 imdb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Bodrack said: "Tabii ki herkes tanım biçmelidir diye bişey yok. Ancak böyle insanlık tarafından yaratılmış bi kavram varsa anlamı da vardır ve kesin olmasa da az çok bellidir anlamı. Bu anlam sınırlarını reddederek "her şey olabilir" demek bu kavramı bilmemeyi gösterir, çünkü insanlık kavramları için anlam sınırlarını reddetmek anlamsızlığı getirir, bu da kavramların içini boşaltır." Sanırım sanatın insan yaratısı olması onun anlamını bilebileceğimize inandırıyor seni . Ancak bence bu cümlede ki iki önermede kesin değil . Özellikle insan yaratısı olduğu için anlamını bilebileceğimizi düşünmek kısmı . İnsan yaratısı olması yanında hiçbir şey getirmez . İnsan tanımlayamayacağı şeylerde yaratabilir . Yaratısının gerçek anlamının farkında olmayabilirde . Yazarların yazdıkları kitapları sınırlandırmaması , onların kendi kendilerine varolan , yaratılmak için sadece aracı olarak kendi kalemlerini kullandığını iddia etmeleri gibi . Foucault'un çok iyi bir önsözü vardı ama kitap bursada . Olsa onu yazardım , okurduk filan peh . Şimdi bahsettiğimiz olay sanat kavramının anlamı hakkında. Ancak mesajda son kısımda bahsettiğin durum bi sanat eserinin durumyla ilgili, sanat kavramının tanımıyla ilgili olmaktan çok onun ürününün durumuyla ilgili bi örnek o. Tanımı belli olabilir ama ürünü belirsiz olabilir vs.. Evet sanatı insan üretmiştir ve üretilmiş şeyler büyük oranda bilinen şeylerdir, bilinen şeyler de az çok anlamı olan şeylerdir diye düşünüyorum. Sanat tarihine bakılır mesela, ilk eserlere ve sanat kavramının kavram olarak ortaya çıkış şekline falan.. Eğer kavram olarak doğduğu süreçte anlamı kesin olmamakla birlikte belliyse ve bugün o anlam belirsizleşmişse buna kavram kargaşası denir, anlam bilmemek denir diye düşünüyorum. Sanat kavramının anlamı az çok bellidir. Dolayısıyla "her şey" sanat olamaz. Tekrar ederek sanat kavramının anlamını bilmeyen birinin "anlamadan her şeyde sanat olduğunu iddia etmesinin" çok doğal olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 bence nolursa olsun, destek verilmelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 yek yea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 mahsun oscar alisa intihar ederim zazalarin yüz karasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar