Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Universitelerdeki acliktan YOK'un haberi var mi?

Prawler

Öne çıkan mesajlar

rouquine said:

Shaggy said:

tek sorun camilerdi yani. camileri kapatırsak, camilere harcanan masrafları başka yerlere aktarıp, harika, sorunsuz, yaşam sıkıntısının olmadığı bir ülke olacağız. (tu)

camileri kapatsak diye bir şey demedim. bir mahallede 3-4 tane camiye gerek yok dedim. ve evet, mutlaka çok sayıda camisi olan köylerde(vb) cami yerine okul yapılsa, hastane yapılsa, kütüphane yapılsa, gayet de harika, yaşam sıkıntısının en azından yarılanmış olduğu harika bir ülke olma yolunda ilerleyeceğiz.
tek sorun camiler diyen de olmadı. ama hangi soruna el atsak '' ne yani tek sorun bu mu?'' diye düşünebiliriz tabi. o da senin anlayışın.
konu camilere geldiğinde de neden herkes kaplan kesiliyor anlamış değilim.biraz da kendinizi eleştirmeyi öğrenin artık.
bunda bön bön bakacak bir şey yok.

burası doğru

ayrıca onun dışında da bir çok faktör var kimse inkar etmiyor. ama camii olayı çok ..umm.. boşa konuşuluyormuş gibi geliyor bana, kimse "YIKILSIN CAMILER, AÇILSIN MEYHANELER" demeyeceğine göre şimdi durduk yere, daha çabuk sonuca götürecek şeylerle mücadele etmeli insanlar.

mesela "heryere cami-havra-kilise-şapel-stupa dikmeye odaklanabilecek" mentalite ile.

thx.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela şunu örnek vermek istiyorum kendi bildiklerimden, antalya'nın bir ilçesinde cami yaptırmak için güreş yapıldı, para toplandı. 25 bin lira. ilçe müftülüğü çıkıp ' buna ihtiyacımız vardı çünkü yeterli sayıda camimiz yok' dedi. ve o ilçenin merkezinde de, mahallelerinde de, köylerinde de camiler var. kimse çıkıp okul yapalım yeterli sayıda okulumuz yok, öğrenciler saatlerce yürüyor başka köylerdeki okullara gitmek için demiyor, '' deve güreşi'' düzenlemiyor.
yoksa kimse niye burda cami var falan demedi.
Sosyal ağlarda paylaş

rouquine said:

Shaggy said:

tek sorun camilerdi yani. camileri kapatırsak, camilere harcanan masrafları başka yerlere aktarıp, harika, sorunsuz, yaşam sıkıntısının olmadığı bir ülke olacağız. (tu)

camileri kapatsak diye bir şey demedim. bir mahallede 3-4 tane camiye gerek yok dedim. ve evet, mutlaka çok sayıda camisi olan köylerde(vb) cami yerine okul yapılsa, hastane yapılsa, kütüphane yapılsa, gayet de harika, yaşam sıkıntısının en azından yarılanmış olduğu harika bir ülke olma yolunda ilerleyeceğiz.
tek sorun camiler diyen de olmadı. ama hangi soruna el atsak '' ne yani tek sorun bu mu?'' diye düşünebiliriz tabi. o da senin anlayışın.
konu camilere geldiğinde de neden herkes kaplan kesiliyor anlamış değilim.biraz da kendinizi eleştirmeyi öğrenin artık.
bunda bön bön bakacak bir şey yok.

seagle da yazmış altta, ben de bursa'da yaşayan biri olarak burada öyle aşırı sayıda cami olduğunu söyleyemem. her mahallede 4-5 cami lafı da biraz havada kalıyor, zira mahalleden mahalleye fark var. benim yaşadığım mahalle, gayet büyük bir mahalle mesela ve 3-5 tane cami var, hepsi de - en azından ramazan ayında - gayet doluyor. bir fazlalık falan yok açıkçası. elbet gereksizi de vardır belki, bilemem, ama burada abartıldığı kadar değil kesinlikle. doğuda falan nasıldır, orasını bilemeyeceğim ama "gereksiz camilerin yerine okul, hastane" lafları safsatadan öteye geçmiyor benim için. okul sıkıntısı şehir merkezlerinde yok zaten. köylerde falan var doğrudur, ama bunu da camilere bağlamak öküzlük. zira aynı köyde de topu topu 1 tane cami var ve oraya gidiyor herkes. yani köylerin zaten bu açıdan genel bir sorunu var. hastanesi de eksik, camisi de, okulu da. neyse, daha da fazla uzatmak gereksiz. zaten saçmasapan, alakasız bir şekilde çekildi konu sigaradan buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır anlamadım şimdi senin bahsettiğin olay neticede parayı gereksiz harcamalarla sağa sola saçmak olayı değil mi bu cami olsun kilise olsun tamam eyvallah saygı duyarım tartışılır başka bir topikte konuşuruz.

