Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Jerry Bruckheimer yapımı yeni dizi, Christian Slater falan var güzel bir şey olabilir. pilot bölüm yeni düşmüş, güzel bir şey olabilir izleyecem ben az sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eeht Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2009 bi de joe satriani'nin forgetteni var efe. onu da dinle mutlaka :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Cold Case ve Without A Trace severlerin beğeneceğini düşündüğüm bir polisiye dram. Aslında Amerikan polisi o filmlerde ve televizyonda anlatılan mükemmel kolluk kuvveti değildir. Her gün uğraşılması gereken onlarca suçun içerisinde bazen her cinayet incelemesi sonuca kavuşmayabilir, hatta maktulün kimliği bile tespit edilemeyebilir. Sonuçta maktül Jane Doe veya John Doe adıyla kimsesizler mezarlığına gömülür ve sonsuza dek unutulur. Bunun önüne geçmek isteyen, "Forgotten Network / Unutulanlar Ağı" adı verilen ve tamamı sıradan gönüllü vatandaşlardan oluşan bir grup, zaman, teknik imkansızlıklar ve bürokrasi nedeniyle kapatılmasına karar verilmiş bu davaları polisten devralır, kendi soruşturmasını yaparak, kimi zaman polisin de desteğini alarak yakınlarına kurbanı, kurbana da adını geri vermeye çalışırlar. Hiçbir bölümün sonu mutlu bitmez, zira zaten ortada kimliği belli olmayan ceset vardır. Dizinin sonları hep hüzünlüdür, tek teselli cinayetin çözülmesi, suçlunun bulunması ve kurbanın cesedinin unutulup gitmeden yakınlarına teslim edilmesidir. Bu hüzünlü hava dizinin her yerine yansır, renkler, ışıklar, mekanlar, oyunculuk vs. Kimi zaman hoş espriler barındırsa da çoğu zaman kederli bir çırpınışı anlatır. Benzer polisiyeler gibi mekanik bir yapısı yoktur anlayacağınız. Mesleğini yapan polislerin, adli tıpçıların vs değil, ölünün ruhunun huzura ermesi niyetini barındıran gönüllülerin, sıradan insanların hikayesini izleriz. Dizi henüz ilk sezonunda ve daha 7 bölüm oldu başlayalı. Naçizane tavsiyemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzun Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 hayatimda izledigim en gereksiz ve sacma dizilerden biri 1/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 ilginç. halbuki ben uzun zamandır rastladığım en farklı polisiye dizi olduğunu düşünüyorum. keşke neden böyle düşündüğünü de yazsaydın. belki diziye bakışım değişirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzun Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Cok sacma bi konunun amerikan yorumu diye dusunuyorum ben bu dizinin. Sacma dedigim olay : katilin ve olum nedeni belli olmayan cesetlerin bulunmasi ve onlarin ruhlarinin huzura kavusmasi. sadece 1. bolumunu izledim ve gercekten berbatti. 4-5 tane gonullunun yer aldigi bi gurup var. Polisin bulamadigi kanitlara ulasiyorlar ve katili buluyorlar ki bu kanitlar gercekten cok kolay bulunulabilecek seyler bir de buna ek olarak bu gonullu tayfasi o kadar sacma islerle ugrasiyorlar ki bu beni gayet sikti yok heykelini yapiliyor.. kumas parcasi araniyor falan.. Bilmiyorum ama bana cok basit geldi. Eger bu diziyi izliyecek kadar sikiliyorsan sana " Lie To Me ", " The Vampier Diaries " " The Mentalist " " Monk " dizilerini onerebilirim. Ama en iyisi benim icin " Lie To me " ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 İşin güzelliği de burada zaten, sıradan insanlar polisin profesyonel gözle bakarak göremediği durumlara farklı yönlerden bakıp oldukça insani yorumlar getiriyorlar. Sonuçta gönüllülerin o ölen insanlardan hiçbir farkı yok, kendi hayatlarında yarın onlar gibi ölüp sahipsiz kalmayacaklarının garantisi yok. Yani dizinin motivasyon noktası empati. Mekanik kanıtlar veya doğaüstü olaylar değil, "ben olsam ne yapardım, ben olsam nasıl hareket ederdim" temelinde giden hikayelerden kurulu. Ayrıca silahsız ve rozetsiz insanların kendi çaplarında yaptıkları soruşturmaların hiç de sırıtmadan, itici gelmeden ve gerçekçilikten kopmadan bu kadar güzel yansıtılabilmesi de ayrı bir başarı. İzlerken "yok artık, o kadar da değil" diyeceğiniz bir sahne bile yok. Bi bölüm seyretmişsin, diğer bölümlere bakmamışsın bile, yine de fikrin ve tavsiyen için teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar