mardox Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 @ Choericoe aslında alis'e yöneltilmiş ama izninizle ben de bi kaç şey söylemek istiyorum bi gecede rüyanın kesin sayısını söylemek zor. çünkü uykunun 2 evresi vardır, rapid eye movement ve yavaş dalga. REM dönemindeki rüyalarınızı sanki yaşamışcasına hatırlarken yavaş dalga rüyalarını ya hiç hatırlamazsınız ya bi kaç ufak kısım aklınızda kalır. bu yüzden 4 tane rüya gördüm subjektif yorumlar veya beyin dalgalarından çıkarılan tahminlerdir. Belki doğrudur ama beyin şu anda o kadar karışık bi sistemki uykudaki bacağınızın kasılması bile beyin dalgalarına sebep olmakta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Choericoe Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 @mardox Evet kesin bir cevap yok ama hem beyin dalgalarıyla bulunan verilerde,hemde hipnozla uyutup aynı veriyi elde etmişti.Kesinliği yok ama yinede bir bilgi,en azından aralıksız rüya görürüzü çürütür bir bakıma. Choericoe said: Neden beyin o tecrübeyi yaşamak istiyor?Neden şizofreni? Bence şizofreni üzerinden de konuşmalıyız. Rüya sırasındaki kimyasal tepkimelerle şizofreni birisinin halisünasyon sırasındaki kimyasal tepkimelerin çok yakın olduğu,özellikle dopamin hareketinin aynı olduğu görülüyor. O zaman rüyalar bir çeşit halisünasyon mu? Yada bu aklıma başka bir soruyu getirir ki;beynimiz rüya görmemiz için halisünasyon-dopamin durumuna göre evrimleşti, fakat bu bazı bünyelerde bozulup şizofreniye yol açıyor. Tabi burada yine aynı sorun geçerli,beyin neden rüya görmek istedi ve istiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2009 yukardaki mesajıma dayandırarak cevap vereyim. Sinir sisteminde bir üstteki her zaman bi alttakini baskılar demiştim ya, en üst sistem beyin kortexi (yani bi nevi bilincimiz) olduğu için uyku esnasında bilincimizi kelime doğruysa kapattığımız için, onun inhibe ettiği bilinçaltı serbest kalacaktır, rüyalarımız halüsinasyondan ziyade bilinçaltının eserleridir. Ama yine de hepsi bilinçaltının eseridir diyemiyorum. Şizofrenide halüsinasyonların sebebi beynin "filtreleri"nin bozulması ve olur olmadık uyarıların beyin tarafından yanlış yorumlanması. Bunu sebebi de dediğin gibi dopamin reseptör aktivitesindeki bozukluk. Ama rüyalarla ve uyku durumuyla ilgisi var mıdır tam bilemiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 chagy said: her konuyuda evrime bağlamak, atalara bağlamak ayrı bir saçma. İnsanların tırnak yemeside atalarımızdan geçmiş bize, eskiden tırnak makası olmadığından yiyerek kısaltmışlar. Son cümle... Her konuyu evrime bağlamak derken evrimi biyolojiden ayrı veya biyolojinin belirli bir alt kolu hatta varlığı tartışılan bir hipotez sanıyorsun galiba.Durum ne yazık ki böyle değil. Nasıl ki mühendislikte araştırmalar yapılırken malzemenin iç yapısı,atomların,moleküllerin yerleşim şekilleri hesaba katılıyorsa günümüzde biyoloji,zooloji ve botanikle ilgili araştırmalar yapılırken bu canlıların ve incelenen durumun evrim sürecinde nasıl var olduğu araştırılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 chagy said: Nasıl uyuduğumuz biliniyor ancak NEDEN uyuduğumuzla ilgili çok az bilgiye sahibiz, misal beynimiz uyurken de çalışıyor ve uyanıkken harcadığı enerjiden pek farkı yok. Ee sen kalkmışsın kendin ya da alıntı yaparak bir teori atmışsın ortaya, doğal olarak buda bana saçma gelebilir. Bunda gocunacak bir durum yok diye düşünüyorum. Hemde kısmen evrime inanıyor olsamda. sanırım ahlaki gelişim döneminiz çocukluk çağnının ben merkezci safhasında. öyle bana saçma geliyor diye birşey saçma olamaz. var sa yanlış tarafı saçma olduğunu göster herkes çe saçma olsun. birşey ya herkese saçmadır ya da herkese uygundur lütfen idrak fonksiyonlarımızı düzeltmek dileğiyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 huun said: daha dün babanın neyden korktuğundan haberin yokken, binlerce sene önce atalarım ürktü ondan oluyor bunlar demen bence saçma. atalarının hangi korkusunu anladın ki genetik olarak, binlerce sene önce ağaçtan düşen enayinin hissettiğini bugün hissedeceksin? Hagii said: herşey de evrimin izlerini istesenz de istemesiniz de görmek mümkün. sonuç ta herşeyi inkar etseniz de hiç bir zaman inkar edemeyeceğiniz genetik materyal var (DNA) vucudunuzda size sizden de yakın. geçmişle bağlantınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 bansheee said: chagy said: her konuyuda evrime bağlamak, atalara bağlamak ayrı bir saçma. İnsanların tırnak yemeside atalarımızdan geçmiş bize, eskiden tırnak makası olmadığından yiyerek kısaltmışlar. Son cümle... Her konuyu evrime bağlamak derken evrimi biyolojiden ayrı veya biyolojinin belirli bir alt kolu hatta varlığı tartışılan bir hipotez sanıyorsun galiba.Durum ne yazık ki böyle değil. Nasıl ki mühendislikte araştırmalar yapılırken malzemenin iç yapısı,atomların,moleküllerin yerleşim şekilleri hesaba katılıyorsa günümüzde biyoloji,zooloji ve botanikle ilgili araştırmalar yapılırken bu canlıların ve incelenen durumun evrim sürecinde nasıl var olduğu araştırılır. imza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Hagii said: sanırım ahlaki gelişim döneminiz çocukluk çağnının ben merkezci safhasında. öyle bana saçma geliyor diye birşey saçma olamaz. var sa yanlış tarafı saçma olduğunu göster herkes çe saçma olsun. birşey ya herkese saçmadır ya da herkese uygundur lütfen idrak fonksiyonlarımızı düzeltmek dileğiyle Öncellikle sen konuşma uslubunu değiştir sonra bence tartışmalara gir, çünkü açıkca söylediğim "Bilim bile uykunun neden olduğunu bilmezken, sağdan soldan bilgilerle evrime ve atalarımıza kesinmiş gibi gönderme yapmak" lafını hala anlamak istemiyor ve senin söylemlerine karşı gelenlere "saksıyı çalıştır, idrak fonksiyonu" vs gibi saldırılara geçiyorsun. Atgözlüğü yüzünden mi yoksa çocukluk çağının ben merkezci safhasında asıl kendin olduğun için mi, düşüncelerinin başka birisine saçma gelmesi, seni çıldırtıyor gibi gözüküyor? Evrime kayıtsız inanmanın, "geri kafalı" dediğiniz kayıtsız bazı şeylere inanan insanlardan farkının olmadığını düşünmekteyim. bansheee said: Her konuyu evrime bağlamak derken evrimi biyolojiden ayrı veya biyolojinin belirli bir alt kolu hatta varlığı tartışılan bir hipotez sanıyorsun galiba.Durum ne yazık ki böyle değil. Nasıl ki mühendislikte araştırmalar yapılırken malzemenin iç yapısı,atomların,moleküllerin yerleşim şekilleri hesaba katılıyorsa günümüzde biyoloji,zooloji ve botanikle ilgili araştırmalar yapılırken bu canlıların ve incelenen durumun evrim sürecinde nasıl var olduğu araştırılır. Evrimin varlığı tartışılmaz ancak özellikle insan evrimi %100 ıspatlandı da benim mi haberim yok? Burada ki asıl noktayı kaçırıyorsunuz, konuda uykudan bahsediliyor, bilimin kendisi daha neden uyunduğunu ne işe yaradığını tam olarak bilEmezken, biri çıkar atalarımıza, evrime sokarsa olayı, verdiğim saçma örnekte olduğu gibi tırnak yemeyide evrime sokarım. Hep birlikte saçmalamaya devam ederiz. Siz kalkmışsınız hala bana evrimden bahsediyorsunuz, gerçekten rage ile okuyup, rage ile cevap vermeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 chagy said: Evrimin varlığı tartışılmaz ancak özellikle insan evrimi %100 ıspatlandı da benim mi haberim yok? Burada ki asıl noktayı kaçırıyorsunuz, konuda uykudan bahsediliyor, bilimin kendisi daha neden uyunduğunu ne işe yaradığını tam olarak bilEmezken, biri çıkar atalarımıza, evrime sokarsa olayı, verdiğim saçma örnekte olduğu gibi tırnak yemeyide evrime sokarım. Hep birlikte saçmalamaya devam ederiz. Siz kalkmışsınız hala bana evrimden bahsediyorsunuz, gerçekten rage ile okuyup, rage ile cevap vermeyin. Birincisi öfkeyle okuyup cevap vermem gibi bir durumum yok.Alıntı yaptık, yazdıklarına gayet mantıklı birşeyler eklemeye çalışmaktayım. Şimdi "İnsan evrimi %100 ispatlandı mı" derken neyi kastediyorsun tam anlamadım.