Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tiyatro.

Bella

Öne çıkan mesajlar

tiyatroda uzun süre forma giyenlerin tv'ye transferini yasaklayan bir karar almalı federasyon!!
bakınz, önce de yazmıştım bunu..
said:
6.ferhunde hanımlar1998mi acep.. nasıl uzun sürdü bu varya bizimkileri geçmiştir)
bunun oyuncuları iyiydi.. tiyatrodan hepsi. tabi her tiyatrocu gibi BAĞIRA BAĞIRA oyunuyorlardı.. "ablacım, canım 2gözüm bak biz mikrofonla çekim yapmıyoruz biz" diyen yok sanıyordum.. sonradan farkettimde tiyatrocular hep tiyatroda oynuyomuş gibi rol kesiyor.. yani;

-Ayşe seninle birlikte olamam ben..(normal bi duruş ve ses tonu ile)
+HAAAH (abartılı bi iç çekme bu) KEMAAL! BUNU BANA YAPAMAZSIN (bold yerde DAHA bi baarır ve abartılı bi şekilde üzülür)

bravoo bravoo ayşe ve kemal, güzel oynadınız.. harikaydınız. farkettiğiniz üzre burada kemal yeteneksiz, kız arkadaşından ayrılacağını bile "ben salata istiyorum" sakinliğinde söyleyen bi şarkıcı ve ayşe ise kendisini hala seyircinin bulunduğu yerden 10ışık yılı uzakta bir sahne üstünde sanan ve bu yüzden diaframdan güç alıp bağıran ve mimikleri anlaşılsın diye göt kaslarını bile üzgün üzgün kasan bi tiyatro oyuncusu.. kasma be abla böyle (aç parantez. amerikan filmlerinin film arkalarını izlemişsinizdir DVDlerde. o kısa belgesellerde film çekiminde plan plan nası kısa çekimler yapıldığını vs görmüşsünüzdür.. işte o çekimlerde kimse kasmaz.. action... //cut.. amca tribe girmez 10sn de işini yapar. ve diper kısa çekime geçilir. budur..)

ve ayrıcana
said:
örnek veriyorum aeschylus, sophocles, euripides vb. antik yunan(?) dönemine ait yazılmış eserler oynandığında yapılan aşırı abartılı oyunculuğu aşırı komik buluyorum. kahkayı basıcam! o derece. neyse ki artık çok fazla oynanmıyor..
tv'de de tiyatro kökenli oyuncuları çok rahat tanıyabiliriz (bunu başka bi başlığa daha yazmıştım sanki) adam kutuyu kaldırır ve konuşur..
-şu kutuyu kaldırdım ben.. (<-eski şarkıcı bu, işe yaramaz bi adam)
+Olmağz oğulum! Dur; yapmaa.. Belini inciteceksin şimdi. (tiyatro kökenli abla inanılmaz abartılı mimiklerle rol keser. ama kamere 1m mesafeden surata zoomlu çekim yapmaktadır ve biz kadının neden bu kadar zorladığını anlayamaz, kanalı değiştiririz)
tv.de bu abartıyı yenen oyuncular başarılı olmaktadır. keza tv oyunculuğu tiyatro oyunculuğundan çok farklı (aynı şekilde sinema oyunculuğu da tv oyunculuğunda çok farklı olsa gerek [gördüğümüz kadarı ile öle] tabii bu başka bi konu)

yapmayın etmeyin..

tiyatro ormanında ayrılmayın siz.. yok ayrıldıysanız bırakın o mimikleri, abartıları dolapta. oldu mu be amca? çay içerken bile kaşların kalkıyor, dudakların 2metre uzuyor bardağa. bi kalk bakayım ayna karşında iç o çayı öyle de..

vallahi komiklikten çayı aynaya püskürtürsün..

zirzop federasyon, hoppidi hoppidi diziler..
Sosyal ağlarda paylaş

En son Tayyibin sinirli lambası'nı izlemeye gittim. Oyun güzel ama eleştirilerini zayıf buldum. Biraz da beklentim yüksekti çünkü Müjdat Gezen'in İstanbul Müzikalini oynamıştık, bu oyunu seçerken komedisinin yanı sıra cesur eleştirilerini beğenmiştik. Özellikle Bakırköy sahnesinde dinci yönetimleri yüksek dozda eleştiriyordu. Biz de önce üniversitede daha sonra denizli belediyesi amatör tiyatrolar festivalinde kapanış gecesinde akp'li belediye başkanı karşısında oynadık :)
O gece bayağı bi tebrik aldık, söyleyemediklerimizi söylediniz diye ama artık memur atamalarında doğudan yer beğenmeye başladık :D
Sosyal ağlarda paylaş

yahu bu da derin yaradır bende bi kaç tiyatro oyunu seyretmekten öteye gidemedim(kastettiğim canlı olarak yoksa bu son dönem tiyatro tv ekranlarına gelmezden önce de araştırır eski oyunları, ustaları izlerdim bol bol).ki ben kendim de idris güllüce kültür merkezinde başrolde oyun sahnelemiş adamım çokta sevmiştim bayağı para kırmıştık mesela bu gösteride akşamında da yemiştik hepsini.
Sosyal ağlarda paylaş

haydari said:

ya hatunlar kadar salak yaratıklar olamaz. tamamen şekil şemaller. bir insan yüzünü niye boyasın ? aynı sebepten tiyatrodan tiskiniyorum.

ahah buna güldüm

tiyatroyu bi sevemedim.belki sevecektim ama o sevginin oluşacagı dönemlerde yeterince götürülmedim herhalde tiyatroya

2-3 defa gittim.10 yaşına kadar tabi.10 yaşından sora hiç gitmedim

belki de tiyatro üzerinden fakir edebiyatından sıkılmışımdır.hep birileri cıkar tiyatrodan para kzanmıyoruz destek yok şu yok bu yok ilgi yok diye.bu da otomatik olarak uzaklaştırmış olabilir.ha toplumda da bi tiyatro kültürü var diyemicem :).ha bide çok tiyatro yokki.insan gitmeye üşeniyor uzak
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de tiyatroyu bi insana çocuk oyunları sevdiremez, en azından sevdirmemeli, ah çocuk oyunları ne adamsınız lan siz.

Bella said:

müjdat gezene falan bak,kursları var.

ya kurslar iyi güzel de ben bu işte alaylı-mektepli olayına hiç inanmıyorum şöyle düzelteyim kişisel donanımı olan birinin öyle senelerce kursa gitmesini pek gerekli görmüyorum ha aynı zamanda referans oluyor buralar gerçi o ayrı.zaten tiyatrocu bi ruha sahibim ben, tiyatrocu ruh dediğim de öyle "hadi bakıyım bize şu taklidi yap" "hooop yapayım keh keh koptunuz dimi ibneler"den ziyade olayı özümsemiş kendi benliğinde sindirmiş bi hayat oyuncusuyum dsafksdak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...