Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hdd ile ilgili yardım?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selamlar,
benim bilgisayarımda internal 320gb bir hdd vardı içine vista kurulu ve ben aynı serinin 500gb olanını aldım dün bağladım neyse initialize ettim formatladım vs. c: den d: ye 135gb lık dosya aktarıyorum film vs. ve aşırı yavalmış mı geldi.

c: olan hdd sata1'in masterına d: olan hdd ise sata2'nin masterına bağlı acaba bundan mı kaynaklanıyor master slave falan mı yapmak lazım neticede 2 si de anakarta ayrı ayrı bağlı nasıl bir bağlantı yapmam lazım ya da bios da değiştirmem gereken ayarlar falan mı var fikri olan ?
Mesaj tarihi:
valla pek anlamadım ama power supply ın yetersiz kalması yüzünden 2 external hdd yi aynı anda bağlayınca çok aşırı yavaşlama hatta bazen çalışmama oluyordu bende
Mesaj tarihi:
ortalama bi sata hdd oldugunu düşünürsek okuma hızı 120mb/s
aktarım hızı 250-300mb/s civarındadır.
tam performans kullanamazsın işletim sistemi ve diğer çalışan programlardan dolayı.
%30 kayıp desek 40dk yı bulur aktarım
Mesaj tarihi:
aga benim diyen sata hdd nin aktarma hızı maksimum 120mb/s felandır.

o da sıkıştırılmamış dosya için geçerli. boyle mp3 divx, bluray rip felan yemez yani, 30-40mb/s e düşebilir.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

ortalama bi sata hdd oldugunu düşünürsek okuma hızı 120mb/s
aktarım hızı 250-300mb/s civarındadır.
tam performans kullanamazsın işletim sistemi ve diğer çalışan programlardan dolayı.
%30 kayıp desek 40dk yı bulur aktarım

hımm yaklaşık böyle bir süreydi normal o zaman, yani ikisinin de master kalması hızla ilgili bir durum teşkil etmiyor?
  • Yeni Oluştur...