İnsanın ve diğer canlıların evrim süreçleriyle gelişerek ortak bir atadan geldikleri ispatlandı evet burasında tartışma yok.Ancak İnsanın evrim sırasında örneğin son 7 milyon yıllık süre içerisinde nasıl evrelerden geçtiği %100 keskinlikle bilinmiyor.Tıpkı evrendeki çekim kuvvetinin nasıl var olduğunun bilinmediği gibi(çekim var, ne oranda olduğu da biliniyor ancak bunun neden böyle olduğuyla ilgili kesin birşey yok) "bilimin kendisi daha neden uyunduğunu ne işe yaradığını tam olarak bilEmezken" gibi bir cümle kurmuşsun tamam güzel de bilim zaten bu süreçleri araştırırken nasılını bulmak için evrimi temel alır.İnsan beyni özellikle sadece memelilerde var olan ve bizim beynimizin 7/8 ini oluşturan üst beynin evrimi nasıl oldu? neden oldu? nasıl işler? gibi sorulara cevap vermeden uyku,rüya gibi konularda açıklama getiremezsin Arkadaş da kafasından sallamamış birçok biyolog bu konunun üstünde durmaktadır.(daha ayrıntılı bilgi için "bilinç gökten düşmedi" adlı kitabı önerebilirim) Haa son olarak tırnak yeme meselesine gelince Stres altındaki anlamsız davranışların(tırnak yemek gibi) temeline inmek içinde tabiki evrimsel süreçler göz önüne alınır bunda saçma olan bir taraf yok zaten. Sözün özü canlılarla ilgili hiçbir şeyi evrimi işin içine sokmadan açıklayamazsın zaten.Mecbur yani.Atom teorisini işin içne sokmadan nükleer reaktör yapmaya çalışmak gibi absürd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 @Banshee İnsan ve diğer canlıların ortak atadan geldiği ıspatlandı derken, bunu açar mısın, kitap olarak değil bilimsel olarak bir haber vs gösterirsen çok mutlu olurum. Sonuçta İncil'de kitap (din'e laf ettiğim yok yanlış anlaşılmasın). Yani tüm canlılar ortak tek bir canlıdan gelmiştir. bunun bilimsel ıspatını nereden bulabilirim (tekrarlıyorum kitap istemiyorum) Sonuç olarak hala aslında aynı şeyden bahsetmiyoruz. Ben diyorum ki e adamlar daha çözememişken, sen birşeyler yazarsan senin yazdığın tamamen gerçekliği ıspatlanmış birşey olmaz, Bana da bu gayet saçma gelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Choericoe said: @Alis, 2 sorum var Alis said: Uyanmadan son 10-20 saniye ile gördükleriniz "Rüya sanarsınız" ama aslında o perdenin ön yüzü bide onun arka yüzü var. Ki şuanda uyurken ne gibi rüyalar gördüğünüz teknoloji saolsun görebiliyorsunuz. Bunun için başarılı yapılmış çalışmalar var biraz araştırın bulun. 1-Benim okuduğum kadarıyla görülen rüyayı izleme çok yeni bir konsept ve şuan dünyada yapılmış böyle birşey yok.Dahası yine okuduğum detaylarda,bu rüya izleme kavramının,tvde birşey izliyormuş olayından ziyade,çok basit bir yanılsamasını görebiliceğimiz söyleniyor ki söylenilen,anlatılan sınır için bence rüyayı izleyebilicez demek yanlış. Alis said: Bu arada "Rüya dediğiniz olay gözleriniz kapatığınız andan itibaren sürer ancak siz hatırlamazsınız 2-Günü gününe rüyalar konusunda ne gelişmeler oldu diye takip etmiyorum ama son zamanlarda 90dakikalık uyku ritm cycleı;rem bölümünde rüya görmek gibi tabirlerde hiç aksi birşey duymadım. Genelde herkesin 1 gecede 4 rüya gördüğü söyleniyor, sizin dediğinizin kaynağı nedir?Belki ben atlamışım olabilirim Dediklerin haklısın evet rüyaları televizyon açıp video izlermiş gibi izleyemiyoruz ancak rüyanızda hemen hemen neyi görüp görmediğinizi nasıl bir durumda olduğunuzu "heycanlı korkarak kuşkulu olduğunuzu" görebiliyoruz. "Gözlerinizi kapatığınızdan itibaren" ile demek istediğim kavram aslında şuydu: Siz o uyku sürecine girdiğiniz rüya görmeye başlarsınız "henüz neden rüya gördüğümüz açık değil bilim adamları farklı farklı yorumlar getirsede tam olarak net değil neden rüya görüyoruz sorusuna. Ancak şu biliniyor ki uyuduğunuzda o uyanıp "aman allahım ne garip rüya gördüm dediğiniz şeyler uyanma safhasında gördüklerinizdir", bu şu anlama getiriliyor aslında siz bir dizin rüya görüyorsunuz belki bir belkide birden çok ama birşeyler görüyorsunuz sonuç itibari ile. Ancak şunu demek yalnış yani genetik yapılaşma ile rüyalarımız nesilden nesile aktarılır. Bu kesinlikle yalnış çünkü eğer öle ise "dünyanın değişken nufusu ve medeniyetleri karışımı olan bugünkü irklar o "atalarımızda yoktu". Yani genetik yapımız bir nevi değişiyor "melezlik kavrami". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 chagy said: Hagii said: sanırım ahlaki gelişim döneminiz çocukluk çağnının ben merkezci safhasında. öyle bana saçma geliyor diye birşey saçma olamaz. var sa yanlış tarafı saçma olduğunu göster herkes çe saçma olsun. birşey ya herkese saçmadır ya da herkese uygundur lütfen idrak fonksiyonlarımızı düzeltmek dileğiyle Öncellikle sen konuşma uslubunu değiştir sonra bence tartışmalara gir, çünkü açıkca söylediğim "Bilim bile uykunun neden olduğunu bilmezken, sağdan soldan bilgilerle evrime ve atalarımıza kesinmiş gibi gönderme yapmak" lafını hala anlamak istemiyor ve senin söylemlerine karşı gelenlere "saksıyı çalıştır, idrak fonksiyonu" vs gibi saldırılara geçiyorsun. Atgözlüğü yüzünden mi yoksa çocukluk çağının ben merkezci safhasında asıl kendin olduğun için mi, düşüncelerinin başka birisine saçma gelmesi, seni çıldırtıyor gibi gözüküyor? Evrime kayıtsız inanmanın, "geri kafalı" dediğiniz kayıtsız bazı şeylere inanan insanlardan farkının olmadığını düşünmekteyim. quote] http://forum.alternatifim.com/index.php?topic=37452.0;wap2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… tunca Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 gündüz uykusuyla gece uykusu aynı değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… bansheee Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 chagy said: @Banshee İnsan ve diğer canlıların ortak atadan geldiği ıspatlandı derken, bunu açar mısın, kitap olarak değil bilimsel olarak bir haber vs gösterirsen çok mutlu olurum. Sonuçta İncil'de kitap (din'e laf ettiğim yok yanlış anlaşılmasın). Yani tüm canlılar ortak tek bir canlıdan gelmiştir. bunun bilimsel ıspatını nereden bulabilirim (tekrarlıyorum kitap istemiyorum) Sonuç olarak hala aslında aynı şeyden bahsetmiyoruz. Ben diyorum ki e adamlar daha çözememişken, sen birşeyler yazarsan senin yazdığın tamamen gerçekliği ıspatlanmış birşey olmaz, Bana da bu gayet saçma gelebilir. Tabi açarım canlıların ortak atadan geldiği kitaplarda okutulan çok sıradan bir gerçek yeni bir haber vs değil hangi üniversitenin biyoloji bölümüne gidersen git bunu söyleyecekler.Haa burda sıktığıma inanıyorsan,direk 1. elden gidip sorabilirsin.Buna rağmen de "kanıt yok kanıt yok" diyebilirsin ben de "dünya düzdür kanıt yok kanıt yok" diyebilirim Esas problem kanıtları anlayabilir misin?Çünkü özellikle son 20 yılda gelen en önemli kanıtları anlamak için genetik konusunda iy kötü bir birikime ihtiyaç var. Son yazdığın cümle ise tamamen çarpık bir mantık "adamlar tam çözememişken " ne demek.Atomun yapısı ve evren hakkında daha bir sürü çözülememiş şey var ama gene de kesin olan şeyler var ve bunlara dayanarak iş yapılmakta.Son cümlendeki mantıkla maddenin atomlardan oluştuğunu temel almayalım "adamlar daha tam çözememişken ne atomundan bahsediyorsunuz" diyelim Gene özetliyeyim evrimin varlığı ve canlıların ortak atadan gelmesi tartışma götürmeyen şeyler,tartışılan kısı bunun nasılı,niçini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… chagy Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Yok anlaşamıyoruz sizinle, üzerine alınma ama ateistler, dinciler ve darwincilerle tartışılmıyor. Ben evrim var mıdır yok mudur demiyorum, Ben sorumu açayim sana, İnsan, hamamböceği ve deniz-anası ortak ataya sahipdirler. Ben bunun bilimsel kanıtını istiyorum, öğreti