Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başarısızlık

SodomVsGomore

Öne çıkan mesajlar

Demin düşündümde ben başarısız bir insanmışım.
Girdiğim çevrelerde hep sivrilmişimdir ama bu girişken-atılgan olmamdan kaynaklanıyordu. Anaokulunda bile çok sivrilmiştim hatta arada azıtınca müdür yardımcısına falan yollardı beni öğretmenimiz kulakları çınlasın.
Ortaokul yine böyle geçti pek etliye sütlüye karışmazdım ama sevilirdim herkesle iyi geçinirdim.
Şimdi liseden önceki hayatıma bakıyorum hiçbir zaman bir başarı gösterip sivrilmemişim hep bir müziplik, fırlamalık elle tutulur bir şey yok.

OKS'de 393 puan yaptım ilk tercihlerde bir yere giremedim haliyle. İkinci tercihlerde yeni açılmış taban puanla öğrenci alan bir anadolu lisesine kapağı attım.

Lise 1 de serserinin önde gideniydim. Haftaiçi en azından 2 gün içip eve geceyarısı dönerdim. Aileyle öyle böyle değil fena papaz olmuştum. İlk dönem not ortalamam 1.99 du çok iyi hatırlıyorum. Sınıfı da karnedeki 3 tane 1 i bütünlemelerde 2 yaparak geçmiştim. Ortalama yerlerde tabi.
Lise 2 de 3 te biraz toparladım en azından o kadar rezil değildim ama notlar yine düşük vs.
Lisede sevilip sayılan ve üzerimden atamadığım o serserilikten olsa gerek korkulan bir öğrenci oldum.

Lise son sınıfta başlarda iyi gidiyordu kendimi ÖSS ye hazırlamıştım. Kararlıydım iyi bir devlet üniversitesinde hukuk u kazanacaktım. Başlarda her şey güzel gidiyordu ama sonrasında yine batırdım işi. Kendi yaptığım programları aksatmaya başladım, zamanla program bile yapmadım.
Önce '1. dönemden başlıyorum köpek gibi çalışıcam' diyordum sonra bu '2. dönem sıkı çalışıp hallederim eksiklikleri' olayına döndü ve akabinde sağdan soldan duyulan 'olm bizim arkadaş var herif sadece son 1 ay it gibi çalıştı şimdi yıldız teknikte bilg. mühendisliğinde' kolpalarıyla işi iyice boşlayıp 'abi son ay hallederim' olayına döndüm nitekim dershanenin bitmesiyle adam gibi kitap yüzü açmadım sürekli 'ben biliyorum bildiğim şeyi okumanın ne gereği var' diye kendimi kandırdım.

Ve ÖSS'ye girildi, çıkıldı. Türkçe de çok zaman kaybetmiştim kafayı toparlayamamıştım. Zaman kayınca diğer derslere de yansıdı tabi. Sosyal bölümünü sona bırakmıştım zar zor yetiştirdim zaman yetmedi bana...hepsi hikaye yine kendimi kandırıyorum.

Sınav sonuçları açıklandı 69 okul puanıyla 323,837 puan almışım. Bırak iyi bir devlet üniversitesini düşük puanlı bir devlet üniversitesinin 2. öğretimine bile giremiyorum. Tabi idealist genciz ya hukuktan başka bölümde yazılmıyor. Hatta önceki senelerde devleti kazanamayıp özele giden arkadaşlarada 'olm ben hayatta özele gitmem ne işim olur oturur paşa paşa çalışır girerim bi devlet ünisine' diye artistlik yapıyordum.

Velhasılı anne babayla konuşuldu 'devleti yazalım tamam da en azından %50 burslu hukuk olan özelleride alta yazalım madem çok istiyorsun hukuk okumayı biz senin arkandayız' dediler. Ben yok mok dedim gerekirse 1 sene daha kendim hazırlanırım diye direttim tartışıldı edildi yazıldı özel üniler. Şimdi Kadir Has'ta %50 burslu hukuktayım.

En azından şu öğrenim hayatıma bakınca dişe dokunur hiçbir başarı göremiyorum.
Halime bakıyorum çevremdeki bir çok insandan daha iyi bir yerdeyim ama benim hedeflediğim yer burası değildi.
Hedeflerime ulaşamadım dolayısıyla başaramadım.
Hep zeki geçindim başarırım dedim de işte demekle olmuyor bunu bir türlü anlamak istemedim galiba kolay geldi anlamamak.

Gece gece dertlendim yazdım buraya. Wall Of Text için kusura bakmayın. Muhtemelen kendime haksızlık yapıyorum ama bir daha aynı hatalara düşmemek için kendime biraz kamçılamam lazım.

Umarım ilerde dönüp bu topağa bakınca 'ulan ne mal adammışım' derim.

Hadi iyi sabahlar.
Sosyal ağlarda paylaş

selam.

okudum, ortalama her gencin başına gelir dedim.
ama daha hayatın başındasın, ilerde belki öyle ya da böyle geldiğin şu durum sayesinde çok iyi bi avukat olup paranın kafasına koyarsın belli olmaz. ama iyi bir akademik hayatım olsun diyorsan sonraki yaşamlara artık.
başarı topicimi açarsam orada tekrar görüşmek üzere.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Başarısız faland egilsin yanlış yönlendirilmişsin.

Bu oalyı şu yeni Ttnet- Vitamin reklamı üzerinden anlatayım. Çoçuklar "şunu yapamam. Bunu yapamam" diye akgıtlara yazıp ardından denize atıyorlar bu srıadada reklamın arka sesi "herşeyi yapabilirsiniz çocuklar" mesajı veriyor.

olay şu ki, böyle bir şey yok.

herkez anasının karnından belli bir potansiyelle doguyor. müzik potansiyeli 10, ders 8, sosyal hayat 4 vs.

sen gidip hiç egitim almayıp potansiyelin 10 olmasına ragmen 0 müzige sahip olup, derslere asılmayıp 3 olup, sosyal hayatta potansiyelin olmamasına ragmen kasıp 4 takılabilirsin.

Çalışarak her konuda belli bi yere gelebilirsin, mesela allahın odundan farksız müzik kulagına sahip olan biri bile belli bi yere kadar müzik bilgisi ve çok çalışmayla bişiy yapabilir ama bu yetenegi olan 5 yaşında bir bebenin onu 1 hafta egitimle geçebilecegi gerçegini deiştirmez.

hemen hemen türk toplumunda sorun bu "ben herşeyi yapabilirim, çalışmayla herşey olur", ki zaten aynı anda hem doktor hem sosyolog hem deprem bilimci gibi konuşabilen türk halkının mantaliteside "ben çalışarak herşeyi yapabilirim" düşüncesinden gelir.

Çalışkanlık ne kadar önemliyse potansiyelde o kadar önemlidir. Zekiyim demişsinde,zeki insan hiç çalışmasa bile 69 okul puanıyla 327 almaz.

Şimdi nünde iki seçenek var hukuk okumayı seviyorsun diye (şuanda burada yazdıklarına göre konuşuyorum tabii) potansiyelin olmayan bir alanda çok çalışymayla potansiyeli fulleyerek çalışırsın, veya ben zekiyim, ben atılganım ayaklarıyla kendini kandıracagına hangi konularda potansiyelin ne onu araştırır, potansiyelin en çok neydeyse ona göre 1 sene daha çalışır meslek seçersin.
Sosyal ağlarda paylaş

"Pen Duick" said:

Gaap sevdim seni dostum, hem şımarık veletleri dövüyorsun hem sen zeki değilsin diye gelip yüzüne vurdun burda adamın.
Arkandayım bundan böyle.

+1

gerçekten çok güzel söylemişin Gaap

edit: bu arada zeki adamım demek değildi amacım orada zekiyim diye geçinip mallık yaptığımı beyan etmeye çalıştım. bakalım kendimi daha nasıl aşağılayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi basari kistasini hep egitim ustunden almissin. egitim basarili olmak icin bir aractir sadece, okumadan da cok basarili olan bir ton insan var.. einstein bile depresif bi adam, kendini hep basarisiz goruyor, hic bir yere kabul edilmiyor, akademik kariyer yapmak istiyor falan. bakiyo en son olmuyo bi yere sap olamayacak, patent enstitusunde calismaya basliyor. orada calisirken bilimsel bir makale yaziyor, o sirada halen kesfedilmiyor, adam akademisyen degil cunku sallamiyorlar, bi bilim adami var unlu o mu ne kesfediyo..

birseyi azimle ve inatla yaparsan basari gelir, ondan suphem yok. yilmadan usanmadan. egitim alaninda basarili olmayabilirsin ama baska alanlarda olabilirsin. egitim alaninda da olabilirsin ne istedigini bulursan. hepsi motivasyon isi.. Yine Einstein der ki, benim ozel bir yetenegim yok, sadece cok merakliyim.

egitim hayati basarinin bi kistasi degildir, olmamistirda. Calismaya basladiktan sonra ornegin 3-4 sene sonra egitimin degil 3-4 senede yaptiklarin onemlidir. Istersen MIT de oku 4 sene bosta dur ciddi kimse sallamaz seni. Okul hayata iyi bi yerden baslamanin aracidir sadece, merdivenleri hizli cikar yetisirsin cok mumkun ve olagan bir sey bu..