Peki şimdi bu bahsettiğimiz bursun yanlış kişilere verilmesi olayıyla ilgisi ne? Yani senin bahsettiğin cami olayında veya başka bir olayda yanlış yapılması bu topikte konuşulan bursun keyfi ihtiyaçlarını temel ihtiyaçlarının önünde tutan zihniyeti haklı mı çıkarıyor? Biz burada memleket nasıl kalkınır nasıl insanımız refah içinde yaşar diye konuşmuyoruz daha öznel bir konuda tartışıyoruz alakasız yazdığın hiç kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

Hayır anlamadım şimdi senin bahsettiğin olay neticede parayı gereksiz harcamalarla sağa sola saçmak olayı değil mi bu cami olsun kilise olsun tamam eyvallah saygı duyarım tartışılır başka bir topikte konuşuruz.

Peki şimdi bu bahsettiğimiz bursun yanlış kişilere verilmesi olayıyla ilgisi ne? Yani senin bahsettiğin cami olayında veya başka bir olayda yanlış yapılması bu topikte konuşulan bursun keyfi ihtiyaçlarını temel ihtiyaçlarının önünde tutan zihniyeti haklı mı çıkarıyor? Biz burada memleket nasıl kalkınır nasıl insanımız refah içinde yaşar diye konuşmuyoruz daha öznel bir konuda tartışıyoruz alakasız yazdığın hiç kusura bakma.

abi fazla cami yoksa paranın çarçur olma konusu da yok yanlız. Fazla varsa tamamdır ama, sayısı fazla olmadığı sürece zaten halkın ihtiyacı için bu, neyi istaf. O zaman okulda yanan ışıkla camide yanan ışık aynı israf de adam
Sosyal ağlarda paylaş

Seagle örnek vermek için yazdım camiler çok var kapatın demiyorum. Cami çok var az var diyolar da halkın ihtiyaç duyduğu kadar var bence. Şimdi İstinye'de Dereiçi'nde cami çoktur evet nereye baksan cami görürsün de nufusta bir o kadar çoktur ve oranın halkı muhafakardır namazını camide kılmak ister ne sakıncası var. Ancak benim yaşadığım Levent'te Konaklar Mahallesinde vatandaşın cami yapılsın diye bir talebi yoktur 150.000 kişinin yaşadığı Konaklar Mahallesinde benim bildiğim kadarıyla 1 tane mescit bulunuyor 19 senedir burada yaşıyorum başka görmedim.
He camiyi ihtiyaç olarak görüp açılması için dernekler kuran zihniyet okulun eksik olduğu yerde de okulu ihtiyaç olarak görüp okul yapmak için de dernekler kurmalı. Aynı şey hastanelerimiz içinde geçerli tabi.
Neyse ya amma saptı konu
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

rouquine said:

ibadetini kendi içinde de yaparsın ama hiçbir imkanın olmadan kendi kendine okuyup 'insan' olamazsın, fark bu benim için.

eğitimle olan alakasını da buradan kurdum.

Bende Selahaddin Eyyübi'nin torunuyum. Kurarım bağlantıyı hiç sorun değil.

Vay be.
Bu laftan sonra senle tartıştığıma bile pişman oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

ne saçmasınız lan
sigara içene burs yokmuş

o zaman öğrenciler sinemayada gitmesin
kitap okumasın
gazete almasın
sevgilisine çiçek,kardeşine oyuncak almasın
bunlar hep gereksiz harcamalar,bunlar hep lüks,
ama kendine yatırım bok püsürü bırakın,bu ülke fakir,millet aç,blablabla.

yada şöyle saçmalayalım
sigara içenlere bırakmaları için 30 gün verelim,bırakmazlarsa öldürelim
çünkü bu sigara içenlerin sağlık problemi oluyor,genç yaşta ölüyorlar,okuyup adam olsalar bile ilerde tedavileri için bir sürü masraf açacaklar başımıza,hastaneler zaten dolu,bırakın abi ölsünler.

hasta ruhlumusunuz kardeşim 2 dakka düşünün yazı yazmadan önce
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

ne saçmasınız lan
sigara içene burs yokmuş

kitap okumasın
gazete almasın

yada şöyle saçmalayalım
çünkü bu sigara içenlerin sağlık problemi oluyor,genç yaşta ölüyorlar,okuyup adam olsalar bile ilerde tedavileri için bir sürü masraf açacaklar başımıza,hastaneler zaten dolu,bırakın abi ölsünler.

Sen düşündün mü yada okudun mu yazılanları?

Biz sigara içen ölsün gebersin mi demişiz okudun mu iyice altından başka anlamlar çıkmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

ne saçmasınız lan
sigara içene burs yokmuş

kitap okumasın
gazete almasın

yada şöyle saçmalayalım

.
Sosyal ağlarda paylaş

SodomVsGomore said:

DoGMeaT said:

ne saçmasınız lan
sigara içene burs yokmuş

kitap okumasın
gazete almasın

yada şöyle saçmalayalım

Sen düşündün mü yada okudun mu yazılanları?

Biz sigara içen ölsün gebersin mi demişiz okudun mu iyice altından başka anlamlar çıkmasın?

muhterem kardeşim sigara içenlere burs vermesinler diyorsun

burs almasınlar
kaval çalmasınlar
çukulata yemesinler
etmesinler olmasınlar yapmasınlar
böyle böyle diye gidip küçük faşizminizi büyütürsünüz yarın öbür gün,ne olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

ne saçmasınız lan
sigara içene burs yokmuş

kitap okumasın
gazete almasın

yada şöyle saçmalayalım

kimse ölsün dememiş ki, içmesin de demiyorum ben.

Ama adamın 5 -6 lirası kalmışken cebinde ulan bi kısa marlboro alayım diyorsa evinde tost yapabileceği bi ekmek bile yokken, bu yanlıştır, çok hem de

içen içsin, ama öncelikli ihtiyacını adam gibi belirlesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim bahsettiğimiz adam temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı halde sigara içiyor ki eğer bu imkansızlıklara rağmen bırakamıyorsa günde en az 1 paket gidiyor. Ben de diyorum ki madem çöpe atacak bu kadar parası var bu adamın, ona vereceğiniz bursu her gün evden çıkarken yol parasını hesaplayan gün içinde yiyeceği 1 simidin hesabını yapan ve çöpe atacak parası olmayan adama verin.

Sinemaya tiyatroya gitmesin kitap okumasın demiyoruz. Kaçıncı yy da yaşıyoruz kardeşim biz böyle bir şey mi dedik. Kaldı ki bir insan için bunlar günümüzde lüks değil ihtiyaçtır. Maddi durumu yerinde olan belki istediği kitabı kitapçılardan temin edebilir ama imkanı yoksa insanın pekala gidip belediyenin kütüphanesinden, okulun kütüphanesinden istediği kitabı temin edebilir.

Sen kalkıp sigaraya temel ihtiyaçtır diyebiliyorsan zaten boşuna tartışıyoruz. Ya çok farklı koşullarda yaşıyoruz yada çok farklı yerlerden bakıyoruz olaya.
Sosyal ağlarda paylaş

SOrun bursun kime dağıtıldığı meselesi falan değil.
sorun toptan işsizlik.

bütün dünyada, kendi kendini beslemek zorunda kalan üniversite öğrencisi part-time işe girer, hem okulunu hem işini yürütür, gecimini sağlar.

memlekette bolebi fırsat yok ama, işsizlik o kadar fazlakı, herhangi bir öğrencinin part-time yapabileceği bir işi, birileri kesinlikle full time aynı paraya yapıyor. Cunku başka iş yok.

herkezin yapamadığı, öğrenci insanın sahip olduğu uzmanlığı gerektiren işler var, ama cok az dalda mevcutlar, vesonunda herzaman öğrenciler part-time maaşı alıp full time calışmaya zorlanıyor sonunda. Adıda "tabi öğrenci maaşı alıcaksın başta" oluyor. sonuna gelmeden ya öğrenci yorgunluktan bithap işten ayrılıyo, veya notları düşüyo dersleri kalıyo bırakmak zorunda kalıyo.

cok guzel tabiki van'da 11bin kişilik üniversite olması, ama bu 11000 kişinin 3bin'i ailesinden destek alsa, hadi 3bin olmasın 5bini olsun, geri kalan 6bin'inin kendini gecindirmesi lazım.

Sizce van'da 6 bin öğrenciye ,bi yandan okulları yürütebilecekleri, iş bulmak mümkünmü?
Sosyal ağlarda paylaş

Karşılıklı burs meselesi var bide
bende alıyorum,
cok ciddi karşılıklı burs borcum var mesela benım.

Hadı ben uzattım o yuzden şikayet etmeye hakkım olmasın, ama memlekette iş bulmak zaten zor, iş bulunca aldığın maaş aylık borcunu ve faturaları anca ödüyo, oda süpheli. Bide iş bulamadığını, üstüne askere gittiğini, o sırada bulduğun işten cıktığını donduğunde tekrar iş aradığını, ilk krizde kovulduğu vs vs vs

nereye geldiğimi anladınız sanırım.

"Amerikada, Ormanya da öğrenciler üniversitelere cok ciddi harclar ödüyo, odiyemeyen karşılıklı burs alıyo, biz hala beleş eğpitim derdindeyiz!!!" gibi şeyler soylenmiş ama geleceğinin bu kadar belirsiz olduğu bir ülkede kimse cesaret edemez öle 80000 bin döLer medical school borcuna.
Sosyal ağlarda paylaş

kredi demişken (karşılıklı burs oxymoron olmuyo mu?) geçen yıl milli eğitim bakanı ntv de soruları yanıtlıyodu. "işsizim krediyi ödeyemedim, haciz geldi." diye maillar yığılınca, "eheh olur böyle şeyler naapalım..." demişti :/

yanlız en sonunda adam gib bişey söyleyen çıkmış da boş beleş sigara tartışmasından kurtulur belki konu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...