kitaplarında cümle sonunda "inanılmaktadır" yazıyor. Doğal olarak; Bu bu nedenlerden dolayı Uzaylı vardır ile bu bu nedenlerden dolayı uzaylıların varlığına inanılmaktadır cümleleri arasında anlam farkı vardır. Ayrıca netten araştırdığımda tüm cümleler teori üzerine kurulmuş ve/veya yaşamın ilk çıktığı an ile ilgili hala biyolojide birden fazla teorinin bulunduğu iddaa edilmektedir. En basitinden wikipedia'nın gerek türkçe, gerekse ingilizce versiyonunda yazanlar. (Hoş ikisi arasında yer yer farklılık var bu bile çelişkili sonuçlar ortaya çıkartıyor). Yineliyorum konumuz evrim var mıdır yok mudur değil bu yüzden bana evrimi anlatan bir cevap değil, sorduğum sorunun bilimsel kanıtı lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Hagii Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 chagy said: insan, hamamböceği ve deniz-anası ortak ataya sahipdirler. Ben bunun bilimsel kanıtını istiyorum, öğreti kitaplarında cümle sonunda "inanılmaktadır" yazıyor. Ayrıca netten araştırdığımda tüm cümleler teori üzerine kurulmuş ve/veya yaşamın ilk çıktığı an ile ilgili hala biyolojide birden fazla teorinin bulunduğu iddaa edilmektedir. En basitinden wikipedia'nın gerek türkçe, gerekse ingilizce versiyonunda yazanlar. (Hoş ikisi arasında yer yer farklılık var bu bile çelişkili sonuçlar ortaya çıkartıyor). evrim teorisinde inanmak diye birşey yoktur. inanma işi dinde vardır. gerçeğini görürsün veya göremezsin ama mutlaka inanırsın inanmazsan zaten o dinden çıkmış sayılırsın. tekrar ediyorum evrim de inanma yoktur kanıtlarla görme akıl yürütme vs vs vs vardır. ayrıca teori neymiş ona bakalım Kuram veya teori, sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünüdür. , harao fiilinden gelmektedir. Harao, görüyorum demektir. Ayrıca tasarım, dikkat, merak, görülenden duyulan sevinç,düzenlenen dinsel kaynaklı şölenlerde seyirci olmak, tapınaklarda geleceği bilen kahinlere soru sormaya gitmek anlamına da gelebilmektedir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuram burada yasalar kısmına dikkat çekmişsindir sanırım yasa veya kanun ise: Bir bilimsel kanun, gözlem ve deneylerle iyi desteklenip kanıtlanmış genel prensiptir. Tipik olarak bilimsel kanunlar, tarihi kayıtlardaki deney ve gözlemlerle örtüşen kısıtlı ilkeler kümesidir. Bilimsel kanun konsepti, bilimsel teori konseptiyle yakından ilişkilidir. Tipik olarak, kanunlar teorilere nazaran dünya hakkında daha kısıtlı öngörülerde bulunurlar. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kanun_(bilim) burada demişsin ki bana evrimi ispatlayın. evrim teorisi yukarda da açıkladığım gibi birçok kanunu içinde barındırır. sen evrim teorisi gibi geniş bir konunun hangi kısmını istiyorsun? ayrıca bu yazım "evrim teori hala gerçek olsaydı ispatlanır ve kanun olurdu" diyen kişilere de cevap,kapak olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Hagii Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 chagy said: Yok anlaşamıyoruz sizinle, üzerine alınma ama ateistler, dinciler ve darwincilerle tartışılmıyor. dincilerle tartışılmaz. dinde kesin kurallar vardır. kabul edip paşa paşa inanırsın inanırsın inanmazsan dinden çıkarsın. bunun lamı cimi de yoktur. ateistlerle her zaman istediğin konuyu tartışabilirsin. ateistler sana bilimsel kanıtlar getirirler ve uygun olan da budur. ayrıca ateistlere haksız olduklarını gösterdiklerinde sana teşekkür edip bilgilerini düzeltirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… bansheee Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 chagy said: Yok anlaşamıyoruz sizinle, üzerine alınma ama ateistler, dinciler ve darwincilerle tartışılmıyor. Ben evrim var mıdır yok mudur demiyorum, Ben sorumu açayim sana, İnsan, hamamböceği ve deniz-anası ortak ataya sahipdirler. Ben bunun bilimsel kanıtını istiyorum, öğreti kitaplarında cümle sonunda "inanılmaktadır" yazıyor. Doğal olarak; Bu bu nedenlerden dolayı Uzaylı vardır ile bu bu nedenlerden dolayı uzaylıların varlığına inanılmaktadır cümleleri arasında anlam farkı vardır. Ayrıca netten araştırdığımda tüm cümleler teori üzerine kurulmuş ve/veya yaşamın ilk çıktığı an ile ilgili hala biyolojide birden fazla teorinin bulunduğu iddaa edilmektedir. En basitinden wikipedia'nın gerek türkçe, gerekse ingilizce versiyonunda yazanlar. (Hoş ikisi arasında yer yer farklılık var bu bile çelişkili sonuçlar ortaya çıkartıyor). Hakkaten anlaşamıyoruz(bunda benim anlatımımın zayıflığı da bir gerçek tabi).Şimdi yaşamın ortaya çıkması ile ilgili birçok model mevcut çoğu birbirine çok benzer ancak küçük konularda birbirinden ayrılıyor.Canlıların ortak atadan gelmediği yönünde ise elimizde ne mantıklı bir model, ne de bu olmayan modeli destekleyen kanıt mevcut.Tabi bizim uzaylıların büyük bir deneyi olduğumuz yada bundan 10bin yıl önce bugünkü halimizle yaratıldığımız yönünde iddalar ne kadar ciddiye alınabilir bilemiyorum Yaşam oluşurturan en temel moleküllerin bile oluşması için çok spesifik süreçlerin var olması yani her türlü koşulun denk gelmesi gerekir.Dünya yaşamın başlamasına müsait olmasına rağmen tahmini 1 milyar yıla yakın bir süre yaşam başlamamıştır.Bu durumda yaşam bir kere bir yerde başlayınca aynı kaynaktan evrilerek çeşitlenmesi, farklı farklı kaynaklardan ortaya çıkmasından çok çok daha yüksek bir ihtimal Gene nette araştırdığın cümlelerde "inanılmaktatır" yazan yerler dikkat edersen yaşamın oluşma sürecininin ayrıntılarını açıklamaya çalışan yazılardır.Ortak atanın varlığı konusunda ise "kabul edilir" kullanılır.Bunun sebebi de eldeki dolaylı kanıtların bu yönde olmasına rağmen bu ortak atanın fosiline hiç ulaşılamayacak olmasıdır. Şimdi konu çok dağıldı nerdem nereye geldik gene başa döneyim."Her şeyi de evrime bağlamayın" demişsin ancak biyolojiyle ilgili sorunun evrim boyutu düşünülmeden açıklanmaya çalışılması mümkün değil.En azından bilim-teknik bölümünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Fly Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 EVRİME NASIL GELDİ YAHU BU KONU. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 eskiden hem uyuyan insanlar varmış hem uyumayan fakat uyuyanlar hem hayatlarının 1/3ünü güvende avcılardan uzakta geçirmiş hem de daha iyi dinlenmiş ve uyumayanlara göre daha avantajlı oldukları için daha çok hayatta kalmışlar zamanla uyumayanlar yok olmuş. DA DAS! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Toledor Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Birde son 1 aydır gördüğüm rüyaların yarısı İngilizce diğer yarısı rusça ki uzun süredir ikisinide kullanmıyorum. Tabir yapabilen varmı aranızda=P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… MuDo Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Fly said: EVRİME NASIL GELDİ YAHU BU KONU. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 Sonraki 2.sayfa (Toplam 2 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
tunca Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 gündüz uykusuyla gece uykusu aynı değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 chagy said: @Banshee İnsan ve diğer canlıların ortak atadan geldiği ıspatlandı derken, bunu açar mısın, kitap olarak değil bilimsel olarak bir haber vs gösterirsen çok mutlu olurum. Sonuçta İncil'de kitap (din'e laf ettiğim yok yanlış anlaşılmasın). Yani tüm canlılar ortak tek bir canlıdan gelmiştir. bunun bilimsel ıspatını nereden bulabilirim (tekrarlıyorum kitap istemiyorum) Sonuç olarak hala aslında aynı şeyden bahsetmiyoruz. Ben diyorum ki e adamlar daha çözememişken, sen birşeyler yazarsan senin yazdığın tamamen gerçekliği ıspatlanmış birşey olmaz, Bana da bu gayet saçma gelebilir. Tabi açarım canlıların ortak atadan geldiği kitaplarda okutulan çok sıradan bir gerçek yeni bir haber vs değil hangi üniversitenin biyoloji bölümüne gidersen git bunu söyleyecekler.Haa burda sıktığıma inanıyorsan,direk 1. elden gidip sorabilirsin.Buna rağmen de "kanıt yok kanıt yok" diyebilirsin ben de "dünya düzdür kanıt yok kanıt yok" diyebilirim Esas problem kanıtları anlayabilir misin?