Sadece ne istedigini bul, insanlarin genel sorunu bu. Ne istedigini bulduktan sonra gerisi kolay..

BI kac ay once reuters in sitesinde okumustum. Amerika'da gencler krizde bos durmamak icin bedavaya calisiyormus. Dogru/yanlis kapitalizm vs ayri tartisilir, ama insanlar ne kadar azimli bak. Bos durmak olum cunku. Azim ve motivasyon olsun gerisi gelir zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

kendine bir program yap, ve uygulamaya basla
1- hedefini koy
2- bir kagida grafik olarak onundeki 2 yili yaz ve ne yapacaklarini yaz kagida
3- anne ve babanin karsisina cik, bana 2 sene verin (karnimi doyurun para verin yani) bende bunlari yapmazsam, beni kasaba verin sosis yapsin de
4- spor yap! beyin calismadan bi zkim calismaz.
5- arkadaslarindan bi sureligine uzaklas kari kizdanda uzaklas, kendinle kal, ozellikle tek basina mutlu bi hayat suren erkeklerin hayatlarini anlatan hollwood filmleri izle (varmi lan ole bi film?)
6- egerki bi yerde yan cizmeye baslarsan, git bi kahvehanede bi cay ic cevrendeki insanlari 5-10 dakka seyret. kahveden cikinca zaten plan moduna geri donersin.
7- tessekkure gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatın sillesini ne zaman yiyeceğin belli olmuyor. Kimisi doğduğu anda ailesi yüzünden yemiş oluyor kimisi okulda arkadaş çevresi yüzünden belki online oyunlar yüzünden. Belki öss de baştan beri amaçladığın bölümü 0,1 puanla kaçırıp bütün arkadaşlarının gittiği süper bir teknik üniversiteyi kaçırınca..

Hiçbir zaman keşke demeyi sevmezdim, demek gerektiğinde bile. Her yaptığımın sonucu var, farkındayım, ardındayım diyordum; sızlanan insanlardan olmam diyordum ama sonunda gördüm ki insan keşke demeden de akıllanmıyormuş. Bu yaşadıklarının biricik artısı sana tecrübe olmasıdır, gelecekte bunları gözönüne alıp karar vermelisin. Umarım gelecekte başarıyla ilgili başlıklar açarsın, belki kitap falan da yazarsın ehehe =)
Sosyal ağlarda paylaş

@nedanko

abi doğru söylüyosun sadece eğitim üzerinden başarılı başarısız değerlendirmesi yapmak çok yanlış ama işte ister istemez kendime kızıyorum hedefim belli yapmam gereken belli ne neden yapmıyorsun tek derdim o.

@tinkibinki

yorum için çok sağol. biraz daha canımı acıtayım aklım başıma tam bi gelsin tecrübe olarak heybeme koyacağım yaptığım hataları :)
Sosyal ağlarda paylaş

benziyomuşuz biz baya

keşke birlikte tekrar hazırlansaydık lan sdf

üf

/lise2'yi ucunun ucundan geçtim, çok kötü geçen bi sınav sonucu 68aobp ile 315 aldım felan :p (gerçi 8 puan falan az almışım da, istediğim yerler de aşağı yukarı o kadar azdı zaten)

NEYSE
Sosyal ağlarda paylaş

izmirdeyim

hazırlık atladım ben neyseki. böylece hem bölümün matematik dersleriyle uğraşarak biryandan össye de dolaylı olarak kasmış olcam hem de okul/bölüm hakkında daha çabuk yargıya varıp 2011de ona göre davranıcam

hakkımızda hayırlısı olsun ne diyim

sen çok darlanma gene de ya, hukuk istiyodun hukuk okuyosun diploma alınca da kimsenin hukuk'un üstünde yazan üni. ismine bakcağını sanmıyorum :)o
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...