Çünkü özellikle son 20 yılda gelen en önemli kanıtları anlamak için genetik konusunda iy kötü bir birikime ihtiyaç var. Son yazdığın cümle ise tamamen çarpık bir mantık "adamlar tam çözememişken " ne demek.Atomun yapısı ve evren hakkında daha bir sürü çözülememiş şey var ama gene de kesin olan şeyler var ve bunlara dayanarak iş yapılmakta.Son cümlendeki mantıkla maddenin atomlardan oluştuğunu temel almayalım "adamlar daha tam çözememişken ne atomundan bahsediyorsunuz" diyelim Gene özetliyeyim evrimin varlığı ve canlıların ortak atadan gelmesi tartışma götürmeyen şeyler,tartışılan kısı bunun nasılı,niçini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Yok anlaşamıyoruz sizinle, üzerine alınma ama ateistler, dinciler ve darwincilerle tartışılmıyor. Ben evrim var mıdır yok mudur demiyorum, Ben sorumu açayim sana, İnsan, hamamböceği ve deniz-anası ortak ataya sahipdirler. Ben bunun bilimsel kanıtını istiyorum, öğreti kitaplarında cümle sonunda "inanılmaktadır" yazıyor. Doğal olarak; Bu bu nedenlerden dolayı Uzaylı vardır ile bu bu nedenlerden dolayı uzaylıların varlığına inanılmaktadır cümleleri arasında anlam farkı vardır. Ayrıca netten araştırdığımda tüm cümleler teori üzerine kurulmuş ve/veya yaşamın ilk çıktığı an ile ilgili hala biyolojide birden fazla teorinin bulunduğu iddaa edilmektedir. En basitinden wikipedia'nın gerek türkçe, gerekse ingilizce versiyonunda yazanlar. (Hoş ikisi arasında yer yer farklılık var bu bile çelişkili sonuçlar ortaya çıkartıyor). Yineliyorum konumuz evrim var mıdır yok mudur değil bu yüzden bana evrimi anlatan bir cevap değil, sorduğum sorunun bilimsel kanıtı lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 chagy said: insan, hamamböceği ve deniz-anası ortak ataya sahipdirler. Ben bunun bilimsel kanıtını istiyorum, öğreti kitaplarında cümle sonunda "inanılmaktadır" yazıyor. Ayrıca netten araştırdığımda tüm cümleler teori üzerine kurulmuş ve/veya yaşamın ilk çıktığı an ile ilgili hala biyolojide birden fazla teorinin bulunduğu iddaa edilmektedir. En basitinden wikipedia'nın gerek türkçe, gerekse ingilizce versiyonunda yazanlar. (Hoş ikisi arasında yer yer farklılık var bu bile çelişkili sonuçlar ortaya çıkartıyor). evrim teorisinde inanmak diye birşey yoktur. inanma işi dinde vardır. gerçeğini görürsün veya göremezsin ama mutlaka inanırsın inanmazsan zaten o dinden çıkmış sayılırsın. tekrar ediyorum evrim de inanma yoktur kanıtlarla görme akıl yürütme vs vs vs vardır. ayrıca teori neymiş ona bakalım Kuram veya teori, sistemli bir biçimde düzenlenmiş birçok olayı açıklayan ve bir bilime temel olan kurallar, yasalar bütünüdür. , harao fiilinden gelmektedir. Harao, görüyorum demektir. Ayrıca tasarım, dikkat, merak, görülenden duyulan sevinç,düzenlenen dinsel kaynaklı şölenlerde seyirci olmak, tapınaklarda geleceği bilen kahinlere soru sormaya gitmek anlamına da gelebilmektedir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuram burada yasalar kısmına dikkat çekmişsindir sanırım yasa veya kanun ise: Bir bilimsel kanun, gözlem ve deneylerle iyi desteklenip kanıtlanmış genel prensiptir. Tipik olarak bilimsel kanunlar, tarihi kayıtlardaki deney ve gözlemlerle örtüşen kısıtlı ilkeler kümesidir. Bilimsel kanun konsepti, bilimsel teori konseptiyle yakından ilişkilidir. Tipik olarak, kanunlar teorilere nazaran dünya hakkında daha kısıtlı öngörülerde bulunurlar. http://tr.wikipedia.org/wiki/Kanun_(bilim) burada demişsin ki bana evrimi ispatlayın. evrim teorisi yukarda da açıkladığım gibi birçok kanunu içinde barındırır. sen evrim teorisi gibi geniş bir konunun hangi kısmını istiyorsun? ayrıca bu yazım "evrim teori hala gerçek olsaydı ispatlanır ve kanun olurdu" diyen kişilere de cevap,kapak olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 chagy said: Yok anlaşamıyoruz sizinle, üzerine alınma ama ateistler, dinciler ve darwincilerle tartışılmıyor. dincilerle tartışılmaz. dinde kesin kurallar vardır. kabul edip paşa paşa inanırsın inanırsın inanmazsan dinden çıkarsın. bunun lamı cimi de yoktur. ateistlerle her zaman istediğin konuyu tartışabilirsin. ateistler sana bilimsel kanıtlar getirirler ve uygun olan da budur. ayrıca ateistlere haksız olduklarını gösterdiklerinde sana teşekkür edip bilgilerini düzeltirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 chagy said: Yok anlaşamıyoruz sizinle, üzerine alınma ama ateistler, dinciler ve darwincilerle tartışılmıyor. Ben evrim var mıdır yok mudur demiyorum, Ben sorumu açayim sana, İnsan, hamamböceği ve deniz-anası ortak ataya sahipdirler. Ben bunun bilimsel kanıtını istiyorum, öğreti kitaplarında cümle sonunda "inanılmaktadır" yazıyor. Doğal olarak; Bu bu nedenlerden dolayı Uzaylı vardır ile bu bu nedenlerden dolayı uzaylıların varlığına inanılmaktadır cümleleri arasında anlam farkı vardır. Ayrıca netten araştırdığımda tüm cümleler teori üzerine kurulmuş ve/veya yaşamın ilk çıktığı an ile ilgili hala biyolojide birden fazla teorinin bulunduğu iddaa edilmektedir. En basitinden wikipedia'nın gerek türkçe, gerekse ingilizce versiyonunda yazanlar. (Hoş ikisi arasında yer yer farklılık var bu bile çelişkili sonuçlar ortaya çıkartıyor). Hakkaten anlaşamıyoruz(bunda benim anlatımımın zayıflığı da bir gerçek tabi).Şimdi yaşamın ortaya çıkması ile ilgili birçok model mevcut çoğu birbirine çok benzer ancak küçük konularda birbirinden ayrılıyor.Canlıların ortak atadan gelmediği yönünde ise elimizde ne mantıklı bir model, ne de bu olmayan modeli destekleyen kanıt mevcut.Tabi bizim uzaylıların büyük bir deneyi olduğumuz yada bundan 10bin yıl önce bugünkü halimizle yaratıldığımız yönünde iddalar ne kadar ciddiye alınabilir bilemiyorum Yaşam oluşurturan en temel moleküllerin bile oluşması için çok spesifik süreçlerin var olması yani her türlü koşulun denk gelmesi gerekir.Dünya yaşamın başlamasına müsait olmasına rağmen tahmini 1 milyar yıla yakın bir süre yaşam başlamamıştır.Bu durumda yaşam bir kere bir yerde başlayınca aynı kaynaktan evrilerek çeşitlenmesi, farklı farklı kaynaklardan ortaya çıkmasından çok çok daha yüksek bir ihtimal Gene nette araştırdığın cümlelerde "inanılmaktatır" yazan yerler dikkat edersen yaşamın oluşma sürecininin ayrıntılarını açıklamaya çalışan yazılardır.Ortak atanın varlığı konusunda ise "kabul edilir" kullanılır.Bunun sebebi de eldeki dolaylı kanıtların bu yönde olmasına rağmen bu ortak atanın fosiline hiç ulaşılamayacak olmasıdır. Şimdi konu çok dağıldı nerdem nereye geldik gene başa döneyim."Her şeyi de evrime bağlamayın" demişsin ancak biyolojiyle ilgili sorunun evrim boyutu düşünülmeden açıklanmaya çalışılması mümkün değil.En azından bilim-teknik bölümünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 EVRİME NASIL GELDİ YAHU BU KONU. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 eskiden hem uyuyan insanlar varmış hem uyumayan fakat uyuyanlar hem hayatlarının 1/3ünü güvende avcılardan uzakta geçirmiş hem de daha iyi dinlenmiş ve uyumayanlara göre daha avantajlı oldukları için daha çok hayatta kalmışlar zamanla uyumayanlar yok olmuş. DA DAS! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Birde son 1 aydır gördüğüm rüyaların yarısı İngilizce diğer yarısı rusça ki uzun süredir ikisinide kullanmıyorum. Tabir yapabilen varmı aranızda=P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Fly said: EVRİME NASIL GELDİ YAHU BU KONU. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar